Kesäkatu kuuma

Todellakin kesäistä perjantaita! Täytyy myöntää että alkuviikosta tarinaa ja ajatuksia riitti enemmän kuin olisin etukäteen uskonut, negatiivista vai kriittistä, jokainen tulkitkoon itse. Eilen hiljenikin sitten melkoisesti ja voidaanko tästä vetää se johtopäätös että kesä on virallisesti alkanut ja mediankin katseet alkavat kääntyä MM-kisoihin. Kirjaimellisesti kesä voitaneen julistaa alkaneeksi sikäli kun sekä El Mundoa että Marcaa silmäilee.

Cesc on tyytyväinen meillä, ei ole mitään kiirettä lähteä ja mikäli ylipäätään joskus lähtee, mieluinen seura olisi luonnollisesti B*rcelona. Ei siis mitään syytä huoleen edelleenkään ja kuten olen niin monesti kirjoittanut, Fabregas on yhtä kuin Arsenen projekti ja kaiken sen kritiikin jälkeen mitä manageri on tänä keväänä joutunut kohtaamaan, en yksinkertaisesti voi kuvitella Cescin kohdalla mitään suurta uutista tänä kesänä. Minun silmissä kapteenin ja Wengerin jatko kulkevat käsi kädessä TÄNÄ kesänä. Cescin siirto tarkoittaisi silmissäni täydellistä uskottavuuden menettämistä mitä manageriin projekteineen tulee, piste.

En osaa espanjaa enkä voi näin mennä takuuseen miten kapteenin viesti on käännetty / tulkittu brittimediassa. Onko tehty kärjistäen yksi käännös / tulkinta ja se sitten kopioitu, en tiedä mutta yleensä lähes täydellisesti medialle kommentoiva Cesc sortui ehkä sitten pieneen kauneusvirheeseen mikäli hän on todennut jokseenkin niin että tulevaisuus on hyvä selvittää ennen MM-kisoja jotta se ei häiritse keskittymistä. Nyt, en oikein jaksa uskoa että tällainen sammakko olisi suusta päässyt, ymmärtääkseni tulevaisuuden suhteen ei ole mitään epäselvää ellei kyse ole sitten uudesta ja ehommasta sopimuksesta meidän kanssa ja se lienee hyvinkin mahdollista.

Se kapteenista, epäilemättä aihe josta saamme lukea lähes päivittäin mutta aihe jonka allekirjoittanut on yleensä jättänyt tyystin kommentoimatta kuten kaiketi olette merkille panneetkin.

En yksinkertaisesti jaksanut eilisen päivityksen yhteyteen enää nostaa esiin William Gallas’n nimeä mutta kaikista toiveistani huolimatta tässä lienee syytä valmistautua luovuttamaan taistelu, Billy is a gOner! Se että Peter Hill-Wood sanoi hänkin toivovan ranskalaisen jatkavan, vaikea on sitä yhtälöä rakentaa jos puheenjohtaja samassa lauseessa puhuu ääneen kohtuuttomasta palkkavaatimuksesta. Tekisi mieli sanoa well done PHW mutta ehkä se on kuitenkin Wenger joka Gallas’n vakuuttaa jos joku seurasta siihen kykenee. En toki voi väittää mutta haluaisin uskoa ettei Billylle ole ihan kymppitonnista kiinni ja mikäli tarjolle tulee oikeasti kilpailukykyinen joukkue, ehkä pienen pieni takaportti on olemassa.

Miten vain, takarajaksihan manageri taisi mainita toukokuun joskin itse toivoisin vielä nopeampaa ratkaisua. Niitä ominaisuuksia mitä topparilta vaaditaan Valioliigassa ja yhdistettynä se Eurokentillä vaadittaviin taitoihin, sellaiset keskuspuolustajat ovat harvinaisuuksia ja tähänkin pätee kaiketi sanonta nopeat syövät hitaat. Edelleen helmiä on toki mahdollista löytää a’la Vermaelen mutta uskaltaisin väittää että tässä kohtaa olimme h*lvetin onnekkaita, we’ll see.

Kun nyt topparit puheeksi tulivat niin mainittakoon että The Daily Roverissa spekuloitiin Silvestren mahdollisella siirrolla Blackburniin ja itse asiaa kommentoimatta, uutisen ensimmäinen kommentti sen sijaan kertoi kaiken oleellisen; ’Do we realy need this French clown?’ Ja otetaan vielä toinen fanisaitti ja edelleen toppareihin liittyvä. Newcastlen Steven Taylorin nimestä oli puhetta vuosi takaperinkin ja tässä artikkelissa spekuloidaan Taylorin yhteenotolla Andy Carrollin kanssa ja ennen kaikkea jutussa mainitaan että meidän taholta pelaajaa olisi tarkkailtu useampaan otteeseen kuluvan kauden aikana. Kun mainitsen vielä että van Persie toivoo Campbellin jatkavan seurassa (minäkin, nelostopparina) niin eiköhän tämä ollut riittävän hyvin keskuspuolustettu.

En löytänyt kuin tämän jokseenkin typerän artikkelin lopusta huhun jonka mukaan Moskovan CSKA olisi kiinnostunut Eduardosta ja peräti 7 miljoonan punnan hintalappu jutussa mainitaan. Nyt, Chamakhin viittä vaille valmis siirto Grovelle ei käytännössä voi tarkoittaa muuta kuin että joku offensiivinen pelaaja meidät jättää ja vaikea kuvitella etteikö se olisi toinen kaksikosta Dudu tai Vela. Mutta miksi tämän ylipäätään nostin esiin niin kuka tietää, tai kuka tietää ehkä joku tietääkin.. Eduardo CSKA:han ja kyllä, vaihtokaupassa.. Igor Akinfeev?! Syytä poimia edellisestä ehkei sittenkään lainkaan typerästä artikkelista myös Hampurin uumoiltu kiinnostus Rosickyyn, m4,5£, anyone?

No niin, se että spekuloin täällä blogissa spekulaatioilla tuntuu jotenkin, hmm, ajantuhlaukselta jos ei muuta. Toisaalta olette varmasti panneet merkille etten tartu likimainkaan jokaiseen huhuun, päinvastoin, ja kaiken lisäksi kaikkea muuta kuin päivittäin. Toisaalta olen pakotettu spekuloimaan spekulaatioilla jossain määrin sikäli että jos tätä addiktiota näin ahkeraan harrastaa, kesä on liian pitkä loppukauden mahalaskun, managerin ja Denilsonin kritisoimiseen.

Hupaisa edelleen tämä Arsenal.comin lanseeraama jokseenkin arveluttava oma spekulaatiopalsta. Kannattajia koko idea hämmentää vai pitäisikö sanoa naurattaa ja yleinen toive on ollut lopettaa hyvän sään aikana. Onko siitä nyt viisi päivää kun tämä hassuttelu .comiin ensimmäisen kerran ilmestyi ja jos .comissa joku oikeasti haluaisi siihen panostaa, nimiä listalla olisi jo 20, viralinen luku on neljä ja tuoreimpana Evertonin Mikel Arteta. Edelleen mielenkiintoista että lähteinä ovat toistaiseksi olleet Daily Mirror, Tuttosport, The Sun ja People. Sunin mukana olo kertoo ettei mikään julkaisu ole poissuljettu joten en yksinkertaisesti keksi mitään logiikkaa tälle asialle.. Ellei sitten kaikissa edellä mainituissa pelaajissa ja heidän spekulaatioissa ole jotain muutakin kuin toimittajan päässä lounastauolla Guinnessin äärellä keksitty höpöhöpö, haha! Voisin kuvitella että managerin oppien mukaan tämä listailu jatkuu itsepäisesti läpi kesän ja jään odottamaan että mukaan otetaan ne meidän pelaajat joiden huhutaan siirtyvän pois, se olisi huikeaa.

Lee Dixon on puhunut aiemminkin ja puhuu taas, painavaa tekstiä ja en voi kuin toivoa että Dixonilla on jotain sisäpiirin tietoa, niin luottavainen ex-Gooner tuntuu olevan siitä että Wenger taipuu tänä kesänä antamaan periksi jossain määrin.

Olen jo julistanut kesän alkaneeksi ja ’huhuillut’ käytännössä koko päivityksen, joten lienee aika kesän ensimmäisen haamulistan. Teille jotka ette tiedä mistä on kysymys kerron lyhyesti että kyse on vain ja ainoastaan allekirjoittaneen päivän ja fiiliksen mukaan muuttuvasta noin 3-7 pelaajan listasta jotka voisivat kuka tietää edustaa Arsenalia tulevalla kaudella. On pelaajia joita ei voi yksinkertaisesti jättää pois, niin paljon savuaa.. On pelaajia joita itse toivon.. On pelaajia joiden voisin kuvitella olevan harkinnassa.. On mustia hevosia täysin hatusta.. On käytännössä mitä tahansa mutta ehkä sittenkin kokoava tekijä on se että listalla yhdistyy tietty realismi ja tottakai se että listalla olevien pelaajien avulla olisimme kuka tietää vahvempia seuraavalla kaudella. Niin, ja pilke silmäkulmassa tottakai.

– Marouane Chamakh

– Jack Rodwell

– Felipe Melo

– Gary Cahill

– Neven Subotic

– Joe Hart

– Mark Schwarzer

Lista siis ilmestyy ja päivittyy fiilksen mukaan, eli jos ei ole fiilistä koko kesänä niin edellinen oli sitten ensimmäinen ja ainoa tälle suvelle. Koska jopa Lee Dixon luottaa että epäkohtia tullaan korjaamaan, harkitsen haamulistan rinnalle, hmm, miinuslistaa? No olkoon vaikka neitilista tai hölkkälista niin lista mahdollisista pelaaista joiden olisi parempi etsiä työnantaja muualta kuin Grovelta. Jää nähtäväksi vaikka nimistä ei puutetta olekaan.

Siinä se, nyt toivotan ennustusten mukaan lämmintä viikonloppua ja oma ehdoton ajatus on avata puistokaljakausi. En tiedä mistä tähän videoon lopulta törmäsin mutta on pakko tunnustaa että käy melkein sääliksi joskin samalla muistaa ettei säälille ole sijaa huippu-urheilussa, voih! Viimeinen maali, vaikkei pahinta katsottavaa, kertoo tylysti miten auttamattoman hukassa nuori mies on, kukapa ei viimeistään siinä vaiheessa olisi.

PS. Huomenna luvassa jotain tavallisuudesta poikkeavaa!

0 thoughts on “Kesäkatu kuuma

  1. Henten tapaan en jaksa uskoa Fabregasin vielä lähtevän. Varmasti Barca vetää jossain määrin puoleensa, mutta ei sielläkään organisaation tila ole hehkeimmillään. Guardiola on saanut kritiikkiä peluutuksesta. Viime kesänä katalaanit kusivat siirtomarkkinoilla jopa Realia pahemmin. Joku 30 miljoonan toppari Itä-Euroopasta, joka ei ole saanut nimeksikään peliaikaa. Sen lisäksi tuhlasivat 40 milliä + Eto’on kun hankkivat Zlatanin. Monien huhujen mukaan koittavat jo nyt ulostaa Zlatanin. Lisäksi Toure on lähdössä. Luulisi Cescin viipyvän ainakin vielä ensi kauden Lontoossa. Arsenalin porukka saattaa ylipäänsä hajota jonkin verran siinä vaiheessa kun Wenger lopettaa. Onneksi siellä on kuitenkin tulossa kovan luokan nuorta polvea.

    Gallas on kaksipiippuinen tapaus. Billy on hyvä toppari, jota Arsenalilla ei periaatteessa olisi varaa menettää. Campbell taisi olla samanikäinen kun lähti ja neljä vuotta myöhemmin mies on edelleen ihan pätevä tuuraaja. Sinänsä Gallas olisi hyvä pitää. Jos nämä huhut Gallasin vaatimuksista pitää paikkansa, niin ymmärrän myös seuran nihkeän suhtautumisen. Kahden vuoden soppari palkankorotuksella ja ilmeisesti saa tällä erää toiseksi kovinta palkkaa Fabregasin jälkeen. Ei Gallas kuitenkaan korvaamaton ole. Luulisi Billyn olevan edelleen kiinnostunut CL-futiksesta, jolloin siirto johonkin PSG:hen tuntuisi oudolta. Sitten taas joku Milan on tarjonnut hyvää palkkaa näille iäkkäämmille pelaajille, ja tuonne Gallas menisi heittämällä avaukseen. Pahin pelkohan tässä on se, että joku Spurs nappaisi Billyn ilmaiseksi kahden vuoden diilillä.

  2. Heh heh..mainio toi Fabianski -video ja hyvä kommentti oli laitettu heti sen perään: ”a headless chicken would have a better chance in goal.. ”

  3. Fabregas lähtee Barcelonaan joskus, mutta se joskus ei taatusti ole ensi kesänä.. Arsenal jäisi liian isoon pulaan nyt, kun Ramsey on loukkaantuneena (eikä muutenkaan vielä valmis) .. enkä ikinä usko että Cesc tekisi sellaista oharia seuralle, Wengerille ja kannattajille.

    Siinä mielessä olen itse täysin levollinen näiden huhujen kanssa. RvP teki vasta äskettäin uuden sopimuksen, joten tänä kesänä pystytään pitämään parhaista pelaajista kiinni. Toure/Adebayor -tyyppisiä loistomyyntejä saisi toki tulla, jos rahat tällä kertaa käytettäisiin joukkueen vahvistamiseen.

  4. Meillä ykköskokoonpanon mitat täyttäviä pelaajia niukasti, RvP,Fabregas,Arshavin,Gallas..sen jälkeen taso laskee Bendtner,Clichy,Sagna,Nasri,Walcott,Song..ja heidän jälkeen tulevatkin loput vielä heikommat pelaajat.Eli laadukkaaseen avauskokoonpanoon ei löydy suoralta kädeltä kuin 4 pelaajaa, muiden taso vaihtelee liikaa kauden aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s