Palauttelun makua – Theo, Cesc, Billy..

Allekirjoittaneen oli tarkoitus hälyttää Ville apuun mutta meni sen verran myöhään että päätin armahtaa oikean käteni. Talvilomani tuli kaiken stressin keskellä niin puun takaa että tunnen olevani puun takana edelleen, erm? No joka tapauksessa olen seuraavat pari vuorokautta tien päällä ja siirtymätaipaleella kohti Pohojammaata. Tavoite on lämmin sauna huomenna tiistai-iltana parisen tuntia ennen Porto peliä, hyvä valmistautuminen, olutta, löylyistä hankeen ja takaisin jne.. Loma!

Seli, seli.. Mutta nyt vasemman käden nimettömällä ja olen tavallaan tyytyväinen että eilinen sunnuntai sujui ’palautellen’ ja uutisia ei juuri löytänyt hakemallakaan. Cescin tilanteesta en ainakaan löytänyt mitään uutta, pelaaminen huomenna on siten kaiketi yhä mahdollista mutta kuten aiemmin sanoin, mitään riskiä ei kannata ottaa, ei vaikka pelaamme huomenna suurilla panoksilla. Voitaneen sanoa että panokset ovat Porto peliäkin suuremmat jos ja kun puhutaan kapteenin terveydestä.

Katselin eilen Evertonin murhaavan ensi lauantain vastustajamme Hull Cityn. Jos asenteemme on täydet sata, en näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin vierasvoitto oli Cesc mukana tai ei. Niin kapteenin varassa emme voi olla etteikö materiaali riitä Hull Cityä vastaan ilman katalaaniakin. Ensi viikonlopusta sitten kun sen aika on mutta tämä ajatus kun eilistä ottelua seurasin.

Palataan Cesciin ja siihen ettei mitään riskejä voida ottaa.. Meillä on omat kantomme kaskessa kun katsotaan kauden jäljellä olevia liigaotteluita mutta jokainen käyköön katsomassa liigaohjelmaa ja meillä on h*lvetin kaikki avaimet kädessä olla liigan piikkipaikalla viimeistään huhtikuun kolmantena kun olemme kylvettäneet Wolvesin ja aiemmin päivällä ManU ja Chelsea ovat mitelleet keskinäisen ottelunsa. Tämän viikonlopun jälkeen pelaamme Shite Hart Lanella ja pian sen jälkeen ManCity saapuu Grovelle, minä haluan että näissä peleissä Cesc on mukana, ei jonkin h*lvetin Porto pelin mahdollisena uhrina sivussa pitkään, näistäkin?

Tottakai meillä on omat paineemme kun emme ole juhlineet v*tun mitään pokaalia vuosiin mutta olemme sittenkin haastajia ManUlle ja Chelsealle. Kaksikon on kaikissa ennakoissa odotettu ratkovan mestaruuden keskenään mutta jo kaksi kertaa heidän kompuroituaan me olemme tulleet kuin takiainen takaisin hämmentämään soppaa. Hetkinen, soppaa hämmentävä takiainen? Olkoon.. Mutta nyt meidän tehtävä on ottaa kiinni tarjotusta mahdollisuudesta, jos nyt mokaamme, pelkään jäävämme junasta lopullisesti.

Mitä huomiseen tulee, haluan todella edetä Mestareiden liigassa. Minä sanon että p*skapuhetta kaikki se että voisimme keskittyä liigaan mikäli meille kävisi ohraisesti Portoa vastaan. Miten h*lvetissä se voisi heikentää mitään jos raivaamme Porton tieltämme ja olemme mukana taistelussa kahdella rintamalla. Kyllä tiedän fyysisen rasituksen mutta nämä ovat h*lvetin huippuunsa trimmattuja urheilijoita jotka tekevät sitä mitä rakastavat kevättä rinnassa, joten en niele mitään selityksiä tämän suhteen. Tiedä sitten kenen tai keiden mutta peiliin katsomisen paikka jos nämä huippu-urheilijat eivät kestä rasitusta, tätä varten kaikki harjoittelu on tehty ja ajoitettu, nyt pitää jaksaa.

Theo, hahmo numero yksi lauantaina ja vihdoin hän sivuutti haastattelussa (video) maajoukkueen juuri niin kuin hänen olisi pitänyt ymmärtää sivuuttaa jo pitkän aikaa.

”For me, I just want to concentrate on playing for Arsenal, and with the performances, England will come. Now I will focus on Tuesday’s match and see if I can put in a similar performance.”

Walcottin ilmeistä ja eleistä näki miten helpottavaa hänelle oli onnistua. Englanti tulee jos on tullakseen, pidä se asenne! Nyt keskittyminen Porto matsiin ja edelleen ilman ylimääräistä uhoa, katsotaan josko lauantain hyvä esitys kantaa hedelmää. Nyt Theon puheissa kuultaa nöyryys, tiedän että meillä on tarjolla psykologin palvelu seurassa, olisiko Theo käväissyt vastaanotolla? Toisaalta olen aina sanonut että tämän päivän jalkapalloilijat ovat nuoria miehiä siinä missä kuka tahansa, he lukevat internetin blogeja ja foorumeita, ainakin kuulevat mitä siellä kirjoitetaan. Ja jos olemme olleet kriittisiä kannattajia, olemme vain yrittäneet takoa Theolle että jalat maassa nöyrästi eteenpäin ja keskity olennaiseen, keskity Arsenaliin. Kuka tietää, voimmeko ottaa osamme lauantain hyvästä pelistä?

William Gallas’n kesällä umpeutuva kontrahti nousi viikonloppuna esiin Claudio Ranierin antaessa omat lausuntonsa pelaajasta jonka aikanaan hankki Stamford Bridgelle. Minä jaksan uskoa siihen että mitään ei ole vielä päätetty, toisin sanoen että Billy olisi päättänyt ajan olevan kypsä vaihtaa maisemia. Haistan tilanteessa toki palaneen käryä mutta voisiko kortti minkä Gallas haluaa nähdä olla se mikä on Arsenen visio tulevan kauden projektistaan. Tiedämme miten kiven alla laadukkaat topparit ovat ja kysyn miksei pelaaja itse näkisi paikkaansa avauksessa ensi kaudella, tuskin Johan Djourou marssii automaattisesti avaukseen?

Billy on 32 vuotias hyvänen aika, miksei hän haluaisi pelata maailman kovimpana pidetyssä sarjassa mikäli seura tarjoaa kaikki eväät voittaa. Tässä olisi helppo olla jopa vainoharhainen ja alkaa spekuloida sillä mitä joukkueen sisällä ajatellaan tulevaisuudesta, onko Cesc edelleen täysin sitoutunut dynastian rakentamisessa jne. Silvestrellä on jo nyt yhtä monta peliä liikaa kuin on pelannut ja jouduimme turvautumaan 35 vuotiaaseen hätäapuun Campbellin muodossa, meillä ei ole varaa menettää Billyä. Tunnen tyrmistystä kun olemme nähneet artikkeleita missä pidetään oletettavana vaihtoehtona että Silvestrelle tarjotaan vuoden jatkoa! Jos Billy meidät jättää, Arsenella on parempi olla suunnitelma sen varalle tiedossa. Kaksikko Vermaelen – Djourou apunaan Silvestre kuulostaa kovin epävarmalta. Ehkä me hankimme Jamie Carragherin?

Fabregas sanoi ääneen sen mitä itsekin olen ihmetellyt. Jos ajatellaan sitä pallonhallintaa mikä meillä usein on ja kuinka kaiken moottorina Cesc on, voimme pitää itseämme kaiketi onnekkaina että kapteeni on säästynyt pahemmilta kolhuilta. Äkkiseltään voisi ajatella että vähintään puolet vastustajistamme lähtee pysäyttämään meitä fyysisyydellä ja lähes poikkeuksetta nimenomaa Cescin pysäyttäminen on lähtökohta. Tämä on varmasti juuri se kun pelaajat peräänkuuluttavat tuomarilta ’suojelua’, kuinka monta ottelua olemme nähneet missä kapteeniamme suorastaan jahdataan ja jos ja kun näin, kriteerien varoituksen antamiseen tulisi perustaa ei välttämättä itse taklaukseen vaan tarkoitukseen.

Ei Cescillä ole mitään kovaa peliä vastaan mutta jos tilanne niin kovin usein on se ettei vastustajalla ole aikomustakaan pelata palloa vaan nimenomaa pysäyttää pelaaja, se on asia mikä tuomnareiden pitää kyetä erottamaan ja varoittaa siitä. Jos joku pitää edellistä ajattelua itkemisenä tai haluna kitkeä fyysisyys pois Valioliigasta, tämän kanssa asialla ei ole mitään tekemistä. Miesten peli, kyllä, muttei pelaajien jotka yrittävät esittää miestä pelaamalla tarkoituksellisesti väärin. Median osalta tullaan jälleen siihen tekopyhyyteen että kun voitamme 6-0 omilla aseillamme, peliämme ihastellaan ja ylistetään vuolaasti mutta jos tätä halutaan estää lähes rikollisin keinoin ja kyseenalaistamme sen, meidät leimataan valittajiksi jotka eivät ole valmiita kovaan peliin.

Unohdin eilen mainita erään asian jonka olin kirjannut papereihini. Onko Eduardo hidastunut vai onko hän oikeasti ollut niin hidas aina? Katselin lauantain ottelun lopun vielä toistamiseen ja ihmettelin ettei Dudu meinaa ehtiä oikein mihinkään ja jopa Burnleyn puolustajat ehättävät palloihin ennen kroaattiamme. Eduardo lienee omimmillaan ’kettuna laatikossa’ missä hyvä ajoitus korvaa nopeutta mutta nyt kun hän pelaa kolmen hyökkääjän taktiikalla vasemmalla, en voi sille mitään mutta vaikuttaa kaikkea muuta kuin sähäkältä ja nopealta. Oliko Burnley peli sitten poikkeus normaalia huonompaan, mitä voisi tukea se etten ole aiemmin asiaan niin paljon huomiota kiinnittänyt että kirjaan sen ylös.

Itse asiassa jos ja kun olen rehellinen, mietin tässä yhteydessä jo kenties sitten julmastikin onko Dudu ylipäätään niin hyvä hyökkääjä kuin kenties oletamme, tai kuka olettaa, kuka ei. Muistan muutaman huikean maalin mutta muistan kyllä valitettavasti useamman ei niin huikean esityksen kroaatilta. Dudun tilanne on sikäli hankala arvioida että ennen tuota vakavaa loukkaantumistaan, hän edelleen otti jossain määrin teki vasta tulemistaan Englannin kentillä ja koen hankalaksi arvioida missä suhteessa loukkaantuminen muutti jotain vai muuttiko lainkaan. En kait silti mene ainakaan kovin pahasti metsään jos sanon ehkä sitten ikävästikin ettei noin kymmenen miljoonan punnan sijoituksena kaikki ole mennyt niin kuin ehkä sitten olisi pitänyt? Ammun toki jossain määrin yli jos nostan esiin nimet Rooney tai Drogba mutta hyökkääjän tulee olla pelaaja joka on ’se ero’, you know, the difference. Dudu on nyt ollut vahvuudessamme – terveenäkin – hyvän tovin ja onko hän ollut riittävästi ’se ero’? Miten vain, yritän muistaa tämän pohdiskeluni seuraavan kerran kun kroaatti jälleen nurmella kirmaa.

Nyt saa riittää tai jään itse kyydistä ja myöhästyn seuraavalta erikoiskokeelta ja ralli loppuu siihen. Luvassa takuulla mielenkiintoinen maanantai kun Arsene pitää lehdistötilaisuutensa ja kuulemme lisää kapteenin tilanteesta. Ihan kauniiksi lopuksi on pakko lähettää terveiset ennen kaikkea Isselle, miksei muillekin. Olin eilen katsomassa HIFK:n ja Porin Narukerän ratkaisevaa jääpallon välieräottelua ja en tiedä mikä on se taika jääpallossa ja kenties sitten legendaarisessa Bragussa mutta viihdyin loistavasti täydellisen upeassa talvisäässä. Niin, finaalit HIFK – OLS alkavat keskiviikkona ja mahdollisesti löydän itseni Pakkalan kentän laidalta Oulussa ylihuomenna, sillä todennäköisesti en ole Stadissa kun Bragulla pelataan sitten lauantaina. Isse, otappa ja käy haistelemassa tunnelmaa.

0 thoughts on “Palauttelun makua – Theo, Cesc, Billy..

 1. Maanantaiaamu……ja hente rupeat pelottelemaan syltyn jatkosopimuksella , kyllä lähti rähmät silmistä ; )

 2. Katselin jokin aika sitten kausikoosteen kaudesta joka oli Eduardon ensimmäinen Arsussa ja täytyy myöntää että hieman yllätyin. Kaveri oli todella loistavassa nousuvireessä ennen loukkaantumistaan ja teki oikeasti tärkeitä maaleja paljon. Jotenkin kun näki niitä pelikoosteita putkeen niin tajusi että Eduardo olisi ollut vielä loppukaudesta todella tärkeä palanen. Nyt jäi kaikille kuitenkin varsin vaisu muisto ja pelkät odotukset ja ehkä siksi kaikki ovat nyt pettyneitä. Täytyy toivoa että Dudu sais edes vähän onnistumisia niin ei tulisi Lontoon seikkailusta ihan paska reissu kaverille.

 3. Dudulla taisi olla liimaa pläägien pohjassa kun tuli vaihdosta sisään tai sitten se oli vaan ihan oma itsensä… Siis nykyisin hidas. Kyllä Dudun saarten reissusta on jo nyt tainnut tulla paskareissu ja ei muuta kuin eteenpäin ja kohti uusia haasteita. Siis jossain muualla kuin meillä. Kiitos ja ei voi kuin harmitella, että kuinka Dudun kohdalla luiden katkominen tuli lopulta näkymään. Surullista.

  Katselin myös Evertonin peliä ja kaksi ”asiaa” jäi mieleen. Arteta ja Rodwell. Tervetuloa tuomaan laajuuttaa ja asennetta keskikentällemme. Ai niin, mahdollisilla uusien pelaajien hankkimisella voimme tappaa esim Denilsonin ja sitähän me emme kukaan halua. Vai haluammeko? Arteta taitaa vaan olla liian vanha pelaaja (ja kaiken lisäksi taitaa olla baski, ei spanski, ei katalaani) ja Rodwell liian kallis noin nuoreksi pelaajaksi. Veikkkaan, että Rodwellin tie vie valitettavasti viskinenän hoteisiin. Harmi.

  Ja Hente hei, sovitaanko, että lopetat heti alkuunsa nuo spekulaatiot Syltyn uudesta diilistä? Lähti sitä lukiessa viikko aika livakkaasti käyntiin (joutu juosta vessaan kahvikupin äärestä) ja rähmät tosiaan karisi silmistä alle aikayksikön. En juossut hampaita pesemään vaikka sekin olisi toiminut sijaistoimintona, koska sen verran paniikkia pukkas päälle jo pelkkä ajatus Syltystä meidän ensi kauden puolustuksen keskustan talismaanina;)

 4. Jos paljon puhuttu Chamakh todellakin tulee kesällä meille niin silloin viimeistään taitaa Dudun pelit tykkipaidassa olla pelatut. Tai sitten rooli on entistäkin useammin tulla sisään vasta vaihdosta. Iso muutos tehoissa täytyy tapahtua, jotta kroaatille riittää peliaikaa kun suunnilleen samoista pelipaikoista kisaavat B52, RvP, Andrei, Vela ja jatkossa mahdollisesti myös Chamakh. Toisaalta kilpailu on aina vain hyvästä, sen jos minkä pitäisi saada pelaajan yrittämään parastaan.

  Pienenä maanantain jäniskevennyksenä voisin heittää, että syy siihen miksei Dudu ollut ainakaan Claretsia vastaan ”kettuna laatikossa” oli tietysti se, että siellähän oli jo yksi kettu. Nimittäin Burnleyn puolustaja Daniel FOX 🙂

  Toivottavasti saadaan tänään kuulla positiivisia uutisia Cescin tilanteesta. Jos kapulle olis tulossa pitempää huilia niin kai siitä olis saanut jo virallisilta sivuilta jotain lukea.

 5. Pitäisikö Nelonen Sport Pron ottaa jääpallo lajivalikoimaansa, jotta Hente sen tilaisi… Ai niin, lajiin kuuluu olennaisena osana paleleminen.

 6. Fabregasin kohdalla taidettiin päästä säikähdyksellä. Wengerin mukaan saattaa jopa pelata huomenna. Minusta ei kannata riskeerata ainakaan avaukseen. Jos näyttää siltä, että Cescia tarvitaan, niin tulkoon sitten vaihdosta ratkaisemaan. Muussa tapauksessa lepo lienee parasta.
  Ja korjatkaa, jos muistan väärin, mutta eikös Dudu just hiljan tehnyt jatkosopparin? Syltty ja jatkosopimus eivät saa enää tällä palstalla esiintyä samassa lauseessa.

 7. No niin , Aw kertoili että kippari on ulkons huomisesta pelistä . Ei ota riskiä , mikä onkin oikein. Nyt on vaan jonkun muun tai muiden yksinkertaisesti noustava ratkaisijaksi.
  AA voisi olla yksi jolta on lupa odottaa lisää maagisuutta.

  Kyllä muistit Juha oikein , Dudu teki jatkosopparin mikä tällä hetkellä tuntuu ikävä kyllä virhearvioinnilta vaikka pelaajasta paljon pidänkin.

 8. Huono juttu tuo kapteenin poissaolo, mutta keskikenttä Song-Diaby-Rosicky/Nasri ei ole huono sekään. Arshavin, Bendtner ja Walcott hyökkäykseen, ja vielä jää vähän voimaa penkillekin.

  Tuolla hyökkäysvoimalla voiton pitäisi tulla, jos (iso jos) omassa päässä hölmöilyt pidetään minimissä. Clichy on mielestäni parantanut kovasti viime peleissä, ja olettaen että Campbell pystyy pelaamaan Silvestren sijaan, niin mahdollisuuksia ehjään puolustuspeliin on olemassa.

 9. Kyllä vaan, Cesc on poissa huomisesta tärkeästä Porto-ottelusta, mutta eihän tää oikeastaan ollut mitenkään yllättävä tieto. Vaikka mahikset pelaamiselle olis 50-50 niin on selvää ettei Arsene riskeeraa mitään loppukautta silmällä pitäen, varsinkaan kun kotipelissä 1-0 riittää jatkopaikkaan. Jalkeille saatavalla miehistöllä tuo on saavutettavissa, mutta sinänsä on ikävä kutina olemassa siitä, että nollan pitäminen omassa päässä on ollut meille aika vaikeeta koko kauden ja juuri huomisessa pelissä maaliakaan ei sais päästää. Onneks sentään Sol ja Alex on mukana, sillä Syltty ja hölkkäbrassi puolustustehtävissä yhtäaikaa kuulostais itsemurhalta oman maalin varjelussa tällaisessa ottelussa.

  Juha olet oikeassa, Dudu tosiaan teki jatkosopparin eli kyllä mies seurassa varmasti pysyy vaikka periaatteessa sopimus on toki ostettavissa irti. Mistähän sellainen seura yhtä äkkiä löytyis, joka olis valmis tollaseen. Parasta kaikille olis, että kroaattibrassin toimesta verkot alkais pullistumaan eikä tarvis näillä asioilla sen enempää päätä vaivata.

 10. Katsokaapas ylen teksti-tv:stä huomisen porto-pelin ”ennakoitua” kokoonpanoa. Huh huh jos tuo toteutuisi , tuskin sentään.
  Kuten Gunner tuossa edellä spekuloi, oman pään puhtaana pitäminen on tuntuu olevan tällä kaudella erittäin vaikeaa. Erikoistilannepuolustaminen ja oman pään pahat virheet ovat kostautuneet monta kertaa ,huomenna siihen ei kerta kaikkiaan ole varaa.
  Esim. burnley-matsissa vastustajalla oli kaksi kulmuria ja molemmissa oli takaisku todella lähellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s