Ymmärrän, toivottavasti tekin

Tunnustan olevani tyytyväinen eilisen hiljaisesta.. Hmm.. Kyllä, eilisen hiljaisesta uutispäivästä yhtä omituista uutista lukuunottamatta, siitä ihan hetken kuluttua. Härkätaistelu konttorilla jatkuu ja kun siihen lisätään jopa yllättävän hankalaksi osoittautuneet ja aikaa vievät taloyhtiön asiat.. En yksinkertaisesti jaksa panostaa tällä kertaa tälle harrastukselle kuin muutaman sanan, älkääkä ihmetelkö jos jotain meni ohi silmieni ja korvieni.

Niin, hiljainen ja hiljainen.. Englantilaismedia suorastaan villiintyi Fabio Capellon päätöksestä jättää Theo Walcott pois lopullisesta MM-kisaryhmästä. Viittasin tähän mahdollisuuteen jo eilen ja tulin samalla kertoneeksi mielipiteeni. J. Rönkä käyttää lausunnossaan varsin kovaa kieltä, itse olen tässä kohtaa tyytyväinen Capellon päätöksestä koska haluan nähdä sen palvelevan pitkässä juoksussa niin Arsenalia kuin pelaajaa itseään.

Viestit asian tiimoilta ja mielipiteet ovat lopulta varsin yhteneväiset. Walcottin kehitys on pysähtynyt, monien mielestä nuori englantilainen on jopa taantunut ja Theon kompastuskivi on mitä tehdä pallon kanssa ratkaisevalla hetkellä. Ei tätä asiaa kannata kaunistella, Walcottin ’lopputuote’ on pahasti kateissa eikä hän ansainnut paikkaa lopputurnaukseen, piste.

Kuinka paljon ’kenkä puristaa’ sitten korvien välissä? Täysin selvää että allekirjoittaneen diagnoosilla on yhtä paljon painoarvoa kuin Joan Laportan sanomisilla mutta tässä kohtaa haluan olla optimisti. Unelmasiirto aikanaan Southamptonista meille, uskomattomat mittasuhteet saanut valinta neljän vuoden takaiseen Englannin MM-ryhmään, edelleen massiivinen 60000 punnan viikkopalkan jatkosopimus.. Liikaa on liikaa, liian varhain.

Väitän että Capellon päätös oli parasta mitä Theolle saattoi tapahtua. Ei päätös tietenkään tee Theosta maailmantähteä mutta toivon todella että tällainen pudotus takaisin maanpinnalle jostain sieltä korkeuksista missä Walcott on leijunut tekee vain ja ainoastaan hyvää. Kuten sanon, riittääkö se, mahdoton sanoa mutta en keksi mitään minkä voisin kuvitella palvelevan tarkoitusta paremmin. Neljästä edellisestä kesästä Theolla on ollut vientiä yhtä lukuunottamatta, hype ja odotukset ovat olleet kohtuuttomat niin maajoukkue- kuin seurapaidassa, nyt tulee ansaittu hetki katsoa peiliin ja antaa toisille nimille tilaa otsikoihin.

Puhuinko alussa omituisesta uutisesta? Aaron Ramsey on allekirjoittanut seuramme kanssa tuoreen jatkosopimuksen, sanomattakain selvää että pitkän sopimuksen. Walesiläinen siirtyi Grovelle kaksi vuotta sitten kesällä ja korjatkaa jos muistan väärin, tuolloin Ramseyn sopimuksen pituudeksi arvioitiin viisi vuotta.

Oli alkuperäinen sopimus sitten neljä, viisi tai peräti kuusi vuotta, se ei ole tässä kohtaa olennaista. Kuten hyvin tiedämme, seurassamme on kuluneen vuoden ajan vietetty sanalla sanoen jatkosopimusten fiestaa. Aloin muistella ketkä kaikki ovatkaan allekirjoittaneet uuden jatkosopimuksen vastikään, tai ehkäpä niin että ketkä eivät. Ja kas, törmäsin tällaiseen artikkeliin viime kesältä.

Ymmärrän että saatan kuulostaa peräti julmalta, mutta Arsenalilla on paha tapa saada hyvätkin uutiset kuulostamaan.. kyseenalaisilta. Ramsey on ollut meidän pelaaja nyt kahden kauden verran mutta sopimuksia on allekirjoitettu jo kolme. Olenko nyt ainoa joka väitän aiheesta kysyy josko asiassa on jotain kummallista? Tehdäänkö näitä sopimustarjouksia niin suurpiirteisesti, jopa huolimattomasti, että niitä pitää korjata ja/tai täsmentää tällaisella tahdilla.

Kuulostan edelleen julmalta mutta NYT ei ole se kesä kun meidän pitää tuhlata aikaa kirjoitusvirheiden korjaamiseksi sopimusten alaisten pelaajien kanssa, meidän pitää kirjoittaa sopimuksia uusille pelaajille, vahvistuksille.

Kauniit sanat saimme kuulla tuttuun tyyliin noin kuukausi takaperin. Vilpitön hyvä tahto ja toive oli että joukkue olisi käytännössä valmis ennen inflaation sävyttämiä MM-kisoja. Marouane Chamakhin toivotamme kaikki avosylin tervetulleeksi mutta valitettavasti marokkolaisen siirto on jäänyt tyystin Cescin ympärillä vellovien spekulaatioiden varjoon. Positiivisuus minkä Marouanen siirto mukanaan toi on tukehtunut täysin negatiivisten huhujen alle ja ilmassa vallitsee valtava epätietoisuus. Toisin sanoen sen sijaan että joukkue olisi valmis ennen Etelä-Afrikan kisoja, emme voi olla varmoja edes siitä ’pysähtyykö sydän’ vai ei.

Tarkoitus, eikä varsinkaan halu ole lisätä vettä myllyyn mutta lähes tasan kuukausi sitten kauniiden visioiden vallitessa Arsene Wenger aavistuksen jopa tuohtui toimittajien jatkuvasti udellessa mikä on William Gallas’n tilanne. Lopulta manageriltammekin loppui kärsivällisyys, niin kaiketi toimittajien uteluihin kuin Billyn jahkaamiseen ja Arsene totesi:

”What is for sure if Gallas doesn’t extend his contract we have to go out and strengthen this position. I could set a deadline for us and that will certainly be before the end of May because we then have to look for someone else.”

Viimeisin tieto on joka tapauksessa tämä ja Arsene jatkaa kuurupiiloaan paitsi Gallas’n, ennen kaikkea kapteenin osalta. Minulla on valtavat odotukset tämän kesän suhteen, niin valtavat että joudun peräti pahoitella sitä etten innostunut Ramseyn jatkosopimuksesta. Jos akuutit ajatukseni tai mielipiteeni kuulostavat propagandalta, sitä samaa olen joutunut kestämään seuramme puolesta kyllästymiseen asti.

Ymmärrän että Evertonin prioriteetti on ensin pitää kiinni tärkeimmistä pelaajistaan ja sen jälkeen luoda katsaus siirtomarkkinoille, josko tarjolla olisi hinta- /laatusuhteeltaan varteenotettavia vaihtoehtoja. Vuodesta ja siirtoikkunoista toiseen ja kaikista kauniista puheista huolimatta tuntuu että meidän prioriteetit ovat Evertonin kanssa yhtenevät, miksi?! Kaipaisin seuralta enemmän kunnianhimoa ja röyhkeyttäkin. Ei sen tarvitse (eikä pidäkään) olla Arsene, Ivan tai PHW joka julistaa mediassa ’röyhkeyksiä’ – paitsi omiaan puolustaessa – mutta jotain sellaista ’hei mekin haluamme Dzekon’ -sisäpiirin ’tietoa’. Ilmeisen vaikeasti yritän sanoa mitä ajan takaa mutta tuntuu että Forbesin listan mitalisijasta huolimatta meidät yleensä jätetään suosiolla laskuista pois kun aletaan pelata ’isojen poikien’ peliä.

H*lvetti, tuulikone toimii tehokkaasti kuin Euroviisuissa ja taloyhtiön paperit ovat täysin sekaisin ympäri asuntoani, asia pitää (pffff..) selvittää. Näihin kuviin ja tunnelmiin, auts! Tiedän tiedän, olisin loman tarpeessa, vaihdetaan säveltä. Ja ne taloyhtiön paperit.. hyvää yötä!

0 thoughts on “Ymmärrän, toivottavasti tekin

 1. Ramseyn pidennetty ja arvatenkin kalliimpi sopimus on tietty hieno juttu, mutta ei se kesää tee, ei TÄTÄ kesää! Arsenen kesää on jäljellä palttiarallaa viikko ja paljon pitäisi tässä ajassa tapahtua, mutta tuskinpa tapahtuu. Nimittäin MM-ksiojen aikana tuskin sopimuksia tehdään ja jos ei joukkueemme kisojen kynnyksellä vahvistu (ja merkittävästi) saattaa Cescin katse kääntyä vieläkin enemmän Barcelonan suuntaan. Pukukopissa riittää ylipuhujia. Ja valitettavasti on sellainen tunne, että jos Cesc tosiaan haluaa lähteä, hänet myydään alihintaan.

  Ja joukkueemme EI vahvistu yhdellä uudella topparilla, sillä Gallas on jo menneen talven lumia. En mitenkään jaksa uskoa, että Billy jatkaisi meillä. PHW on jo tehnyt selväksi, että Billy ei saa haluamaansa palkkaa, vaikka myönnytyksiä sopparin pituudessa tehtiinkin. Gallas tullee saamaan rahakkaamman sopimuksen muualta. Gallas lähtee ja tilalle tulee joku, mutta kuka? Siitä ei joukkue vielä vahvistu.

  Jos (ja kun) kisat pääsevät alkamaan siten, että Cescin jäämisestä ei tule varmistusta, alkaa olla paskat housussa ensi kauden suhteen. Kisojen jälkeen saattaa kaiken lisäksi jotkut nyt kenties kiikarissa olevat miehet olla loukkaantuneita tai sitten esiintyvät kisoissa edukseen ja hinnat pomppaavat pari kerrosta ylöspäin. Huono yhtälö.

  Toimi Arsene, toimi!!! Enkä tarkoita tällä sitä, että saamme lukea Ebouen ja Diabyn tehneen uudet ”long term” sopimukset…

  ps. Toivottavasti Theo todella tajuaa asian laidan ja ryhdistäytyy.

 2. Eka posteus tänne. Jee!

  Hente, aina pitää varoittaa, jos Tommi Läntinen väijyy jonkun linkin takana. Onneksi sain ikkunan suljettua ennen kuin Via Dolorosa pääsi vauhtiin.

  Onhan noiden jatkopahvien tekeminen jotenkin koomista, kun tuntuu, että niitä syntyy jokaiselle pelaajalle kerran vuodessa. Palkka nousee varmasti jokaisella kerralla. Tietenkään emme tiedä minkälaisia pahveja siellä on ollut Ramseylla aikaisemmin, joten sinänsä spekulointi on hieman turhaa. Uskon Ramseyn 17-vuotiaana tehdyn pahvin olleen Arsenalille aika halpa. Ekassa pahvissa on voinut olla jo sovittuna, että Ramseyn lyödessä itsensä ykkösrinkiin uusi sopimus kirjoitetaan, tarkistetulla palkalla. Nyt kun menneellä kaudella Ramsey kiilasi itsensä lähes Diabyn ja Denilsonin ohitse, niin ymmärrän tavallaan uuden sopimuksen. Toisaalta sen uuden sopimuksen olisi voinut kirjoittaa vaikka ensi jouluna kun nähdään miten Ramseyn paluu onnistuu ja siitä sitten palkintona sopimus. Kun emme kuitenkaan tiedä mitä sopimuksissa lukee, niin turha näitä enempää pohtia.

  Gallasin tilanne on hankala. Laatupelaaja, mutta ollut jokaisella Arsenal-kaudellaan paljon sivussa. Nytkin on siinä ja siinä pystyykö Gallas pelaamaan MM-kisoissa. Joukkueeseen hänet valittiin. Gallas on varmasti yksi parhaiten palkatuista pelaajista Arsenalissa, mutta ikä ja vammat tuovat miinusta arvioinnissa. Vaikka Gallas jostain ihmeen syystä jatkaisi Arsenalissa, pitäisi hankkia silti yksi toppari. En jaksa uskoa, että Gallas kovin paljon parempaa palkkaa saa mistään muualta. Nyt puhutaan kuitenkin yli 80000£/vkossa palkasta. Joku seura saattaa tietenkin mennä lupaamaan 3-4 vuoden sopimuksen, jossa palkka pysyy samana.

  Mielenkiintoista Gallasissa on se, että häntä pidetään erittäin hankalana ihmisenä. Uskon suurimman osan huippufutaajista olevan meidän tavallisten tallaajien mittakaavassa aikamoisia kusipäitä. Gallas vaikuttaa olevan monin kerroin vielä hankalampi tapaus. Gallasilla oli ongelmia Kolon (fanien suosikki) kanssa. Mitä tapahtui? Kolo lähti Chityyn. Gallasilla oli ongelmia Nasrin kanssa maajoukkueessa. Mitä tapahtui? Nasri jäi ulos MM-kisoista. Ranskan joukkueessa on mukana kuitenkin joku Govou, joka ei mahdu Lyonissa avaukseen. Gallas taitaa siis olla vain väärinymmärretty tapaus? 😉

 3. Cesc-case olisi syytä saada asap päätökseen. Tuoreimpana Xavi pitää varmana, että siirto tapahtuu – tosin ei mainitse minä vuonna… Tässä on nyt aika monen uskottavuus koetuksella: Cescin, AW:n ja tietysti koko Barcan, mutta jälkimmäinen ei nyt voisi vähempää kiinnostaa.

 4. Päivän kusipääksi valitkaamme iltalehden toimittajan Kimmo Muttilaisen.Iltalehden nettisivuilla on juttu Näkökulma:oikea ratkaisu(olisin laittanut linkin mutta ei taito riitä) Toimittajan suusta: ”Vaikka Walcott ei Arsenalista kisakoneeseen hypännytkään,nähdään Etelä afrikassa PERÄTI VIISI lontoolaisjoukkueen pelaajaa. viidessä eri maajoukkueessa.Sekin osoittaa, että Arsenalista löytyy tasokkaampia pelaajia kuin Walcott”. Onko tämä suomalaisen urheilujournalismin taso vai suoraa vittuilua Arsenalin kannattajille?
  Saatan muistaa väärin mutta muistelen 2000 luvulla olleen sellaisiakin kisoja joissa on ollut yli 15 pelaajaa Arsenalista?

 5. Samassa Iltalehden jutussa myös kirjoitetaan, että Walcott on ”itkijä” tai jotain vastaavaa. Ainakin Arsun kotisivujen mukaan Walcott otti putoamisen joukkueesta ihan miehekkäästi vastaan. Sanoi olevansa pettynyt, mutta ymmärtää koutsin päätöksen. Toivottavasti nyt Theo saa huilata ja ensi kaudella on paikat kunnossa ja hirvittävä näytönhalu.

 6. Jokohan tää vähentäisi spekulaatioita:

  http://www.arsenal.com/news/news-archive/arsenal-turn-down-barca-offer-for-fabregas

  Arsenal Football Club have today released the following statement about Cesc Fabregas:

  ”Arsenal captain Cesc Fabregas is under contract with the Club until the summer of 2015. He is a highly-valued member of the team and part of our future plans.

  ”We have followed recent speculation linking Cesc with a move away from the Club but as there has never been any official approach for him, only two informal exchanges, in which we made it abundantly clear that we have no interest in transferring Cesc, we have refrained from publicly passing comment. However, yesterday evening we received an offer from Barcelona for Cesc and in response, we immediately and resolutely told them once again that we have no intention of selling our captain.

  ”To be clear, we will not make any kind of counterproposal or enter into any discussion. Barcelona have publicly stated that they will respect our position and we expect that they will keep their word.”

 7. Olipahan harvinaisen selkeästi torjuttu lähentely. Ja hyvä heitto Barcan suuntaan tuo toive heidän pitävän lupauksensa ja kunnioittavansa Arsenalin päätöstä. Vaikka tuskin paljon vaikuttaa. Onneksi reagoitiin nopeasti ja selvästi.

 8. Mikä on Walcottin ongelma?

  ”Jos sanon asian suoraan ja kaartelematta, niin se on hänen jalkapalloilullinen tyhmyytensä”

  …tästä kirjoitin jo jonkin aikaa sitten….heh, oli vaan pakko laittaa!

 9. Hieno homma, että Cesc-case halutaan tehdä heti kättelyssä selväksi katalaaneille. Cesc on tykkimies ja sellaisena pysyy. Jos noin selvä torjuntaa ei Espanjassa tajuta niin johan on kumma. Täytyy nyt vain toivoa, että tämä asian vatkaaminen olis ainakin Barcelonan osalta jo ohi. Mediassa tätä juttua pallotellaan varmasti vielä kauan. Nyt kun asian pitäis olla kaikille selvä niin voitais vihdoin alkaa vahvistamaan omaa joukkuettamme. Tän torjuntavoiton jälkeen olis mahtavaa, että heti tällä viikolla julkistettaisiin vaikkapa Mark Schwarzerin ja jonkun kunnollisen topparin sopimukset Arsenaliin niin jopa median fokus saattais kääntyä pois tästä kapteenimme kiusaamisesta.

  COME ON GUNNERS!

 10. Hienoa että seuralta löytyi kerrankin suoraselkäistä toimintaa ja Cesc tarjous hoidettiin heti selkeästi.Vaan harmi jos Cesc todella itse haluaa siirtyä, näkyykö peliotteissa tulevaisuudessa?

 11. Tosiaan, jos tähän saumaan nyt tulisi ilmoitus Gallasin jatkopahvista ja vielä joku nimekäs siirto, niin johan sitä kotitykkimieskin kasvaisi ainakin metrin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s