’The rivalry Arsenal have with Tottenham will switch the people on’

Pfff, tämä ei (valitettavasti) ole edelleenkään allekirjoittaneen palkkatyö, vilpittömän nöyrä kiitos tosin teille jotka olette joskus kiittäneet tarjoamalla oluen, tiedätte keitä olette. Taloyhtiössä jatkuva julkisivuremontti työmaakokouksineen vaatii normaaleiden työkiireiden lisäksi osansa, väsyttää. Selityttää? Haha!

Nostaako eilisen ykkösuutiseksi julkisuuteen tullut tieto Lady Nina Bracewell-Smithin aikeista myydä osuutensa seurasta, korporaatiosta. Kuten olen useaan otteeseen todennut, aihepiiri ei lukeudu allekirjoittaneen vahvan tietämyksen piiriin, mikä kuuluu voisin tosin lisätä. Eli tunnen jokseenkin tuhlaavani meidän kaikkien aikaa jos alan liiaksi spekuloida omilla näkemyksilläni asiasta. Se tiedettiin (oletan) että kulisseissa on kuohunut jo pidempään. Paljon on tapahtunut sitten David Deinin potkujen mutta se isoin muutos on edessä, lähempänä kuin osaamme aavistaakaan?

Mahdoton sanoa miksi Lady Nina on tullut juuri nyt siihen johtopäätökseen että on aika toimia. Näin tavallisen kannattajan näkökulmasta ensimmäisenä mieleeni tulee vain että miksi taas kauden kuumimmalla hetkellä, Kroenke teki sen jo. En tosin jaksa uskoa että tällä olisi mitään vaikutusta joukkueen tekemiseen mutta korostan, en jaksa uskoa, en tiedä. Sen tiedän että olisin kovasti mielelläni odottanut tätä uutista vasta sen jälkeen kun kausi on ohi. Hmm, ehkäpä Lady Nina päinvastoin ei?

Odotetaan nyt rauhassa tilanteen kehittymistä sillä kuvittelisin olevan päivänselvää että tulemme kuulemaan paljon lisää aiheesta. Spekulointi oli tottakai helpointa aloittaa sillä että herrat Kroenke ja Usmanov ovat nyt hälytystilassa, alert, defcon5! Jos minulta kysytään, Kroenkella on kenkälaatikossa vaadittavat 0,02%, eli vaivaiset 10 osaketta maagisesta 30 prosentin siivusta seurasta. Seuraava lainaus on aavistuksen pitkä mutten osaa referoidakaan sitä, näin vain viisi päivää sitten Telegraphissa:

’Indeed, the most fundamental decision for the long-term future of the club could be taken by Kroenke over the next 72 hours. Kroenke, who is already Arsenal’s largest shareholder, has until Monday to decide whether to accept an offer from Shahid Khan, another American businessman, to sell 40 per cent of his stake in the St Louis Rams American football team.

If he does, it would generate $300 million and so immediately provide him with new funding to up his stake well beyond the 30 per cent threshold that would require a full takeover bid.

Any Arsenal takeover would almost certainly happen at the end of the season, especially as Kroenke’s potential offer price for the remaining 70 per cent of Arsenal would drop from £10,500 a share to £8,500 on May 1, a potential overall saving of around £90 million.’

Tätä kirjoittaessani maanantai-iltana, päivä rapakon takana jatkuu joten ei tietoa edelliseen viitaten (olemmeko jo aamulla Suomen aikaa viisaampia?). Ja kas, nyt kun en ajattele ennen kuin kirjoitan, eikö edellä ole mustaa valkoisella siihen miksi Lady Nina on siirtonsa tehnyt? Ei h*lvetti, odotetaan nyt rauhassa mitä tuleman pitää mutta kiusallinen ajankohta yhtä kaikki, kuka tietää jo tänään olemme paljon viisaampia. Voin jo kuulla toimittajien utelevan aiheesta myös managerilta lehdistötilaisuudessa ja Arsenen tekevän tuttuun tyyliin pesäeroa ’yläkertaan’.

Sitten itse asiaan mihin jo otsikossa viittasin, lauseen takana Manuel Almunia ja kukaan tuskin väittää vastaan. En kyllä muista hetkeen tällaista kutinaa ja vatsanväänteitä kuin nyt ennen huomista derbyä. Tai hetkinen, olinhan pari viikkoa sitten Grovella B*rcelona ottelussa, hmm.. No ymmärsitte joka tapauksessa että tiedossa on taas pari päivää löysää kakkaa ja ainakin minulla on tapana olla äärimmäisen huonoa seuraa jos ’väärä’ henkilö tulee juttelemaan ’vääristä’ asioista. H*lvetti, enhän vastaa edes puheluihin.

Tällä kaudella Wengerin puheet joukkueen henkisestä vahvuudesta ovat saavuttaneet jälleen uuden tason ja kukaan tuskin voi väittää etteikö puheilla olisi katetta. Kahdesti olemme olleet toinen jalka haudassa mestaruustaistelussa ja kahdesti olemme rimpuilleet itsemme takaisin. Olimme Grovella täysin vastaantulijoita B*rcaa vastaan, nousimme tasoihin. Camp Noulla otimme johdon kaikkien asiantuntijoiden yllätykseksi joskin hävittyämme lopulta selkeästi paremmille mutta ilman viittä avainpelaajaa osoitimme tälläkin henkistä vahvuutta.

Ja nyt ystävät Goonerit, nyt sitä henkistä vahvuutta tarvitaan jälleen, kenties enemmän kuin joukkueemme on sitä koskaan tarvinnut. Kuten eilen kirjoitin, ManUn tasapeli ja Sp*rsin murhenäytelmä (hymyilen edelleen) Wembleyllä ovat seikkoja jotka palvelevat meitä jos niin haluamme, se vaatii henkistä vahvuutta kääntää nämä mainitut asiat eduksemme. Minä en ole näitä pelejä pelannut, Almunia on ja miksen uskoisi jos hän sanoo paineen olevan luokkaa kovempi Shite Hart Lanella kuin Camp Noulla. Lisäksi on lähes mahdotonta kuvitella etteikö Chelsea laittaisi vielä lisää painetta harteillemme tänään mighty Boltonia vastaan. Tiedämme maalieron, pelaajat tietävät sen ja jos ero kärkeen kasvaa tänään kuudeksi pisteeksi, ei ole monimutkaista matematiikkaa ymmärtää mitä meiltä huomenna vaaditaan.

Olen edelleen hämmentynyt kesäkuisen hiljaisesta viikonlopusta kauden kliimaksin kynnyksellä ja kun vuorokausi on tätä kirjoittaessa pian vaihtumassa, olo on jo aavistuksen epätodellinen. Edessä cup finaali huomenna emmekä ole kuulleet mitään konkreettista edes loukkaantuistilanteesta, jotain käärmekeittoa Wenger nyt hämmentää. Spekulaatiot Robin van Persien osallisuudesta puhuttavat mutta kaikki ovat edelleen peruja vain viime viikoisesta Colin Lewinin haastattelusta missä fysiomme paljasti hollantilaisen paluun täysipainoiseen harjoitteluun. Minä olen mielipiteeni kertonut, nimi kokoonpanoon vaikkei Wenger aikoisi peluuttaa lainkaan, ei sitä tarvitse kenellekään kertoa, ei edes Robinille itselleen.

Lentävästä hollantilaisesta on helppo rakentaa aasinsilta Tanskaan, eh. Nicklas Bendtner ei epäröi sanoa ääneen, vieläpä harvinaisen selvästi missä hän haluaa pelata. Siinä missä moni muukin uskaltaa toki kertoa mieluisen pelipaikan, Bendy ei edes lisää että on toki tyytyväinen missä tahansa kunhan saa pelata. Hupaisa ajatus.. Chamakh siirtyy Grovelle ensi kaudeksi, Robin keskellä, laidoilla Nicklas ja Marouane.

Hyvä on, ei mennä ensi kauteen mutta oli van Persie miten loistava tahansa keskellä alkukaudesta, Bendyn paikka ei ole mielestäni laidassa. Tekisi mieli kysyä miksei Robin olisi ollut ihan yhtä arvokas samassa roolissa meillä kuin mitä on maajoukkueessa, ja Nicklas sitä kautta tehokkaampi keskellä, yksi plus yksi, kaksi ja puolikas päälle? Niin tai näin, hattua nostan (nostan joka tapauksessa) Bendtnerille, ainakin hän on tehnyt voitavansa osoittaakseen managerille missä hänen paikkansa mielestään on.

En valitettavasti selittele hatusta alun mainitsemillani arkikiireillä, nyt on pakko ottaa lusikka kauniiseen käteen eli tutustua taloyhtiön tilinpäätökseen. Sen verran ehdin jo vilkaista että tilintarkastuskertomuksen lausunnossa puolletaan vastuuvapauden myöntämistä hallituksen jäsenille, no en tietenkään epäillytkään sitä mutta se on kuitenkin aina muiden käsissä.

Auts! Kirjaimellisesti. Meinasi unohtua, kiitos ’Ihikselle’ linkistä John ’father of the year’ T*rryn (whose father is drug dealer (who both are of course c*nts!)) taklaukseen, järkyttävä! En keksi termiä miten kuvata sitä että luin kyseisestä ottelusta vain SKYn raportin ja kas, kyseistä taklausta ei mainittu sanallakaan. Nyt kun olen lukenut eri lähteistä, ’hupaisaa’ sekin että SKYlla viheltämättä jäänyttä rangaistuspotkua Villalle pohdittiin siihen sävyyn että Agbonlahor oli se joka veteli ensin paidasta, kukaan muu ei tällaista nähnyt.

No viheltämättä jäänyt rangaistuspotku on tässä kohtaa epäolennainen asia, ainoa mahdollinen tuomio olisi ollut punainen Terrylle ja jos minulta kysytään, kahden ottelun ylimääräinen pelikielto päälle. Howard Webb on Englannin edustaja kesän MM-kisoissa mikä tarkoittanee sitä että hän on maan paras tuomari. Luulin ensin ettei Webb nähnyt tilannetta mutta varoitushan siitä tuli, absolutely truly shocking!

Aaron Ramseyn tapauksestakaan ei ole kulunut kovin pitkää aikaa ja äkkiä mieleen tulee Rosickyyn kohdistunut taklaus sekä Gary Caldwellin rujo taklaus Carlos Teveziä vastaan lyhyen ajan sisään. Mitä h*lvettiä varten tuomarit ovat kentällä jos eivät näyttämässä punaista tällaisista taklauksista?! Tässä tulee väistämättä mieleen jo melkein jokin salaliittoteoria jota hämmentää tässä tapauksessa vain se että vastaanottava osapuoli oli T*rryn maajoukkuekolleega. Tämä vuoden isä mahtaa olla todella suosittu kaveri maajoukkueen sisällä, Wayne Bridge on jo oma-aloitteisesti hylännyt maajoukkueen, kuka seuraavaksi. Kapteenin vastuu T*rryltä on riistetty, vaatiiko se Capellon vaimon kanssa peiton alla pelehtimistä ennen kuin Fabio ymmärtää tehdä oikean ratkaisun? Sikäli kuin minua Englannin maajoukkue kiinnostaa.

Edelleen takaisin pointtiin.. On suorastaan surullista todistaa tällaista tuomaritoimintaa vieläpä parhaana pidetyltä oikeudenjakajalta, tästä on oikeus kaukana. Kun tähän lisätään toissapäivän ’Pulishit’ mistä kirjoitin.. Onko mopo karkaamassa käsistä, pitääkö nopeiden ja taitavien pelaajien alkaa oikeasti pelätä kentällä, sitäkö tässä halutaan?! Jos herrat liiton päättävissä elimissä haluavat profiloida Valioliigan miesten peliksi, sitä vastaan kenelläkään ei ole mitään mutta tällä menolla ollaan matkalla eläinten peliin.

Miss Cristiano Ronaldo halusi epäilemättä pukea ylleen valkoisen paidan mutta kuulimme pitkin matkaa kuinka portugalilainen moitti kovaa kohteluaan ja vaikka maine oli ansaittu, usein hän oli myös sen uhri. Cesc on puhunut ääneen asiasta jne jne.. En todellakaan tiedä mihin tässä ollaan menossa, tarkoituksella tai ei, mutta se mistä tässä ollaan puhuttu jo pitkään käy päivä päivältä enemmän toteen, vaaditaan Rooneyn jalan katkeaminen ennen kuin.. Sitäkö tässä nyt todella halutaan että ulosajo on perusteltu siinä vaiheessa kun pelaaja loukkaantuu vakavasti?! Miksei v*tun Tony Pulis kommentoi T*rryn taklausta kuten kommentoi Stoke managerina Wolves pelaajan taklausta Grovella, v*ttu!

Nyt nukkumaan kun tämä meidänkin kotimaa on ihan sekaisin kaikkien lakkoillessa tällaisina aikoina, olkaa hyvät ihmiset tyytyväisiä että saatte tehdä töitä! Ja se tilinpäätös, lopetan siihen mistä aloitin, pfff! Varautukaa oikeasti siihen että tälle viikolle voi tulla pakotettu tarve karsia tämä harrastus pois kalenterista, olen kuin Bendy, teen voitavani.

0 thoughts on “’The rivalry Arsenal have with Tottenham will switch the people on’

 1. Tässä kaiketi pitää nyt alkaa totutella ajatukseen, että meistä tulee hyvinkin pian (monesko?) ulkomaalaisomistuksessa oleva Valioliigaseura. Vähän pitää nieleskellä – kaikesta huolimatta. Jotenkin tuntuu siltä, että Kroenken kaappaus tuskin saa aikaan suurempia muutoksia seuran toiminnassa saatika vaikuttaisi Wengerin touhuihin. Eihän Stan the Man edes puhu kenellekään mitään. Vai avaako sitten suunsa ja näyttää todellisen luonteensa kun saa seuran omistukseensa. Urheilumies my ass, no on varmasti, mutta tuskin kukaan ostaa tämän kokoluokan seuraa ihan vai ollakseen ”urheilumies”. Eiköhän Kroenkellakin ole bisneksenteko mielessä, mutta millä tavalla?
  No entäpä jo käykin niin, että Uzbekistanin (vaimistäsenytoli?) juro Karhu valtaa seuran? Luoja yksin teitää mitä siitä seuraa! No Uzmanov tuo DD:n mukanaan, mikä Deinin rakkauden seuraa kohtaan tietäen vähän rauhoittaa, mutta suuri kysymysmerkki tuo itäblokin mies ainakin minulle ja varmasti monelle muulle on.

  Mutta keskitytään me nyt siihen, että Spuds kaatuu huomenna ja rumasti! Ja toivotaan Boltonilta venymistä tänään. Jospa vaikka Jackie boy tekisi kaapin tai pari.

 2. Taitaa olla niin, että kauden ratkaisuvaiheiden ollessa käsillä, edes liigan paras??? tuomari ei uskalla vetää punaista korttia taskustaan kun se voi vaikuttaa siihen mihin osoitteeseen pokaali lopulta lähtee. Toki on ollut kauan tiedossa, ettei valioliigassakaan kohtelu ole oikeudenmukaista, mutta noin selvässä tapauksessa (Terryn murhaajataklaus) pitäisi dumarilla olla munaa antaa oikean värinen lappu, oli taklaaja kuka tahansa. Kuten Hente totesi, tilanne ei jäänyt Webbiltä näkemättä sillä Terry sai kuitenkin teostaan keltaisen. Kyse oli siis tuomarin päätöksestä ja jos tuosta taklauksesta ei tule punaista niin mistä sitten. Ilmeisesti saarilla ollaan menossa siihen suuntaan, että punainen kortti annetaan vain jos jalka katkeaa tai pallo osuu puolustavan pelaajan käteen rankkarialueella. Suuntaus on erittäin huono eikä palvele nykyjalkapalloa pätkän vertaa. Jos tällaisen vastustajan tahalliseen vahingoittamiseen ei selvästi haluta puuttua, on selvää että taitojoukkueita ja varsinkin taitopelaajia tullaan metsästämään ensi kaudella vielä enemmän. Kovaa pelaaminen on aivan eri asia kuin väärin pelaaminen. Pahimmassa tapauksessa nämä tappotaklaukset alkavat ajamaan taitopelaajia muihin sarjoihin pelaamaan (tyyliin C. Ronaldo) eikä tämä ole ainakaan englantilaisen futiksen etu. Aivan varmasti tahalliset vahingoittamisyritykset vähenevät jos asia nostetaan liiton kautta näkyvästi pöydälle ja tuomarit alkavat näistä tilanteista ajamaan pelaajia kentältä. Kyse on siis vain siitä, mihin suuntaan kuningaspeliä halutaan futiksen kehdossa viedä.

  Tänä iltana on taas mestaruuden kannalta tärkeä ottelu. Chelsea-Bolton pelissä on tasan yksi ylivoimainen suosikki, mutta pisteitä ei koskaan jaeta automaattisesti etukäteen (paitsi Pompeyltä niitä voidaan ottaa pois kerralla jopa yhdeksän 🙂 ). Jos Blackburn venyy tasuriin Manua vastaan itselleen merkityksettömässä ottelussa, niin miksei Bltonkin pystyis samaan Chelseaa vastaan kun Trottersin paikka ens kauden liigassa ei ole vielä kirkossa kuulutettu. Bolton tarvitsee siis vielä muutaman pisteen paikkansa säilyttämiseksi, joten täytyy toivoa että ne lähtee kynsin hampain haraamaan isompaansa vastaan tasapelipisteen toivossa. Liigassa alkavat pelit käymään vähiin, joten on ihan pakko heittää toivoa myös Boltonin suuntaan tällaisessakin pelissä. Varsinkin kun meille ei enää riitä vaikka voitettais itse kaikki omat pelit.

  So, Come on Trotters! (Vähän kyllä sylettää sanoa näin kun kyseessä on lähes Hullin kaltainen rappaajaporukka).

 3. Eiköhän se omistus ole jo nyt pääosin ulkomailla, Kroenkella 29,9 prossaa, Uzmanovilla 26. Mutta toki erona poolin, munaan yms., että yksi ulkomainen omistaja ei hallitse koko seuraa. Kroenkesta ei tosiaan saa irti mitään, Uzma on selkeästi tuhdin ostopolitiikan kannattaja.

  Ja RvP is back!

 4. Jack Wilsherella mahdoton draivi päällä Chelskiä vastaan. Jospa tuo taistelu palkitaan ja Boles yllättäis.

 5. Eipä taida yllättää: surkeaa puolustamista Anelkan maalissa. Jässi jähmettyi ja puolustajat pari askelta jäljessä. Paljon ei tosin vaadittaisi, sillä Chelsea on aika munaton.

 6. Ei pystynyt Bolton yllätykseen….prkl. Elmanderilla oli lopussa loistava puskupaikka 10 metristä, mutta ei osunut ihan 100% ja pallo ohi maalin. Pienestä oli kiinni, ettei Chelsea olis joutunu tyytymään tasuriin vaikka olihan niillä paljon enemmän paikkoja ja pallo kävi välillä tolpassakin. Nyt täytyy toivoa, että Spu*s ja Pool pystyy viemään Chelsealta vähintään neljä pistettä yhteensä…muuten meillä ei ole mahdollisuuksia mestaruuteen….ai niin ja itse pitää tietysti voittaa kaikki!!!

 7. Näin se menee Chelsean kotiluolassa: Terry saa antaa pallon kädellään veskarille eikä vihelletä. No, Boltonilla oli tasan yksi maalipaikka, joten vaikea ois ollut päästä edes tasuriin. Chelsea ei todellakaan näyttänyt joukkueelta, joka on piikkipaikalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s