Irvokkaasti askel kerrallaan

Lomalyhyesti (kuinka kaunis sana, haha) mennään.. Miten vain ajattelenkin, takana hyvä viikonloppu. Niin paljon on vielä kierroksia jäljellä että haluan keskittyä edelleen vain ja ainoastaan omaan tekemiseen, suorittamiseen mikä toi jälleen meille vaaditut kolme pistettä. Tämä ei tarkoita ettenkö voisi sivusilmällä vilkuilla muiden tekemisiä ja Chelsean tasapeli eilen otetaan tottakai hyvillä mielin vastaan.

Oli hupaisaa seurata BBC:n ’livessä’ kommentointia jossa Länsi-Lontoolaiset kannattajat vaikuttivat siltä kuin mestaruus olisi sitten eilen heidän kohdalta mennyttä, tasapelin ja ’vain’ pisteen myötä Blackburnin vieraana. Kuinka erilaiset voivatkaan olla odotukset, ajatukset jne kun vertaa asetelmia meihin, kuinka h*lvetin kultalusikka suussa oppineiksi Chelsean kannattajat ovat kuvitelleet tulleensa Abramovichin aikana, naurettavaa.. nauran.

Katselin eilen ManUn ja Poolin kohtaamisen ja vaikka yllätystä toivoin, voitto meni ansaitusti oikeaan osoitteeseen. Tämän ottelun kaiketi mielenkiintoisin keskustelunaihe oli ManUlle vihelletty rangaistuspotku ja mikä sen teki mielenkiintoiseksi oli se kuinka lähes jokainen ’asiantuntija’ halusi pestä kätensä tuomiosta. Ehkä ja ehkä ja ehkä.. Sain lukea vain varovaisia kyseenalaistuksia, kukaan ei uskaltanut asettua nimellään kritisoimaan. Jälleen yksi tilanne joka halutaan painaa villaisella ilman suurempaa meteliä, tilanne joka halutaan median toimesta sivuuttaa ja unohtaa mitä pikemmin, sen parempi.

Kuten sanoin, en anna sen vaivata itseäni sillä parempi voitti ja minä haluan keskittyä meidän voittoihin ja siihen että me todella voitamme, vain me voimme vaikuttaa siihen kuinka paljon meillä on 38 kierroksen jälkeen pisteitä. Ja mikäli manageria on uskominen, pisteitä on riittävästi vaikka sitten mestaruuteen asti kun kausi on paketissa.

”I believe we can go and win the next games. We have that kind of attitude – we keep pushing for the win rather than the draw. We can show to people that we have improved our consistency – we can turn up every week and win the game.”

Ymmärrän että poimin artikkelista yhteen muutaman lauseen mutta älkäämme edes yrittäkö huijata itseämme, sanoma on edellinen ja haluan kysyä meneekö Arsene nyt askeleen todellisuutta edelle asettaessaan haasteensa? Seitsemän kierrosta on paljon, se on lähes viidennes koko sarjasta. Haaste mihin meidän tulee vastata on kova, mutta toivon ettei Arsene mennyt liian pitkälle asettaessaan haastetta pelaajilleen. Olen lähes ylistänyt sitä altavastaajan nöyrää roolia minkä näen meidän sisäistäneen ja en missään tapauksessa halua tilanteen muuttuvan tästä mihinkään. Olen kehunut meidän kypsyyttä suhtautua jokaiseen peliin – oli vastassa sitten Burnley tai mikä tahansa – kuin se olisi finaali ja tätä asennetta ei pidä mennä rikkomaan.

Nyt kuitenkin manageri julistaa mielestäni liian optimistista voittoputkea jäljellä oleviin haasteisiin ja siinä piilee vaara mopon karkaamisesta käsistä. Tällainen spekulointi johtaa juuri siihen että alamme pian huomaamattamme tuijottaa liiaksi muidenkin tekemisiä, oma tekeminen ja yksittäinen vaikkapa seuraava Birminghamin vierailu saa uuden asetelman. Me emme saa alkaa hakea pienintäkään lähtökohtaista ajatusta muiden tekemisistä ja sen mahdollisista vaikutuksista lopulliseen tulokseen, me emme saa alkaa laskea mitään minkään muun varaan kuin omaan suorittamiseen.

Tottakai Wenger tasapainoilee sen faktan kanssa mitä hän todistaa päivittäin mutta olen ollut niin onnellinen ’puskissa elämisestä’ että haluan pysyä siellä. Sitä kun itse lähestyy 40 ikävuotta, matkalle mahtuu paljon ja sellaistakin mitä uskaltaa reilusti peilata näiden parikymppisten poikien uraan viheriöllä. Haha, en kyllä kuvitellut koskaan olevani lääkäri mutta ehkä sitten kuitenkin asuvani omakotitalossa ja ajavani Audilla.. Erm, ymmärrän että nyt mopo karkaa allekirjoittaneelta mutta haaste jonka Arsene ääneen julistaa kuulostaa kovalta ja itse olisin pitänyt tämän jos ei muuta niin pukukopissa, turha tähän olisi ollut mediaa sotkea vaikeuttamaan tavoitetta.

Voi voi ja mitä median nimissä voikaan sanoa.. Jukka Rönkä, tein töitä alaisuudessasi hyvän tovin, nautin tuosta kokemuksesta ja olet aina ollut jollain kierolla tavalla ihminen jota on mukava kuunnella ja jne ja jne.. Allekirjoittanut ei päätoimita lehteä, ei edes markkinoi lehteä tai mitään mutta Jukan henkilökohtaisesti tietäen ja tuntien kysyn viitaten hänen näkemykseen mikä on ’irvokasta’? Näin Urheilulehdessä:

’Et ole juurikaan hehkuttanut Arsenalia kevään aikana, vaikka Arsenal onkin lauantain kierroksen jälkeen piikkipaikalla?’

’Tilanne ei ole muuttunut mihinkään: Tämän kauden Arsenal on heikoin Arsenal sitten kauden 2000-2001, ja sen mukanaolo mestaruustaistelussa on osoitus muiden kärkiseurojen heikkoudesta, ei Arsenalin loistavuudesta. Koomisinta tässä näytelmässä on se, että Arsenalilla on kärkijoukkueista helpoin loppuohjelma ja siksi sillä on realistinen mahdollisuus voittaa jopa liigamestaruus. Valioliigan mestaruuden voittaminen ei ole koskaan irvokasta, mutta kaukana se ei olisi, jos Arsenal olisi tämän kauden jälkeen liigamestari.’

Pthyi!

Seuraavaksi Birmingham vieraskentällä ja mitä ennen sitä, katsotaan. Sen tiedän että vaihdan maisemia alkaneen viikon aikana, milloin, sitä en tiedä mutta katkoksia luvassa ellei Ville lähetä odottamaani viestiä; ’Olen vihdoin valmis vallanvaihtoon’.

0 thoughts on “Irvokkaasti askel kerrallaan

  1. Tuoretta tietoa valioliigan tv-oikeuksista: Ruotsissa oikeudet nappasi Viasat ja Tanskassa SBS. Ja siis jo aiemmin Norjassa TV2. Suomen osalta neuvottelut ovat vielä kesken mutta ilmeisesti loppusuoralla. Ja jälleen norjankielentaitoisille oheinen linkki (huomatkaa kuva!):

    http://www.kampanje.com/medier/article558223.ece

    Oheisessa jutussa ei ole mainintaa Ruotsin diilistä, mutta siitä löytyy tuore juttu Dagens Median nettisivuilta. Ja Viasat satsaa: matseja tulee neljältä kanavalta.

  2. Tuli tällänen video vastaan youtubesta, suosittelen katsomaan:

    On sitä liian moni lähtenyt seurasta lähivuosina.

  3. En oo tarkistanu mistään, mutta FA:n vihan meitä kohtaan tuntien valitus varmasti hylätään ja lisäbannia tulee. Sinänsä hyvä yritys Wengeriltä, koska olihan tuomio aivan naurettava ja jos ottaisi esimerkiksi vastaavan tilanteen Old Traffordilla niin millon viimeksi on vihelletty? Ei varmasti milloinkaan on oikea vastaus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s