Takarajoja

’How does it feel to score a goal? Well, let’s say, it’s like having an ice-cream’.

Edellinen kysymys ja vastaus Andrei Arshavinin virallisilta sivuilta kuvaa kaiketi loistavasti eilisen sunnuntain uutisantia. Arsene ehti siis todeta että takuulla ennen MM-kisojen loppua joukkueen puolustusta tullaan vahvistamaan. Manageri tiesi kuitenkin kertoa siis senkin että hiljaista on eikä toistaiseksi olla lähellä.

Nyt, kisojen loppuun on vajaat kolme viikkoa mikä voi äkkiseltään kuulostaa pitkältä ajalta, onhan se nyt jo viikkoa vajaa koko tammikuun siirtoikkuna hyvänen aika. No turha tässä on toistella sitä mitä jo eilen kirjoitin mutta kaiketi yritin sanoa että kolme viikkoa on sittenkin h*lvetin lyhyt aika varsinkin jos toistaiseksi tilanne on kuten Wenger meille kertoo, hiljaista on.

Hiljaista todella on ja siksikin eilinen päivä tuntui kuin yhdeltä hukatulta mahdollisuudelta jos sellaista vertausta sallitte käytettävän. Edelleen huolestuttaa se jos käytännössä toukokuun alussa alkanut vahvistusten kartoitus tosimielessä etenee siihen tahtiin kuin nyt niin mitä tässä uskaltaa enää kokonaissaldosta toivoa.

Pääpiirteissään uskon meidä Goonereiden olevan yhtä mieltä siitä mihin vahvistuksia tarvitsemme ja pitäisikö lisätä, kuinka monta. Managerihan tiedosti jo vuosi takaperin ongelmamme, liikaa päästettyjä maaleja. Vosin siis kuvitella että tässä on enemmän ja vähemmän vuosi käytetty ideoita ja ajatuksia siihen miten ongelma korjataan. Tulokset eivät valitettavasti vakuuta. Lukema päästettyjen maalien sarakkeessa pesi menneellä kaudella edellisen ja tilanne eteni niin vakavaksi että kuntoutimme kriisiapua Notts Countysta neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta.

Jos Thomas Vermaelen ei olisi yllättänyt kaikkia – kyllä, takuulla myös Wengerin – tilannetta voisi hyvällä syyllä kuvata farssiksi. Ymmärrän että kaikki on sanottu mutta ehkäpä sitten koin henkilökohtaisesti eilisen liki täydellisen Punavalkoisten uutisten puutteen eräänlaisena kulminaatiopisteenä, tuli hyödytön ja turhautunut olo.

Takarajat, niitä on asetettu, niitä on ollut ja mennyt ja tämä viimeisin lienee vain yksi tyhjä lupaus, anteeksi nyt vain mutta siltä se tuntuu. Miksi tällä kertaa syttyisin ajatuksesta, hienoa, ennen MM-finaalia tapahtuu, Arsene lupasi! William Gallas’lle asetettiin takaraja, se oli ehdoton toukokuun loppu, piste ja jos Billy ei uutta sopimusta tee niin.. Niin, nyt on jälleen uusi takaraja ja Billyn tilanteesta kukaan ei ole vaivautunut kommentoimaan mitään.

Se että Gallas on juuri nyt siellä missä hänen persoonansa pääsee takuulla oikeuksiinsa, sillä ei pitäisi olla asian kanssa mitään tekemistä. Oli takaraja ja eikö kukaan nyt vain uskalla kommentoida mitään. Itse uskoin viimeiseen asti ettei meillä ole yksinkertaisesti varaa päästää Willyä menemään ja uusi sopimus sorvataan vaikka puoliväkisin. En usko enää mutta silti olisi reilua että meille kerrottaisiin reilusti että tilanne ajautui umpikujaan ja nyt katseemme on suunnattu muualle.

Johonkin pisteeseen asti olen halunnut ajatella että Wenger joukkoineen tekee vain perusteellista työtä eikä mihinkään paniikkiratkaisuihin ole syytä turvautua. Sol Campbellin sopimus muutti tätä toiveajattelua. Tässä alkaa jo itse pian panikoida sellaisen ajtuksen kanssa että manageri, ne kymmenet scoutit ympäri maailman ja Ivan Gazidis ovat yhtä hukassa kuin vuosi sitten. Tilanteen tekee omituiseksi se etten yksinkertaisesti keksi mitään syytä miksi tilanne saadaan kuulostamaan (toivottavasti vain kuulostamaan) niin ylivoimaisen vaikealta.

Ymmärrän ettei maailmanluokan toppareita ja maalivahteja kasva puissa mutta kun vertailukohtana ovat nykyiset maalivahdit ynnä Mikael Silvestre ja Notts Countyn pelaajat niin jotain hämmentävää tässä on. Edelleen en enää hyväksy talousaspektia missään muodossa, velkaa ei olisi ollut pakko lyhentää 120 miljoonalla punnalla kertaheitolla ja patsastella sen päälle parrasvaloissa yli 30 miljoonan punnan voittoa osoittava talouslaskelma kädessä.

Thomas Sörensen, Joe Hart, Igor Akinfeev, Mark Schwarzer, Neven Subotic, Brede Hangeland, Gary Cahill, Steven Taylor, Simon Kjaer plus ne sadat Ranskan liigassa pelaavat.. Nimillä ei tässä kohtaa ole väliä, paitsi Silvestren ja Fabianskin nimillä.. Mistä kenkä puristaa, ei siis rahasta, sitä en niele mutta ei kait nyt siitäkään että oltaisiin niin arkoja ottamaan mitään riskejä. Olisi paljon helpompi antaa anteeksikin jos oltaisiin edes ymmärretty että Silvestre ei ole vaihtoehto ja jotain muuta on pakko kokeilla.

Toppareiden kohdalla meillä ei ole edes tätä perinteistä selitystä, että se ’tappaisi’ jonkin lupaavan nuoren uran jos keskuspuolustusta vahvistettaisiin. Maalivahdin kohdalla puhutaan taas niin merkittävästä yksilön roolista joukkueessa että lähtökohdan tällä tasolla millä me esiinnymme täytyy olla se että tolppien välissä on sitä tasoa vastaava pelaaja kuin mikä on taso millä kilpailemme. Ei se poissulje sitä vaihtoehtoa etteikö jokin poikkeuksellinen lahjakkuus kuten Wojciech Szczesny voisi lyödä läpi jos / kun mahdollisuus tulee mutta koulu alkeiskursseineen ja jatko-opintoineen käydään muualla, aivan kuten puolalainen tekeekin.

Jos Fabianski on niin h*lvetin lupaava ja hyvä kuten Arsene meille jaksaa kertoa niin lainataan kaveri johonkin saamaan sitä peliaikaa viikosta toiseen, syy mihin manageri aina vetoaa kun kainalosta on lipsahtanut pallo jos toinenkin, hyvä tulee kunhan saa otteluita vyölle. Ja kun Fabianski sitten hämmästyttää ja ihastuttaa upeilla otteillaan lainassa Leedsissä niin kutsutaan kaveri takaisin. Siihen asti me keskityttäköön voittamaan Valioliiga tolppien välissä kaveri joka ei ole opettelemassa maalivahdiksi.

Huh, huh! Ottipas oikein koville tunnepuolella. Ehdin sellaistakin miettiä eilen että koska on niin hiljaista niin milloin kuulemme jostain jatkosopimuksesta, tätä asetta kannattajien rauhoittamiseksi seura ei ole hetkeen käyttänytkään, Silvestre, Fabianski? Pahoittelut, mautonta ja täysin ryhditöntä, ei edes mustaa huumoria a’la Arsenal.com. Sitä paitsi huhuthan vievät Silvestreä Arabiemiraatteihin ja kaiketi se ainoa huolenaihe on se että epätoivoisesti topparia etsivä Wenger olisi soittanut maanmiehelleen ja sanonut että malta vielä hetki ennen kuin allekirjoitat sopimnuksen Al Jazeeraan, meillä voi sittenkin olla vielä käyttöä sinulle, auts! Eilisen(kin) jälkeen on helppo sanoa että Kolo Touren kauppa oli hyvää bisnestä mutta valitettavasti kaupan hyvyyden mitätöi täysin se ettei rahallisella hyödyllä tehdä sitä minkä luulisi olevan kaupanteon tarkoitus kun urheilusta puhutaan, eli hyödytä siitä pelillisesti.

Hemmetti että olisi mukava olla kärpäsenä katossa Ivanin toimistossa tai salakuunnella Arsenen ja toimitusjohtajan puheluita. Vakuutan tosin että vaikka kärpäsen näkökenttä onkin varsin laaja, katselisin siitäkin huolimatta kattoon Ivanin toimistossa ja keskittyisiin vain kuuntelemaan. Joka tapauksessa pointti on se että olisi suunnattoman mielenkiintoista tietää ovatko nämä herrat huolestuneita vallitsevasta tilnateesta ja jos ja kun oletan että ovat niin kuinka vakava tilanne on. Kuten eilen kirjoitin, olen edelleen kiusaantunut siitä että Wenger on Etelä-Afrikassa kommentoimassa Ranskan TV:lle ja tekemässä videoblogia EuroSportille kun omassa seurassa olisi töitä vaikka muille jakaa, eh, ehkä pitäisi jakaakin. Kiusaantunut siis siksi että Arsenen lempipuheenaihe on MM-kisojen inflaatio ja silti hän on siellä mitä katsovat nekin jotka seuraavat jalkapalloa kerran neljässä vuodessa.

Sshhh.. Eihän Arsene nyt sentään kisoissa ole myyntimiehenä?! Emmanuel ’free role’ Ebouenkin hinta on takuulla kohonnut parin pelin myötä ja Abou Diabylla on nyt aidosti maajoukkuestatus, tosin Tricolorin status lienee varsin kyseenalainen juuri nyt, haha! Ja se ainoa todellinen nimi mihin viittasin viittauksella myyntimiehen hommista, siitä ei edelleenkään puhuta, mutta pelaako hän tänään? Tai hetkinen, onkohan kisoissa useita pelaajia joilla sopimus on umpeutunut tai umpeutuu kuun lopussa? Marouane Chamakh aloitti shown, kuka tietää Joe Cole on seuraava, eikö meillä ole enää varaa ostaa pelaajia lainkaan? Miksei tarjottu sopimusta Christoph Metzelderille?! Saksasta puheen ollen, olisiko Per Mertesacker kaupan sopuhintaan?

Huomaatteko, alan olla epätoivoinen!

MM-kisoista vielä se että jos turnauksessa on toistaiseksi nähty noin kahden ja puolen ottelun verran viihdyttävää jalkapalloa niin Italia ja Uusi-Seelanti tekivät kaikkensa että unohtaisin jopa nuo mainitut kaksi ja puoli hyvää. Berlusconien sisäänrakennettu tapa tulla haulikolla ammutuksi pienimmästäkin kontaktista on äärimmäisen turhauttavaa katsottavaa mutta ehkä senkin edelle meni lopulta kyynärpääotteluksi muodostunut tapahtuma, uskomatonta p*skaa ja puhutaan hallitsevasta maailmanmestarista. Ymmärrän että kyynärpäiden osalta Uusi-seelanti osasi provosoida mutta olisin kuvitellut saapasmaalla olevan muita aseita kuin lähteä leikkiin mukaan, säälittävää. Olen tosin aina inhonnut Italialaista jalkapalloa joten sikäli sain ’rahalle vastinetta’.

Onkohan Niki Juusela Gooneri? Oli tai ei, konttorilla näyttää siltä että ehkäpä juhannus on sittenkin vapaa. Se tarkoittaa kuitenkin ruuvin edelleen kiristämistä ja uskallan veikata sen näkyvän tässä yhteydessä, we’ll see.. Come on Denmark!

0 thoughts on “Takarajoja

  1. Toi eilen loistanut Uuden seelannin maalivahti kelpais oikein hyvin Arsuun ?

    Toisaalta alkaa tuntua että kuka tahansa OIKEA maalivahti rupeaa kelpaamaan , eihän veskaritilanne ainakaan huonommaksi pystyisi enään muuttumaan : (

    Pelottavan hiljaista vaan on…..

  2. Maalivahtia tarvitaan ja Fabianskia ei voi lukea sellaiseksi.Uus seelannin veska näytti ihan veskarilta, joten ei varmaan olis kalliskaan..Arsene WAKE UP PLEASE!!!!!

  3. Rupeaa muistuttamaan brittimediaa, kun yhden hyvän pelin jälkeen ollaan pelaajia viemässä ties minne 🙂

  4. Niinpä , siitä sitä huomaa miten epätoivoisia me fanit aletaan olla ton maalivahtitilanteen suhteen……….

  5. eihän nyt kukaan muukaan tee ostoja noiden kisojen takia….mistä sitä tietää mitä siellä ”taka-alalla” tapahtuu! ottakkee rennosti ja kattokkee jalkapalloo 🙂 pitäkää hyvät goonerit arsu-lomaa hetken, et jaksaa olla skarppina kuhan se pre-seasoni taas pärähtää käyntiin…kyllä sieltä niitä äijiä jokunen tulee, tunnen sen nahoissani! mut joo, yhdyn kaikkiin siitä veskarista! hyvvee kesää!!!!1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s