Taiteilua ja topparointia

Onko jo torstai? Jessus että päivät menevät nopeasti lomalla.. Voisin kuvitella että jos joku ei niin päivittäin uutisia seuraava olisi käynyt mm eilenkin vilkaisemassa otsikoita, tälle voisi muodostua käsitys vilkkaasta keskiviikosta, hmm. Vaihtokauppa ja vähän rahaa, Balotelli meille, Cesc Italiaan, jep! Yhtä h*lvetin mielenkiintoista kuin Stan Collymoren kolumnit. Tällä kertaa positiivista oli se että sen sijaan että Cesc olisi pitänyt raahata selittelemään mitään, agenttinsa Joseba Diaz oli nopea ja astui kuvaan mukaan. Edelleen positiivista tässä on se että vaadittiin siihen sitten Fabregas’n ’kilautus kaverille’ tai ei, viesti on selvä, niin selvä että Mr. 20% oli hänkin ’aseeton’.

Myrskyhän siitä saatiin aikaiseksi kun Arshavinin Venäläiselle medialle antama haastattelu saavutti ihmiset The Sunin versiona. Nyt, en puolusta Andreita edellisellä, päinvastoin. Arshavin on kyllä kiusallisen pidettävä pelaaja, luonnonlapsi ja taiteilija miten vain asiaa haluaa tulkita ja sen nähdä. Se meneekö Andrei välillä liian pitkälle, mielestäni menee mutta toistaiseksi en ole antanut ainakaan itselleni ymmärtää että tällä taiteilijalla olisi negatiivinen vaikutus millään tavalla joukkueeseemme.

Annettakoon siis anteeksi ainakin toistaiseksi venäläiselle sopimattomat puheensa tässä vaiheessa kautta – vaikka totta puhuukin! – mutta ajankohdan olisi voinut valita paremmin. Arshavin on hupaisaa katseltavaa, siis hänen haastattelut tässä tapauksessa ja suorat puheensa. Televisiossakin suorassa lähetyksessä laulutaitojaan esitelleeltä huippufutaajalta on toki lupa odottaa mitä tahansa. Kuinka hymyilinkään kun Andrei kertoi virallisesti ATVO:n haastattelussa ettei meillä ole mitään hätää Vermaelenin pelikiellon suhteen, Alex Song hoitaa homman.. Haha, Silvestre ei tullut edes mieleen ja se kertoo paljon.

Onko se vain hyväksyttävä että Sibeliuksenkin tuotanto on kaiketi brillianttia mutta luomistyöhön liittyi kuten hyvin tiedämme omat ongelmansa.. Erm, ja me kaikki voimme olla vakuuttuneita allekirjoittaneen Sibelius tietämyksestä, toivottavasti Julia pääsee vähemmällä kuin Aino?

Meillä on jokaisella mielipiteemme riskeistä ja itse näen tilanteen edelleen niin että olkoon Song kuinka hyvä vaihtoehto tahansa toppariksi, sitä riskiä en ottaisi että hän pelaa viikonloppuna kuitenkin tälle kaudelle vieraalla paikalla rinnallaan kaikkien rakastama Silvestre ja Denilson puolustavassa roolissa keskikentällä. Keskuspuolustus ja puolustava keskikenttä muodostaa yhdessä tämän päivän jalkapallossa niin pyhän kolminaisuuden että sillä riskeeraminen tässä laajuudessa kuulostaa itsemurhalta, etukäteen nyt ainakin, kuka sen tietää sitten käytännössä.

Toistan, Sol Campbell ylihuomenna mukaan Song rinnallaan ja keskiviikkona katsotaan pystyykö Sol jatkamaan avauksessa vai tuuraako Song tällä kertaa Vermaelenin rinnalla. Ja Campbellistä puheenollen, nämä ajatukset Solin haastattelusta voisivat olla kaiketi kuin suoraan niistä keskusteluista mitä pelaaja ja manageri kävivät keskenään kun osapuolet ymmärsivät viime vuoden lopulla että virallinen sopimus on sittenkin täysin mahdollinen ajatus, ajatus mitä kukaan tuskin vakavasti edes pohti vielä syksyllä.

Ei Sol enää nopeaksi muutu, eikä hän jos rehellisiä ollaan ole mielestäni meidän tason joukkueen, meidän tavoitteiden mukainen aloittava keskuspuolustaja mutta kevään ja ratkaisupelien koittaessa kuvaan astuu mukaan kriteereitä joiden myötä Campbell on paikkansa täyttänyt, jo nyt. Se mitä Sol medialle jaarittelee on jokseenkin se ja sama mutta oikolukienkin jokaiselle syntyy käsitys siitä kuka on sanojen takana ja millä meriiteillä. Denilson saattoi jutella eilen joukkueen henkisestä kypsyydestä jne jne mutta lukekaapa Denilsonin ja Campbellin haastattelut vaihtamalla nimet keskenään ja ymmärrätte mikä merkitys on sillä kuka on sanojen ja ajatusten takana. Todettakoon ettei edellinen ollut tällä kertaa missään muodossa brassin mustamaalausyritys.

Pysytään vielä loppuunkin toppareissa ja vaikkei Billy Gallas ole viheriöllä hetkeen esiintynytkään, otsikoissa miehen nimi on ollut paljon. Mihin kategoriaan tämäkään uutinen menee siinä missä spekulointi hänen pelaamisestaan jopa jo mahdollisesti tulevana keskiviikkona, mahdoton sanoa mutta muistatteko mitä kerroin hetki sitten. Meillä on ollut jo pidempään tapana tehdä kaikkemme helpottaaksemme suorittamista kriittisillä hetkillä ja spekuloin Gallas’n jatkopahvin julkistamisella sopivasti B*rcan kohtaamisen tiimoilla tai sitten voisimme haudata koko ajatuksen. Auts, menen asioiden edelle mutta pysyn kannassani, tämä on ’ase’ prosessissa ja se käytetään pian tai sitten se jää käyttämättä.

Onko kukaan muu ehtinyt kaiken keskellä huomioida ja pohtia miksi Marouane Chamakh katosi otsikoista yhtäkkiä lähes täydellisesti? Helpoin selitys tälle olisi luonnollisesti se ettei asiassa ole enää mitään spekuloitavaa, sopimus on olemassa, tilanne siltä osin selvä ja asian julkitulo odottaa enää kenties kauden loppumista tai vähintään Bordeaux’n tien pystyyn nousemista Mestareiden liigassa, tie joka saattaa tosin jatkua vielä hyvän tovin. Miten vain mutta kovasti yhtäkkiä Chamakhin nimi viimeisimpien lähes ’taputeltujen’ uutisten jälkeen otsikoista katosi. Niin, itse muistin marokkolaisen siksi että Loic Remy teki oman viime hetken siirtonsa, liian myöhään kuvittelisin.

Tommin eilen linkittämä Robbo Robson oli hupaisa ja jokainen kokeilkoon onneaan ’spekulaattorissa’. Tätä kirjoittaessa odotan.. Haha, ’after Drogba’s early goal’.. Odotan vain vuorokauden vaihtumista ja eiliset pelit ovat pahasti vaiheessa..

[Tauko.. luova tauko, maybe a beer..]

Eli ketään ei yllätä (valitettavasti) Chelsean eilinen murskavoitto, eikä siitä sen enempää. Huomion arvoinen tulos tuli kuitenkin Pohjois-Lontoosta, eli Sp*rs jatkaa taivaltaan Englannin Cupissa ja se puolestaan tarkoittaa sitä että meidän lauantain 10.4. ’lounasderby’ siirtyy keskiviikolle 14.4. Hyvää tässä on se että kävi miten kävi B*rcaa vastaan, saimme lisää aikaa toipua Katalonian matkalta. Täytyy tosin sympata niitä SuomiGoonereita jotka ovat jo kenties suunnitelleet kaiken valmiiksi lentoineen, hotelleineen ja lomineen Sp*rs ottelun ja aikataulu menee nyt uusiksi, äärimmäisen kiusallista joskin asia mihin oli syytä varautuakin. Ei h*lvetti, eiliset tulokset tasoittivat kummasti Sp*rsin tietä CL:ään, absurdi ajatus.

Allekirjoittanut sanoo hyvää yötä, milloin sitten kukakin tämän lukee. Onkohan Arsenen lehdistötilaisuus Birminghamiin jo tänään? Vieraspeli ja paikallista aikaa klo 15. Ja muistakaa huomenna perjantaina ilmainen Friday Night Live jossa vieraana Johan Djourou!

0 thoughts on “Taiteilua ja topparointia

 1. Syy miksi Chamakh on kadonnut otsikoista on se että kun kohtaamme CL finaalissa olisi kiusallista jos toisen finalistin kärki on jo avoimesti finaalivastustajan pelaaja….

 2. Maalierot alkavat olemaan sitä luokkaa (+7) Manun ja myös Chelskin hyväksi, että mestaruuteen tarvitaan piste enemmän. Ei siis riitä vaikka voitettaisiin kaikki loput pelit ja sitä tuskin tapahtuu jos ManU pelaa vain vaikkapa yhden tasurin. Manun on pelattava vähintään kaksi tasuria tai hävittävä kerran ja silloinkin meidän täytyy ottaa voitto jokaisessa jäljellä olevassa pelissä. Toki mahdollista, mutta jos rehellisiä ollaan niin kai ManU aika selkeä suosikki mestariksi on.

  Veikkaan, että Campbell pelaa lauantaina sillä kuitenkin viikko ollut huiliaikaa viime pelistä ja seuraava peli vasta keskiviikkona, joten huilipäiviä tulee melko hyvin. Se kumpi kaksikosta Song, Silvestre pelaa puolustuksessa on taas lähes arpapeliä. Kysymys kuuluukin, että kummasta on vähemmän haittaa joukkueelle. Jos Song tiputetaan puolustukseen niin puolustus on toki parempi kuin Silvestren pelatessa, mutta vastaavasti keskikenttä selvästi heikompi Denilsonin tullessa paikkaamaan kamerunilaista. Ehkä paras vaihtoehto olisikin laittaa Song puolustukseen ja keskikentälle kolmikko Fabregas, Diaby ja Nasri.

 3. Tai sitten Campbell-Song Brumia vastaan lauantaina sekä Vermaelen-Song Barcaa vastaan keskiviikkona. Näin Silvestre pysyy poissa avauksesta ja Solhan ei jaksa kahta matsia nän lähekkäin (eikä pärjää Messiä vastaan muutenkaan!). Nämä kaikki tietenkin edellyttäen että Gallas pysyy sivussa. Toki Denilson on sitten avauksessa molemmissa.

 4. Tuorein huhu valioliigan tv-oikeuksista: Urheilulehden J. Rönkä väittää tietävänsä, että Suomen oikeuksista skabaavat canal+ ja UrhoTv… Uskoo ken tahtoo – etenkin kun Sanoma Television (Nelonen) sai juuri maanpäällisen teräväpiirtotv-toimiluvan ja aikoo lähettää siellä urheilua. Ja UrhoTv perui hakemuksensa loppumetreillä. Okei, voihan sen tulkita niinkin, että Urho säästi nekin rahat tv-oikeuksiin…

  Mutta leikitelläänpäs UrhoTv-ajatuksella: kanavalla ei ole vieläkään täyttä toimilupaa antenniverkossa (nyt max 10 h viikossa väliaikainen lupa). Toki Urho saattaa saada canalilta vapautuvan luvan. Eli: korkeintaan yksi kanava ja verkkopalvelu.

 5. Mää olen aika luottavainen että Canal jatkaa valioliigan kanssa. Ne on laittanut aika paljon eforttia että Premier on uskottava tuote ja muutenkin profiloitunut futiskanavana. Ja luulen että suuri osa vaihtaa ”operaattoria” sen mukaan minne Premier liikkuu (allekirjoittanut mukaanlukien) Ei Italia, Espanja ym. ole niin houkuttelevia massoille.
  Mut kipurajahan jossain tulee kaikilla vastaan. Pahin skenaario jakamisen jälkeen olisi varmaan Urho koska tosiaan pelien määrä (= Arsenalin määrä) vähenisi dramaattisesti.

  Peetu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s