Respect campaign?

Teen kuten aina voitavani mutta töissä alkaa tänään todelliset härkäviikot jatkuen tällä tietoa kesäkuun 11. päivään ja pystyn vain arvailemaan missä määrin tämä rajoittaa blogin ylläpitoa. Ymmärrystä ystävät Goonerit ja vakuutan että se on allekirjoittanut joka stressaa asian tiimoilta eniten.

Ja niin kuin tässä ei olisi stressiä jo valmiiksi. Myöhään eilen illalla tätä kirjoittaessani managerin toimiston ovet pysyneet kiinni, neuvottelut valtakunnansovittelijan johdolla kaiketi jatkuvat. Jaksan edelleen olla luottavainen joskin olisi naiivia väittää etteikö samalla olisi aihetta huoleen, kysymyksiä nyt joka tapauksessa on ilmassa tuhkaksi asti.

Jo useamman vuoden olemme saaneet tottua siihen että aina kun alkaa savuta, Cesc on useimmiten henkilökohtaisesti rientänyt sammuttamaan palopesäkkeitä. Nyt kun spekulaatiot ovat ilmiliekeissä, ei kuulu sireenien ääntä kapteenin eikä kenenkään muunkaan suusta ja useiden hätääntyneiden kannattajien on jo nähty hypänneen seitsemännen kerroksen ikkunoista liekkejä pakoon.

On täysin selvää ettei pelaaja tai manageri ole kumpikaan maan alle kadonneet ja kun tätä kirjoittaessa tulen irti pääsystä on kulunut yli 30 tuntia, vähintään johtoauton olisi pitänyt jo ehtiä palopaikalle. Arsenal.com saattoi itsensä naurunalaiseksi kannattajien keskuudessa lanseeraamalla äärimmäisen kömpelön Transfer Linked -katsauksen epäilemättä idean isä elää juuri nyt kiusallisia aikoja. Pahoillani mutta hahahahaa!!!

Espanjassa ’kovat otteet’ osataan, se on valitettavan pakko myöntää. Julkisesti voidaan puhua kunnioituksesta mutta rivien välissä kyse on täysin päinvastaisesta, B*rcelona on aloittanut todellisen psykologisen sodankäynnin. Urheilutoimen johtaja Txiki Begiristian:

”It’s great news that he (Cesc) wants to come. But what matters is Arsenal and what their decision is. They think he is a very important player for them. We have to respect that. At times the wishes of players do not come true because they are under contract.”

Hmm, urheilutoimenjohtaja? No joka tapauksessa kieroa peliä, todella kieroa. Koko jalkapalloileva maailma tietää mitä tarkoittaa B*rcan ’kunnioitus’ näissä asioissa, ei v*tun mitään. Korulauseiden yksi ja ainoa tarkoitus on yritys tulehduttaa Cescin ja Arsenalin välit keinolla millä hyvänsä. Näiden äärimmäisen naiivien kommenttien ainoa tarkoitus on yrittää saada Cesc tuntemaan olonsa jollain tavalla kädet sidotuiksi, rikolliseksi jota Arsenal ja Wenger pitää vankinaan ja Begiristain haluaa edustaa huippuasianajajaa joka tarjoaa tietä vapauteen.

F*ck off B*rcelona really! Jos seura edes yrittäisi osoittaa hyviä tapoja, koko asiaa olisi helpompi tarkastella objektiivisesti mutta tällaisen en näe palvelevan ketään. Pelaajat sarjaa tai lajia katsomatta ovat kaiketi tänä päivänä kauppatavaraa ja pelinappuloita mutta näin räikeiden toimintatapojen myötä terävimmällä huipulla inhimillisyys on pian olematon käsite, lojaalisuudesta nyt puhumattakaan.

Ex-pelaajilla on usein tapana antaa varsin varovaisia lausuntoja, näin ainakin meidän tapauksessa kun Arsene Wengeristä puhutaan. Päättyneellä kaudella, itse asiassa jo vuosi sitten kesällä tapahtui selvä käänne. Yhä useampi ex-Tykkimies on uskaltautunut kritisoimaan managerin pelaajapolitiikkaa, varsinkin englantilaiset ennen todellista ranskalaista vallankumousta. Tilanne kärjistyy kausi kaudelta, vaikka sävy halutaankin pitää kohteliaana, jos ja mutta sävyttävät sanottua enemmän ja enemmän. Martin Keown kuulostaa aidosti huolestuneelta, Razor Parlour puhuu jopa viidestä vahvistuksesta (allekirjoittanutkin vain kolmesta!) ja Paul Merson nosti kissan pöydälle kaikkien ihmeteltäväksi.

”I worry about the future of Arsenal. They don’t win trophies anymore and they’re selling their best players. Where are they going? Five years ago they were this big, strong side. The best team to have played in the Premier League. And in he blink of an eye it has changed and there’s all these little blokes running around saying ‘ooh, please don’t kick me.”

Jos allekirjoittanut olisi sanonut edellisen, olisin epäilemättä osan kanssakannattajien silmissä huono kannattaja tai minua muistutettaisiin heikoista hetkistä 30 vuotta sitten. En edelleenkään jaa mitään tuomioita vielä kuten eilen sanoin liittyen Cesciin, luotan 99,98% varmuudella kipparin kipparoivan alustamme tulevallakin kaudella. Jos olen suututtanut joitain välillä ankarallakin kritiikillä managerin suuntaan, väitän että minähän päinvastoin luotan manageriin(*). Olen toistanut että Wenger jos kuka ansaitsee osoittaa tänä kesänä että hän on edelleen voittaja henkeen ja vereen.

Arsene on vaatinut kritiikkiä ja olen pyyntöön vastannut, ja aina olen pyrkinyt tunnekuohuista huolimatta olemaan niin rakentava kuin äänioikeudeton kannattaja voi olla. Edelleen väitän että olen sulkenut silmäni ja korvani monilta sellaisilta asioilta mistä missä tahansa muussa seurassa tilinpäätös olisi ollut toinen. Ylitimme odotukset päättyneellä kaudella, LiigaCup ei ole pokaali lainkaan, kolmas sija liigassa pesee FA Cupin voiton, olemme prosentin kahden päässä dominoinnista, Fabianski on kaiken luottamuksen arvoinen tai kuinka monta kertaa olemme olleet kärsivällisiä ja vastanneet toiveeseen, tuomitkaa toukokuussa. Kaikesta huolimatta luotan manageriin vielä tämän päivirtyksen julkaisuhetkellä, miksi en luottaisi, Arsene totesi tovi sitten seuraavasti kun häneltä udeltiin josko olemme pelkkä kasvattajaseura.

”Do you think we invest all this time in these players to sell them?”

Aamen!

(*) Pidätän oikeuden takinkääntöön. Jossain kulkee raja oli kyse sitten vaimosta, managerista tai vessahädästä.

PS. Tiesittekö muuten että otsikon ’campaign’ kääntyy myös sanaksi sotaretki!

0 thoughts on “Respect campaign?

 1. Arsenal have told Barca that sure they can have Fabregas – for a cool £80m, nearly three times what the Spanish club thought they could get away with shelling out for the Arsenal skipper.

  The paper says that Arsenal’s thinking goes along the lines that if Real Madrid paid Manchester United £80m for Cristiano Ronaldo last summer then why shouldn’t they be entitled to the same fee?

  Read more: http://www.thefirstpost.co.uk/63571,sport,football,transfer-talk-barcelona-may-give-up-on-80m-cesc-fabregas-and-buy-70m-fernando-torres#ixzz0oS0ZBefd

  =)

 2. Asiaa!

  Lisäksi näemmä

  ”Arsenal’s hand has been strengthened since it emerged that in fact Fabregas has five years to run on his existing contract and not the four as first speculated.”

 3. Merson osuu kipeään paikkaan. Taitaa olla aika lähellä totuutta.
  Minua huolestuttaa se, että vaikka kuinka painelen päivitä -näppäintä, ei seuran sivuille ilmesty managerin, puheenjohtajan, itse pelaajan tai edes kokin virallista lausuntoa siitä, että Cesc pysyy ja haistattaa Barcalle paskat!

  Jotain positiivista uutisrintamalta silti tähänkin päivään. Spursien stadionhanke kaatui (taas):
  http://www.sport.co.uk/news/Football/38507/Spurs_must_wait_to_match_Arsenal_after_stadium_plans_are_rejected.aspx

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s