ÄmÄm ahdistusta

Kyllä, olen anti MM.. lienee syytä sanoa FIFA WC, eh. Katsoin avajaiskonsertin torstaina, katsoin avajaiset eilen ja yritin virittäytyä tunnelmaan. Kun itse asiaan päästiin, nukahdin 20 minuutin pelin jälkeen, oh bollocks!

Ja ne h*lvetin torvet, jos jopa YLEn studiossa arvuuteltiin mahdollisuutta että torvien sulosoinnut alkavat kyllästyttää matkan varrella, itse olin pakotettu laittamaan taustalle musiikkia ja katsoa jalkapalloa äänettömällä. Uruguayn ja Ranskan ottelussa oli pieni mahdollisuus erottaa yleisön ääntä ja reaktioita mutta kisat avannut kotijoukkueen ottelu oli jossain määrin absurdia kuunneltavaa.

Mikrofonien tehtävä kentän laidalla on palvella tarkoitusta, valitettavasti sellaisia mikrofoneja ei ilmeisesti ole olemassa jotka pystyisivät suodattamaan torvisoundin. Kentän äänet potkuineen ja huutoineen tuovat huomattavaa lisäarvoa jalkapallon katsomiseen ruudun välityksellä, Etelä-Afrikassa tästä lisäarvosta emme saa nauttia.. Sikäli kuin MM-kisoista ja nautinnosta voidaan samassa lauseessa puhua. Hyvä on, myönnän aavistuksenomaisen ylikriittisen äänensävyn, mutta vain aavistuksen.

Olihan nimittäin selvää että kun pitkän pohdinnan jälkeen onnistuin valitsemaan itselleni suosikkijoukkueen ja perustelluin syin, kas kuulen että Nicklas Bendtner ei ole pelikuntoinen ainakaan Tanskan avausottelussa. Toisaalta tämä assosioi minut entistäkin vahvemmin kisojen ainoan Pohjoismaan kannattajaksi, loukkaantumiset kuuluvat lajiin enemmän kuin toivoisi.

Arsenal uutisia? Eipä oikeastaan. Kuka tietää MM-kisojen aiheuttamassa angstissa voi käydä niin että yritän tarkoituksenhakuisesti lukea rivien välistä asioita täysin liikaa tunnetta pelissä. Kiinnitin joka tapauksessa huomiota pariin managerin kommenttiin. Ensin hän julisti julkaistulla kausi-DVD:llä kuinka taistelu mestaruudesta tulee vuosi vuodelta haastavammaksi. Tuoreeltaan hän totesi puolestaan että Evertonin ja Etelä-Afrikan Steven Pienaar mahtuisi muitta mutkitta meidän joukkueeseen.

Mahtuisiko, sitä en arvioi tässä kohtaa lainkaan vaikka uskon teidän arvaavan mitä tulisin kirjoittamaan jos arvioisin. Oleellista on se että jos ja kun taistelu mestaruudesta on ensi kaudella jälleen pykälän haastavampaa ja jos Pienaar löytäisi paikkansa meidän joukkueesta, tällaisiin johtopäätöksiin pitää siinä tapauksessa reagoida. Olkoon se sitten Joe Cole tai joku muu mutta jos Wenger kertoo Evertonissa kelpo kauden pelanneen ihmetukan marssivan joukkueeseemme, olen huolestunut jos manageri ei sitten tulkitse omia näkemyksiään tarvittavin toimenpitein, vai?

Carlos Vela? Jos ja kun Sp*rs lainaa jonkun dos Santosin Turkkiin, on kaveri silti nokkimisjärjestyksessä meidän ’Hugo Sanchezin’ edellä Meksikon maajoukkueessa. Tehtäköön tosin tässä kohtaa selväksi etten itse aio tehdä missään tapauksessa liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä puulaakiturnauksesta, vaatimukset niin fyysisesti kuin henkisesti ovat aivan eri asioita puhuttaessa pitkän kauden läpiviennistä Valioliigan räntäsateessa kuin turnauksessa missä Sepp Blatter tekee kaikkensa jotta olisi kisojen suurin tähti.

Luettuani mitä Sol Campbell sanoi liittyen häämatkaansa, alan olla vakuuttunut että lopulta miehen työn meille menneellä kaudella tehneen konkarin ura jatkuu jos ei Skotlannissa niin joka tapauksessa jossain muualla kuin Grovella. Kyllä Solin pitää ymmärtää että jos toiveissa on uran jatkuminen Arsenalissa, silloin kuhertelemaan mennään silloin kun on loma eikä silloin kun se sopii pelaajan ja morsiamensa kalenteriin.

Tämä oli nyt vain tällainen ennalta käsikirjoittamaton välikommentti, mutta on meillä ystävät Goonerit edessämme palapeli josta useampi palanen on hukassa. Se että tärkein kulmapalanenkin on koiran suussa ja kaksin käsin yritämme pelastaa sen ettei se tulisi nielaistuksi tekee sen ettei lopullisen palapelin kuvasta uskalla vielä varmuudella sanoa mitä se esittää, onko se Mark XIX Desert Eagle in .50 Action Express erikoisväritettynä vai jotain muuta? Ymmärrän että Phil Jagielkakin on kelpo toppari mutta mihin rima halutaan asettaa? Ja edellinen nyt oli lähinnä metafora Daily Mailin hengessä.

Vielä kerran (epäilemättä tuskin viimeisen) totean olevani vakuuttunut kapteenin jatkamisesta seurassamme mutta varautukaamme siihen että vaikka ’show’ hetkellisesti rauhoittuu kisojen ajaksi, emme ole nähneet ja kuulleet vielä kaikkea, valitettavasti. Ovatko Arsene ja Cesc kisojen aikana missään yhteydessä toisiinsa, mahdoton sanoa mutta tiedämme kyllä keiden kanssa Fabregas on päivittäin tekemisissä ja se ahdistaa.

Nautinnollista viikonloppua kaikesta huolimatta, tarkoittaa se sitten MM-jalkapallon seuraamista tai mitä tahansa. Itse suunnistan vaikka kesäisen sateen ropistessakin Hakaniemen torille kahville jahka univelat on nukuttu ja sitten jotain aivan muuta illaksi. Muistutan vielä kerran että Helsingin Sports Academyssa tänään ainakin kaksi armoitettua Gooneria seuraamassa Englannin ja USAn matsia, epäilemättä enemmänkin. Koska rakastan puujalkavitsejä.. joukossa tyhmyys tiivistyy! Hyi, osui niin ilkeästi vyön alle että ansaitsen punaisen kortin.. Tack och adjö, poistun katkerana areenalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s