Meni hermot!

Enten-tenten-teelika-menten, voi Kuunkuiskaajat! Allekirjoittaneen kärsivällisyys loppui eilen illalla voitaneen sanoa täysin, siksi liki totaalisen lyhyesti.. Meille kannattajille täytyy tehdä selväksi mihin tämä hiiren, kissan, koiran ja elefantin sirkusparaati on matkalla. Niin kipeää kuin tekeekin myöntää, mieleeni alkaa väkisinkin muodostua jo tummia pilviä jopa kaiken keskipistettä, Cesciä kohtaan.

Ennen kuin nielaisette kahvinne väärään kurkkuun, en näitä tummia pilviä taivaalleni kaipaa mutta olen vain rehellinen paitsi itselleni, myös teille. Kyllä, olen epäilemättä kohtuuton. Pelaajaa on kaiketi ellei peräti käsketty, vähintään kehoitettu olemaan kommentoimatta ennen kuin.. Niin, ennen kuin v*ttu mitä?!

Peter ’moon whisper’ Hill-Wood kertoi ettei B*rcelona ole tehnyt Cescistä tarjousta, puhelin ei ole soinut mutta jos tarjouksen haluavat tehdä, vapaat ovat sen tekemään. Tottakai ovat, siitä ei ole kysymys mutta h*lvetin lohduttavaa kun puheenjohtaja lisäsi että seurassamme ollaan todella yllättyneitä ettei konkreettista tarjousta ole tehty. PHW on lohduttoman lahjakas sanavalinnoissaan, eikö tämän voi tulkita niin että tarjousta on jopa jo odoteltu?

Huhuja siitä mitä Wenger on sanonut tai mitä Cesc on sanonut liikkuu yhtä paljon kuin huhuja Sebastian Freyn siirtymisestä Grovelle. Voisiko tilanne olla kärjistäen se että Cesc on puun ja kuoren välissä. Eli kapteeni olisi lopulta informoinut seuraamme halusta siirtyä B*rcaan mutta samalla hän on niin lojaali meitä kohtaan ettei halua sanoa sitä ääneen. Fabregas ymmärtää markkina-arvonsa ja tulemalla ulos kaapista hän vetäisi meiltä mattoa jalkojen alta mitä tulee siirtosummaan jos ja kun niin pitkälle päästään että siitä aletaan neuvotella.

Tässä kohtaa arvailua voidaankin sitten alkaa spekuloida sillä kuinka lojaali Cesc on? Voisiko hän olla niin lojaali että jättää asian seurojen väliseksi neuvotteluksi siirtosummasta ja jos B*rcan tarjous ei meitä tyydytä, Cesc tyytyy siihen ja asiaan palataan vuoden kuluttua. Tunnustan äärimmäisen pettymykseni siihen että Cesc Senior tuli julkisuuteen omine ajatuksineen laineiden lyödessä korkeimmillaan. Ehkä se oli yksi vahva syy siihen miksi tunnustin nähneeni tummia pilviä sillä on tappavan kiusallista kuulla asioita välikäsien kautta, olkoon vaikka kuinka läheisiä.

Kannattajalle mennyt viikko on ollut kuin yhtäjaksoinen hammaslääkärin vastaanotolla porattavana puuduttamatta oleminen. Viimeinen mitä haluan on että tämä sotku jättäisi Cescin ylle ikävän varjon Arsenalin pelaajana ja se vaara hyvät ystävät on olemassa. Mutta totuus on että me seurana emme voi ja saa hyväksyä kiristystä miltään taholta. Jos tässä aletaan lopulta hieroa kauppoja tosimielellä, hinnan täytyy asettua kohdalleen ja tässä suhteessa toivoisin meidän suunnalta agressiivisempaa esillä oloa. Mikäli huhuihin on uskominen, Chelsea suunnittelee tekevänsä Liverpoolille 70 miljoonan punnan tarjouksen Fernando Torresista, tuskin tarvitsee kirjoittaa mitä ajan takaa.

Kuten jo aiemmin totesin, luotan Cescin lojaalisuuteen. Luotan siihen niin paljon että mikäli hän olisikin kertonut Arsenelle että siirto Kataloniaan kiinnostaa, yhtä paljon luotan siihen että Cesc on täysin valmis ja asennoitunut siihen ettei tämä ole vielä se kesä kun tuo siirto toteutuu. Cesc rakastaa Arsenalia, hän rakastaa fanejaan, hän haluaa vähintään yhtä paljon kuin sinä tai minä voittaa pokaalin jos toisenkin Punavalkoisessa paidassa. Tämä halu, intohimo tai tavoite minkä eteen Cesc on töitä tehnyt ei varmasti ole kadonnut hetkessä mihinkään.

Tiedän että olen syyttänyt ja kironnut B*rcan pelaajia (seurajohto on erikseen) näiden käännytyspuheista mutta ovatko he niitä joita tässä pitää sormella osoittaa? Entä jos me hallitsisimme ja pelaajamme juttelisivat messeviä Messille? Meillä oli päättyneellä kaudella mahdollisuudet lopulta vaikka mihin. Tammikuussa tiesimme kaikki mitä olisimme tarvinneet. Saimme lukea lehdistä.. Korjaan, saimme kuulla jälleen kerran että rahaa meillä on käytettävissä mutta maalivahtia tai hyökkääjää ei kuulunut. Unohtakaa että Chamakh kauppa oli jo silloin kiikarissa, olisimme voineet vaikka lainata pelaajia akuuttiin tarpeeseen. Ei Cesc ole poikkeus meistä, hänkin sai kuulla että resursseja oli mutta mitään ei tehty ja oksa allamme napsahti.

On täysin ymmärrettävää että kaikki tämä sai Cescin pohtimaan mihin Wenger ja seurajohto haluaa tämän Punavalkoisen purjeveneen purjehtivan, turvallisesti Kanarian Saarille vai paratiisiin. Cesc on antanut kaikkensa purjeveneemme kipparina mutta kun veneen omistaja luottaa jäärpäisesti Denilsonin ja Fabianskin kykyihin gasteina on selvää että kipparin usko on koetuksella. Syyttävä sormi osoittaa siis Wengerin, Gazidisin, Kroenken, Hill-Woodin.. suuntaan. Manageri on päättänyt todistaa jotain projektillaan joka alkaa kaatua omaan mahdottomuuteensa kapteeni tietenkin etunenässä mutta Fran Merida, Carlos Vela?.. Seurajohto on puolestaan sokaistunut kuinka tuottoisaa on taantumankin aikana rakentaa asuntoja ja unohtanut siinä sivussa että korporaation nimessä lukee FOOTBALL CLUB!

Carles Puyol oli viimeisin B*rcan pelaaja joka pohdiskeli kuinka loistava työnantaja hänen seuransa oli kapteenillemme. Hyvänen aika, ei Puyol väärässä ole ja Cesc on loistava työntekijä kenelle tahansa. Itse asiassa löysin kokeneen puolustajan sanoista paljon positiivista:

”Cesc is a great player, a great friend and I think he’s perfect for Barcelona. For me if I’d like to see him at Barça, but the fact he is under contract [at Arsenal] must be respected. It’s very unusual to see Cesc nervous, but all this is a bit problematic for him because we are talking daily about this topic; his fans, his manager and his teammates must all be respected.”

Problematic indeed! Toivottavasti nuori kapteenimme kuuntelee kokeneemman maanmihensä viestiä, been there, done that. Toki media teki parhaansa jotta Puyolin kommentit olisivat vain ja ainoastaan lisää vettä myllyyn ja voin toki itse tulkita asian täysin väärin mutta luen rivien välistä kokeneen pelaajan viestin Cescille; kuuntele sydäntä, älä tee mitään hätiköityä kuten Alex Hleb.

En kykene parempaan, hermot meni tätä kirjoittaessa eilen illalla.

Gary Cahill.. Per Mertesacker.. Voimat eivät riitä kommentoimaan enempää kuin toteamaan vielä kerran, pallo on managerilla, vakuuta kapteenimme tavoitteistamme ja realistisista mahdollisuuksista saavuttaa tavoitteet. Toppareita siis yhdistettynä useita ja niin pitääkin, mitä Cesc mahtaa pohtia siitäkin että William Gallas’n kohdalla seuran periaatteet ovat johtamassa teiden eroamiseen vaikka meidät kaikki yllättänyt Thomas Vermaelen sanoo:

”It seemed to work pretty much straightaway. That’s because William is a really quality player, a top defender, so it is automatically easy to play with him. We talked a lot and I think I’ve had a good relationship with him on the pitch.”

Askel eteen, kaksi taakse.. Se pitää kääntää päinvastoin, sitä me haluamme, sitä Cesc haluaa!

0 thoughts on “Meni hermot!

 1. Mun mielestä tästä Cesc-hässäkästä vastuun sais ottaa meidän manageri. Silloin kun oli aika ja tilaisuus toimia eli viime kesänä ja tammikuussa siirtoikkunan ollessa selällään niin meillä tyydyttiin jargoniin ja kesän ainoa hankinta, toki silloin vielä tuntemattomuus, oli Vermaelen. Tammikuussa oltiin jopa niin rohkeita, että hankittiin konkari Notts Countystä. Toki Verminator osoittautui huippukaveriksi ja Sol täytti paikkansa hänkin hienosti, mutta silloin jo kirjoittelin että Arsene pelaa upporikasta ja rutiköyhää jääräpäisellä nuorisoprojektiinsa luottamisella ja kuinkas kävikään. Luu jäi koko kaudesta kouraan ja ilmeisesti Cesc on nyt tehnyt asiasta johtopäätöksensä. Ja Katalonian vainukoirat kyllä tietää mikä tilanne Pohjois-Lontoossa on ja osaavat lyödä sopivasti vettä myllyyn. Tätä Arsene tilas ja tätä myös sai. Toivottavasti Cesc tekee meitä tyydyttävän ratkaisun ja jää, mutta vaikka jäisikin niin mitä sitten. Nämä paskapuheet ovat varmasti jättäneet jälkensä kapteenin mieleen vaikka Cesc vielä Grovella jatkasi. Jos Arsene&co ei halua näyttää selviä merkkejä siitä, että tämä seura haluaa menestyä niin Cescin lähtö toteutuu viimeistään ensi kaudella ellei jo tammikuussa. Chamakh on jo tullut, mutta se ei riitä. Meidän kapteeni, samoin kuin muukin joukkue kyllä tietää mikä on Akilleen kantapää ja sinne niitä vahvistuksia tarvitaan. Jos Almunia&Fab jatkavat tolppien välissä ja Denilson&Eduardo omilla paikoillaan niin eiköhän viesti ole mennyt kapteenilla perille. Cesc lähtee ja valitettavsti voi sanoa että ihan oikeutetusti. Ja kun kapteeni häipyy niin hän ei jää viimeiseksi lähtijäksi. Perässä menevät muut joukkueen kantavat voimat…mun veikkaus on että RvP:tä, Andreita, Samiria, Gaelia ja ehkä jopa Diabya ollaan vokottelemassa jonnekin sinne missä halutaan jotain voittaakin. Joukkueen hajoaminen Arsenen käsiin on enemmän kuin mahdollista ellei niitä helvetin panostuksia ala tulla.

  Kirjoittelin jo aiemmin, että kaikesta hyvästä huolimatta nyt olis aika vaihtaa manageria, koska Arsene on jäänyt ajattelemaan vain jotain kaunista jalkapalloa junioriporukalla eikä ole ymmärtänyt ettei tämä ole mikään vitun kasvattajaseura vaan eurooppalainen suurseura, jonka edellisistä pokaaleista alkaa olla liian pitkä aika. Kaikki muu mitä selitetään on jargonia ja vahingoittaa Arsenalia seurana.

 2. Villan siirtyminen barcaan oli kyllä Arsun kannalta hyvä asia. Sen jälkeen taitaa olla että barca haluaa Cescin mutta hankinta ei ole pakollinen. Espanja kun voitti euroopan mestaruuden pari vuotta sitten, Villa aloitti kisat Torresin kanssa ”kärjessä” Sitten Villa loukkaantui ja Cesc nousi penkiltä tilalle ja palaset loksahtivat kohdilleen ja pytty tuli aika suvereenisesti. Ehkä Cesc ja Villa eivät ole ihan saman paikan pelaajia, mutta kuitenkin……….
  En ole Espanjan pelejä nähnyt Bosquen aikana joten en tiedä peluuttaako se Villaa ja Cescia yhtä aikaa? Edellinen valmentaja ei ainakaan. Sitten siinä Barcan keskikentllä rakentaa peliä joku Xavi. Niin herää kysymys miten pakollinen hankinta Cesc on Barcelonalle tällä hetkellä?

 3. Henkka muistaa nyt hiukan väärin: Xavi, Iniesta ja Torres olivat ratkaisevat pelaajat Espanjan EM-joukkueessa. Ei mitään pois Cesciltä, mutta hänen roolinsa ratkaisupeleissä ei ollut kovin suuri. Barcahan haluaa Cecsin, koska kuluneella kaudella Iniesta oli paljon loukkaantuneena eikä korvaajaa oikein ollut. Eli jos Cesc siirtyy, kolmikosta Xavi, Iniesta ja Cesc yksi istuu penkillä. Mutta ei voisi oikeasti vähempää kiinnostaa, miten Barca rivinsä järjestää.

 4. Hhhmmm…
  Arsenal future is out of my hands, insists captain Cesc Fabregas
  http://www.guardian.co.uk/football/2010/may/26/arsene-wenger-cesc-fabregas-barcelona

  ”I respect him, so, so much and I don’t want to say anything more. Wenger said to leave it in his hands and he will deal with whatever happens in the future. It is now all about Arsenal – it is not in my hands. Now I just wait: it is up to Arsenal. Right now all I am thinking about is the World Cup: everything else is the future and I am not going to say anything else.”

  Olikohan tää laina ollut ekana SkySportsissa? Teksti asetettu Fabin suuhun. Jos toi olisi suoraa lainaa, niin totahan voisi tulkita taas moneen suuntaan.

 5. Joo, niin suoraan Cesc sanoo kuin pystyy…että haluaa lähteä. Ei ainakaan halua jatkaa enää Arsenalissa, sen se olisi kyllä sanonut. Mutta siirtohan riippuu sitten seuroista.

 6. Ihme juttu toi Fabregas keissi!!??tonhan voi käsittää ihan miten haluaa….Wenger said to leave it in his hands and he will deal with whatever happens in the future!!??

 7. Mulle tuli tuosta sellainen olo, että jos ei tule tarpeeksi korkeaa tarjousta Barcalta, niin Cesc pelaisi vielä yhden kauden. Tämä tarkoittaisi ainakin itselläni sitä, että jokapelissä on menestyksen yhteydessä yritettävä kehittää keskikenttää niin, että Cescin jättämä aukko ensikauden jälkeen ei olisi liian suuri. Ramsey muuten aloittaa juoksemisen näihin aikoihin ja positiivisimmat arviot lupailevat, että Ramsey olisi pelikunnossa jo kauden alkaessa.

 8. Nyt kun tuli eriaviä mielipiteitä Cescin peleistä Euro2008-kisoissa (Henkan ja Issen kommentoissa), niin piti tarkistaa oikein, että olihan se Cesc lopulta ihan ratkaisevassa roolissa:

  Pelasi vaihdossa kaikki pelit ennen finaalia, mutta oli tärkeänä palasena aina mestaruuteen edenneessä joukkueessa. Mm. alkusarjan pelissä venäjää vastaan teki 4-1-maalin ja syötti David Villan kolmannen. Puolivälierässä Italiaa vastaan tuli tunnin kohdalla kentälle. Ottelu eteni maalittomana aina rangaistuspotkukilpailuun asti, jossa Cesc teki ratkaisevan maalin.

  Välierässä Cesc tuli vaihdosta sisäänpuolen tunnin paikkeilla Villan loukkaantuessa. Kyseissä ottelussa Venäjää vastaan syötti Espanjan toisen ja kolmannen maalin ottelun päättyessä 3-0 lukemin. Finaalissa pelais 90 min ilman tehomerkintöjä. Valittiin myös kisojen tähdistöön. Ei ihan Xavin tasoa, joka valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

  Kisoista vielä, niin Torreshan teki ratkaisevan maalin EM-finaalissa, mutta ainakin allekirjoittaneen muistissa oli kärkipari Villan loistavat esityksen ennen loukkaantumistaan. Villa voitti kisojen maalikuninkuuden 4 maalilla. Vieläkin on mielessä Torresin hehkutus kisojen aikana YLE:n toimesta, vaikka Villa oli näkyvämpi pitkälti kisoissa. Torreshan oli jo tällöin Poolin mies.. YLE Anfield, anyone?!

  Muistin virkistämiseksi: http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2008

 9. Thänks, Kaitsu, niin se muisti rakoilee parissa vuodessa. Jos Cesc olisi tehnyt uuden vuoteen 2050 ulottuvan sopparin Arsenalin kanssa, olisin varmaan väittänyt, että Cesc ratkaisi kaikki EM-matsit…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s