Tapaus Ramsey

Pahoittelut myös omasta puolestani eilisen päivityksen osalta, mutta näin tämä vain joskus menee. Varabloggaaja siis asialla tänään. Eilisen Arseblog puki ainakin omat ajatukseni lähes täydellisesti sanoiksi. Kannattaa todella lukea jos ei tätä vielä ole tehnyt.

Harvoin on erittäin tärkeän voiton jälkeen ollut näin tyhjä olo. Toki pisteet lämmittävät ja olisikin lähes mahdoton kuvitella mikä olo olisi ollut jos Stoke olisi saanut tasurin tyyliin Birmingham kaksi vuotta takaperin. Kuitenkin jo KOLMAS järkyttävä jalankatkaisu taklaus tai pikemminkin hyökkäys neljään vuoteen meidän pelaajiin kohdistuen. Tuskin edes kovin monet taistelufutiksen nimeen vannovat muiden joukkueiden kannattajat voivat väittää kyseisten tapahtumien enää olevan pelkkää huonoa tuuria tai sattumaa. Toki näitäkin tyyppejä löytyy, mutta nämä mielipiteet kannattaa jättää omaan arvoonsa, sillä kyseisillä henkilöillä tuskin liikkuu pään sisällä yhtään enempää kuin Taylorin ja Shawcrossin kaltaisilla idiooteilla.

Yksinkertainen fakta on, että lähtiessä eilisen kaltaiseen ”taklaukseen” pelaajaa ottaa tietoisen riskin vaarantaa vastustajapelaajan terveyden. Tämän kaltaisella pelaamisella ei ole mitään tekemistä kovan ja fyysisen pelin kanssa, vaikka perinteiset ääliö selostajat, kommentaattorit ja toimittajat näin totta kai Brittein saarilla väittävät. Hauskaa olisikin tai ei tietenkään hauskaa, mutta vertailuksi ainakin itse haluaisin nähdä tilanteen, jossa Rooneyn, Gerrardin tai Terryn jalka taklattaisiin pillunpäreiksi vastaavalla tavalla ja tekijänä olisi vaikkapa joku Arsenalin pelaaja. Veikkaan, että otsikot eivät olisi tyyliin vahinko tai että ei kyseinen pelaaja tarkoittanut sitä. Varmaa olisi, että tuomio olisi jotain ikuisen pelikiellon ja lynkkauksen välimaastossa.

Nyt kuitenkin tekijä oli taas rehti lädi, kuten yllätys yllätys kahdella aikaisemmallakin kerralla. Kaikki faktat teon suhteen lakaistaan maton alle ja FA totta kai jatkaa perinteisellä linjalla eli kolme peliä on sopiva rangaistus. Jep onhan se reilua, että jostain pienestä tönäisystä saa saman kolmen pelin pannan kuin ehkä uran lopettavasta murhayrityksestä. Eilisen osalta homman kruunaa, se että Song saa täysin naurettavan kortin ja huilaa sen takia kaksi ottelu, kun Shawcross tulee saamaan vain pelin enemmän huilia. Nyt saattaisi olla paikka esim. FIFA:lla ja UEFA:lla puuttua peliin, mutta haluaako joku lyödä vetoa sen puolesta, että näin tulee tapahtumaan. Toki oli huomattavasti tärkeämpää, että Eduardon sukelluksesta nostettiin järjettömän suuri kohu pelissä joka oli jo kauan aikaa sitten ratkennut. Olihan se sukellus kaikille huomattavasti pahempi kuin yksi täysin hajalle taklattu jalka. Tämä summaa täysin sen mikä on vialla Blatterin ja Platinin vetämissä järjestöissä.

Entä sitten median osuus, täysin Arsebloggeria lainaten on täyttä jeesustelua jättää näyttämättä tilanteen uusinnat. Ensin Sky:n ja muiden medioiden ”asiantuntijat” jauhavat viikosta ja vuodesta toiseen kuinka Arsenal pitää pysäyttää potkimalla ja sikailemalla. Sitten kun tapahtuu se mitä he haluavat ja hakevat niin yllättäen koko tilanne onkin liian brutaali näytettäväksi tv:ssä. Ei v*ttu riitä sanat kuvaamaan tuota tekopyhyyden määrää.

Mikään tuskin tulee muuttamaan tämänkään teloituksen johdosta, koska uhri oli taas kerran vain Arsenal ja sen pelaaja. Tosin itse ainakin tämän jälkeen on huomattavasti helpompi ymmärtää Wengerin ns. itkut Boltonin, Stoken ja Blackburnien kaltaisten joukkueiden ”pelityylistä”. Tosin itkut on täysin väärä sana, sillä ei varmasti ole millään muotoa enää pelkkää epäonnea, että viimeisten vuosien aikaan ainoastaan Arsenalin pelaajat ovat joutuneet Valioliigassa näiden telomisien kohteeksi ja vieläpä kolmesti. Korjatkaa toki jos muistan väärin ja jonkun muun joukkueen pelaaja on viime vuosina joutunut vastaavan taklauksen uhriksi.

Pelillisesti myös Ramseyn loukkaantuminen tuli todella pahaan paikkaan. Pelikiellossa seuraavat kaksi peliä on Song ja Diaby on edelleen loukkaantunut. Tämä jättää keskikentälle kapteenin rinnalle Denilsonin ja todennäköisesti toisen kaksikosta Rosicky tai Nasri. Pitää todella toivoa, että Arshavin ainakin kuntoutuu jolloin toisen edellä mainitusta kaksikosta saattaisi todella pystyä tiputtamaan keskikentälle. En jaksa aloittaa edes loukkaantumistilanteesta, koska nykyään oletusarvo on että noin puolet optimi avauksesta on vähintään lasaretissa. Täytyy vain toivoa, että tällä kertaa tämä karmea loukkaantuminen ei sekoita joukkuetta niin kuin kaksi vuotta sitten Eduardon kohdalla kävi. Nyt ennusmerkit ovat paremmat väkisin otetun kolmen pisteen ansiosta, mutta tätä menoa pelaajat loppuvat kesken ennen kauden loppua.

No jos ei muuta niin ainakin allekirjoittaneen olo parani hiukan, kun sai purkaa oloaan kirjoittamalla asiasta. Kiitokset tästä päivästä ja hyvää alkavaa viikkoa. Hente tekee huomenna paluun jos vain töiltään ehtii.

0 thoughts on “Tapaus Ramsey

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s