Thierry, Thomas, Robin, Cesc..

Lo-lo-lo..malyhyesti, olen edelleen rakastunut sanaan. Mutta aikuisten oikeasti (vai miten se oli), tässä on nyt oikeastikin kaikenlaista härdelliä joista valotan tuonnenpana, ehkä. Eletään jälleen ottelupäivän jälkeisiä ’palauttavia harjoituksia’ joita uutisetkin peilaavat.

Monelta taholta arvuutellaan, olemme suosikkeja, emme ykkössuosikkeja mutta ehkäpä heti ManUn jälkeen hyvänä kakkosena jne.. Kuinka itse asiassa naurettavaa tämä mediakeskustelu, aivan kuin Chelsea olisi ulkona kisasta ja kisa todellakin käytäisiin muutamien vuosien takaisten taistelutovereiden kesken. H*lvetti, eikö ihmiset osaa nyt ihan ensimmäiseksi katsoa sarjataulukkoa ja tämä jos mikä on kausi joka on osoittanut kaiken olevan mahdollista.

Ymmärrän toki että siinä vaiheessa kun me olemme todella saaneet jalkamme oveen väliin, median ensimmäinen tehtävä on tehdä kaikkensa saada se jalka pois sieltä, meitä todella rakastetaan ja vihataan saarilla. Meillä voi olla ehkä sitten kriittisimmätkin fanit mutta samalla olen varma parhaat, lojaaleimmat, asiantuntevimmat ja mitä ikinä termejä listaan voisikaan lisätä. Me vastaan muut, konkreettisesti.

Ja mitä tulee väitteeseen parhaista kannattajista, en kyllä ole vastaavaa pitkällä urallani kokenut, Thierry Henry kertoo kaiken meidän seurasta, meidän kannattajista. Monien mielestä kaikkien aikojen Tykkimies vaihtoi maisemia jo hyvä tovi takaperin, vieläpä uuteen maahan ja nyt elävä legenda kertoo ettei halua pelata meitä vastaan, ajatus on yksinkertaisesti liian raskas. Ei minun tarvitse tässä kohtaa alkaa ylistää Henryn saavutuksia tai jotain mutta olen sanaton siitä pistosta sydämessä minkä Titin on täytynyt kokea kun meidät arvottiin B*rcaa vastaan Mestareiden liigassa.

Thierry Henry on supertähti, mutta samalla hän on superammattilainen ja hänen lojaalisuutensa menee sittenkin jopa oman ymmärrykseni yli. En tiedä kuinka usein olen kirjoittanut olevani vakuuttunut siitä että Thierry katuu siirtoaan Kataloniaan, mutta silti koen sisälläni tunteen jota on mahdoton kuvailla. Tottakai Henry pelaa jos käsky käy ja jos Guardiola asian parhaaksi näkee. Tottakai Titi laittaa pallon verkkoon meitä vastaan jos sellainen tilanne eteen tulisi mutta kertokaa minulle vastaava tarina kuin eilen kuultu? Metroseksuaali käväisi muistelemassa menneitä OT:llä mutta mitään vastaavaa siihen visiittiin ei liittynyt.

We love you Thierry!

Tunteikkaasta isosta uutisesta konkreettisempaan.. Thomas Vermaelenia uhkasi yhden ottelun pelikielto ja uskaltaisinko sanoa minä enemmistön edustajana näin jo tulevana lauantaina Birminghamissa toppariparin Campbell – Song? Edelleen väittäisin useimpien suureksi yllätykseksi me olemme vedonneet punaisen kortin hylkäämisen puolesta ja asia käsitellään jo tänään, milloin asia ratkeaa, sitä en tiedä.

Mieleeni juolahtaa kaksi asiaa ylitse muiden, kaksi ja puoli. Ensinnäkin täytyy olla h*lvetin selvää että tilannetta on pyöritetty DVD:ltä jos sen seitsemälle asiantuntijalle että lähdemme ottamaan riskin yhden pelin pannan muuttumisesta kahden ottelun pelikielloksi. Vetoomukselle täytyy olla tässä kohtaa niin vahvat puoltavat näkemykset kaikkien mahdollisten sääntökirjojen puitteissa että seuran täytyy olla vakuuttunut positiivisesta tuloksesta.

Veitsenterällä tasapainoilusta on puhuttu useamminkin eri yhteyksissä kuluneella kaudella mutta nyt panokset ovat h*lvetin kovat, niin kovat etten tähän uskonut, itse asiassa kaikesta kokemastani vääryydestä huolimatta en oikeastaan edes spekuloinut vetoomuksella, olen todella yllättynyt. Toinen asia ja puoli ylitse muiden, mikä tekee nyt otetusta riskistä vieläkin suuremman on se että topparitilanne on niin ’rajoilla’ että riski oli kaiketi sitten pakko ottaa. Pelitahti kiihtyy ja mitä ilmeisimmin Arsene tietää kaksi.. kolme asiaa; Sol Campbell ei yksinkertaisesti ole kuin peli per viikko kunnossa, Mikael Silvestre ei enää (jumalan kiitos) ole edes optio panoksien kovetessa ja Alex Songin ’uhraaminen’ edes yhden ottelun ajaksi topparin tontille on ajatus joka ei manageria miellytä.

Summa v*tun summarum, en uskalla edes ajatella muuta vaihtoehtoa kuin että niin moni ’liittoa lähellä oleva lähde’ on tullut kuulluksi että olemme vakuuttuneita pelikiellon kumoamisesta, niin jopa järjetön riski tässä nyt polttelee sormenpäitä, minulla oikeasti kiertää vatsassa. Olin itse asiassa suunnitellut tälle päivää jo omasta puolestani lyhyttä vetoomusta Songin topparoinnin puolesta mutta se vetoomus saa nyt jäädä yhdeksi lauseeksi. Ilkein puoleni minussa näkee asiassa jotain mätääkin jonka kyllä haluan pyyhkiä välittömästi pois ajatuksistani, emmehän sentään ole epätoivoisia? Tai tuota.. ehkä on ihan asiallista olla epätoivoinen sen suhteen ettei Silvestreä vain tarvitse nähdä enää ratkaisuhetkillä kentällä, haha!

Robin van Persiestä liikkuu nyt eri arvioita joista mitään tuskin voi pitää muuta kuin arvailuna. Virallinen kanta peilaa täysin siihen mitä itse arvelin jo pari kuukautta takaperin, tähtäin on mahdollisessa (hah, mahdollisessa, varmassa!) Mestareiden liigan välierän ensimmäisessä tai ManCityn vierailussa. Jokainen katsokoon otteluohjelmaa ja itse en näe mitään syytä edes yrittää kiirehtiä paluun suhteen. B*rcelonaa vastaan hollantilaista ei missään tapauksessa tulla näkemään vaikka Robin nukkuisi yönsä istukkanahkaisessa makuupussissa ja potkisi samasta nahasta ommeltua palloa. Tämä lienee aihe jolla on turha spekuloida, minä en takuulla ole päättämässä paluusta.

Kapteeni ehti hänkin puhua paljon ja nuoresta iästään ja toimittajien painostuksesta huolimatta pissin hunajaa Cescin fokusoinnista vain ja ainoastaan Birminghamiin.. Erm, ja partaan, absolute LOL! Tulkoon sitten vaikka heikompia suorituksia tälle keväälle, ellei peräti mahalasku, en aio missään vaiheessa syyttää joukkuetta asenteesta. Se kuulostaisi jos niin on käydäkseen liian helpolta, olen nyt täysin varma että poikamme haluavat antaa joka h*lvetin ilta kaikkensa ja jos tulee ilta ettei se siltä näytä, se menee inhimillisyyden piikkiin jota ainakin itse käytän selityksenä tuon tuostakin, me emme ole robotteja.

On itse asiassa hurja ajatus näin allekirjoittaneen toimesta muistella itseään 15 vuotta sitten, eli nappi silmään siihen ’keski-ikään’ miltä nyt vaadin tuntuu lähes kohtuuttomia. Sitä en kiistä etteikö vaatimustason pidäkin olla vähintäänkin haastava, näille nuorille maksetaan siitä että heiltä on lupakin odottaa paljon mutta peilatkaa meidän poikia Chelsean eläköityviin tähtiin, heiltä voisi kaiken järjen mukaan odottaa jotain aivan muuta. Tuottaa suunnatonta mielihyvää lukea Chelsean kannattajien mielipiteitä mm Michael Ballackista.

Hups! Nyt alan kuulostaa jo siltä että olisin etukäteen jopa valmis hyväksymään ja antamaan anteeksi pokaalittoman kauden, taas. Niin, olenko? En h*lvetissä ole mutta ehkä sitten sitten tulisi ymmärtää mistä hakea syitä tai syyllisiä jos näin. Hetkinen, mitä yritän sanoa.. Sitä että unohtakaa pari edellistä kappaletta, me olemme menossa kohti jotain suurta. Siinä missä ainakin täällä Pohojammaalla (ja välillä lähes Lapissa) aurinko on hellinyt lomalaista, olen imenyt paisteesta kaiken mahdollisen energian ja positiivisuuden myös jalkapalloon. Miten Ville olitkin niin pessimistinen toissapäivänä kommentissasi, onko rannikolla täysin eri ilmasto, haha!

Mikseivät Merida, Vela ja Eduardo pelanneet eilen reserveissä? Siksi että kaksi heistä on avoinna tarjouksille ja yksi jo päättänyt siirtyä pois Grovelta. Iso kysymys lienee tekeekö Chamakhille tilaa Dudu vai Carlos, veikkaisin jälkimmäistä vain siksi että kroaatista maksetut miljoonat olisivat yksinkertaisesti ei imagoon sopivaa bisnestä, surkeaa bisnestä.

Isse, iso käsi taas siitä että olet ’palkkasi’ televisioinnista vastaavana ansainnut. Itse olen päättänyt etten aio hankkia kahta maksu-tv palvelua mikäli Valioliigan oikeudet Suomessa jaettaisiin. Se kuka näyttää jos yksi näyttää on se ja sama mutta siitä olen huolissani että Canal+ kaikista puutteistaan huolimattakin on näyttänyt parhaimmillaan päätöskierroksella neljä eri ottelua samaan aikaan, että siihen on kapasiteettia, se kapasiteetti huolettaa mikäli kuvaan astuu mukaan uusi toimija. Nyt on arkipäivää että lauantaisin saamme valita kolmen Valioliigaottelun välillä ja kuten sanoin, tarvittaessa kapasiteetti Canalilla on vaikka neljään, voiko tähän vastata joku muu?

0 thoughts on “Thierry, Thomas, Robin, Cesc..

  1. Oma muistikuvani on, että noissa ns. professional foul-punaisissa ei olisi sitä vaaraa, että pelikielto pitenee, jos vetoomus katsotaan aiheettomaksi. Eli se pätisi vain ns. violent conduct-punaisissa (kuten Ferdinandin tapauksessa muutama viikko sitten). Mutta voi olla että muistan päin helvettiäkin.

  2. Jos Suomessa tv-oikeudet tulisi Nelonen-Viasatille, luulen, että matsien määrä kaapeli- ja satelliittitalouksissa pysyisi vähintäin samana. Ruotsissa veivaavat matseja neljällä kanavalla. Ja Viasatilla on samaan mahdollisuudet Suomessakin. Antennitalouksissa ei tällä hetkellä ois kuin Nelonen Sport Pro, jos Nelonen Sport pidetään ulkona tästä ja jos Viasat ei saa omaa toimilupaa – Canalhan joutuu kesällä luopumaan yhdestä kanavasta (sport2), mutta sille paikalle on halukkaita, mm. lätkäurpojen UrhoTv.

  3. Ja lisäys: Nelonen-Viasat hoituu yhdellä diilillä. Mut siis Suomen tilanne voi viel kääntyä mihin vain.

  4. Komppaan Jakkea eli Verminaattorin tapauksessa yksi matsi pelikieltoa toteutuu, jos valitus ei mene läpi. Koska mehän ei kyetä myöskään siirtämään tätä pelikieltoa nyt kun käsittely jo tänään. Ferdinandhan kykeni just siihen ja pelasi sit sen CC-semin ja jätti väliin seur 4 liigamatsia.
    Tietty parasta olisi, että valitus menisi läpi ja Verma kentälle Brumissa!! Sol todennäköisesti lepää sen, koska pelaa sit Barcaa vastaan melko varmasti. Ja Verman kanssa. Ja Brumia vastaan Song-Silvestre, valitettavasti.

  5. FA:n sääntökirjoista en löydä selkeää sääntöä tähän mutta ilmeisesti ylimääräinen pelikielto tulee jos liitto katsoo vetoomuksen aiheettomaksi ja Vermaelenin tapauksessa vetoomusta on mahdoton tulkita aiheettomaksi esimerkiksi tavalla johon Tommi viittaa. Mutta koska kyseessä on Arsenal ja FA ja puhutaan tulkinnanvaraisuudesta, fingers crossed!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s