Edelleen pelottavan hiljaista siirtorintamalla

Hentellä pitää töissä niin kiirettä, että tämän päivän jutuista on vastuussa varabloggaaja. Tähän mennessä voi ainakin sanoa, että MM-kisat yleisen pelin tason tavoin ovat sujuneet alakanttiin myös Arsenalin pelaajilta. Kukaan ei ole loistanut mitenkään maininnan arvoisesti ja kaiken huipuksi kirkkain tähti eli Fabregas ei ole mahtunut edes Espanjan pelaavaan kokoonpanoon. No jos aivan rehellisiä ollaan niin itseäni ei juuri kiinnosta edes meidän pelaajien menestys liiemmin kisoissa. Ei välttämättä olisi ollenkaan huono tilanne, että pelaajat palaisivat nälkäisinä harjoitusvahvuuteen. Tosin tuota voitonnälkää olisi syytä olla tarpeeksi kisamenestyksestä riippumatta, kun mietitään viimeistä viittä vuotta.

Tämän managerin lausunnon voi kukin tulkita millä tavalla haluaa, mutta ainakaan itse en ole yhtään luottavaisempi uusien pelaajien tuloon. Toki tuossa on viittaus, että pelaaja olisi tulossa ennen kisojen loppua joten sen ja muiden huhujen mukaan ei ole vaikea veikata kyseessä olevan ranskalaistoppari Laurent Koscielny. Pelaajana tämä ranskalainen on itselleni täysi kysymysmerkki, mutta siirto vaikuttaa olevan hyvinkin mahdollinen joten ei voi muuta kuin toivoa Koscielnyn olevan enemmän uusi Vermaelen kuin Cygan.

Saksa tappiostaan huolimatta on ollut yksi positiivisimpia ilmestyksiä koko kisoissa. Syöttöpeli on nopeaa ja eteenpäin pyrkivää. Löytyisikö Saksan joukkueesta meille pelimiehiä? Ainakin nimet Neuer, Mertesacker ja Özil tulevat heti mieleen ja ehkä jopa Podolskista Wenger pystyisi koulimaan suoraviivaisen, ehkä vähän Overmars tyylisen laiturin.

Toppareiden ohella suurin huolenaihe on edelleen maalivahdit. Juuri mitään huhuja ei ole kuulunut Schwarzerin kariutuneen siirron jälkeen. Tilanne alkaa päivä päivältä olemaan entistä pelottavampi. Kuten Tapsa eilen kirjoitti niin katastrofin tapahtuessa eli jos uuteen kauteen lähdetään kaksikolla Almunia ja Fabianski mahdollisuudet pokaaleihin ovat kutakuinkin nollassa.

Kisojen yksi hyvistä puolista on, että voi kerrankin katsoa jalkapalloa ns. neutraalisti ja vain nauttia hyvästä pelistä ja suorituksista. No valitettavasti niitä ei juurikaan olla vielä nähty, mutta ymmärsitte varmaan mitä ajoin takaa. Toinen mukava asia on tehdä scouttausta ja miettiä ketkä pelaajat voisivat olla hyviä hankintoja. Tosin tälläkin rintamalla on melko hiljaista ainakin vielä näin kisojen alkuvaiheessa. Pitää varmaan yrittää seurata maalivahtien ja toppareiden suorituksia vieläkin tarkemmin.

Laitetaan haamulista hetken poissaolon jälkeen. Kisojen pelaajat hallitsevat listaa suurelta osin, mutta jotkin huhut ovat niin vahvoja että ne piti ottaa listassa huomioon.

Manuel Neuer (Mark Schwarzer)

Laurent Koscielny ja Per Mertesacker (Gary Cahill ja James Collins)

Esteban Cambiasso (Mathieu Flamini)

Joe Cole (Lukas Podolski)

Tätä kirjoittaessa eletään perjantai-iltaa ja en yksinkertaisesti keksi mistä kirjoittaisin tämän enempää, joten omasta puolestani kiitokset lukemisesta ja hyvää viikonloppua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s