Samojen asioiden pyörittelyä

Tänään se alkaa, maltatteko odottaa iltaan asti, onko tunnus paidan rintamuksessa vaihtunut, tätä päivääkö olette odottaneet neljä pitkää vuotta? Olenko huono kannattaja tunnustaessani etteivät Carlos Velan ajatukset Meksikosta tai Eduardon ajatukset Brasiliasta ja Kroatiasta kiinnosta lainkaan.

Tulen epäilemättä seuraamaan MM-kisojen tapahtumia mutta täysin vailla paineita. Kertokoon se kaiken olennaisen että koin eilen ja koen tänään huonoa omaatuntoa siitä etten kykene panostamaan kiireiltäni tähän harrastukseen, Punavalkoiseen blogiin. Esitän itse asiassa kainon toiveen teille jotka tulette seuraamaan Blatterin ja Platinin fiestaa aktiivisesti, kaikki kommentit omiemme otteista ovat enemmän kuin tervetulleita.

Kohu Fabregas’n ympärillä on rauhoittunut ja uskaltaisin veikata että asiaan palataan vasta MM-kisojen tauottua tai siinä vaiheessa kun Espanjan taival kisoissa on ohi. Arsene oli mitä ilmeisimmin odottanut oikeaksi katsomaansa hetkeä kommentoida osaltaan asiaa ja epäilemättä hyvä veto kertoa kisojen aattona että näkemyksensä mukaan Cescin ura jatkuu Grovella.

En voi syyttää ketään joka Wengerin kommenteista huolimatta on edelleen huolestunut. Me haluamme pitää parhaat pelaajamme, se on tärkein päämäärä ja olisi tärkeää että Cesc pelaa hyvän turnauksen ja palaa motivoituneena Pohjois-Lontooseen. Managerin lausuntojen uudelleen ja uudelleen lukeminen ei valitettavasti poista sitä seikkaa että asia olisi kirkossa kuulutettu.

Cesc arvioi jo aiemmin käyneensä Arsenen kanssa kenties elämänsä parhaan keskustelutuokion mutta manageri ei lausunnoissaan viitannut tähän keskusteluun lainkaan. Toisin sanoen mikäli tässä keskustelussa olisi sovittu Cescin jatkavan Grovella, ei ole mitään syytä miksei Arsene olisi sitä voinut kertoa. Itse en ole huolissani edelleenkään mutta tulkitsen joka tapauksessa managerin osaltaan vahvistavan sen että Cescin voidaan viimeistään nyt sanoa pohtivan sitäkin vaihtoehtoa ettei ura jatku meidän väreissä.

Jos tilanteen tulkitsee sitten olevan jossain määrin auki, siinä voitaneen nähdä Arsenen kommenttien myötä myös positiivisena se että ainakin itse sulkisin tyystin pois sen vaihtoehdon että kapteeni olisi vaatinut missään määrin siirtoa. Täysin mahdoton sanoa siis mitä Arsene ja Cesc keskustelivat pari viikkoa takaperin mutta olisin taipuvainen ajattelemaan että kapteeni on yksinkertaisesti uskaltautunut kertomaan ettei luota 100 prosenttisesti managerinsa projektiin tällaisenaan.

Arsene olisi kuka tietää tämän jälkeen yrittänyt vakuuttaa kapteeniaan, kuitenkin niin että on samalla painottanut talouden realiteetteja ja visioita olla velaton ja voittoa tekevä seura. Menestystä janotaan, joukkuetta halutaan vahvistaa mutta kaikkeen on sittenkin raamit minkä puitteissa toimia. On täysin selvää että jos mistään tällaisesta on kyse, onhan se h*lvetin haastavaa uransa parhaiden pelivuosien kynnyksellä olevalle pelaajalle asettua sellaiseen keskiöön ja osaksi pidemmän aikavälin tähtäintä.

Arsenal on ja pysyy, Cesc puolestaan saavuttanut / saavuttamassa uransa huipun. Täysin luonnollista jos kapteeni on aidon rehellisesti kysynyt manageriltaan, isähahmoltaan, kohtaavatko pelaajan ja seuran pyrkimykset olla huipulla tässä ja nyt. Riitaa asiassa en kykene näkemään muodostuvaksi, olen vakuuttunut että kaikki päättyy tavalla tai toisella yhteisymmärryksessä. Toistan takuulla itseäni puhumalla Cescin lojaalisuudesta mutta uskon siihen vilpittömästi. 30-35 miljoonaa puntaa on reippaasti alle todellisuuden ja mikäli se on mitä konkurssikypsä B*rcelona kykenee tarjota, se ei riitä ja myös Fabregas ymmärtää tämän.

Ongelman voivat muodostaa vain – oikeutetusti – kannattajat, joille seura on tavallaan puun ja kuoren välissä joutunut käytännössä vakuuttamaan ettei kapteeni ole kaupan. Se jäätävä lausunto minkä kuulimme tulkittiin vain kuten sen voi tulkita, sen jälkeen asiasta ei pitäisi enää käytävän edes keskustelua mutta tässä olemme, keskustelu ja epätietoisuus jatkuu. Wenger vahvisti sen että tavoite on ja siinä tavoitteessa Cesc on meidän kapteeni tulevaisuudessakin mutta valitettavasti pistettä managerikaan ei kyennyt asialle laittamaan.

Toisin sanoen Cescin mahdollinen myynti, hintaan mihin tahansa johtaisi väistämättä tilanteeseen missä luottamuksen voitaisiin tulkita menneen. Voimme unohtaa kapteenin tyystin ja joukkueemme jonka haluttiin olevan optimitilanteessa valmis ensi kaudelle ennen tänään alkavia MM-kisoja kaipaa edelleen kolmesta neljään vahvistusta. Kapteenin myynti johtaisi käytännössä mahdottomaan tilanteeseen missä meidän jo muutenkin haastava tilanne vahvistaa joukkuetta muuttuisi siten että prioriteetti olisi sydän- ja aivokirurgia samassa operaatiossa, sellaisia kirurgeja tuskin löytyy edes Turusta.

Tässä kohtaa lienee aiheellista nostaa esiin Joe Colen nimi. On pomminvarmaa että me olemme kiinnostuneita Englannin maajoukkuemiehestä ja managerimme kommentit olivat jo lähellä kosiskelua. Goal.comin versio asioiden kulusta on meidän näkökulmasta valoisa mutta allekirjoittanutta häiritsee suunnattomasti koko sopassa se miten laajasti Colen mahdollinen siirto Grovelle nähdään jotenkin Cescin mahdollisesti jättämän tyhjiön yhtenä täytteenä.

Cesc ja Cole saavat puolestani kulkea käsi kädessä mutta vain niin että Cole edustaa juuri sitä kissaa minkä kapteenimme nosti pöydälle parhaassa käymässään keskustelussa managerin kanssa. Pidän pöyristyttävänä jos kukaan haluaa edes spekuloida sillä että Cole olisi millään tasolla Cescin ’korvaaja’, kuuluisat lehmät kohoavat siivilleen ja lentävät ennen tällaista joutavuutta. Meidän missio on vahvistua tänä kesänä ja siinä missiossa Joe Cole olisi mitä loistavin hankinta tuomaan kilpailua Walcottille, Nasrille, Arshavinille.. tuomaan leveyttä, laadukasta leveyttä.

Siirtospekulaatioissa tottakai myös Fulham maalivahti Mark Schwarzer, asia josta jaksan itserakkaasti olla ylpeä kun nostin aussin nimen vahvasti esiin jo tammikuussa. No itserakkaus sinne mihin aurinko ei paista ja jos liikkuu Colen suhteen arvioita maan ja taivaan väliltä, sama on Schwarzerin kohdalla tilanne. Olen kritisoinut täällä seuramme turhan aktiiviselta vaikuttavaa keskittymistä mm kiinteistöbisneksiin itse asian sijaan mutta ristin käteni ettemme sittenkään NIIN paljon ettäkö Peter Hill-Wood olisi nyttemin aktiivisesti mukana pelaajahankinnoissa.

Liekö kukaan teistä käynyt katsomassa juuri nyt ohjelmistossa olevaa elokuvaa Harry Brown (suosittelen tätä ’brittiversiota’ Clint Eastwoodin Gran Torinosta) mutten yksinkertaisesti voinut välttyä ajatukselta että Hill-Wood on oma Harry Brownimme. Hups, ei nyt sentään isossa roolissa, eikä oiekastaan edes pienessä..? Unohtakaa edellinen tai käykää katsomassa elokuva ja ehkä.. tuskin. V*ttu.. Joka tapauksessa alan olla artikkeli artikkelilta varmempi että Hill-Wood käy jossain paikallisessa pubissaan oluella, pelaamassa shakkia ja ’tuntee’ mm paikanpitäjän loistavasti mutta koskaan keskustelu ei ole edennyt niin pitkälle että joku näistä luottohenkilöistä onkin Daily Starin toimittaja.

Kuten Gunner eilen kommentissaan totesi, lienee selvää että ensi kaudelle haetaan aidosti uutta ykköstorjujaa, oli se sitten Schwarzer tai joku muu – se on olennaista.

Auts, kello on jo yli puolenyön ja yllätys yllätys, loppusuoralla oleva julkisivuremontti ’komentaa’ allekirjoittaneen jälleen normaalin leipätyön ohella työmaalle. Pakko myöntää että kokemus on ollut valaiseva maallikolle ja hupaisaa mutta samalla väitän aidosti hyödyllistä että olen ollut työmaalla esittämässä varmasti ammattilaisten silmin typeriä kysymyksiä. Uskaltaisin nimittäin väittää että usein ammattilaisilta ’unohtuu’ heille rutiiniasioita joista on hyvä maallikon typeränä udella, en takuulla ole kertomassa mielipiteitäni siitä miten sen vesikaadon kuparipellityksen kulmataitoksen pitää optimaalisesti olla.

Aivan viimeiseksi säästin taakan mitä olen harteillani kantanut, tai mikä on painolastiksi viimeisten viikkojen aikana muodostunut. Tunnustan ymmärtääkseni ensimmäistä kertaa että koin tunteen ettei William Gallas’n tulevaisuus kiinnostaa enää h*lvetin pätkääkään. Olen puolustanut ranskalaista keskiympyrässä istumisesta asti ja olen halunnut valaa uskoa että Billy on niin hyvä ja tärkeä pelaaja että meidän on tehtävä kaikkemme jotta kokenut toppari kuuluu kalustoon ensi kaudellakin. Tunnustan menettäneeni siteen minkä olin rakentanut ja ihmettelen vain miten kaikki voi tapahtua niin nopeasti.

Gallas ei toki ole isossa kuvassa se miksi minun tai sinun pitäisi stressata. Meillä on puolustus (kollektiivinen) joka on kaikkea muuta kuin pitävä Valioliigan mestaruuteen vaadittavalla tavalla ja meille syötetään .comissa kuinka tilanne on tiedostettu – jo yli vuosi sitten. Ja kas, kuudesta kirjoilla olleesta topparista kaiketi neljä lähtee, avauksen mies Billy mukaan lukien ja Djourou ihmettelee peilin edessä josko hänelle käy kuten maanmies Senderos’lle. Toisin sanoen meillä on ollut yli vuosi aikaa panostaa avoimesti myönnettyyn ja suurimpaan ongelmaan ja todellisuus horjuu kohti jotain aivan muuta.

Me olisimme voineet hankkia tammikuussa jonkin palan projektiin, nostaa Bartleyn tai Nårdtveitin mukaan bileisiin vuosi sitten tiedostaen Silvestren ja Senderos’n tilanteen. Miten vain olisimme voineet tehdä h*lvetin paljon enemmän ettei tilanne ole se mikä se nyt on, että suurin ongelma maalivahdin ohella hajoaa käsiin valitettavasti niin että juuri nyt tuntuu ettei meillä ole aavistustakaan mitä asialle tehdä. Korostan edelleen sitä että tänä kesänä meidän tulee ottaa selkeä askel kohti sitä asemaa mikä meille kuuluu ja johan Rafa Benitezkin nauraa meille vaikka me olemme nauraneet Jamie Carragherille.

Laurent Koscielny.

Muistakaa Esan ehdotus (lukekaa eilinen jos ihmettelette mikä), itse en pääse paikalle ja viikonlopun päivityksistä sen verran että pidätän oikeuteni panostaa sosiaaliseen elämään siinä määrin etten mene takuuseen. Kirjallisuutta tottakai luvassa, eli Eeron ansioituneiden arvioiden viimeinen osa kolmesta ja mistä se ajatus lähti liikkeelle, kesälomahan on täydellistä aikaa lukemiselle. Itse en ole missään määrin kirjaihmisiä mutta niin vain Eeron kannustamana ainakin yksi on jo tilauksessa.

Xavi, D*E!

0 thoughts on “Samojen asioiden pyörittelyä

  1. Vela sai ekana MM-kisoissa pallon maaliin – harmi vain, että se oli paitsio. Muutenkin Vela oli pirteä ekalla jaksolla ja katosi toisella – ja otettiin sit vaihtoon. Aika velamaista menoa.

  2. Velan esitys oli ehtaa velaa. Ajoittaista sekavaa, roolitonta sättäämistä hyökkäyssuuntaan ja lopulta totaalinen katoamistemppu. Kaveri on täydellisen kykenemätön kestämään vastustajan fyysistä peliä. Hippula on turha hapenkuluttaja MM-tasolle ja meille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s