Jälkipelit ja -puheet

Jos epäilin olleeni eilisessä blogissa kenties liian jyrkkä, ei nukuttu yö kolme tuntia ylitöiksi venyneessä työpäivässä eilen kyllä lohduttanut. Itse asiassa jos ja kun olen rehellinen, pala oli kurkussa pitkin päivää eilen kun mielessä pyöri ajatus mahdollisesti viiteen vuoteen venyvästä pokaalittomasta jaksosta. Ehkei sitä voi pitää pitkänä aikana jos vuodesta 1886 aletaan laskea mutta eilen pala kurkussa se tuntui h*lvetin vuosisadalta.

Eilen oli siis ’jälkiviisaiden’ puheenvuorojen aika ja ne jakautuivat kovin kahtia. Yksi jos toinen pelaajistamme antoi B*rcalle ansaitut kehut ja samalla kaikkien prioriteetti oli pyrkiä unohtamaan tiistain pettymys pikimmiten ja suuntaamaan katseet ensi keskiviikkoon ja Sp*rs otteluun. Jokainen tehköön sitten omat johtopäätöksensä siitä miksi mediassa ja varsin laajasti kannattajien keskuudessa puolestaan käännettiin katseet jo tulevaan kauteen, taisipa siihen syyllistyä allekirjoittanutkin. Kolme pistettä sarjakärki Chelseaa takana, viisi kierrosta jäljellä ja minäkin kirjoitan jo tulevasta kaudesta, häpeä(kö?). Puolustaudun mielestäni vahvalla argumentilla:

”We have to add something, for sure, but we have some time to think about that. We are at a stage where we’re developing players.”

Lipsahtiko edellinen Arsenen suusta vai miten asian voisi tulkita, mutten olisi odottanut toki täysin normaalin ja joka kesäisen, huom kesäisen, ’mediapelin’ alkavan managerin kohdalla tässä vaiheessa. Minulla on kannattajana lupa olla optimisti, neutraali tai pessimisti mutta minkä viestin Wenger meille saati pelaajille antoi puhumalla ’ilman muuta joukkueen vahvistamisesta’ B*rcelonalle kärsityn selkeän tappion jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kun olemme kolmen pisteen takaa-ajomatkan päässä sarjakärjestä liigassa viisi kierrosta ennen loppua?

Miksi minä en saisi kirjoittaa jo tulevasta kaudesta jos edelleen Valioliigafaktat tietäen manageri kertoo minulle lehdistötilaisuudessa että sen lisäksi että vahvistuksia tarvitaan ilman muuta, sen lisäksi pelaajamme ovat ’kehitysasteella’ (erm, en keksinyt parempaa termiä, heh)? Totta h*lvetissä uskon ilmeisesti sitten mahdottomaan vielä tämän kauden osalta ja sen tärkeimmän mahdollisen pokaalin voittamiseen mutta kyllä tosiasiat ovat pöydällä, jotain pitää tehdä. Telegraphin Duncan White totesi seuraavasti:

’After Messi had gone to work on his team, Wenger said: “We have to add something, for sure, but we have some time to think about that. We are at a stage where we’re developing players. Walcott is 22; Bendtner is 22; Nasri, Diaby and Denilson are 22 or 23. They’ve shown some great qualities and they’ll get stronger every year.”

Sure, but Bojan Krkic is 19, Sergio Busquets is 21, Messi and Pedro are 22, and Gerard Pique is 23. Is the issue youth or is it quality?’

Yritän hammasta purren hyväksyä sen että hyvän taloustilanteemme saavuttamiseksi olemme joutuneet tekemään uhrauksia, eli myymään pelaajia parhaassa iässä siinä viheessa kun heillä on ollut mahdollista niin julmalta kuin se kuulostaakin, rahastaa. Koko kuvan piirtämiseksi allekirjoittaneen kahden sormen kirjoitustahti ei anna mahdollisuutta, siihen vaadittaisiin nuotiopiiri kera Guinnessin. Taloutemme on kuitenkin kiihdytetty velanmaksun osalta mielestäni liian pitkälle menestyksen kustannuksella. En näe mitään syytä etteikö tuota ’epätasapainoa’ voisi hyvin hienosäätää.

En väitä etteikö kauppaa kannata käydä pelaajilla kun tarjous ylittää todellisuuden a’la Ad*bayor tai Miss Ronaldo mutta jos nyt ManU tuli puheeksi niin ei mm herrojen Giggs tai Scholes panosta vuosien varrella voi väheksyä lainkaan. Me ehkä saimme aavistuksen naureskella myös Paddy Vieiran tahmealle alulle Cityn paidassa mutta siellä ex kapteenimme nyt pelaa avauksessa eikä takuulla ’kehitysasteella’. ManUsta vielä senkin verran että toisin kuin meillä, Fergusonilla on ollut kanttia osoittaa ovea Djemba Djemboille jos ja kun näytöt eivät riitä. Tai entäpä Kolo Toure? Oli valtaosan mielestä loistavaa bisnestä mutta kun tiistaina ihmettelin Silvestren nimeä avauskokoonpanossa puhumattakaan tämän edesottamuksista kentällä, Touren kauppaaminen ei kuulostanutkaan niin hyvältä bisnekseltä.

Siinä se kiteytettynä. Haluan, ellen peräti vaadi että seuran vision pitää muuttua aavistuksen talouden kustannuksella panostamiseen menestykseen, meillä totta h*lvetissä on siihen varaa. Ivan Gazidis, luet todistetusti tätä blogia, olisiko aika tulla jälleen kertomaan missä mennään? Arsene avasi pelin lehdistötilaisuudessa, miten kommentoit Ivan? Tai itse asiassa haluaisin sanoa ettet tyydy rooliisi talutushihnassa missä nyt olet vaan ymmärrät pokaaleiden tärkeyden meille kannattajille ja alat vaatia hyssyttelyn sijaan. Tai Stan Kroenke! V*ttu olen kyllästynyt lukemaan kuinka ostat osakkeen kerrallaan kerran kuussa, olet nyt mitä 11? vajaa maagisesta rajasta ja minulla ei h*lvetin mitään hajuakaan siitä miksi? Minulla ei aavistustakaan toimitko Stan kuten toimit Arsenal FC:n jalkapallomenestyksen edesauttamiseksi vai korporaatio Arsenalin kiinteistöimperiumin kasvattamiseksi punnan kuvat silmissä (ja tilillä).

En vaadi, enkä näe edes mitään tarvetta totaaliseen suunnanmuutokseen mutta lusikka pitää kyetä ottamaan sen verran kauniiseen käteen että ymmärretään tehdä hienosäätöä toiminnassamme. Pelaajien jatkosopimukset lämmittävät mieltä mutta meillä mopo on karannut käsistä ja uskaltaisinko väittää mennyt niin pitkälle että asialle jo naureskellaan. Meillä kaikki ovat kapteeneita, virallisestikin heitä taisi olla 13 yhden kauden aikana. Meillä on rikottu takuulla jokin ennätys mitä lie 20 jatkosopimuksella vajaan vuoden sisään ja silti Mikael Silvestre on avauksessa kauden tärkeimmässä ottelussa.

Minulla ei ole mitään Eduardoa vastaan mutta hänen sopimuksensa jatko vaikkei se tietääkseni ollut edes katkolla, se kummastuttaa. Oliko Carlos Vela yksi jatkosopimuksen tehnyt, miksei hän edes matkannut Espanjaan tiistain otteluun, loukkaantumisesta ei ollut kyse. Miksi Fran Merida oli penkillä vaikka mitä todennäköisimmin hänen uransa jatkuu kotimaassaan ensi kaudella, vapaalla siirrolla! Miksei Jack Wilshire ollut tiistaina kokoonpanossa jos kerta olemme ’kehitysasteella’?

Tunnen tilittäneeni riittävästi, epäilemättä edelleen tiistain tappion karvas maku suussa. Haluan nähdä ja näenkin ruusuisen tulevaisuuden mutta siihen vaaditaan muutakin kuin perusteettomia jatkosopimuksia. Vaadin enemmän laatua ja vähemmän vapaamatkustajia. Tilanne pitää tasapainottaa, meillä on siihen varaa ja on aika siirtyä kehitysasteelta seuraavalle tasolle. Ymmärrän etten voi kiteyttää kirjoittamaani mutta yritän; ei enää koskaan Mikael Silvestrejä avauksessa kauden tärkeimmässä ottelussa koska se kyseenalaistaa jo kaiken sen kauniin jargonin meidän ’kehitysasteesta’, meidän akatemiasta ja meidän miljoonasta jatkosopimuksesta.

Kun nyt olen tässä kirjoittaessani seurannut taustalla ManUn ja Bayernin ottelua.. miten h*lvetissä voi olla mahdollista että Shrek oli avauksessa?! Mistään täydellisestä ’harhauttamisesta’ ei voinut olla kyse koska lyhyt vihreä olento ei pelannut Chelseaa vastaan mutta meidän on täydellisen pakko miettiä kesällä miksi mm ManUssa 6 viikkoa muuttuu kahdeksi viikoksi siinä missä meidän kaksi päivää on käytännössä kuusi viikkoa. Voi Marouane Chamakh, nyt hyvää yötä!

0 thoughts on “Jälkipelit ja -puheet

 1. Rooneyn pelaamisessa ei sinällään taida olla mitään ihmeellistä. Viikon takainen (venähdys)vamma taisi aiheuttaa lähinnä turvotusta ja kipua nilkkaan. Turvotus laskee (hoidettuna) viikossa jos on laskeakseen ja toiset pärjäävät kivun kanssa paremmin kuin toiset… Ja eilen taisi olla toistaiseksi MunAn kauden tärkein peli jossa pelaavat tärkeimmät saatavilla olevat pelaajat (MunAlla Rooney ja meillä Silvestre). Rafa Benitez taisi kommentoida kivun kestokykyä aika osuvasti kun ruoti ”ykköshankintansa” Aquillanin kauden läpi jatkuneita kitinöitä. Rooney näytti eilen satuttavan nilkkansa uudestaan, mutta luultavasti jätkä pelaa hammasta purren loppukauden. Jos vain luut ja nivelsiteet ovat säilyneet ehjänä.

  En jaksa millään uskoa, että meidän medical-team olisi yhtään sen ammattitaidottomampi kuin esim MunAn vastaava. Meitä on vaan kohdannut satumaisen heikko tsägä pahojen loukkaantumisten muododssa ja meidän tietyt avainpelaajat (Gallas, Fabregas, RvP) eivät näytä koskaan pelaavan ehjää kautta läpi. Toisin kuin esim Terry, Lamps, Vidic, Shrek, StiiviGii jne, jotka hekin ovat kauden mittaan vierailleet lasaretissa, mutta eivät kuukausitolkulla siellä viihtyneet. Vai onko kyse sittenkään pelkästä huonosta tsägästä? Onko pohjimmiltaan kyse siitä, että me olemme hiukan kevyempi ja heikosti kovaa fyysistä peliä kestävä joukkue. Wengerin mieltymys tietyntyyppisiin pelaajiin (ykkösprioriteetit nopeus ja taitavuus) maksaa meille pitkien kausien aikana näköjään aika paljon.

  Tuo Henten linkittämä Telegraphin linkki on aika tyhjentävää tekstiä. Valitettavasti Duncan White taitaa puhua asiaa. Toisaalta saman asian me goonerit olemme tienneet jo kauan ja en voi olla muistelematta esim viime kesää ja sitä, että esim pääosa suomigoonereista huusi kokemuksen, fyysisyyden ja yksinkertaisesti laatupelaajien hankintojen perään. Saimme Vermaelenin.

  Ensi kesänä saamme mahdollisesti (ilmaiseksi) Chamakhin ja Wenkku kertoo jo kesäkuussa, että nuoret pelaajamme ovat jälleen kauden kokeneempia ja että olemme jälleen erittäin lähellä lopullista Eldoradoa (lue pokaalia). Eli saamme tulevallakin kaudella nauttia esim Denilsonin, Eduardon ja Velan edesottamuksista. Toivottavasti olen täysin väärässä.

 2. Todella pätevä blogi, Hente. Noihin lauseisiin on tavallisen goonerin helppo yhtyä. Seuran johtohenkilöillä olisi todellakin syytä katsoa peiliin. Meillä nimittäin kovin harvoin sanat ja teot kohtaavat.

  Käänsin eilen televisiokanavan Canalille kun ManU-Bayern-ottelua oli pelattu noin 15 minuuttia enkä meinannut silmiäni uskoa. Manure johti siinä vaiheessa jo 2-0 ja Rooney kirmaa kentällä kuin uudesti syntyneenä. Ei mikään tipunilkka toi Shrek tai sitten ManUn lääkintäosasto kulkee kehityksessä jopa lääketieteen edellä. En jaksanut katsoa pelistä kuin ekan jakson, mutta kyllä tuli hunajainen olo kun Bayern oli pystynyt venymään vielä toiseenkin vierasmaaliin ja samalla jatkopaikkaan. Nyt sitten Valioliigapokaalista tappelee varmasti kolme sisuuntunutta joukkuetta. Pakko siis uskoa, että Arsenen kommenteista huolimatta meidänkin pelaajat haluavat nimenomaan tällä kaudella voittaa sen helvetin pytyn. Niin lähellä sitä ollaan.

 3. Tapsa, tietenkään AW ei hanki ketään, sillä kun tällä bändillä ja näillä loukkaantumisilla nappaa pokaaliin, mihin pääsemmekään ensi kaudella? Tähän: Denilson (MVP) ja Song vuorottelevat ja estävät jokaisen vastustajan nopean hyökkäyksen, B52 nakuttaa 30 maalia (vaikka pelaa pääosin viimeiset 15 min., kun RvP on ensin tehnyt hattutempun) ja uudessa pelisysteemissä on vain yksi toppari, Vermaelen, koska on paljon kivampi voittaa joka matsi 7-4 kuin tylsästi 3-0.

 4. Muistanpa lukeeni joskus että paitsi Carlos Queiros on mies Fergusonin taktisten kuvioiden takana, niin on myös munan vähäisten loukkaantumisten takana. Kun Queiros kävi vähemmän onnistuneesti kokeilemassa päävalmentajana Madridissa niin palatessaan toi mukanansa Realin kuntovalmentajan (tai kai puoli kuntoporukkaa) ja paljon osaamista miten joukkue pidetään pelikuntoisena.
  Ei ole (kokonaan) säkää ei että loukkaantumiskäyrät eri joukkueilla on erilaiset.

  -Peetu-

 5. Todella hienoa tekstiä blogissa Hente ja hienoja kommentteja Tapsalta ja muiltakin. Tähän ei voi muuta lisätä kuin sen että Wenkku kesällä ilmoittaa että emme tarvitse uusia pelaajia koska;….Ylläty,yllätys—meillä on niin paljon loukkaanmisten jäljiltä palaavia pelaajia jotka ovat kuin;…..Yllätys, yllätys…. UUSIA SIIRTOJA!

  Olenko kyyninen?

 6. …ei uusia pelaajia voi hankkia koska se voi ”loukata” ja ”taannuttaa” jo mukana olevan samalla paikalla pelaavan…oli selitys taannoin.Toivottavasti ei kuulla samaa enää jatkossa.Nyt tehdään se ihme että näillä”jämillä” voitetaan loput pelit:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s