Kapteeni on puhunut, tarvitaan enää manageri kertomaan mitä

Pitäkää minua kyynikkona, h*lvetti minä tunnen oloni kyyniseksi, täältä pesee..

Fabregas kommentoi siis eilen SKYn haastattelussa liki kaoottiseksi spekuloinniksi karannutta keskustelua hänen tulevaisuudestaan, tulevaisuudesta joka ei pelaajan omien sanojen mukaan kiinnosta? Ongelma on miten tulkita kapteenin ulostuloa. Kuten otsikossa totesin, tarvitaan manageri vääntämään asia meille rautalangasta.

Kovin moni kannattaja vaikuttaa tulkinneen Cescin jättäneen jäähyväiset meille Goonereille ja rehellisesti sanoen en voi näin tulkinneita kannattajia syyttää, vaikka sitten itse luotan kapteenin edelleen jatkavan seurassamme. Kuten jo edellä viittasin, niin vaivaantunut Cesc oli että lipsautti ettei MM-kisojen jälkeinen tulevaisuus kiinnosta häntä tällä hetkellä. Voisin jopa loukkaantua moisesta mutta annettakoon anteeksi, epäilemättä Cesc käy hänkin juuri nyt aavistuksen ylikierroksella tilanteen aiheuttaman paineen johdosta.

Fabregas kertoi käyneensä Wengerin kanssa ehkäpä elämänsä hienoimman keskutelusession ja jos sen keskustelun sisältö ja tarkoitus on ollut jutella peliuran jatkumisesta B*rcelonassa, ymmärrän täysin kannattajien turhautuneisuuden. Pelkkää spekulointia siis allekirjoittaneen taholta mutta oli huolestuttavaa ettei Cesc käytännössä edes vihjannut mahdollisuudella että ura Grovella jatkuu.

Olkaamme nyt siis rehellisiä itsellemme. On täydellisen selvää että manageri, seurajohto, kannattajat, koko Arsenal yhteisö haluaa Cescin jatkavan seurassa vielä vuosia. Kun pelaaja nyt sitten ilmoittaa että asia on ikään kuin Arsenalin (Arsenen) käsissä, mitä siitä voi muuta päätellä kuin että Cesc haluaa siirtyä Espanjaan. Tämä ei toki tarkoita sitä ettäkö asia olisi sillä sitten selvä. Kirjoitin jo eilen Cescin lojaalisuudesta ja lasken sen varaan että hän on valmis jatkamaan Arsenalissa mikäli seurat eivät pääse yhteisymmärrykseen, en millään jaksa uskoa että Cesc kaikista mahdollisista pelaajistamme syyllistyisi kiristämiseen missään muodossa.

Väitän siis että Cesc ymmärtää vallan mainiosti markkina-arvonsa ja mikäli B*rcelona ei ole valmis tätä kohtaamaan, siirto ei toteudu, ei ainakaan tänä kesänä. Uskon niin vilpittömästi kuin mahdollista että Cescin kunnioitus Arsenea kohtaan on mittaamaton ja että hän rakastaa aidosti meitä kannattajiaan. En yksinkertaisesti kykene näkemään tilannetta missä kaikkien näiden yhteisten vuosien jälkeen tilanne kärjistyisi sellaiseksi että viimeinen maku mikä suuhun jää on p*skan maku. Luin jostain kommentin ettei meistä kukaan voi kävellä kauppaan ja kertoa omistajalle että tässäpä kiva tuote, maksan siitä kolmasosan hintalapun hinnasta. Voisin toki olla ilkeä ja muistuttaa että meillähän on Arsenalissa tapana järjestää kesäkampanja missä on vuosittain tarjolla laadukkaita tuotteita.

Muistanette kuinka tasan kuukausi sitten julkisuuteen tuli uutinen mikä kertoi seuran ja Cescin kultaisesta kädenpuristuksesta. Sen lisäksi että kapteenin palkka kohosi kuusinumeroiseen lukemaan, hänelle maksettiin takautuvasti 3 miljoonan punnan bonus ’menetetyistä ansioista’ ajalta jolloin palkka ei vastannut todellisuutta. Jokainen voi vain kuvitella.. tai miksi kuvitella, jokainen voi henkilökohtaisesti pohtia millainen maku suuhun jäisi jos tämäkin bonus huomioiden lopputulema olisi se että Arsenal kädet sidottuna joutuu myymään kruununjalokivensä alihintaan.

Olen äärimmäisen väsynyt koko tähän käsiin räjähteneeseen tilanteeseen. Pahinta tässä lienee viimeisimpien arvailujen jälkeen se että tämä voi jatkua vielä pitkään. Cesc Senior ennätti jo ennustaa pitkiä neuvotteluita, samaa vihjailtiin B*rcan taholta ja nyt kaikista aiemmista puheista huolimatta fokus on MM-kisoissa. Muistatteko, kaiken piti olla selvää ennen Etelä-Afrikan sirkusta, Cesc halusi tulevaisuutensa olevan selvä, Arsene suunnitteli taannoin että joukkueen olisi hyvä olla valmis ensi kaudeksi ennen MM-kisoja jotta vältytään inflaatiopeikolta jne.

Ja mistä tilanteesta itsemme löydämmekään?! Cesciä ollaan viemässä Kataloniaan, William Gallas’lle asetettu takaraja umpeutuu maanantaina, Sol Campbell haluaa tottakai pelata ja Celtic lienee hänen ensi kauden työnantaja ja mainitsen vain tässä kohtaa nämä kolme sillä kaiken aikaa olemme puhuneet siitä että runko on kasassa, tarvitsemme vain kolmesta neljään kokenutta täsmävahvistusta. Ei hyvältä näytä eikä varsinkaan tunnu juuri nyt.

Ruotsalaiskirjailija Stieg Larsson on kirjoittanut loistavan Millennium -trilogian mistä tehtiin myös upea elokuvien sarja: ’Kannattajat jotka vihaavat managereita’, ’Manageri joka leikki tulella’ ja ’Pilvilinna joka romahti’. Päätösosassa juonenkäänteitä riittää hengästyttävään tahtiin ja kulissien takainen peli on täynnä tarkoin varjeltuja salaisuuksia, likaista peliä yhtä kaikki. Lukija ja katsoja voi vain ihmetellä voiko tämä kaikki olla mahdollista.

”I am in favour of a “bit of extra bonding”: a team built patiently, with young players destined to stay together for five or ten years, who identify with the football culture of their club, a bit like how one remembers one’s first school… This is not idealism.”

Totta h*lvetissä kärjistän ja ammun paikoin yli yrittäessäni epätoivoisesti saada aikaiseksi mustaa huumoria mutta valoisat ajatukset ovat juuri nyt kortilla. Vanha sanonta ettei kukaan pelaaja (tai manageri) ole suurempi kuin seura pitää edelleen paikkansa mutta väitän että meillä ollaan h*lvetin lähellä todistaa väite vääräksi, etenkin kun mukaan lasketaan molemmat, sekä pelaaja että manageri.

Minä voin vaatia täällä lojaalisuutta pelaajalta ja pidän sitä vain palkanmaksajan oikeutenani. Väitän jopa että jos me kaikki pitäisimme viimeiseen asti kiinni oikeudestamme, kuka tietää saisimme oikeutemme. Kirjoitin jo vajaa viikko sitten kuinka olin jopa yllättynyt siitä että kannattajien keskuudessa keskustelu lähti niin voimakkaasti sille tielle että Cesc lähtee, miksemme yhdistäneet voimiamme ja tehneet selväksi että mitään vastaavaa rakkautta Cesc ei voi kuvitellakaan saavansa osakseen B*rcelonassa jossa hän olisi kuitenkin vain yksi tähti tähtien joukossa.

Suuressa kuvassa vastuu ei kuitenkaan ole Cescin, jos hän haluaa lähteä, niin olkoon ja Wenger tuskin laittaa kapuloita rattaisiin. Suuressa kuvassa vastuunkantaja on manageri ja edelleen seurajohto joka on vastuussa siitä kuka managerina toimii. Olen ollut kriittinen manageria kohtaan koska hän on sitä peräti vaatinut. Annoin vastikään Arsenelle luottamuslauseen rakentaa tänä kesänä joukkue joka vastaa statustamme Forbesin listan kolmannella sijalla puhuttaessa maailman arvokkaimmista jalkapalloseuroista. Odotin muuten enemmän eilisen A-Plus -ohjelman annilta mutta ohjelma-aika vain on auttamattoman lyhyt ja lopulta kohderyhmää on vaikea kuvitella. Katsokaa nyt kuitenkin jos jäi eilen väliin, YLE -areenalta löytyy.

En vieläkään, toistan, en vieläkään ammu kovilla, Cesc on edelleen Arsenalin pelaaja ja luotan että on sitä ensi kaudellakin. Mutta jos.. jos, sitten eivät enää ympäripyöreät selitykset riitä, siinä tapauksessa strategia pitää luoda uusiksi ja ennen kaikkea olla avoimia meille kannattajille. Jos.. jos, niin sitten vastuunkantajilta pitää löytyä kanttia myöntää tehdyt virheet, olla itsekriittisiä ja valita uusi strategia. Viisi kuivaa kautta meille on vakuuteltu paremmasta huomisesta. Olemme kuulleet jo lähes legendaariset sanat prosentista tai kahdesta jonka se vaatisi dominodaksemme.

Olen korviani myöden täynnä puheita, vaadin tekoja ja väitän että tekojen puuttuessa olemme nyt tilanteessa missä olemme Cescin kohdalla. Wenger on edelleen papereissani persoona joka aidosti vihaa häviämistä ja persoona joka elää ja hengittää jalkapalloa, mahdoton kuvitella mitä taistelua managerimme käy itsensä ja periaatteidensa kanssa. Tiedämme että Arsene on kivikovaksi keitetty muttei sittenkään yli-ihminen, paineiden täytyy olla hänelläkin kiusallisen valtavat. Ei maalata piruja seinille, ei olla missään tapauksessa vahingoniloisia mutta olisiko Arsenen sittenkin kannattanut järjestää oma Q&A kauden päätteeksi ja kantaa siten reilusti vastuunsa vastaamalla vaikeisiinkin kysymyksiin. Nimittäin ennusmerkit ovat sellaiset että elokuulle ennen kauden alkua siirretystä tilaisuudesta voi tulla jotain ikimuistoista.. siis jos! Tai sitten tilaisuutta ei järjestetä, tai sitä siirretään.

Arsene, on aika päivittää tilannetta.

Ymmärrän ja tiedostan että olen pohjimmiltani kaiketi pessimisti ja ymmärrän että tällaisina vaikeina aikoina suhtaudun eteen tuleviin asioihin liian kriittisesti, haluan kenties masokistisesti tehdä asioista vaikeampia ja jopa perverssillä tapaa hakea nautintoa siitä. Ette takuulla ymmärtäneet, tuskin itsekään mutta Arsenal.com ärsyttää minua päivältä päivältä enemmän ja suorastaan kiemurtelen sen edessä.

Stewart Robson, Arsenal TV Onlinen perjantain live lähetyksen ’johtava analyytikko’ kertoi eilen julkaistussa artikkelissa näkemyksiään päättyneestä kaudesta. Koska allekirjoittanut viettää perjantai-iltoja yleensä aivan muualla kuin läppärin ääressä ATVO:n seurassa, näin tuskin puoliakaan lähetyksistä. Olen kuitenkin saanut kuvan että Robson uskaltaa olla kriittinen kun siihen on aihetta, joskaan Nigel Winterburnin tasoa hän ei ole. Mitäköhän Robsonilla sitten oli sanottavanaan? Pikainen oikoluku ja kiitos, ei nyt.

”I think that Almunia is a much better goalkeeper than people give him credit for.”

”I would still say Diaby has the potential to be a top, top player. He doesn’t get the credit he deserves.”

Hyvä on, tunnustan lopulta lukeneeni koko artikkelin ja en tiedä, oliko kyseessä palkatun analyytikon tilaustyö vai mitä mutta verenpaineen juttu sai kohoamaan. Ei sanaakaan Denilsonista, ei Eduardosta (paitsi viittaus loukkaantumiseen), ei Fabianskista.. Minäkin puolustin viimeiseen asti Manuel Almuniaa mutta että kahteen otteeseen Robson korosti Almunian olleen vain epäonninen kauden otteissaan. Ja Diaby ei saa ansaitsemaansa arvostusta, pfff, palkkaa ainakin saa.. Riman alitus Robsonilta ja jos johtavan analyytikon arvio kaudesta on tämä niin..

Olenko todella henkisesti näin rappioituneessa tilassa vaikkei ole edes kesäkuu vielä, kamalaa.

Siirtospekulaatioista nostan Stewart Robsonin innoittamana esiin vain yhden nimen, Mark Schwarzer. Kuten Tommi mainitsi, Mirrorin John Cross ei ole ihan kuka tahansa joskaan ei paljoa enempääkään. Itse olen pahainen blogisti (näinä päivinä todella pahainen pessimisti), mutta kun kerran ’arvostettu’ The Mirror vetää kotiinpäin kuinka he tiesivät kertoa Arsenalin scoutanneen Schwarzeria jo parisen viikkoa sitten niin en voi vastustaa kiusausta lainata itseäni helmikuun toiselta päivältä kuluvaa vuotta kun siirtoikkuna oli umpeutunut.

’Tehtäköön kesällä suurremontti, tehtäköön ManUt eli Villat, hankitaan kokenut maalivahti, tehdään Scshzchscnystä kakkonen (kummisetä jatkakoon kolmosena) ja hankkiudutaan eroon Almuniasta ja Fabianskista. Tehdään vaihtokauppa, Almunia tai Fabianski, ihan sama kumpi tai vaikka molemmat Craven Cottagelle ja Mark Schwarzer Grovelle.’

Nyt riittää, ohjelmassa työmaakokousta härkäviikkojen puristuksessa ja en kyllä olisi toivonut että leipätyön ohella härkäviikot ulottuvat myös Punavalkoiseen maailmaan. Tämä pilvilinna ei p*rkele romahda, eihän Arsene!

0 thoughts on “Kapteeni on puhunut, tarvitaan enää manageri kertomaan mitä

 1. Cesc lähtenee juuri siksi että haluaa menestyvään seuraan ja pelata pokaaleista, kuten Henrykin lähti.Hyvin samoilla ajatuksilla jne..tosin hän vaati ehkä vielä suorempaan Wengeriltä joukkueen vahvistamista jo aikanaan..ja eihän se AW vahvistanut silloinkaan.joten TH lähti.Nyt tarvittaisiin jo viimeistään kovia vahvistuksia aika monelle osa-alueelle.

 2. Ei saisi vaipua pessimistisyyteen vaikka tilanne olisi kuinka vaikea. Sitähän täällä on toivottu. Mutta kun tosiasioille ja fanien tuntemuksille ei voi mitään.

  Cesc lähtee ja Almunia & Fabulous, Denilson, Eduardo ja Vela (+Silvestre…) jatkavat Valio- ja Champions-liigan dominointia. Goonerit ympäri maailmaa nauttivat tilanteesta ja elävät Project Youthin mukana rinta kaarella. Onneksi Arsene tietää. Ehkä.

  Tuo em pelaajalista on mun mielestä syy miksi Cesc on lähtökuopissa. Ympärillä ei ole tarpeeksi hyviä pelaajia ja sitä kautta Cescin tunne siitä, että tällä seuralla ei ole mitään mahdollisuuksia / todellista intohimoa voittaa mestaruuksia. Vaikeasti goonerille hyväksyttävissä oleva tosiasia.

  PS Onko mitään uutta rakennusprojektia tiedossa? Highbury Square alkaa olemaan jo myyty. Gazidis on jo varmaan varannut hyvän tontin pohjois-Lontoosta. Tämä kiinteistöbisneshän on kuitenkin seuramme pääprioriteetti tällä hetkellä. Hente, se Ylivieskan Kärkkäinenhän on melkein konkassa. Heitä vinkki Ivanille, että siellä olis mahdollisuus vuolasta muutama euro hyvillä sijoituksilla. Tekisivät kauppakeskukseen futishallin. Futareilta vapaat vuorot vois myydä eri herätysliikkeille kokouspaikaksi.

 3. Ja miten Arsene suunnittelee post-Cesc elämää? Nasri astuu tilalle ja olemme jälleen vahvempia..ja rahat käytetään velkojen maksuun. En ihmettelisi tätäkään. Tietenkään diili ei ole varma, jos Barca ei löydä rahoja kauppaan…Mutta Cescin lähtöhaluista ei ole epäilystäkään, ei se vain jaksa uskoa, että AFCssä juhlitaan mestaruuksia lähivuosina, kun vikat 5 vuottakin ovat tuoneet ei-mitään palkintokaappiin. Nuorison kehitysprojekti ei kait jaksa innostaa vuodesta toiseen. Totta puhuen Ceschän ei ole korvattavissa suoraan, edes millään ostolla. Niin tärkeä hän on/oli. Ja jos jää vielä Grovelle, niin vain siksi ettei Barcalta löydy rahoja! Ja ensi kesänä sama soppa odottaa, se on vissi. Kaikkihan tietävät sen, että jossain vaiheessa Fab lähtee kuitenkin…eli ehkä pitää vain realistisesti oppia suhtautumaan siihen. Ja kysymykseen voitko luvata, että olet Arsenalissa ensi kaudella, vastaus:No.

 4. Kyllä tuo Cescin haastattelu toi minulle paskanmaun suuhun.

  ”Sometimes not even in my house I felt more love than I felt at Arsenal.”

  Huomatkaa, imperfekti. Uskoni alkaa horjua ikävä kyllä. Nyt äkkiä positiivisia uutisia jostain kiitos! Toivoin Cescin esiintuloa, mutta en ihan tällaista.

 5. Tapsa, jotain julkista rakennusprojektia taidettiin ainakin jossain vaiheessa suunnitella. Joku palsta siellä oli lähellä Emiratesia, johon saisi jotain toimistorakennuksia yms. Sitä en tiedä kuinka pitkälle on suunniteltu ja tuleeko nuo koskaan realisoitumaan.

  Voipi olla, että Fabregas ei koe, että kanssapelaajat olisivat tarpeeksi laadukkaita. Toisaalta tämän siirron tiedettiin olevan jossain vaiheessa edessä. Jos se nyt on tänä kesänä niin onnea uusiin haasteisiin. Ikävää on tietenkin se, että kerralla saatetaan menettää taas kaksi avauksen miestä. Vieläpä ihan sieltä parhaimmasta päästä, eli Cesc ja Billy. Samalla pieni huoli siitä, että miten RvP ja Arshavin reagoivat. Varsinkin kun van Persie vuosi sitten halusi nähdä seurassa kunnianhimoa hankintojen suhteen. Toisaalta saattaa olla, että Fabregas nyt vaan haluaa kotiin muistakin syistä. Kenties perheenlisäystä olisi mukavampi kasvattaa kun on mummit ja vaarit lähellä. Mistä näitä tietää.

  Jos Fabregas poistuu, niin toivon että koko pelisysteemi menee uusiksi. Tämä possession-pallo on jäänyt kerta toisensa jälkeen torsoksi. Mieluummin paluuta nopeaan suunnanmuutos peliin ja Arshavin siihen Bergkampin paikalle. Keskikentälle pari juoksu- ja taklausvoimaista kaveria ja taitavammat laidoille. Jonkun Nasrin tai Rotsin ajaminen suoraan Fabregasin korvaajaksi ei kuulosta hyvältä.

  Nyt toivottavasti keskitytään enemmän Britti-pelaajiin. Nämä ulkomaan tuuliviirit lähtevät aina jollain aikavälillä muualle. Rohkeasti vaan Cahilla ja vastaavia sisään, niin ei tarvi joka kesä pelätä, että kuka tällä kertaa tahtoo ulkomaille!

 6. Mikä helvetti näitä pelaajia kiinnostaa Espanjassa? Kuivat kelit? Vierasmatsit Kanarialla (tosin Tenerife lähti taas divariin)? Kait joku on kertonut Cescille, että Barcassa ei voi voittaa valioliigaa… B-52 voi joskus päätyi Barcelonaan tai Madridiin, mutta osoite on Espanyol tai Atletico…

  Ja Peter Hill-Wood se hauska mies on: nyt heppu sanoo, että AW voi käyttää pelaajahankintoihin kaikki rahat, jotka saadaan nykyisten pelaajien myynnistä. Kääntäen: jotain aiotaan myydäkin, kun tällaisia höpistään.

  Veskareista: Peter Enckelman on vapautettu Cardiffista. Sopisi hyvin AW:n veskaripolitiikkaan: isoja mokia liuhihnalta ja saisi ilmaiseksi.

 7. Jäsenyys uusittu vaikka mitään vastausta sähköpostikyselyihin on näemmä aivan turha odottaa. Vielä kun kausikorttilaiset uusivat omat kuponkinsa kesäkuun ensimmäiseen päivään mennessä niin seura voikin 2. kesäkuuta julkistaa Fabregasin myynnin Barcaan 25 miljoonalla. Sillähän saa taas ostettua uutta tonttimaata ja lyhennettyä velkoja mukavasti.

 8. Kyllä tässä olevinaan kannatetaan jalkapallojoukkuetta eikä sijoitus/kiinteisto-yhtiota jolta seura välillä kieltämättä tuntuu……
  Itse ajattelin että annan Wenkulle vielä tämän kesän aikaa tulla järkiinsä projektinsa suhteen mut eipä hyvältä näytä….. taitaa olla taas enemmän lähtioitä kuin tulijoita.

  Kohta varmaan ilmoitetaan syltyn jatkosopimuksesta, nykyisten ”maalivahtien” potentiaalista : )
  Kippari lähtee kotimaahansa , Billy ei jatka ja Sol jatkaa pelejään skotlannissa. Wenkku vakuuttaa et nykyisistä pelaajista loytyy korvaajat eikä hankintoja tarvita.
  Ennen kuin huomatakaan on elokuu ja sarja alkanut , puolan pelle on ratkaissut muutaman pelin jo alkukaudesta ja menestysmahdollisuudet ovat jo alkukaudesta menneeet.
  Toivottavasti tämä on vain pahaa unta…..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s