Syyllisiä ja syyttömiä

Mustaa huumoria? Farssi? Eihän tämä tapaus Cesc ole enää edes ajoittain peräti laadukkaita camp huumorin piirteitä saanutta teatteria, koko asiasta on tullut päätoimittajien itsensä myymistä, huoraamiseksikin olen kuullut tällaista kutsuttavan. Paheksuttavaa ehkä, mutta sallittua yhtä kaikki. On siis samalla paha keksiä päteviä vasta-argumentteja paheksunnan kohteelle jolla on täysi oikeus vedota asian laillisuuteen, laitetaan samaan otsikkoon Cecs ja B*rcelona ja kauppa käy. Joku voisi sanoa että palvelun kuluttajat ovat syyllisiä siinä missä tarjoajatkin. Jäljelle jääneekin vain moraali mutta Platoniksi en sentään aio ryhtyä.

Jossain vaiheessa raja tulee vastaan, aina tulee. On silti jossain määrin hämmentävää että meidän toistaiseksi ensimmäinen ja ainoa virallinen ulostulo asian suhteen tuntuu kaikuneen kuin kuuroille korville. Eilinen päivä osoitti jälleen kerran täydellisesti miten naurettava soppa liedellä porisee ja kuinka täydellisen tuntematon käsite moraali on. Kuulimme liki kaiken mahdollisen maan ja taivaan väliltä enkä yksinkertaisesti voi olla enää ihmettelemättä julkaisuista vastaavia tahoja joille kesätoimittajat kiikuttavat tuoreimpia artikkeleitaan, täysin hatusta vedettyjä ’eksklusiiveja’. Niin ahneita ja moraalittomia ovat itse asiassa Espanjalaiset toimittajat että jatkavat huoraamistaan silläkin uhalla että se saattaa hyvinkin vaikuttaa negatiivisesti yhden maajoukkueensa avainpelaajan edesottamuksiin MM-kisoissa.

Ymmärrän toki jos mediassa siteerataan jotakuta B*rcelonan ’virallista’ m*lkkua tahoa joilta heiltäkään ei toki mielikuvitusta lausunnoistaan puutu mutta mistä h*lvetistä muusta kuin huoraamisesta on kyse kun palstatilaa täytetään täysin tuulesta temmatuilla jutuilla. Otetaan nyt vaikkapa tämä lainaus:

’Arsenal added in a public statement that the club had ”no intention” of selling their star player and captain, but would study an offer twice Barca’s initial bid for the youngster.’

Errr? Kuultiin jostain 48 tunnin aikarajasta, saatiin lukea kuinka Sandro Rosell on vaihtanut hyvässä yhteisymmärryksessä ajatuksia Ivan Gazidisin kanssa ja siirtoa lykätään nyt tässä vaiheessa vuodella ja vielä Yaya -kortti. V*ttu että B*rcelonan leirissä riittääkin näitä enemmän ja vähemmän virallisia tahoja ja mitä enemmän heitä julkisuuteen kommentteineen ilmestyy, sitä enemmän ihmettelen ettei edelleenkään mikään lajin etuja valvova taho halua edes pienimmässä määrin kyseenalaistaa B*rcelonan tomintaa.

Ehkä Kataloniassa on laskettu sen varaan että juurikin nyt MM-kisojen alla on hyvä hetki ampua kovilla, sillä jos ei muulloinkaan niin ei takuulla nyt järjestöjen herroilla ole aikaa eikä kiinnostusta muuhun kuin omien julkisuuskuvien kiillottamiseen. Itse asiassa olen vakuuttunut että kaikki kieroilu on niin laskelmoitua että nämä Joan Oliverinkin (kuinka paljon näitä oikeasti on näitä p*llejä) lausunnot ovat vain ja ainoastaan osa isompaa kuvaa. Wow Joan! Hyvä että kerroit, ehdin jo ajatella pahaa upeasta seurastanne, ihan huonoa omaatuntoa poden.

Entäpä sitten pelaajansa.. Suurin osa heistä on toki käskytetty Xavin johdolla juttelemaan DNA:sta jne mutta koska peli on laskelmoitua, tarvitaan useita erilaisia lähestymistapoja, sitä kutsutaan psykologiseksi sodankäynniksi ja sen operaation luutnantiksi värvättiin tässä kohtaa Gerard Pique.

Kuten edellä kirjoitetusta voidaan väitän päätellä, kysymys on pohjimmaltaan etiikasta. Muistan lukeneeni että joissain näkemyksissä huoran ammattia pidetään yhteiskuntamme vanhimpana ammattina ja tässä kontekstissa mistä nyt puhutaan, markkinat ovat räjähtäneet käsiin. Olisi väärin sanoa että itse olisin syytön, olenhan syyllistynyt lukemaan mm edellä linkittämäni artikkelit ja näin syyllistynyt ’ostamiseen’. Yhtä lailla B*rcelona tekee sitä mikä sen sallitaan ja me voimme vain moralisoida.

Tunnen astuneeni jo alueelle mitä en tunne lainkaan omakseni, en ole koskaan opiskellut filosofiaa enkä halua astua siitä ymmärtävien varpaille. Jos olen jalkapallon suhteen korkeintaan keskitason sohvamanageri, filosofisesti olen kaiketi ’parhaimmillani’ viikonloppuisin vartti ennen valomerkkiä Kallion jossain lukuisista baareista ja siitä jokaisen on helppo päätellä miten älyllisesti korkeakultturellina itseäni pidän.

Hyvä on, edellinen oli moraalisesti epäilyttävää sikäli että tunnustan hetkellisesti kokeneeni sanoneeni jotain muka pätevää mutta tässä keskustelussa sillä on yhtä paljon virkaa kuin pienellä punaisella ja sympaattisen näköisellä imurillani, jos muistatte viittauksen. Keskustelun punaisen langan on oltava UEFA, FIFA tai mikä tahansa lajin etujen puolesta (muka) työskentelevä taho. En ole oikeastaan edes yllättynyt että Michelle Pl*tini on juuri niin m*naton oman edun tavoittelija joka hymyilee ja halailee sinne missä kokee olonsa turvallisimmaksi ja sinne missä näkee vahvimmat liittolaisensa mutta ihmettelen ettei kukaan uskalla haastaa vallitsevaa johtamiskulttuuria. YLEn MOT:lla riittäisi työnsarkaa jos haluaisivat kansainvälisille markkinoille ja aloittaisivat penkomalla edellä mainittujen järjestöjen toimintaa.

Olen toki nähnyt mediassa olleet spekulaatiot mm Laurent Koscielnystä mutta ei tarvinne vääntää rautalangasta että olen h*lvetin turhautunut tähän loputtomalta tuntuvaan saagaan. Ei tämä turhautuneisuus tarkoita tietenkään sitä ettenkö olisi edelleen täysin luottavainen kapteenin jatkamiseen Grovella, päinvastoin. Täysin selvää että B*rca on toiminnallaan polttanut kaikki mahdolliset sillat meidän suuntaan, voisiko kysymys kuulua milloin Daavid tappaa Goljatin? Cesc Fabregas, ymmärrän että keskittyminen on MM-kisoissa mutta olisiko sittenkin reilua kertoa että managerin kanssa käymäsi parhaan keskustelun tuloksena ura jatkuu Grovella, tilanne on jo osin kohtuuton kannattajia kohtaan. Ja jos on sitten mahdoton sanoa missä ura jatkuu, voisitko edes ketoa Xaville että pitää v*tun turpansa kiinni.

Kuten päivän blogin otsikoin: syyllisiä ja syyttömiä. Mutta missä ovat tuomarit, tuomiot, säännöt ja lait? Kategoroikaa itsenne haluamaanne lokeroon mutta villissä lännessä kun elämme, odottakaa korkeintaan moraalista palkkaa, toistaiseksi viidakon lakien ehdoilla. Vaikkei filosofia alaani olekaan, jätän teidät filosofisen kysymyksen äärelle; mikä eläin Arsenal viidakossa olisi? Olisin vastannut mutta jopa vain Vaasankadun Sokrateena koin kysymyksen harvinaisen pirulliseksi. Taidan sittenkin olla pragmaatikko.

PS. Palveluntarjoajan kello UTC aikoineen on elänyt nyt viimeiset pari kuukautta täysin omaa elämäänsä ollen välillä oikeassa, välillä kolme tuntia pielessä suuntaan tai toiseen, joten älkää ihmetelkö kommenttienne yhteydessä kellonaikaa jos menee päin v*ttua.

0 thoughts on “Syyllisiä ja syyttömiä

 1. Toivottavasti Arsenalissa ymmärretään olla nyt vain hiljaa tämän Cescin tapuksen tiimoilta. Yksi virallinen tiedonanto riittää vallan mainiosti siitä että kapteenilla on voimassa oleva sopimus seuraan eikä häntä olla myymässä yhtään minnekään. Antaa katalonian kusipäiden tehdä itsestään täysiä pellejä jatkamalla selvän asian puimista. Nykypäivän mediahaukat sais vaan lisää aihetta paskankirjoitteluunsa jos meidän seurasta vielä lähdettäisiin kommentoimaan kerran selväksi tehtyä asiaa. Vaikeneminen on usein kultaa ja psykologisesti vallan mainio tapa käsitellä asioita. Kuten Hente totesi, kukaan ei tule puuttumaan Barcan toimiin sillä Barcelona on niin mediaseksikäs seura, ettei sen imagoon saa tulla tahroja. Meille todellakin jää vain moralisoijan rooli vaikkei siitäkään ole mitään hyötyä. Maailmassa on aivan liian paljon ihmisiä, jotka toivovat Barcelonalle hyvää ja toisaalta aika paljon taitaa olla myös Arsenalin vihaajia, joten viisainta varmasti on ettei meidän puolelta enää mitenkään lähdetä mukaan koko Cesc-caseen. Yksi selväsanainen ulostulo asiassa on varsin riittävä. Harmillista on, että tämä asia on kuumimmillaan juuri tänä kesänä kun Cesc on Espanjan maajoukkueen mukana suuren osan kesästä ja siinä porukassa ympäripuhujia riittää. No, kapteenilla on voimassa pitkä sopimus Arsenaliin ja sitä ei muuksi muuta edes katalonian seireenit. Kaikki on toki kaupan jos hinta neuvotellaan sopivaksi eikä pelaajan pitäminen seurassa vastoin hänen omaa tahtoaan ole järkevää, mutta itse uskon Cescin olevan niin gooner, että hän pysyy meillä mutinoitta. Kotiseuturakkaus on useimmissa ihmisissä sisäsyntyista vaikka eläisikin muualla ja sen takia ymmärrän kyllä Cesciä jos mieli välillä Kataloniaan halajaakin. Mutta Fabregas on vielä nuori pelimies ja terveenä pysyessään pelivuosia on jäljellä 10-15, joten eiköhän tuosta muutama vuosi liikene meillekin. Selvää on, että Cesc vielä jonain päivänä edustaa Barcelonaa, mutta hän on takuulla tervetullut isiensä maille vielä muutaman vuoden kuluttuakin. Pelimiehen Cescistä on tehnyt Arsene ja Arsenal ja toivon ja uskon, että kapu kunnioittaa tätä asiaa. Cescin sopimus on 2014 asti, joten ideaali tilanne varmaan olis että ensin voitettaisiin kapteenimme johdolla pari kolme pokaalia, jolloin kapun markkina-arvo entisestään nousisi ja sit myytäis vuosi ennen sopimuksen umpeutumista Barcaan tai vittuillaksemme mielummin vaikka UnRealiin isolla rahalla. Tämä siksi, että en valitettavasti millään jaksa uskoa, että Cesc pelais meillä koko loppu-uraansa.

 2. Niin ettäkö Barcelona mediaseksikäs seura? Onhan se sitä. Meitä, jotka ajattelevat k.o.seurasta toisin, on valitettavan vähän. Pitävät helvetin suurta melua aina siitä asiasta, mikä heille kulloinkin sopii parhaiten. Tällä hetkellä se on Fabregas. Ja taitavasti yrittävät kääntää muuta maailmaa meitä vastaan ja leipoa Arsenalista sitä isoa pahaa sutta, joka ei päästä pientä porsasta kotiin, jossa äitipossu on keittänyt kattilallisen herkullista puuroa ja pikkupossulla on iso nälkä! Sehän on täysin meidän vika, että Cesc ei pelaa Barcelonassa ja voita pokaaleja, koska alunperinkin ME olimme pahoja ja nappasimme HEIDÄN kultakimpaleensa (vaikka eivät Cescille ammattilaissopimusta halunneetkaan tarjota). Nyt kun olemme koulineet (Arsene on) pojasta pelimiehen ja hioneet timantista särmät sileäksi, hänet pitää päästää omille pihoille leikkimään eikä pitää vankina Lontoossa kylmässä ja sateessa. Sillä Ceschän ON Barcan pelaaja ja kuuluu itsestäänselvyytenä heidän joukkueeseensa. Se on TÄYSIN sivuseikka, että meillä on voimassaoleva sopimus. Kehtaamme vielä olla ilkeitä ja pyytää siitä rahaa, että pelaaja päästetään pois vankilasta. Barcelona on tarkkaan tutkinut Fabren markkina-arvon ja tarjonnut reilusti sen summan meille, mutta olemme kertakaikkisen pahoja ihmisiä, emmekä suostu sopimukseen.
  VOI HELVETTI, ETTÄ VIHA TUOTA KATALAANISEURAA KOHTAAN KASVAA!
  Se on sääli, sillä pelaavat kaunista jalkapalloa. Olen tähän asti ollut tyytyväinen inhoamaan italialaisia ja saksalaisia seuroja (no ei nyt luetella niitä itsestään selviä Valioliigaporukoita), mutta nyt vahvemmin ja vahvemmin listaan liittyy Barca.
  Eivätkä näytä mitenkään muistavan (siis välittävän siitä) mitä ovat aiemmissa lausunnoissa kertoneet, kuten mm. sen, että kunnioittavat Arsenalin päätöstä. Sillä lauseella pyyhittiin espanjalaispersettä samantien kuin se julkaistiin.

 3. Arsenal.comIsta voi ennakkotilata uuden vieraspaidan.Komia musta paita..Paita julkaistaan virallisesti 13 heinäkuuta,mutta jättämällä nimen ja sähköpostiosoitteen,saa paidan ’ennennäkemättömän halpaan hintaan’jos ennakkotilaa.

 4. Niin.. luulen, että se ”musta paita” ei jää mustaksi, vaan kyseessä on sensuroitu versio. Värit ilmestyvät sitten ensi kuussa, kun paita julkaistaan.

 5. Miksi Arsenal ei ole niin vetovoimainen seura enää? Koska myymme parhaat pelaajat parhaassa iässä ja sitten meille tulee joe cole ja yaya touré, jotka eivät saaneet peliaikaa seuroissaan. Eli Arsenal on heille plan B. Ja tämä siksi, että emme hanki kovia nimiä ja voita pokaaleja. Toki olen iloinen huhuista yaya tourén ja joe colen kaltaisiin pelaajiin, mutta en halua, että arsenal olisi niinkuin kakkosvaihtoehto. Miltä teistä esim tuntuisi, jos esim.kapteeni1 koulun futiksessa valitsee pelaajia ja sitten toinen kapteeni ottaa sen toiseksi vikan pelaajan, jonka kapteeni1 haluaisi, jolloin kapteeni1 pitäisi tyytyä viimeiseen jääneeseen eplaajan, koska muita vaihtoehtoja ei ole? En tiedä nyt oliko tuo hyvä vertaus, mutta tiedätte kuitenkin mitä tarkoitan…

 6. omassa blogissani jo mainitsinkin siitä, että Arsenalin pitäisi tuottaa enemmän niitä omia junioreitaan, joista parhaimmat hitaasti mutta varmasti nousisivat edustukseen. Näinollen niitä pelaajia, joilla on se Arsenal ”DNA” haluaisivat pelata nimenomaa tykkimiehissä. Menestyksen myötä ne ”isot pelaajat” tarttuvat koukkuun. Arsenal on ottanut paljon takapakkia ja se näkyy juuri maailmanluokan tähtien häviämisellä. Siksi on aloitettava kehitystyö alusta ja uskon, että myös joskus se palkitaan.

 7. Mennään Eeron kanssa lauantai-iltana sporttiin katsomaan Englanti – USA peliä ja ajateltiin, että sehän olisi sopiva tilaisuus saada vähän enemmänkin meikäläisiä kokoon tuopin ääreen.

  Siellä voidaan sitten yhdessä mm. päivitellä Arsenen ostopolitiikkaa ja jutella mukaviakin.

  Eli kaikki kynnelle kykenevät, askeleet tutusti sportin suuntaan lauantaina, pelihän alkaa 21:30.

  Aikaisemmin illalla sijainnemme jollain terassilla, millä, selviää vaikka mulle soittamalla /tekstailemalla. (040-5538866).

 8. Sinne meni Big-Phil fulhamiin……. kohta saamme varmaan lukea Solin sopimuksesta celticiin ja Billyn ranskan diilistä.

  Ja sit suurena uutisena julkaistaan AW;n luottomies syltyn jatkosoppari : (

 9. No, ehkä Big-Phil saa peliaikaa Fulhamissa – se ei onnistunut meillä, Milanissa eikä Evertonissa.

 10. Täällä joku taannoin irvisteli kun päivittelin ilmassa olevista huonoista merkeistä. Nyt ollaan tilanteessa jossa kapteenia viedään Kataloniaan, toppareina ensi kaudella Verma, Djorou ja Syltty (!!) sekä sokerina pohjalla veskarit. Ei s…tana mikä skenaario!

  Nyt Wenkku toimintaa tai ensi kausi on kustu jo ennen Emirates Cupia. Näytä (meille) kaikille epäilijöille, että olet ajan tasalla. Eli Cesc & Billy pysyvät meillä (ja jos eivät pysy niin hankitaan LAATUA keskikentälle ja puolustuslinjaan) ja yksi laatuvaskari tulee ennen kauden alkua. Niin ja Denilson, Eduardo ja Vela lähtevät takaovesta…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s