Loma!

Kiitos Ville ja ystävät SuomiGoonerit! Tämä ei ole lopun alkua vaikka sekin kävi eilen mielessä. Loma.. talviloma.. stressiloma.. miten vain.. Kun olin päässyt kotiseudulle Pohojammaalle tiistai-iltana, päässyt maailman takuulla parhaaseen saunaan (en hyväksy eriäviä mielipiteitä) ja kuohuviinipieruissa sain nauttia rakkaan seurani murhaavan FC Porton..

Kun ymmärsin että olen kirjoittanut tätä h*lvetin blogia kolme vuotta.. Ensimmäinen mitä kykenin tehdä oli ymmärtää kuinka h*lvetin onnellinen olin. Seuraavaksi sain leikkiä salapoliisia löytääkseni puhelimeni jonka olemassaolon olin jo lähtökohtaisesti halunnut unohtaa ja sain lähetetyksi hätähuudon Villelle, onnistuisiko?

Voisin jatkaa tunteiden purkamista loputtomiin mutta se ei edelleenkään (vaikka joku on saattanut kokea toisin) ole tämän foorumin tarkoitus. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä blogi antaa sisältöä allekirjoittaneen mitä suurimmissa määrin harmaaseen arkeen, se on keino maksimoida rakkauteni Arsenaliin? Nyt, nyt olen lomalla ja tiistai-iltana ymmärsin että on muutakin sisältöä, tai kuten eilen, lumityöt Kallion Goonerille ovat mitä huikeinta terapiaa. Kuinka loistavaa hikoilla enemmän kuin miesmuistiin, ottaa lonkero kaiken uurastuksen jälkeen ja mennä saunaan.

Kuinka h*lvetin loistavalta tuntuu käydä vain ihmettelemässä omaan tahtiin mitä Punavalkoiseen maailmaan kuuluu.. Ja silloin se iski, pitääkö minun, olenko vastuussa, olenko vanki.. Juuri sillä hetkellä ei voinut vähempää kiinnostaa ajatus siitä että nyt sisältöä elämään ja bloggaamaan. Tästä on tullut sellainen pakkomielle etten takuulla olisi ryhtynyt kolme vuotta ja kaksi päivää sitten tähän jos olisin tiennyt mitä tuleman pitää.

Tunnen olevani puun ja kuoren välissä. En tietenkään voi kiistää sitä ettenkö osaisi tuntea jopa aavistuksen ylpeyttä siitä panoksesta minkä olen meidän upean seuran eteen tehnyt täällä kohtuullisen kaukana Lontoosta. Teitä lukijoita, Arsenalin kannattajia on näiden kolmen vuoden aikana löytänyt tälle ulkoasultaan hikisen näköiselle sivustolle niin uskomaton määrä etten kykene sitä ymmärtämään, minun on täytynyt tehdä jotain sanotaanko sitten hyvin, vähintään sen verran että mm googlessa ’hente arsenal’ tietää kertoa 137000 hakua, satav*tunkolmekymmentäseitsemänv*tuntuhatta. Huh!

Eli homma on nyt niin että isoin kiitos kuuluu teille, ei tätä muuten olisi. Homma on myös niin että tämän kirjoittaminen on alkuvuodesta ollut eittämättä yksi syy kaiken työstressin ohella uupumiseeni, asioilla on tapana ikään kuin kertautua jos ymmärrätte mitä ajan takaa, jokainen pienikin asia, saati velvollisuus tai pakkomielle tuntuu vaikealta ja on omiaan vain lisäämään kokonaispainoa potenssiin kolme normaalipainoon nähden. Vapautan itseni täten pakkomielteestä (vähintään loman ajaksi) ja päivitän tätä blogia juuri sen verran kuin koen sen antavan mielihyvää ja sisältöä itselleni. Vapise Ville!

En tiedä mitä jäi sanomatta mutta olkoon.. Tiistain ottelu oli uskomaton, Samir Nasri oli uskomaton ja YLEn studio oli uskomaton.. Ai niin ja Nicklas Bendtner. Juutin hattutempusta huolimatta annan siunaukseni Nasrille. Ranskalainen täytti kapteenin saappaat niin upeasti ettei joukkue huomannut Cescin olevan poissa vahvuudesta. Minä väitän että Nasri otti Cescin roolin niin upeasti että koko orkesteri ympärillä unohti katalaanin poissaolon ja se oli avain vakuuttavaan voittoon, Cescin puuttuminen ei ehtinyt muodostua lainkaan ongelmaksi, se ei aiheuttanut mitään epävarmuutta kenellekään kentällä olleelle.

Nicklas, what can I say. Sanoin juutille ettei tee toiste sitä mitä teki lauantaina mutten olisi uskonut että B52 otti kainon rakkaudentunnustukseni niin kirjaimellisesti. Loistavinta tässä on se että meille jokaiselle on käynyt selväksi Nicklasin horjumaton itseluottamus ja en olisi koskaan halunnut lähteä arvailemaan sen rapistumisella liian monen Burnely -shown jälkeen. Nyt ei takuulla tarvitse mutta ehkä vastaus jos ei liian nopeasti, niin tuli sittenkin odottamattoman ’voimakkaasti’. Nicky, en tietenkään ole tässä sanomassa että kaksikin Hull Cityä vastaan on ihan ok lauantaina, ei, viisi, vaadin viittä!

Kun mainitsen vielä Andrei Arshavinin joka antoi merkkejä siitä että hän oli aiheesta EM-kisojen tähti ja että hänellä on oleva loppukaudesta se rooli mikä hänellä kuuluukin olla, en palaa tiistain peliesityksiin sen enempää. Sen sijaan palaan YLEn hävyttömän heikkoon suoritukseen, mikä ei sinänsä yllättänyt monia, kuvittelisin? Se että me pelasimme hienon ottelun, sen tunnustaminen vaati voimia. Sanomattakin selvää että Porto oli niin huono että HJK:kin olisi tehnyt portugalilaisista selvää tuona iltana.. Sanomattakin selvää ettei Bendtnerin tai koko joukkueen taso riitä kun vastaan tulee isot pojat..

Minä en spekuloi nyt tässä sillä onko Bendtner ’world class’ tai onko meillä mitään saumaa B*rcaa, Realia tai kumppaneita vastaan, kuten siis ei ole YLEn asiantuntijoiden mukaan. Minä olen pettynyt siksi että kaikki se hyvä ja viisi v*tun nolla oli kuin taka-alalla koko keskustelussa. Porton puolustus oli niin syvältä ettei vastaavaa ole tuskin koskaan koettu Mestareiden liigan pudotuspelivaiheessa ja kuten sanoin.. Noooh, viisi nolla, ihan kiva mutta luisto loppuu kyllä suksenpohjista hyvin nopeasti. Mitäköhän seuraa YLEn uusi toimitusjohtaja Lauri Kivinen mahtaa kannattaa, jos kannattaa? Peter Nyman, voisitko ottaa ohjat käsiin YLEssä, roolisi yhtiössä jo lienee riittävän vahva, tee edes myyräntyötä.

Näin, olen kyllä lukenut varsin tiiviisti otsikoita ja artikkeleita mutta nyt päätin ettei niiden kommentointi tarjoa sisältöä lomaani juuri nyt. Arsene pelaa psykologista peliä kuten pitääkin. Eihän manageri oikeasti ole tätä mieltä mutta jos (ja kun) näin käy, onhan Wengerin tehtävä voitavansa poistaakseen kaikkia niitä pelaajien ennakkoluuloja mitä kulunut kausi on epäilemättä tuonut tullessaan.

”Maybe it will be good for us to play an English team. We have not done well against Chelsea or Manchester United this year and it would be good to show what we can do against them. I don’t have a choice but if I did, I would say yes. We can’t do any worse than we did in the Premier League.”

Kiitos! Allekirjoittanut jatkaa lomaansa.. Mainitsinko muuten missään vaiheessa että lomaa on yhteensä neljä viikkoa! [Olen toki lupautunut tarvittaessa töihin kahden viikon jälkeen jos tilanne konttorilla on kestämätön]

0 thoughts on “Loma!

 1. Se on kyllä kummallista, miten nämä divaritason asiantuntijat, erkkakin, jaksavat pitää barcaa ja realia jonain ylijoukkeina, joille kukaan ei pärjää. Heh, paitsi Lyon…
  Ja Flamini, mitä se tekee tempoilemassa milanissa? Juoksenteli päättömästi sinne sun tänne kuin ihmetellen, missä cecs ja rosicky ovat…

 2. Arsenalin peli on liian kaunista ja tehokasta!! =) ja jos Arsenal voittaa mestareidenliigan niin noi samat hemmot ja rönkä sanovat että maailman futis taso on laskenut =) amatööreja sanon minä.Arsenal on vain parempi kuin viime kaudella ja nyt saa tulla englantilaiset vastaan tätä junaa ei pysäytä mikään!! Ei edes lyon=D hehhe Come on ARSENAL!!!

 3. Porton päävalmentaja Jesualdo Ferreira ei lähtenyt kiistämään Arsenalin paremmuutta 0-5-tappion jälkeen. Myös hän muistutti, että Arsenal on syytä ottaa tosissaan tämän kauden Mestarien liigassa.

  – Arsenal teki eniten maaleja lohkovaiheessa. Siinä joukkueessa on loistavia pelaajia, Ferreira totesi.

 4. Mitä Real Madridin (kuudes peräkkäinen?) putoaminen kertoo La Ligan tasosta? Tai mitä AC Milanin selkäsaunat Giusepppe Meazzalla ja Old Tfordilla kertovat Serie A:sta? Ehkä Rönka ja muut ns asiantuntijat osaavat vastata kysymykseen.

  Oli muuten eilen illalla hauskaa seurata Kanaalin studioisännän ilmeitä kun Galacticos (hehheh) lähti laulukuoroon. Higuain (ja ilmeisesti Real) -fani Eve oli pettynyt kuin pikkupoika jolta oltiin justiin viety tikkari suusta. Toimittajan objektiivisuus puuttui totaalisesti, mutta sehän on Kanaali-studiolle oikeutettu itsestäänselvyys. Hirvee poru ja itku kun kansikuvapojat putosivat duunarijoukkueelle (Lyon). Mulle ainakin oli itsestään selvää, että Lyon pistää otteluparissa kaiken peliin, sen jälkeen kun Real osti heidän kirkkaimman tähtensä, Benzeman. Toimittajat ja nämä ns asiantuntijat eivät asiaa halunneet millään tajuta / ymmärtää. Lyonin voitto kertoi sen mistä Wengerkin on jo vuosien ajan paasannut: Raha ei voi ratkaista kaikkea. Ei edes 250 miljoonaa euroa. Mitäköhän Madridissa keksitään seuraavaksi? Lisää lainaa ja lisää pelaajia? Toivottavasti ei. Ja mitä tuumii Platini? Ei mitään kun kyseessä on Real Madrid.
  Kovasti vaan kuitenkin taas kerran näyttää siltä, että Sieniliigan puolivälierissä pelaa kolme Valioliigajoukkuetta (kunhan Chelski vielä pudottaa sekasorrossa olevan Interin). Mitä nämä asiat kertovat Valioliigan tasosta? Sen, että sen taso on laskenut… Ei h…vetti, että nämä pilipaliasiantuntijat jaksavat jauhaa p…kaa.

  Arsenal pelaa parasta futista moneen vuoteen ja kaikella tavalla asia yritetään lakaista maton alle kaikilla mahdollisilla tekosyillä (ei pärjätä kun ”isot” tulevat Sieniliigassa vastaan, Juutti ei ole maailmanluokan hyökkääjä ja blaablaablaa…). Toivottavasti Wenger osaa kääntää tämän joukkueemme voitoksi ja toivottavasti Cesc kohottaa toukokuussa pokaalin ilmaan. Uskotaan siihen!

  Pokaalin metsästys heikkotasoisessa ja hidastempoisessa Valioliigassa Hullin kylvetyksellä. Toivottavasti loukkaantumislista ei kasva kun niittokoneet jylläävät Hullin keskikentällä ja puolustuslinjassa.

  Up the Gunners forever!!

 5. Kunpa tämä kausi ei kaatuisi näihin loukkaantumisiin. Taas on uutta ikävää tietoa virallisilla sivuilla. Cesc ei luultavasti pelaa Hullia vastaan ja Sagna sekä Campbell kysymysmerkkejä. Billyn paluusta kukaan ei osaa sanoa mitään.

  http://www.arsenal.com/news/news-archive/cesc-struggling-for-hull-two-more-doubtful

  Tälle kaudelle ei enää ehditä tekemään mitään muutoksia fysioon eikä muuhunkaan lihashuoltoon ja palutteluun, mutta nyt ollaan oltu suorastaan kusessa loukkantumisten kanssa koko tämä kausi ja pitkästi edellistäkin. Pakko näille on nyt alkaa tekemään jotain. Ei joukkueelta voi odottaa menestystä, jos keskimäärin kymmenen pelaaja on poissa pelaavasta kokoonpanosta kolhujen vuoksi. Ja sitä paitsi kyllä näin hyvin ansaitsevien pelureiden olisi seuran kannalta jo taloudellisestikin parempi olla enemmän kustannuspaikalla kuin lasaretissa.

 6. Edelliseen liittyen en näe loukkaantumisissa muuta hyvää kuin sen, että yhden pelaajan loukkaantuminen antaa jollekin muulle peliaikaa, jota ei ehkä tulisi niin paljon ilman jonkun toisen loukkaantumista. Ja vain tällä pelaamisella nuoret pelurit kasvavat vastuuseen, jota pitää pystyä kantamaan jos aikoo urallaan saavuttaa jotain suurta. Puhutaanpa sitten henkilökohtaisista saavutuksista tai joukkueen kanssa saavutetuista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s