Hola espera!

Toivottavasti huono kenraali tarkoittaa hyvää ensi-iltaa. Hyvä on, ehkä hieman kaukaa haettu mutta sympaattisen oloisen Marouane Chamakhin virallinen Goonerointi osui sittenkin valitettavan huonoon saumaan. Marokkolainen teki parhaansa puhumalla kaikki mahdolliset kauniit ensimmäisessä haastattelussaan piristääkseen tapaus Cescin hämmentämiä Tykkimiesten kannattajia.

[Onkohan urheilijoiden joukossa enemmän sympaattisia ihmisiä kuin tavallisen kansan keskuudessa? Vai korostuuko mainittu luonteenpiirre helpommin urheilijoista puhuttaessa? Vai onko sympaattisuuden kriteerit alemmat urheilijoilla? Vapaasti käytettävä idea esimerkiksi väitöstyöksi.]

Sillä että allekirjoittaneella jatkuu töissä piinaavat härkäviikot on varmasti osansa mutta tämä kapteenin ympärillä vellova kohu on syönyt motivaatiotani massiivisesti, sanavarasto tuntuu tyhjältä kuin palkintokaappimme.

Tuoreimpaan hankintaan liittyen vielä se että älkää kysykö miksi (ei ole muuta mahdollisuutta?) mutta minulla on jopa omituisen hyvä kutina Chamakhin suhteen. Vai johtuuko se siitä yksinkertaisesta syystä että Arshavinin ohella häntä voidaan pitää jossain määrin poikkeuksellisena hankintana, valmiina astumaan suureen rooliin välittömästi. Puhun toki vain omasta puolestani mutta Vermaelen, Nasri, Ramsey, Eduardo, Sagna.. Kaikki toki tietyn odotusarvon omaavia hankintoja aikanaan mutta ehkä sittenkin kovin isoja kysymysmerkkejä etukäteen kannattajille. Pitääkö mennä ajassa aina niinkin paljon taaksepäin kuin aikanaan Tomas Rosickyn hankintaan ja jos pitää, se on itse asiassa aavistuksen pelottava ajatus.

Sanomattakin selvää että managerin ’1-2 pelaajaa lisää hankitaan varmuudella’ -puheet kaikuvat kuuroille tätä nykyä, valitettavasti. Sen sijaan se että Arsene taipui myöntämään Chamakhin edustavan kokemuksellaan sitä pelaajaprofiilia mitä nyt haettiin on hyvä merkki, tässä kohtaa haluan luottaa siihen että managerin silmät avautuivat edes jossain määrin surullisesti sujuneeseen loppukauteen peilaten.

Edelleen täysin selvää että hyökkäysarsenaali on managerin papereissa nyt riittävä, itse asiassa kuten on spekuloitu, en ihmettelisi lainkaan jos yksi offensiivinen pelaaja myydään, tulilinjalla lienee Carlos Vela ja Eduardo. Chamakhin hankinnan jälkeen katseet ovat siis muilla osa-alueilla eikä tarvita ruudinkeksijää kertomaan että ne osa-alueet löytyvät tolppien välistä ja keskuspuolustuksesta.

Niin, ellemme sitten joudu sen kohtalon uhriksi että meiltä viedään joukkueen sydän, sielu, aivot ja kaikki samassa paketissa, espanjalaisessa paketissa. Allekirjoittanut pitää päänsä, Cesc jatkaa enkä suostu spekuloimaan lainkaan sillä että kuka Cescin korvaisi jos.. Sitä paitsi Cesciä on mahdoton korvata, Liverpool tulevaisuutensa kyseenalaistanut Steven Gerrard voisi olla ainoa jonka voisi kuvitella täyttävän edes osan katalaanin nappulakengistä. H*lvetti, sorruinko spekuloimaan, unohtakaa edellinen tyystin.

En voinut kuin nauraa aiemmin kun B*rcelonan suunnalta kuului puheita kunnioituksesta, Arsenalin ja pelaajansa sopimuksen kunnioittamisesta. Katalaaniseuran edustajat voivat pyyhkiä takapuolensa kunnioituksellaan, niin ruskeista puheista on kyse. Kaikki aseet B*rca on joka tapauksessa ottanut käyttöönsä ja nähtäväksi kuinka rumaksi peli vielä menee. Kirjoitin kuinka tämän kunnioituskampanjan ainoa tarkoitus on yrittää saada Cesc tuntemaan olonsa ikään kuin vangiksi jonka kädet me haluamme sitoa. Lisää vettä myllyyn saadaan päivittäin ja nyt B*rca on valjastanut (valtuuttanut) espanjalaismedian kirjoittamaan tähtitieteellisistä rahasummista.

Jännä nähdä milloin tästä tulee peräti EU -asia mutta sekä B*rcelona että UnReal ovat valtionpankkien tukemia Espanjan markkinointityökaluja. Maa on maailman toiseksi suosituin matkailukohde, ne jotka eivät ole työttömiä Espanjassa, työskentelevät pääosin palvelualoilla. Maa elää turismista, siihen tarvitaan B*rcaa ja Realia kansainvälisen näkyvyyden vuoksi ja näin valtio on käytännössä omalta osaltaan valmis kuittaamaan ne massiiviset tappiot mitä mainitut seurat tuottavat vuodesta toiseen. Helppoa ja se näkyy La Ligan sarjataulukosta. Ulottuuko nyt Espanjassa taantuman johdosta tehdyt välttämättömät säästötoimet jalkapalloon jää nähtäväksi.

Mikäli nyt oikein muistan, Espanjan maajoukkue kokoontuu tänään ja aloittaa valmistautumisen MM-kisoihin tai ainakin Cesc liittyy tänään mukaan ja oletan että olemme paljon viisaampia hyvin pian. Tämä asia on yksikertaisesti saatettava ratkaisuun nopeasti jotta käsikirjoituksen päähenkilö saa keskittyä olennaiseen. Jos olenkin täysin luottavainen sen suhteen että Cesc pelaa meillä tulevallakin kaudella, voidaan toki rehellisesti kysyä josko tämä jättää edes pienen pienen loven motivaatioon. En takuulla väitä etteikö Cesc anna aina kaikkensa kentällä joukkueensa eteen mutta Wengerin ja seurajohdon pitää kasata kapteenin ympärille sellainen materiaali ettei millekään kummituksille jää sijaa kun kausi 2010/2011 alkaa. Pallo on mielestäni Arsenen hallussa ja yhtä lailla kuin olen vakuuttunut Cescin jatkosta, olen vakuuttunut ettei Wenger halua menettää kasvojaan projektinsa suhteen sillä kyllä Cescin myynti tarkoittaisi hyvin pitkälle kasvojen menetystä. Piers Morganin ajatuksiin on helppo yhtyä, toista lausetta lukuun ottamatta (korostaen toki edelleen ettei Cesc mihinkään lähde).

Espanjassa pysytään ja Goal.com ehti ensimmäisenä kertomaan että Fran Meridan jo yli puoli vuotta spekuloitu siirto Atletico Madridiin on sinetöity. Tätä kirjoittaessa kummankaan osapuolen viralliset sivut eivät uutista ole vahvistaneet mutta tunnustan ettei asia suuria tunteita allekirjoittaneessa herätä. Voisin kuvitella että manageri on se joka kokee tämän eniten henkilökohtaisena takaiskuna, jo siksikin kun hänen koko projektinsa on nyt saanut rajua kritiikkiä niin tämä tuskin tilannetta helpottaa. Voidaan kaiketi sanoa että projekti natisee liitoksistaan ja sen natinan täytyy aiheuttaa managerille migreeniä siinä missä puistossa liiaksi nautittu tupakka ja alkoholi blogistille.

Taisin itse nähdä vain kaksi Jack Wilshiren peliä Boltonin paidassa mutta epäilemättä lainasopimus oli menestys. Boltonissa tehtiin välittömästi selväksi että he haluavat Wilshiren Reebokille ainakin vielä syyskaudeksi ja Newcastle manageri Chris Houghton toisti hänkin halukkuutensa lainata nuori Brady St James’ Parkille. Minulla ei ole mitään lainasopimusta vastaan mutta silloin se tarkoittaa vain sitä että meidän materiaali sallii lainan. Suhteessa Wilshireen, Emmanuel Ebouen jokainen peli keskikentällä on liikaa, kuka tietää myös Diabyn. Varmaa on että Wenger seuraa hyvin tarkkaan harjoituskaudella mille tasolle Jackin kehitys on johtanut. Ehkei puhuta vielä ensi kaudella avauksen pelaajasta mutta nuoruuden energialla, juonikkuudella minkä Wilshire omaa, puhumattakaan itseluottamuksesta ja nyt Boltonista saadulla kokemuksella tämä nuori superlahjakkuus voi hyvinkin olla pelaaja joka kykenee tuomaan vaihdosta jotain sellaista mille meillä on käyttöä.

Rahan maailmasta kantautui huhuja että muuan nigerialainen miljardööri olisi kiinnostunut ostamaan Lady Ninan myynnissä olevan osuuden seurastamme. En halua kuulostaa missään määrin rasistilta jos nyt joku asian niin kokisi mutta en olisi rehellinen jos väittäisin ettenkö suhtautuisi aavistuksen varauksella kehitysmaaksi luokiteltavan maan teollisuuspohattaan. En tietenkään voi väittää että Aliko Dangote olisi hankkinut omaisuutensa suomeksi sanottuna toisten persnahasta, köyhien kustannuksella mutten samalla voi olla miettimättä korruptiota jne.

Loppuun vielä Arsenen seuraajan(?) kommentti:

”Real Madrid is Real Madrid. English football is my passion and I’ll be back to England. But for a big player or big coach, if you don’t play or coach Real Madrid you have a little space in your career. My target now is to win the Champions League with a third club and then come back to England.”

Viikonlopun pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin siihen ratkaisuun että puutteessa olen pakotettu suurella todennäköisyydellä seuraamaan kesän MM-kisoja edes jossain määrin ja kuten aiemmin kirjoitin, tätä varten tarvitsen maan jonka puolesta liputtaa. Maaksi valikoitui kuten jo epäilinkin Tanska. Ainoa Pohjoismaa, Nicklas Bendtner (jonka pelikunnosta liikkui tosin epäilyjä) ja tottakai kauniit värit Punainen ja Valkoinen.

0 thoughts on “Hola espera!

  1. Hyvä hente kun sait valittua suosikkisi. Harmi jos nivunen pilaa Bendtnerin kisat, ilmeisesti juutti oli jotain kautta antanut palautetta Arsenalin fysiolle. Vamma tuli lokakuussa ja jos se edelleen toukokuussa vaivaa, niin eihän tuo kovin mairittelevaa ole.

    Itse olen hieman pettynyt, että Fabregasilta ei ole irronnut minkäälaista kommenttia. On ymmärrettävää, että mies keskittyy nyt täysillä MM-kisoihin ja kuntoutumiseen. Silti olisi kiva kuulla miehestä edes jotain.

  2. Juuri tuo Fabregasin omien kommenttien puute tässä eniten hämää. Olisi luullut että tän viimeisten viikkojen media- ja blogisekoilun johdosta olisi ollut tarve heittää jotain kohua tyynnyttävää tietoa julki. Tietoa joka lopettaisi kaikki paskahuhut. Itse olen tällä hetkellä sitä mieltä, että voisi hyvinkin olla lähdössä, koska mitään aiemmin vastaavissa tilanteissa julkaistua suoraa kieltoa siirtohuhuille ei ole esitetty. On hyvä totuttautua ajatukseen Fabregasin jälkeisestä ajasta. Ottaa jo ensikaudeksi asenne, että ilman kapun palveluksia mennään kampanjaan. Jos sitten jää meille, niin otetaan se positiivisena ”yllätyksenä”. Halu kotiin Barcelonaan taitaa olla sittenkin liian suuri. Onneksi voimassa oleva sopimus meille on pitkä. Saapahan Barca maksaa itsensä kipeäksi.

    Joskus viime kesänä mietimme duunikaverin kanssa mahdollisia vahvistuksia puolustukseemme ja jo silloin spekuloimme nimellä, Per Mertesacker (Bremen). Huhuissa nyt esille nostetuista PM voisi olla mun ykkösvalinta Gallasin tilalle. Toivoahan aina saa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s