Billy’s NOT to blame!

Voisin kuvitella etten ole ainoa joka ei menneenä viikonloppuna liiaksi internetin ihmeellisessä maailmassa aikaansa kuluttanut, epäilemättä Suomesta löytyy tänä maanantaina useita kirjaimellisesti punaisia Goonereita. Kyllä, allekirjoittanut on yksi heistä joiden mielestä aurinkorasva on hameväen juttu, eikö olisi jo korkea kasvaa naiseksi? Te jotka ette tälläkään sivustolla viikonloppuna vierailleet, muistutan lukemaan lauantaina julkaistun viikonlopun lukupaketin mistä edelleen iso kiitos sen allekirjoittaneelle.

Blogistilla on kädet täynnä taloyhtiön papereita ja ne pitää käydä läpi iltapäivän hallituksen kokousta varten joten tämä päivitys lyhyesti. Ja miksipä ei, pikainen vilkaus mediakenttään kertoo että takana kovin kovin hiljainen uutisviikonloppu Punavalkoisesta maailmasta. Olen jopa aavistuksen hämmentynyt että viime viikolla villisti vauhtiin pyörähtäneet spekulaatiotkin puuttuivat lähes tyystin, joskin korostan että etten ole päivystänyt koneen äärellä lainkaan normaaliin tapaan.

Tuskin on kahta sanaa mikä uutinen herätti viikonloppuna keskustelua, luonnollisesti maajoukkueesta sivuun jääneen Samir Nasrin vahvat kommentit jatkosopimuksen kanssa soutavan ja huopaavan William Gallas’n tiimoilta. Onko kyseessä nuoren ranskalaisen, pettyneen ja turhautuneen miehen (turha) purkaus vai onko Billy tehnyt selväksi ettei jatka seurassa ja Samir koki ettei tällaiset lausunnot täten enää voi vahingoittaa mitään?

Pidetään nyt mielessä kuitenkin se että Nasri korosti ettei henkilökohtaisilla suhteilla ole mitään tekemistä sen kanssa etteikö kentällä puhallettaisi yhteen hiileen. Edelleen Nasri sanoi ettei tuskin ole olemassa joukkuetta missä ei olisi yksilöitä jotka eivät tule toimeen toistensa kanssa mikä pitää varmasti paikkansa. Ja kun otetaan kontekstiin sekin että Nasri puhui ’neljästä – viidestä’ pelaajasta, ehkei meidän kannata tehdä liian isoa numeroa koko asiasta toisin kuten media joka näkee asian luonnollisesti niin että puolijoukkuetta vihaa ex-kapteenia.

Minun silmissä Gallas on aina ollut voittaja ja vaikkei hän sitten onnistunutkaan kaikkea muuta kuin täydellisesti kapteenina, väitän että Billy vihaa häviämistä. Tässä saattaakin hyvin piillä se miksei Gallas välttämättä ole niin suosittu kaikkien ylipalkattujen ja usein aivan liian vaatimattomalla asenteella pelaavien ’nuorten maailmantähtien’ keskuudessa. Gallas edustaa kaiketi kaikella kokemuksellaan jotain ’vanhaa liittoa’ missä hierarkia kuuluu osana lajiin ja voisin kuvitella että Billy on itse käynyt läpi koulun missä kokeneemmat ovat edustaneet tiettyä auktoriteettia. Ehkä tämä on muovannut hänestä jollain tapaa jopa kapinallisen.

Gallas on mielestäni myös äärimmäisen intohimoinen, kuka tietää hänessä asuu eräällä tapaa kannattaja joka tietoisesti tai tahtomattaan osoittaa tunteita, joissain tapauksissa hyvinkin mahdollista väärin mutta joka tapauksessa. Kun Gallas istahti aikanaan keskiympyrään St Andrewsilla kuin pahainen ja kiukutteleva juniori, muistan kirjoittaneeni että olisin varmasti tehnyt vastaavassa tilanteessa saman, pettymys oli ääretön. Se että allekirjoittanut olisi istahtanut keskiympyrään vastaavassa tilanteessa ei toki ole mikään puolustus Billyn suhteen mutta edelleen se tilanne jossain määrin lähensi suhdettani ranskalaiseen. V*tut siitä mikä olisi ollut viisasta sillä hetkellä, ymmärrän ettei Gallas toiminut oikein mutta minulle hän edusti konkreettisesti sitä pettymystä mikä meillä kaikilla oli.

Voin varsin hyvin kuvitella että Billyllä on ’vihollisensa’ joukkueessa mutta uskaltaisinko väittää että meillä on pelaajia, ajoittain flegmaattisia huonolla asenteella pelaavia hölkkääjiä jotka ovat saaneet kuulla palautetta tästä Gallas’lta ja se on ottanut nuorten vapaamatkustajien itsetunnolle. Muistutan myös siitä että kun Gallas’n ja Kolo Touren tulehtuneet välit tulivat julkisuuteen, jälkimmäinen oli se joka lopulta sai väistyä. Itse en usko hetkeäkään että kansallisuus olisi näytellyt tässä mitään roolia peilaten managerin johtopäätökseen, Toure oli Arsenen poika enemmän kuin Gallas on koskaan ollut tai tulee koskaan olemaan, väitän että Wenger teki ratkaisunsa puhtaasti joukkueen edun nimissä.

Meillä on aina korostettu sitä kuinka auvoinen joukkuehenki ja harmonia leirissämme vallitsee, valitettavasti tällä ’pyhällä hengellä’ menestys on kiertänyt Grovea. Tiedämme varsin hyvin ettei Diaby kritisoi Denilsonia tai päinvastoin ja niin loistava kapteeni kuin Cesc tulee vielä olemaan, hän on kuitenkin kovin nuori ottamaan sellaista vastuuta ja auktoriteettia jota epäilemättä ajoittain kaivattaisiin. Cesc kykenee esimerkillään paljoon mutta aina sekään ei lopulta riitä, tarvittaisiin joku nostamaan kissan pöydälle. Tämä kissa oli kaiketi Arsenellakin mielessä kun Sol Campbellille sopimusta tarjosi. Campbell ei kuitenkaan ole enää avauskokoonpanon mies ja tämä fakta ottaa väkisinkin osan pois siitä auktoriteetista, viisaudesta ja kokemuksesta mikä englantilaisella on. Sol ei asemassaan voi alkaa liiaksi krtisoimaan, hän on enemmän kannustaja ja tsemppaaja joka voi vain vakuutella että Lukasz Fabiankilla on vielä valoisa tulevaisuus edessään.

Me olemme kaikki ajoittain epätoivoisesti peränneet pelaajilta asennetta ja olemme valitettavasti liian usein saaneet todistaa jotain muuta, olemme aivan liian usein pettyneet ihmeteltyämme intohimon puutetta, ellei peräti rehellisesti sanottuna laiskuutta. Pelaajien ei tarvitse tällä tasolla olla sydänystäviä, heidän oletetaan olevan rautaisia ammattilaisia, ruhtinaallisella palkalla pelaavia yksilöitä jotka tekevät töitä Arsenal Football Clubille. Me käytännössä vaadimme kokemusta rosteriin ja käsi ylös joka ei samalla vaadi (odota) että tämän kokemuksen myötä tulisi myös ryhtiä ja persuuksille potkimista niiden suuntaan jotka eivät mielestämme täytä asenteelta vaadittavia kriteereitä.

Ajatus on vapaa, minä näkisin ennenkaikkea mielelläni sen että Gallas kaiken kädenväänön jälkeen jatkaa palveluksessamme ja olisin valmis siihen että hankimme pari Billyä lisää, pelaajia joiden mielessä ei ole ensimmäisenä millaisen ystävänpäiväkortin tänä vuonna lähettäisi Diabylle. Katsokaa Länsi-Lontooseen, Chelsean mestaruus ei takuulla tullut ’rakkaudella’. Minä väitän että Gallas’n menetys olisi meille takaisku ja se olisi vielä suurempi takaisku jos meidän joukkue koostuu tulevalla kaudella entistäkin enemmän pelaajista jotka ilemstyvät kerran / kaksi viikossa kentälle kultalusikka suussa vailla mitään pelkoa siitä että joku heidän kultalusikkaa kritisoisi, manageri tai seurajohto ei sitä tee. Minä sanon että Samir Nasri kuulosti hemmoteltulta lapselta jonka äiti pysähtyy vaatimuksesta joka kerta karkkihyllylle eikä siinä ole mitään pahaa jos lapsi saa toteuttaa itseään nuhteluitta piirtämällä kuulakärkikynällä olohuoneen tapettiin kerran viikossa. Kuten Eero lauantaina kirjoitti – kärjistäen – nykyjoukkueesta harva ansaitsisi päästä edes sitomaan Dennis Bergkampin kengännauhoja.

PS. Tunnustan että voisin itsekin olla h*lvetin paljon aktiivisempi mutta käykää hyvät Goonerit katsomassa kesällä kotimaista jalkapalloa paikanpäällä niin paljon kuin suinkin vain mahdollista. Itse ihmettelin eilen HJK: ja Vantaan Jalkapalloseuran junioreiden kohtaamista ja voin vakuuttaa että palkitseva kokemus (VIP -kutsut sähköpostiin, krhm). En muuten ole toistaiseksi onnistunut valitsemaan suosikkia kesän MM-skaboihin olettaen että se herättäisi edes vähäistä kiinnostusta. Cesc on toki Cesc mutta Espanjasta en muuten ole vakuuttunut, harkitsen Saksaa, haha! Oikeasti Tanskaa, ainoaa Pohjoismaiden edustajaa ja tiedätte toisenkin syyn.

0 thoughts on “Billy’s NOT to blame!

  1. Tuosta Gallasin tapauksesta en kyllä ole enään mitään mieltä. Jos käytettäisiin tälläistä uutta poliittista termiä.- Pitää valita ruton ja koleran väliltä. Toissa kauden jälkeen pidin hyvänä juttuna kun Ade ja toure pistettiin ulos. Yleisestihän oli tiedossa Afrikkalaisten ja Gallasin jengin vastakkainasettelusta. Nyt vaan vaikuttaa että Billy kyllä löytää tanssikavereita vaikka omista maamiehistä. Kyllä Gallas on voittajatyyppi, siitä ei lienee epäilystä.( Esim. Vei Ranskan kisoihin jatkoajalla vaikka maalista Henry vei suurimman kunnian,Haha! ) Voittajatyyppi ja pukuhuoneen syöpä, siitäpä revitään huumoria. Viisaammat päättäköön.

    Eilen urheiluruudusta tulleen honka-hjk ottelun koosteen nähtyäni tuli mieleen että onko klubi ostanut Fabianskin? Klubin molarin peli oli kuin suoraan kuin Fabianskin viime kauden hailaiteista. Taidampa alkaa kannattamaan hjk:ta tuli niin kotoinen olo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s