Kertoimet kohdillaan sittenkin

B*rcelona – ARSENAL 4 – 1 (3-1)

Kuten niin usein näiden myöhäisten viikkopelien tiimoilta joudutte tyytymään lyhyeen päivitykseen, mutta kun se pirun kännykkä nyt vain soittaa sitä ah niin suloista soidinsoundiaan uuteen päivään puoli seitsemältä. Jossain toisessa tilanteessa olisin toki nipistänyt mielelläni vähistä yöunista ja hankkinut kaupanpäälle vaikka h*lvetinmoisen krapulankin mutta..

Ennusmerkit eivät hyvää luvanneet. Ensin saimme purra kynsiämme josko YLE Anfield ei näytä ottelua laisin ja minä jo ihmettelin että allekirjoittaneelleko he protestoivat viittauksesta Liverpooliin, haha. Olin jo ehtinyt päättää luopua TV-luvan maksamisesta mutta lopulta yleisradioyhtiömme pelasti itselleen ainakin jatkoaikaa. Seuraavaksi sain silmieni eteen kokoonpanot ja Silvestren nimen avauksessa, auts! Kun vielä joukkueemme marssii kentälle kauniin valkoisissa väreissä, ennusmerkit eivät todellakaan olleet hyvät. Ai niin, kyllä ne YLEssä tätä lukee, Kuusela hälytettiin kaiketi pikakomennuksella studioon, no niin..

Tilanne on nyt joka tapauksessa se että eilen meillä oli vielä konkreettisesti jotain omissa käsissä, tai jaloissa tässä tapauksessa, enää ei. Arsene oli täysin ylioptimistinen lausunnoissaan ennen peliä mutta siitä manageria tuskin voi syyttää, se oli itse asiassa ainoa mahdollisuus tehdä voitava luodakseen uskoa rampaan joukkueeseen. Uskaltaisin väittää että sisimmässään Wenger tiedosti vedonlyöjien kert.. erm, faktat.

Kylmä fakta ja samalla karu totuus on että kyllä se on lähellä mission impossiblea kuvitella voittoa kenties maailman parhaan seurajoukkueen kotiareenalta jos ykköskokoonpanosta puuttuu viisi aivan avainpelaajaa ja vaihtopenkillä istuu parhaana vaihtoehtona Emmanuel Eboue, yksi Championship tason hyökkääjä, yksi loukkaantunut Notts County puolustaja ja kolme täysin vailla pelituntumaa olevaa junioria joita ei käytännössä voinut pitää muuta kuin pakollisina niminä kokoonpanossa siltä varalta että jalkoja olisi katkennut.

Kun edelliseen lisätään kaksikko Denilson ja Silvestre vastaamaan puolustamisesta keskikaistalla Lionel Messiä vastaan, yhtälö oli tuhoon tuomittu. Voitte pitää minua Denilsonin vihaajana ja jos olen rehellinen, kaukana tilanne ei siitä ole. Asiassa ei ole mitään henkilökohtaista mutta ajattelen vain ja ainoastaan Arsenalia, meidän menestystä ja en voi sille mitään että ainakin juuri tällä hetkellä Denilson toimii jarruna menestysmahdollisuuksillemme. Brassi on niin ulkona pelistä kuin tällä tasolla on mahdollista, miten kukaan keskikentän keskustassa pelaava pelaaja voikaan olla niin kaukana sieltä missä tapahtuu, niin myöhässä. Kirjasin muistiinpanoihini julman kommentin että olisi todennäköisesti joukkueellemme eduksi jos Denilson määrättäisiin liikkumaan kymmenen metrin säteellä boxin kaaresta, eikä siltä sektorilta olisi lupa poistua.

En voi sille mitään mutta näen Denilsonin suorastaan pakoilevan vastuuta ja Messin toinen oli tästä loistava esimerkki. Seuratkaa brassin tekeminen viiden sekunnin ajan ennen kuin pallo on Almunian selän takana. Me puhumme nyt puolustavasta keskikenttäpelaajasta joka on hyökätessä liian alhaalla ja puolustaessamme liian ylhäällä. Pallo on syvällä meidän alueella ja missä hölkkäilee Denilson. Se missä Messin tiedettiin operoivan, se alue oli eilen kuin tikkaria olisi argentiinalaiselle tarjottu, puolustuskvartettimme edessä oli toistuvasti tyhjää tilaa siinä määrin että Titus Bramble olisi ehtinyt ensin katsoa palloa jaloissaan, nostaa katsetta ja miettiä mitä pallolla tehdä.

Koen ajanhaaskaukseksi kirjoittaa mitään Silvestrestä, sitä saa mitä tilaa. Se on ystävät karu ero esimerkiksi nyt B*rcaan verrattuna että jos heiltä on pelikiellossa molemmat ykköstopparit, tilalle löytyy korvaajat siinä missä meillä puuttuu avauksesta toinen ykkösduosta ja sen jälkeen vaihtoehdot ovat mitä ovat. Sol Campbell oli hyvä hankinta, sitä en kiistä mutta hänen rooli oli vain ’tarvittaessa’. Song on keskikentän ankkuri ja kertoo paljon että nokkimisjärjestyksessä hän ajaa edelle tämän hetken kolmostopparin, ei tällä tasolla pitäisi olla tällaista tilannetta. Tekisi mieli kysyä mikä on nuorten miesten Bartley / Nårdtveit tulevaisuus, eikö meidän filosofiassa palvelisi paremmin tarkoitusta ’riskeerata’ heidän pelaamisella kuin tarjota se tikkari suosiolla Silvestren muodossa?

Vermaelen ei ollut oma itsensä, liekö sitten Silvestrelle (ja Denilsonille) tästäkin pisteet? Samir Nasri teki voitavansa ja pelasi asenteella mutta Cescin tasolle se ei riitä. Abou Diabya vaivaa ilmeisesti jotkin kovin tutut pikkuvammat ja sitä kautta epävarmuus, kaukana siitä mihin ranskalainen parhaimmillaan kykenee. Tomas Rosickyn panos kokemuksellaan ei auennut eilen ja kun suunnatonta mediahuomiota osakseen saanut Theo Walcott oli lopulta vain mediahuomion kohde, siinä meillä on eväät siihen ettei neljässä yhdessa ole yhtään liikaa, tasoero oli valitettavan selvä. Miksei Theo leikannut enemmän keskelle edes yrittämään aiheuttaa hämmennystä B*rcan puolustukselle ja antamaan enemmän mahdollisuuksia Nasrin luovuudelle?

En mitenkään jaksa käydä tilanteita läpi minuutti minuutilta, otteluraportit ovat ammattilaisten heiniä. Puhtaat paperit Nasrille, Clichylle ja Bendylle jo pelkästään maalista jonka Theo yritti vielä varsin kömpelöllä syötöllä pilata ja ehkä Sagnalle. Edellä mainittujen herrojen lisäksi taso oli yksinkertaisesti niin keskinkertainen ettei sillä voi haaveilla paikasta Mestareiden liigan välieriin. Se kävi nyt toteen eilinen vertaukseni sadan metrin olympiafinaalista. Olen vakuuttunut että pelaisimme välierissä jos käytössä olisi ollut koko Arsenaali mutta yhtä kaikki sillä on jonninjoutavaa spekuloida. Sen sijaan meidän pitää spekuloida sillä miten radikaalisti taso laskee käytännössä loukkaantumisten vuoksi.

Arsenen täytyy analysoida kesällä tarkkaan kenen taso riittää kautta ei riitä paikkaamaan jälleen ensi kauden loukkaantumisia, kuilun on kavennuttava olkoonkin että nyt meiltä oli sivussa harvinaisen suuri joukko avainpelaajia. On täysin selvää ettei ole mitään syytä maksaa palkkaa Silvestren tasoisille kehäraakeille ja menemättä sen pidemmälle nimilistassa, jokaisella on varmasti oma näkemys tuosta ’mustasta listasta’.

Jos olen kuulostanut pelkältä p*skan valittajalta, pois se minusta haluan sanoa. Mestareiden liigan puolivälierä mighty B*rcaa vastaan ja tilanne tasan ensimmäisen osan jälkeen. Tämän jälkeen rampana vielä kiinni edes minuuteiksi jatkopaikkaan Camp Noulla, kyllä nämä kaverit tekivät voitavansa. En itse asiassa ole totaalisen masentunut, ehkä tämä on sittenkin ollut jopa enemmän kuin odotin, no ainakin näillä loukkaantumisilla takuulla. Valitettavasti Valioliiga ei ole omissa käsissä, jaloissa siis jälleen ja h*lvetin kiusallista että nämä loukkaantumiset astuvat tässäkin epäilyttävän pelottavasti kuvaan mukaan. Olen liki varma että Chelsea ja ManU menettävät vielä pisteitä mutta kovasti epäilyttää josko tällä käytettävissä olevalla materiaalilla meistä on ’haaskalle’. Arshavin, Song, kuka tietää van Persie.. Jotain maustetta me tarvitsemme jotta unelma viidestä liigavoitosta käy toteen.

Olinko liian jyrkkä, ehkä. Kontekstiin kuitenkin se että kello lähenee kahta, en nukkunut yön yli ajatusteni kanssa, olen totta h*lvetissä pettynyt tappiosta ja putoamisesta Mestareiden liigasta, väsyttää ja ajatus vajaan viiden tunnin yöunista kuulostaa aivan jumalaiselta. Olen juuri lukenut Arsenen kommentit, ei pysty.. Voi tuomaritoiminta avustajineen ja B*rcelona Diving Club, nyt petiin. Loistavan vilkasta kommentointia teiltä, cheers mates ja kohti uusia haasteita.

0 thoughts on “Kertoimet kohdillaan sittenkin

 1. Hyvää tekstiä, ollaan vain niin huonoja kuin huonoin lenkki, tällä kertaa kävi näin. Vielä jatkuu valioliiga muutamalla ottelulla ja sitten taas jännätään ketä tulee tai ainakin ketkä on huhuissa.

  Ensi kaudella sitten ”taas” jos nyt ei natsaa

 2. rönkä tais olla oikees valioliigan taso on hieman laskenut….CL välierissä ei nähä ilmeisesti ollenkaan englantilais joukkuetta!!

 3. bendtner iskee 2-0 mikä alku. Olisi ollut hieman eri peli ja barca olisi viety helposti. wengeriltä ja joukkuuelta loistavaa taktikointia barca oli ”parempi” meillä on kauden 5 tärkeintä pelia tulossa joten tämä on pakko unohtaa ja keskittyä loppuihin peleihin. Nyt olisi tåydellinen aika sanoa etta persie tulee takaisin shittya vastaan.

 4. Vaikka kävin veikaamassa pelitoimistolle Arsenalia. Emmä tiedä yritinks mä valaa itseeni uskoa että me voitetaan vai mitä. Samanlaista uskoa kun Wenger sanoisin että voitetaan Barca ja mennään valieriin Interiä vastaan. Ulkomaalaisilt pelitoimistoilt sai lähes 10 kertoimia Arsenalin voitosta eli käytännössä 10% todennäköisyyttä eli yhden pelin kymmenestä ois voitettu. Mene ja tiedä kuinka oikein lähel totuutta ne oli ja miettii sen tarkemmin enää.. Karu totuus iski kuitenkin eilen ettei me tuolla joukkueella yksinkertaisesti voida haastaa Barcaa (kenties maailman parasta seurajoukkuetta). Harmittaa suunnattomasti useat loukkaantumiset tässä kohtaa kautta. No ei voi mitään. Otetaan vielä sentäs valioliigan mestaruus. Onhan sekin jotain!! 🙂

  Englannin taso laskenut, ehkä se hiukan voi olla laskenut, mutta valieries pelaa Chelsea ja eikä se nyt niin kaukana että Manukin pelaisi, joten jos 4 joukossa pelaa 2 englantilaista. Ei kait se nyt niin huono taso ole vieläkään. Turhaa puhettaa. Tottakait muut liigat yrittää ottaa kiinni, ovat ottaneet ja jotkut seurat voi materiaalin turvin repiä pientä eroakin, mut ei täs mitään huolestunu tarvi olla. Engalannista kun pääsee mestareiden liigaan aina voi tavoitella mestaruutta. Pooli jopa joskus voittanut sen vaikka liigassa ei pärjäisi. Rönkäki alkaa oleen jo niin ”väsyny” niiden kirjotuksiensa kans et muutenki tippunu henkilön arvostus. MUTTA josko ens kaudella sit mestareiden liigas ”taas” yritetään ja täl kaudel vielä tosiaan toi valioliigan mestaruus himoittaa vaikka omissa käsissä ei olekkaan. Varsinkin kun tietäen että pelaajia puuttuu, mut ei auta ku yrittää.

 5. Hyvää tekstiä.Voin allekirjoittaa joka sanan Hente.Kyllä kausi alkaa olla ohi,kun ei enää ole pelikuntoisia pelimiehiä.Nyt pitäs voittaa vielä Tottenham.Jos tulee takkiin niin alkaa olla kausi purkissa.
  Ensi kauden avaus joukkue vois olla.
  Veskari_____?_______(+ junnu polski tai Mannonen)

  Sagna,Vermaelen, ____?_____, Clichy
  Nasri,Fabregas(jos jää?),Song, Ramsey
  Van Persie, ____?____, Arshavin

  Vaihdossa:Veska, Walcott,Bentner,Eboe,Diaby,Wiltshire ai niin onko Gallas enää mukana?

  Eli tarvitsemme vähintään veskan,topparin ja keskushyökkääjän.Keitä Wenger vois haluta?

  Myyntiin, Denilson,Silvestre, Almunia, ja vaikka ilmaiseksi jos ei ole ottajia.

  Hölmöä miettiä jo ensi kautta kun vanhakaan ei ole puikkarissa.Aikamoinen ihme pitäs tapahtua jos liiga voitetaan.Toivotaan Toivotaan !!!

 6. Valioliigan taso on laskenut, se on ollut koko kauden selvää. Ei Arsenal totta puhuen muuten olisi enää kilvoittelemassa voitosta. Jos Platini ei saa Cityn, Chelsean, jne. sugar daddy -jengien rahantuhlausta kuriin ja peliä reiluksi, tämä saattaa/saattoi olla paras tilaisuus vuosiin ottaa Valioliigan voitto. Toivoa sopii, ettei City selviä CL:ään.

  Jos peli muutetaan tältä osin reiluksi (=toiminnan pitää olla liiketaloudellisesti terveellä pohjalla), Arsenalia paremmassa tilanteessa ei ole juuri mikään seura.

  Tuo juttu ”Wenger ready to invest” antoi otsikon puolesta optimismia, mutta kommentit ovat sitten sitä vanhaa samaa. Toisaalta onhan Wengerin tämän kauden jälkeen pakko hankkia uusia pelaajia, onhan ??

  Chelsea tosiaan tippui CL:stä jo Interiä vastaan, ja jos maailmassa on oikeutta niin tänään putoaa myös ManU.

  (Jos Rooney olisi ollut sivussa saman verran kuin Van Persie, niin taistelisivat CL-paikasta. En tiedä onko pelkkää sattumaa, mutta aiemmin Ronaldo ja nyt Rooney ovat kyllä pysyneet ihailtavan hyvin ehjinä, vaikka heitä kuitenkin otetaan viikosta toiseen kovaa ja kuormitetaan rankasti.)

  Jep, Röngän jutuissa ei valitettavasti ole ollut päätä eikä häntää enää aikoihin. Vaikka sitten mieluummin P.Nyman kannattajien edustajaksi studioihin ja muihin.

 7. Ex:

  En voi uskoa, että Fabregas jättäisi Arsenalin nyt. En mitenkään.

  Vermaelenin kaveriksi tarvitaan laatutoppari. Gallasin taso riittäisi varmaan vuoden-pari, mutta joka vuosi on pahoja loukkaantumisia, eikä sopimusta näytä syntyvän. Sagnan paikasta samaa mieltä, mutta uskon että Gibbs tulee haastamaan Clichyn tosissaan. Clichyllä on ehdottomien vahvuuksien lisäksi myös selviä heikkouksia. Hyökkäyssuuntaan ei ole tarjota oikein muuta kuin nopeus, ja puolustuspäässä tulee vähän väliä isoja virheitä. Yrityksen puutteesta miestä ei tosin voi syyttää.

  Chamakhin tulo näyttää juttujen perusteella melko todennäköiseltä? Van Persie voisi pelata laidassa, mutta Chamakhin tullessa sentteriosastolla olisi mukava kilpailu hänen ja Bendtnerin kesken. Bendtner on mielestäni näyttänyt tänä vuonna epäilijöille, että hänessä on ainesta, ja toivottavasti hän pelaa Arsenalissa pitkän uran.

 8. Nyt hieman ihmetyttää tuo Denilson purkautuminen. Eihän tuo eilen ollut lähelläkään joukkueen heikointa pelaajaa. Taso ei toki riitä avauksen mieheksi, mutta eilisen perusteella ei muuten riitä Diabylla ja Rosickyllakaan. Diaby on ikävä kyllä palannut samalle tasolle, mitä syksyllä esitti. Silvestren piikkiin eka maali täysin. Ja kolmannessa typerää pelaamista kaksikolta Sagna ja Vermaelen.

 9. Pelataan nyt tämä kausi täysillä loppuun asti ennen kuin aletaan myymään tai ostamaan ketään. Pettymys eilisen jälkeen on tietysti kova, mutta tällä määrällä loukkaantumisia on varma, että hölkkäbrassi saa vielä peliaikaa ja pahimmassa tapauksessa Sylttykin. Pakko tässä on pitää jokaisen Arsenal-pelaajan puolia viimeiseen peliin asti kun mahikset valioliigapokaaliin on vielä olemassa. Seuraava peli Spu*sia vastaan on varmaan suurin kompastuskivi jäljellä olevista otteluista. Ne haluaa varmasti lyödä ”viimeisen naulan meidän arkkuun” varsinkin kun niillä itsellä on kova kisa nelossijasta. Arsenella on nyt runsaasti aikaa suunnitella taktiikkaa tuohon otteluun ja pelaajilla on ruhtinaallisesti aikaa palautteluun. Mestareiden Liiga on meidän osalta taputeltu ja mitä nopeammin joukkue pyyhkii pettymyksen mielestään niin sen parempi. Toivoisin, että Arsene aloittais mahdollisimman pian katseiden kääntämisen seuraavaan peliin, että tää Katalonian keikka unohtuis. Jos minä olisin tän joukkueen manageri niin laittaisin nyt kovat piippuun ja sanoisin pelaajille suoraan, että nyt jokainen pelaa ensi kauden pelipaikastaan tän loppukauden suorituksilla. Jospa pieni uhkailu laittais näihin meidän muutamiin pelaajiin lisäyritystä. Tosin tällä tasolla ja noilla palkoilla joka helvetin peliin pitäis lähteä antamaan kaikkensa. Ja nyt jos koskaan on myös seuran fysioilla syytä tehdä hommansa kunnolla, että saadaan kaikki ne pelurit kuntoon, jotka saatavissa on. Tää meidän kausi on ollut tällaista taistelua aikaa vastaan. Aina joudutaan toivomaan, että jokin loukkaantuneista pelaajista ehtis kuntoon johonkin tiettyyn tärkeeseen peliin. Nyt kai sitten taistellaan siitä, että meillä olis ylipäätään pelaajia kauden viimeiseenkin peliin. Hullua touhua.

  Mestareiden Liigan puolivälierät jatkuu tänään ja meidän kannalta vois olla jopa parempi että Manu pääsis tänään jatkoon CL:ssä ja niiden fokus jakautuis kahteen kilpailuun. Chelsea ainakin on ollut aika helvetin kova sen jälkeen kun tippuivat CL:stä.

 10. hmmm mitähän mää oon sekoillut aikaisemmin. Chelski tosiaan tippui mestareiden liigasta eikä se missään välierissä pelaa. Outoa sikäli että korkeintaan pahoihin uniin chelskiä ja mestareiden välieriä voi yhdistää mun pääkopassa 😀

 11. Joo siniset tippu kuninkaalle, mutta kyllähän se liigan pytty Lontooseen tulee…;) Jos ManU on vaihtoehtona..

 12. Taitaa olla aikamoiset liemet ManUlla, missä lie istukkamehussa keitetty nilkka Rooneylla. Rooneylle 3 viikkoa huilia, pelaa viikon sisään. Meidän miehille 3 viikon huili, niin pelaa 6 viikon päästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s