Lyhyesti sensuroiden

Sunday hangover tai jotain mutta kuten käytännössä aina, varsin hiljainen day after eilen. Omissa papereissani yksi asia nousee ylitse muiden, en muista milloin Arsene Wenger olisi ollut yhtä pahantuulinen ottelun jälkeen.

”Am I suggesting there were a lot of bad tackles? Leave me alone with that, for f***’s sake.”

Arsene rakastaa termiä naiivi mutta kun asia osuu omaan nilkkaan, auts! Itse en osaa tulkita managerimme pahantuulisuutta muuten kuin että hän tiesi tehneensä virhearvioita, joskin helppo sanoa jälkikäteen. Kun kuulemme heti kättelyssä että kenttä oli huono, silloin voimme olla vakuuttuneita ettei kaikki mennyt käsikirjoituksen mukaan. Tasoitus oli paitsio? En ole nähnyt tilannetta sen koomin mutta koville tuntuu ottavan siellä ja täällä.

Jättäkää minut nyt v*ttu rauhaan tekisi mieli siteerata manageria mutta olihan esitys Arsenal piste pohjois piste Korealta. Kuinka naurettava sensurointi hetkellä jolloin sinä ja minä olemme pettyneitä ja jotain lääkettä olisi tarjolla Arsenen turhautuneisuudesta, minä ainakin koen tarvitsevani sitä. Arsenal.com, ei asiasta numeroa tarvitse tehdä mutta nyt rima alittui pahemman kerran.

Tiedoksi siis teille jotka ette ole nähneet Wengerin lehdistötilaisuutta lauantain ottelun jälkeen, virallisesti mitään rumaa ei koskaan ole lausuttu. Kenelle totuutta halutaan sensuroida, sitä en tiedä, mutta kysyn ketä sensurointi palvelee? Ei h*lvetissä ainakaan allekirjoittanutta. Jos minä rikon tavaroitani paiskomalla niitä seinille, parhaiten saan ymmärrystä ja hyväksyntää sille niin että henkilö(t) vastuussa ovat samalla viivalla.

Jos Arsene ’lohduttaa’ minua haistattamalla pitkät vaikka sitten itse kuningattarelle, minä haluan kuulla sen, minä haluan sen lohdun. Jos Arsene kiroaa turhautuneisuuttaan toimittajille, minä haluan kuulla sen ’virallisesti’, en lehtien palstoilta ja minä haluan että pelaajat kuulevat sen, virallisesti. En keksi ketä .com haluaa suojella mutta tällaisesta totuuden peräti vääristelystä pitää päästä eroon. Me olemme kaikki v*ttuuntuneita viikonlopun saldoon ja koska se ei ole salaisuus, miksi yrittää painaa sitä villaisella, naurettavaa.

Oli miten oli, keskustelu kääntyi jo eilen välittömästi kohti ylihuomista, mediapeli on voimissaan. Tunnustan etten olisi koskaan edes voinut kuvitella olevani niin ’lahjakas’ että olisin kyennyt kehittämään artikkelille aiheen Pep Guardiolan siirtymisestä meidän peräsimeen kun Arsenen aika vihdoin koittaa. Pisteet tälle kyseiselle lähteelle ja sisäpiiriläiselle siitä että kerrankin p*skaa jauhetaan päinvastaisesta lähtökohdasta kuin normaalisti. Uskallan nyt kuitenkin väittää että toistaiseksi blogisti on samalla viivalla Guardiolan kanssa

B*rca veskari Victor Valdes osallistui keskusteluun ja mediapeliin toteamalla että me olimme juurikin se toivottu vastustaja. Miten vain Victor my friend, erm, c*nt.. Itse taisin sanoa ihan samaa jo parisen viikkoa sitten. Meidän kypsyyttä, projektia, on nyt punnittu liian pitkään. Olemme saaneet joitain valitettavia vastauksia kuluvalla kaudella ManUa ja Chelseaa vastaan ja jotta asemamme selkiytyy, tarvitsemme kaiketi vielä lisää puntarointia.

Kuinka osuvaa että eilisen otsikoksi keksin ’reality check’, sitä tämä kausi on ollut varsin omituisella tavalla. Olemme käyneet valtaisaa keskustelua siitä kuka tai ketkä antavat ’tasoitusta’ tai kuka on mennyt eteenpäin, taaksepäin, onko joku alisuorittanut, joku ylisuorittanut.. H*lvetti, olemme niin omituisessa tilanteessa että Jukka Rönkä kutsuisi tilannetta irvokkaaksi jos me juhlisimme kauden päätteeksi liigamestaruutta. Se kuulostaa ystävät irvokkaalta.

B*rcelona Leo Messeineen tarjoaa meille ylihuomenna jälleen yhden päivityksen todellisuuteen ja minä sanon h*lvetin hyvä niin. Täysin sama mitä vaaditaan siihen että ymmärrämme paikkamme kartalla, mutta parhaiten siihen kykenee vastaamaan kaiketi B*rcelona, no ainakin glamour ynnättynä. Mitäkö ajan takaa? Ehkä sitten sitä että kenenkään ei pidä sulkea silmiään siltä faktalta mikä se on jos ja kun puhutaan kuluvan kauden otteluista kahta suurinta vihollistamme vastaan. Jos sitten syystä tai toisesta, paremmuudesta tai ei, olemme edelleen mukana Valioliigan loppusuoralla, B*rca tarjoaa meille ulottuvuuden jonka haluan vilpittömästi kokea.

Olen edelleen pilli kurkussa Howard Webbin innoittamana ja niin h*lvetin väärin kuin mahdollista, vihellän pelin tältä erää poikki näin lyhyeen. Thierry Henry on tottakai joutunut pyörtämään aavistuksen aiempia lausuntojaan mutta kerron lisää huomenna ajatuksista tähän liittyen.

0 thoughts on “Lyhyesti sensuroiden

 1. Allekirjoittanut on tehnyt tutkimustyötä Valioliigan muutimilta aiemmilta kausilta, ja todennut, että ilman huippumaalivahtia on liigan voittaminen hankalaa ellei mahdotonta.

  Jalkapallossa puhutaan paljon voittavasta maalivahdista. Maalivahti ei pelkästään torju palloja, vaan myös johtaa puolustusta kentän pohjalta. Maalivahdin täytyy vaatia puolustajia toimimaan haluamallaan tavallaan eikä päinvastoin. Almunian ja meidän puolustuslinjan kohdalla on liian usein nähty, että kommunikaatio ei pelaa. Syynä taitaa olla yksinkertaisesti pelaajien luottamuspula maalivahtia kohtaan.

  Hieman tilastoa väitteiden tueksi:

  ManU mestari keväinä 2007,2008,2009. Vähiten päästettyjä maaleja kausina 07/08 ja 08/09. Ykkösmaalivahtina Edwin Van Der Sar vuodesta 2006-

  Chelsea mestari keväinä 2005, 2006. Vähiten päästettyjä maaleja molempina kausina. Ykkösmaalivahti Peter Cech vuodesta 2004-

  Arsenal mestari keväällä 2004. Vähiten päästettyjä maaleja. Ykkösmaalivahtina Jens Lehmann vuodesta 2003-2008.

  Jo tästä tilastosta voidaan vahvasti todeta, että huippuvahti on ehdoton vaatimus mikäli voitosta taistellaan.

  Chelsean Peter Cech loukkaantui vakavasti 2006 yhteentörmäyksessä Readingin Stephen Huntin kanssa, ja oli pitkään kentiltä poissa. Paluun jälkeen hän ei ole enää ollut entisensä, eikä Chelsea ole enää voittanut mestaruuksia. Muun muassa kuluvalla kaudella Chelseale on tullut hälyttävän paljon virheitä kollektiivisesti koko puolustuslinjalle.

  ManU teki loistohankinnan vuonna 2006, ja aina huippuluokan joukkue sai arvoisensa lukon takapäähän, jota oli etsitty sitten Peter Schmeichelin. Van Der Saria pidettiin jäähdyttelijänä jo Juventuksesta Fulhamiin siirron jälkeen, mutta hän olikin puuttuva palanen joukkueen rosterissa. Tällä kaudella, kun Van Der Sar on ollut poissa, on helppoja maaleja päässyt liikaa.

  Arsenalin Jens Lehmann oli personastaan huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, todellinen huippuvahti. Lehmann johdatti Arsenalin tappiottomaan kauteen ja mestaruuteen keväällä 2004 sekä Mestarien liigan finaaliin keväällä 2006, joukkueen pelatessa 10 peräkkäistä ottelua päästämättä maaliakaan (muistaakseni?!). Ehkä juuri persoonansa kruunaten finaalissa Lehmann lensi punaisella ulos ja finaali hävittiin loppujen lopuksi.
  Almunia on ollut ihan ok, mutta se vaan ei yksinkertaisesti riitä. Kaikille tulee virheitä, mutta niiden vastapainoksi pitää ottaa sitten ’matchwinner’-torjuntoja, joihin espanjalainen ei ole aina pystynyt.

  Viime viikon rangaistuspotkutorjunta oli tällainen, mutta eilinen taas palautti tilanteen normaaliksi.

 2. Van Der Sar pelasti viikonloppuna joukkuensa Boltonia vastaan parilla huipputorjunnalla. Noilla torjunnoilla MunA pysyi mestaruusjunassa mukana. 0-4 ei kerro totuutta Bolton-MunA-ottelusta.

  Almunian uroteot voi tämän kauden osalta summata yhteen rp:n torjuntaan. Vito Mannone teki muutamassa syksyisessä matsissa gamesavereita (mm Mökillä huippuesitys) yhtä paljon kuin Almunia koko kauden aikana. Fabulous-Fabianski on vitsi Valioliigan veskariksi. Ja tällä hetkellä meidän kakkosvaihtoehto tolppien väliin… (tai paremminkin Wenkun kakkosvaihtoehto).

  Oheisessa linkissä tylyjä faktoja:

  http://www.skysports.com/story/0,19528,11662_2705370,00.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s