Reality check?

Birmingham – ARSENAL 1 – 1 (0-0)

Odotatteko viiltävää analyysiä, niin minäkin mutten itseltäni, haha! Ei eilisen kaltaiselle pettymykselle tuskin olekaan olemassa oikeaa hetkeä siitä kirjoittaa. Näin välittömästi ottelun tauottua tunteet ovat äärimmäisen pinnassa, pulssi v*tun huutamiselta hakkaa kaiketi edelleen 200:n lukemissa ja viikonloppu tuntuu täysin pilatulta.

Yritän kaikelta masennukselta nähdä isoa kuvaa ja miettiä miksi menetimme eilen kaksi sanomattakin selvää h*lvetin tärkeää, ellei lopulta ratkaisevaa pistettä. Vaikka kuinka haluan lohduttautua sillä että vaadittiin yli 90 minuuttia ennen kuin keskikenttämies ja kolmostoppari sai todeta pallon olevan omassa maalissa.. Ja tämä ei siis ollut Songin ja Campbellin osoittamista sormella mutta kokonaisuudessaan Arsene teki ehkä sittenkin liian paljon muutoksia kokoonpanoon.

Emme päässeet koskaan eilen kunnolla käyntiin ja pelaaminen oli jotenkin epäorganisoidun näköistä läpi ottelun. Tästäkin huolimatta jauhoimme kärsivällisesti, joskin edelleen epäorganisoidusti kohti päämäärää, voittoa ja kolmea liigapistettä. Wengerin vaihdot osuivat mukavasti oikeaan ja tuplavaihto tuli riittävän aikaisessa vaiheessa. Hatun nosto joukkueelle siitä että hermostunutkin esitys oli sittenkin nöyrää ja se palkinto haluttiin saada vaikka väkisin.

Hetken näyttikin siltä että todistamme jälleen yhden vahvan osoituksen pelaajiemme henkisestä vahvuudesta jolloin heikompikin suorittaminen palkitaan. Vaihtomies Samir Nasri alkaa lunastaa kiihtyvällä tahdilla lupauksia ja odotuksia, maali oli röyhkeästi tehty ja kuin kokeneen pelimiehen käsialaa kun tilaa annetaan tarpeeksi. Ranskalaisen kova ja matala veto takanurkkaan oli ammattilaisen käsialaa, sen näki heti että sinne uppoaa minne oli tarkoituskin.

Juhlaa ja hyvää oloa kesti reilun kymmenen minuuttia ja ennen kuin sanon mitään Birminghamin maalista, meillä oli ennen tasoitusta kaksi mainiota tilaisuutta taputella ottelu. Nyt, tiedän että Manuel Almunia, maalivahti jota olen jaksanut kannustaa, hänellä oli roolinsa tasoituksessa. Varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla Cesc ampui kelpo vapaapotkun, jälkitilanteessa Bendtner sai syötetyksi pelivälineen Arshavinille jolta nähtiin kovasti viime aikoina tutuksi tullut epäpuhdas kosketus ja tällä kertaa ’tussu’ ohi maalin.

90+1 minuuttia ja Cesc antoi yhden eilenkin useasta pitkästä huippusyötöstään ja Nasri oli puolittain läpi. Sen sijaan että Samir olisi tässä kohtaa ollut uudemman kerran röyhkeä, kuten maalissaan, hän päätti yrittää pelata toiselle tolpalle tyhjän maalin paikkaa. Väärin! Hidastusta katsoessani oli vaikea nähdä että yrityksellä olisi ollut koskaan korkean onnistumisprosentin mahdollisuus. Nasrin olisi pitänyt yrittää ’tappaa’ peli, yrittää paketoida ottelu jota johdimme vain yhdellä maalilla, jokainen ymmärtää ettei maalin johdossa ole varaa yrittää ’ylimääräisiä’.

Kun sitten en ollut vielä ehtinyt kirota loppuun sitä ettei piina ole ohi niin tapahtui se mitä ei olisi pitänyt päästä tapahtumaan. Väitän jälleen kerran että pelaajat ovat inhimillisempiä kuin moni uskoo, väitän että he ovat tavallaan saman paidan alla kuin sinä tai minä kannattaja pelipaidassaan sohvalla. Olen pakotettu olemaan rehellinen itselleni, en uskonut että Birmingham tulee koskaan tasoihin. Hyvän olon tunne 81. minuutin johtomaalista oli luonut väärän, epäterveen euforian ja erehdyin liian aikaisin ottamaan vastaan kolmea sarjapistettä.

Väitän että jossain alitajunnassa pelaajat lankesivat samaan ansaan eilen, täysin inhimillistä kuten totesin, joskin kaikkea muuta kuin hyväksyttävää. Olen vakuuttunut että Nasri olisi yrittänyt maalia syötön sijaan jos tilanne olisi ollut edelleen maaliton. Totta h*lvetissä joukkue on kasvanut, totta h*lvetissä olemme menneet tällä kaudella henkisellä puolella hurjasti eteenpäin ja totta h*lvetissä Arsene on syystäkin puhunut positiiviseen sävyyn tästä eteenpäin menosta. Valitettavasti saimme todistaa eilen että matkaa on edelleen jäljellä ja ainoa mahdollisuus on tässä kohtaa ottaa tilanteesta oppia, niin kiusalliselta kannustamiselta kuin se kuulostaakin.

Suurin virhe olisi joka tapauksessa alkaa maalata piruja seinille vaikka sitten kovasti tilanne siihen tarjoaisikin mahdollisuutta. Vierailu second cityyn parisen vuotta takaperin, kaikki muistavat sen vierailun ja kaikki muistavat mitä sen jälkeen.. Käsikirjoitus on kuin valmiina näytellä homma uusiksi ja kirjoittaa itseään toistavaa historiaa. Joukkueen itseluottamus ja henkiset kyvyt tullaan asettamaan taas uuden haasteen eteen ja voinemme olla varmoja että media tekee kaikkensa tiputtaakseen meidät pois mestaruustaistelusta ja haudatakseen mahdollisuutemme. Meiltä vaaditaan vielä lisää ponnisteluja, vielä lisää venymistä etenkin henkisellä puolella. Se on varmaa että kaikki on edelleen täysin mahdollista, vain omaan tekemiseen pitää nyt keskittyä, kuten toki aina.

Näen hyvänä että tästä sota jatkuu Mestareiden liigalla ja vieläpä B*rcan kohtaamisella ja nyt tuntuisi että ensin pelattava kotiottelu sopii tähän kohtaa paremmin kuin jos olisimme saaneet alkaa suunnitella laukkujen pakkaamista Katalonian matkaa varten. Niin, toki joku voisi kysyä – aiheesta- josko Mestareiden liiga ja B*rca kummittelivat eilen jo mielessä ja kuultiin kaikessa ennakossa mitä tahansa puhetta keskittymisestä vain ja ainoastaan Birminghamiin, ehkä sittenkin..? Vaikea sanoa mutta tasapeliä se ei muuta enää miksikään, eikä sitä että näen silti ensi keskiviikon tulevan kaikkinensa hyvään saumaan.

Haha, luulitteko jo että blogisti yrittää keplotella itsensä kuin huomaamatta kirjoittamasta mitään jo viitatusta Birminghamin tasoituksesta ja Almunian roolista siinä? Olette oikeassa, ainakin mielessäni haluaisin pyyhkiä tilanteen jonnekin missä en siihen törmää, jonnekin mistä en sitä muista koskaan. Hetkinen, keplottelen loppuun asti kun kerran aloitin, vai voidaanko tässä edes puhua keplottelusta, hmm? Hyvä on, näin tilanteen vain kerran suorassa lähetyksessä sillä hidastukset jäivät väliin keräillessäni seinään rikkoutuneen ’objektin’ osia. Onnea ja epäonnea, riippuen kenen leiristä tilannetta katsoo, flipperiä. En taida onnistua, ei pallon olisi pitänyt löytää tietään meidän maaliin.. Tuntuu todella pahalta Almunian puolesta joka vain viikko sitten torjui loistavasti rangaistuspotkun ja jota torjuntaa ilman kuka tietää mitä. Silti en tältä istumalta langeta tuomiota tasoituksesta vain Manuelille.

Summa summarum, liikaa kierrätystä mielestäni ja ehkä kaikki tämä managerin ruletti johti siihen ettei keskittyminen ollut lopulta vaadittavalla tasolla. Ehkä kierrätys jossain pelaajien alitajunnassa indikoi jo tulevasta eikä kaikki ajatukset olleet 100% eilisessä iltapäivässä.

Gael Clichy on peli peliltä enemmän se sama vanha Gael.. Abou Diaby on aavistuksen heppoinen kaksintaisteluissa mutta taitoa ja itseluottamusta omiin kykyihin on ilahduttavasti, Diaby näyttelee vielä tärkeää roolia loppukaudesta. Pitäkää minua Denilsonin parjaajana syyttä mutta en edelleen näe brassin tuovan peliimme juuri mitään. Birmingham pääsi mm McFaddenin toimesta muutamaan kertaan kokeilemaan laukauksia rangaistusalueen ulkopuolelta ja valitettavan usein hidastus paljasti keneltä tila laukaussektorille tuli. Arshavinin tulemista olen odottanut pitkään, ole uskonut että jossain vaiheessa venäläinen puhkeaa kukkaan ja ratkaisee meille pelejä, odotus jatkuu. Andreilla täytyy olla varastossa vielä ylimääräinen vaihde mutta sen kytkeminen päälle ei tahdo onnistua. Rosicky oli lupaavan pirteä ja aktiivinen, nähtäväksi jää onko Arshavinilla niin suuri ego ettei hän reagoi tsekin otteisiin, well done Little Mozart!

Sol onko sitten lopulta vaarallisen sitä mitä jälkikäteen tilaten on lupa odottaa. Not a rant, ei missään tapauksessa mutta syytä huomioida realiteetit. Vain oma näkemys (kuten aina) mutta olemme joutuneet muuttamaan keskuspuolustuksen pelikonseptia varsin radikaalisti toisiaan tukevaksi, mikä on tottakai oikein sinällään mutta mikä on omiaan poikkeamaan siitä mihin kokonaisuus on rakennettu. Voisiko asian tulkita sitten jossain määrin häiriötekijäksi, miten vain mutta olisihan se liian optimistista edes kuvitella että ratkaisut olisivat näin helppoja. Toistan, minä voin kuvitella että hiihtäjästä se on kiinni ja aivan se ja sama onko jalkojen alla Peltoset kahden vuosikymmenen takaa mutta kun kilpasille sitten lähdetään, vuoden 2010 pohjakuviointi liukasteineen tekee eron, puhutaan marginaaleista.

Onko Valioliigassa oikeasti yhtään hyvää tuomaria? Ehkei eilen koettu mitään järkyttävää tai ratkaisevaa mutta olihan keltaisten lappujen jakoperusteet Howard Webbillä eilen pahasti hukassa, eikä varoitusten vaikutusta peliin sovi missään tapauksessa vähätellä. Keltaiset kortit ovat yksi tuomareiden keinoista ’ohjata’ peliä ja jos niin keskeinen henkilö toimii kuten Roland Emmerich maailmanloppuelokuvissaan, niin, katastrofihan se on. Clichyn varoitus oli naurettavuuden huippu ja sen sijaan että se olisi kertonut jotain päivän linjasta, hah. Katsovatkohan nämä herrat mustissa jälkikäteen edesottamuksiaan?

Synkkä lauantai takana, eikä sitä synkkyyttä helpottanut lainkaan Chelsean ja ManUn takomat voittolukemat otteluissaan. Mediassa tehtäneen tänään tylyt tuomiot meidän mahdollisuuksista mutta kuten aiemmin sanoin, leuka pystyyn ja loppuun asti niin kauan kuin henki pihisee. May the force be with you Luke.. sorry, with us.

Kiitos Villelle eilisestä, olen jälleen todistanut itselleni olevani askeleen lähempänä neljänkympin kriisiä, ikää nyt joka tapauksessa. Joskus muinoin koin tekniset ongelmat haasteena, kuten nyt tietotekniikkaan ja tässä tapauksessa internetiin liittyvät ongelmat. Tai jos tuli hankittua jotain uutta ’rautaa’, niiden kanssa suorastaan halusi tapella ja ’voittaa’ ne, osoittaa omaa pätevyyttä. Haha, kaukana ovat ne ajat, nyt jos jokin ei toimi ensimmäisellä yrityksellä, hermostun, otan kaljan, kokeilen vielä toisen kerran ja jos ei sittenkään, luovutan ja lähden baariin ’tappion’ kokeneena.

PS. Mac, toivottavasi olut ’siellä’ ei maistunut kalliin lisäksi kovin kitkerältä, auts!

0 thoughts on “Reality check?

 1. Illan peliä en valitettavasti nähny mut mitä blogia luin ni kyllä sain veren kiehumaan toi matsi, paha takaisku liigaa ajatellen mutta keskiiviikkona lyödään barca 2-0 ja hyvät asetelmat camp noulle lähettäessä ja kyllä se mestaruus liigassakin irtoaa mut loput pelit pitäs voittaa, nyt vaan tarvitaan AA:lta samanlaista toimintaa ku viime keväänä!!!

 2. Yhtälailla vituttaa täällä aasiassakin : (
  Itse olen ollut koko ajan vähän skeptinen noiden mestaruusmahdollisuuksien suhteen mut tottakai sitä toivonkipinä on heräillyt että jospa sittenkin…..

  Otteluhan piti tappaa 1-0 tilanteessa, oli hyvät paikat ratkaista. Mut sitten tuommonen runkkumaali josta tuli mieleen toissakausi jolloin vastaavia tuli paljon omaan päähän.
  Almunia oli viime viikonloppuna pelastava enkeli mut nyt…..hän ei yksinkertaisesti ole se monta kertaa hoettu voittava maalivahti.Piste.

  Saa nähdä tän pelin vaikutuksen barca-matsiin?

 3. Mun mielestä yks syy eiliseen tulokseen löytyy osaltaa Bendtnerin pelaamisesta. Nicklaksen olis pitänyt enemmän pysyä siellä boxin sisällä tai sen tuntumassa miehittämässä piikkipaikkaa ja jakamassa sieltä palloa vieruskavereilleen, mutta kovin usein tanskalainen tuli keskikentältä asti hakemaan palloa. Se ei ole Nicklaksen tehtävä, varsinkin kun meillä on pelinrakenteluun parmpiakin miehiä. Aika monta kertaa pelin aikana oli tilanne, että Nicklas oli valunut käskytyksestä tai omasta halustaan keskikentälle ja sit kun pallo saatiin meille niin siellä ihan ylhäällä ei ollutkaan ketään jolle syöttää ja jouduttiin tulemaan hyökkäämään hitaammin koko rintamalla. Tää sama ”ongelma” on ollut aiemminkin havaittavissa tällä kaudella, ei tosin viimeiseen kymmeneen peliin.

  Samoin vois ihan oikeasti kysyä, että mitä helvetin hyötyä Denilsonista on tälle joukkueelle. Brassi ei ole taistelija, joka haluaa voittaa palloja jokkueelleen vaan päinvastoin pelaa tilanteet todella usein ”puolivaloilla” ja vastustaja pääsee hallitsemaan palloa keskikentällä ja hyökkäämään. Eikö joku toimittaja voisi suoraan kysyä Arsenelta asiaa? Mikä rooli hölkkäbrassilla on tässä joukkueessa nyt ja tulevaisuudessa?

  Eiliseen tappioon on varmasti monta osasyytä, mutta totuus on että kauden tässä vaiheessa jyvät erottuu akanoista. Loppukiri on alkanut eikä Birminghamille sais pisteitä menettää vaikka tällä kaudella eilinen vastustaja on varsinkin kotonaan ollut oikeasti hyvä. Nyt kun kausi kääntyy loppuaan kohti niin Manu on vanha Manu, voittamalla joka helvetin pelinsä ja samoin näyttää olevan Chelsean kohdalla CL-nöyryytyksen sisuunnuttamana. Pompeyn murskajaiset vielä ymmärsi, mutta jos ne hakkaa Villankin tuohon tyyliin niin vähän kyllä pelottaa. Onneks noiden kahden keskinäinen kohtaaminen on jo tulevana viikonloppuna ja siitä ottelusta tässä tilanteessa ei voi näin goonerina toivoa kuin tasapeliä, jolloin molemmat menettäis kaks pistettä. Ja meidän on nyt sitten oikeasti voitettava kaikki jäljellä olevat pelit, jos halutaan voittaa valioliiga tänä vuonna. Kaikki pelit on vaikeita, mutta varsinkin vierailu White Shit Lanelle on todellinen testi tälle joukkueelle, samoin Shittyn vierailu Grovella on paha, mutta peli kerrallaan tässä on mentävä ja eilisen kaltainen pettymys on pystyttävä pyyhkimään mielestä. Jos tuo jää mielensopukoihin kummittelemaan niin se nakertaa itseluottamusta tulevissakin koitoksissa.

 4. Tämän vuoden puolella meidän peli ei ole kulkenut missään vaiheessa erinomaisesti – Porto-matsi oli poikkeus, mutta siinä vastustaja oli divaritasoa. Kun vielä loppuvuodesta todettiin monessakin yhteydessä, että vastustaja saattaa tehdä 1-2 maalia, mutta kun me teemme neljä, sillä ei ole väliä. Tämä ei enää päde – ei oikeastaan RvP:n loukkaantumisen jälkeen. Mut ei silti tarvitsisi tulla eilisen kaltaisia viime hetken kimble-maaleja.

  Pokaalista: jos ManU voittaa Chelsean, Munan pitää menettää viidessä viimeisessä matsissa ainakin viisi pistettä. Jos Chelsea voittaa, Chelsean pitää menettää neljä. Jos tasuri, Manun pitää menettää vielä kolme ja Chelsean kaksi. Ja mehän tietty voitamme loput matsit, anyway. Eilisten tulosten perusteella näyttää vahvasti siltä, että sekä Red Pricks että Chelski romahtavat ja me alamme paukutella 4-0-voittoja. Eiks jeh?

 5. Vaikkei Messi eilen aloittanutkaan Barcan matsissa, ei Barcan peli vakuuttanut sen enempää kuin Arsenalinkaan. Arsenalilla olisi keskiviikkona paikka iskeä Emiratesilla, saa nähdä miten käy.

  Valioliigasta ei sen enempää, mestaruus on enemmän Manun ja Chelsean pelien ratkaistavissa, riippumatta siitä vaikka voittaisimme loput pelit. Näin se vain on.

 6. Vasta vaihtojen jälkeen peli näytti sellaiselta kuin pitääkin. Turha 2 pisteen menetys joka saattoi maksaa mestaruuden.
  LAMPAAT:
  ***Denilson
  **Almunia
  *Walcott
  LEIJONAT
  ***Nasri
  **Diaby
  *Song
  Nyt kun Barcallakaan ei peli suju totuttuun tapaan on aika iskeä ja taas näyttää Euro kentällä mistä joukkue on tehty.

 7. Jotenkin pelkäsin sen tasoituksen tulevan, toisin kuin blogistimme. Johtui ehkä siitä, että Birminghamille annettiin heti tilaa ja pallo. Muutama hyvä vastahyökkäys tehtiin, joista peli olisi pitänyt ratkaista. Mutta siinä se vitsi piileekin. Ei meidän olisi pitänyt edes tehdä vastahyökkäyksiä, vaan B’hamin!!! Meidän olisi pitänyt jatkaa sitä peliä, mitä pelattiin ennen maalia. Peli oli meillä hallussa ja paine sinisten päädyssä. Mutta maalin jälkeen annettiin tasoituksen avaimet suoraan käteen ja sanottiin, okei, yrittäkääpä. Ja nehän yritti ja rankaisi. Almumialta iso virhe, mutta loppupeleissä ihan turha tästä tasurista espanjalaista on syyttää. Omaan hölmöyttämme hävittiin.

  Positiivista oli se, että vaihdoista saatiin iso rytminmuutos ja Andrei ja Samir todentotta olivat pirteitä. Lupaa hyvää keskiviikkoa ajatellen. Fabregasin pelikunto arveluttaa. Oliko tälli liian kova? Toivottavasti ei.

 8. Noniin, herätys. Tunnetila on niin kovasti päällä, että tappiosta puhuin. Sillä siltähän se tuntui. Saatiinhan sentään tasuri…

 9. Osui silmään juuri avauspotkun aikaan yksi juttu jolla ei ehkä ole merkitystä mestaruustaistoon mutta kuitenkin:
  Bendtnerin pelikengissä oli vielä vanha pelinumero….

 10. Joo,aivan sanottamaksi veti Sportissa olleet.Taas vietiin karkki suusta…

  Hente,bisse maistui kitkerältä myös Kurvin baareissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s