Toppareita ja kansallista kokemusta

Voi, voi! Eilinen oli taas niitä päiviä kun konttorilla loppuivat kädet kesken. Eilinen oli myös päivä jolloin allekirjoittaneen sanaisen arkun lukko ei suostunut aukenemaan ei sitten millään vaikka kuinka NewsNow’ta tuijotin. Edelleen eilinen oli päivä jolloin tuntui että on enemmän puhetta pelaajista jotka jättävät Arsenalin kuin heistä jotka meitä saapuisivat vahvistamaan.

Kuinka pirullista, eihän sen näin pitänyt mennä, ei minkään kolmesta edellisestä, pfff.

Lorient toppari Laurent Koscielnyn siirtoa voitaneen pitää selvänä ja h*lvetin hyvä niin sillä tarvitsemme vielä toisen mokoman. Yhtä hyvän, paremman, vai mitä? Vaikea sanoa sillä en tiedä onko Koscielny Wengerin papereissa automaattisesti aloittava pelaaja Thomas Vermaelenin rinnalle? Mikäli on, hänen kykynsä on ollut parempi scoutata pirun tarkkaan sillä Arsenal ei voi eikä saa olla mikään oppikoulu.

Mediassa spekuloitua siirtokovausta arvioiden ei voida puhua muuta kuin maailmanluokan keskuspuolustajasta, Koscielnyn tilastot eivät tosin tätä tue. Muuan Nemanja Vidic siirtyi aikoinaan ManUun noin seitsemällä miljoonalla punnalla ja jo ihan normaali inflaatio huomioiden, nyt mainittu m8,5£ asettuu hyvin samalle viivalle.

Siinä missä Koscielny on pelannut yhden kauden Ranskan pääsarjassa pienessä seurassa, eikä hänellä ole tilillään ensimmäistäkään maaottelua, Vidic oli toista maata. Red Starin kapteeni, Serbian maajoukkueen vakiotoppari, sittemmin kallein puolustaja Venäjän liigassa ennen siirtoaan Manchesteriin. Mitä tahdoin tällä kertoa on se että mikäli vajaan kymmenen miljoonan punnan siirtokorvaus pitää kutinsa, kyllä meillä pitäisi näin ollen olla lupa odottaa kovan tason pelimiestä alakertaan.

Toisin sanoen kyllä meidän täytyy olla äärimmäisen vakuuttuneita kaverin tasosta tai Gilles Grimandi jää h*lvetisti velkaa meille. Yksinkertaisinta tilannetta lienee helppo peilata William Gallas’aan ja muistaa ettei tämä olisi kustantanut kuin toki kovan palkan muttei siirtokorvausta ja taso nyt takuulla oli tiedossa. Edelleen kun tiedämme vallan mainiosti ettei meillä vahvistuksia ruuhkaksi asti ovelle ilmesty niin en voi kuin luottaa Koscielnyn valmiuteen tulla ja olla heti kättelyssä pelaaja joka tekee meistä vahvemman joukkueen. Tässä valossa tuo maaottelukokemuksen puute toki hiukan hämmentää mutta tässä kohtaa löydän vastauksen peilistä, olenhan kuulu arvioistani mitä tulee maaotteluiden ja -joukkueiden tasoon, haha!

Toppareista puheen ollen, olen huolestunut Mikael Silvestren tilanteesta, jatkosopimusta ei edelleenkään ole saatu allekirjoitettua ja Silvestren nykyinen sopimus loppuu tänään. Ymmärrän mainiosti ettei naurattanut lainkaan, hävettää. Eli Sol Campbell matkusti Skotlantiin ja sopimus Celticiin on hyvin lähellä toteutumistaan. Itse kuulun heihin joita tämä ei liikuta. Olkoonkin että Campbell toi pukukoppiin paljon, kyllä meidän pitää pystyä odottamaan riittävän kovaa panosta keneltä tahansa pelaajalta myös viheriöllä.

Omassa filosofiassani ei Arsenalissa voi pelata pelaaja joka kykenee täysiin minuutteihin kerran kahdessa viikossa, olkoon millainen persoona kopissa tahansa. Palkataan Martin Keown ja Razor Parlour pukukoppiin jos se siitä on kiinni. Viimeinen niitti itselleni oli se kun Campbell alkoi itse sanella lomaehtojaan, milloin lähtee häämatkalle ja milloin on käytettävissä. Ei, ei, ei.. Ja huomatkaa, ei siis mitään henkilökohtaista missään tapauksessa, päinvastoin, mutta rima on liian korkealla pelillisesti meillä, täytyy olla.

Kaipaamme kokemusta, siitä ei ole kysymys ja kaipaamaamme kokemusta voisi edustaa Joe Cole. Kaikilta huhuilta joiden mukaan Cole olisi sopinut jo siirrosta Arsenaliin katkottiin siivet juhannuksena. Pelaaja itse vahvisti asian ja eilen agenttinsa valotti asiaa lisää. Pelaajan omista ja agenttinsa lausunnoista on helppo päätellä että mitä pikemmin uusi työnantaja on selvillä, sitä parempi.

Itse olen ehdottomasti sitä mieltä että meidän täytyy olla mukana kisassa Colen kanssa sopimuksesta. Alan itsekin taipua yhä vahvemmin sille kannalle että tarvitsemme ripauksen lisää brittiläisyyttä joukkueeseen, kuten Campbellkin osoitti, enkä näe mitään syytä miksei Joe Cole sopisi kuvaan, etenkin kun hänelle on tarjolla pelillisestikin isoa roolia. Pelaaja itse haluaa pysyä Lontoossa, me emme ole mikään v*tun Sp*rs, me olemme vahvoilla jos haluamme olla vahvoilla. Näkisin sellaisenkin pointin että Cole jos kuka voisi olla oiva pelaaja edesauttamaan niin Walcottin kaivattua tulemista kuin nuoren Wilshiren läpimurtoa.

Siitä median kirjoittelusta irtisanoudun täysin ettäkö Colen mahdollinen tulo olisi mitenkään sidoksissa Cescin jatkamiseen. Niin, paitsi tietenkin päinvastoin mitä media kirjoittaa. Fabregas jatkaa ilman muuta meillä mutta jos mahdollista, vieläkin motivoituneempana mikäli Cole liittyy vahvuuteen. Todettakoon vielä sekin että vaikka tänne Pohjolaan asia ei välttämättä ole päivittäinen puheenaihe, niin ainakin omat kokemukseni pääkallopaikalta kausikorttilaisten ja muidenkin paikallisten kannattajien kanssa käytyjen keskusteluiden perusteella on että he kyllä toivovat kovasti englantilaista verta lisää joukkueeseen. En osaa tätä ehkä oikein ilmaista mutta liian ’ulkomaista’ joukkuetta on vaikeampaa pitää kotijoukkueena. Ei ole niin helppoa samaistua tuntemattomiin vierasmaalaisiin, puhumattakaan Wengerin projektin nuoriin ja tuntemattomiin ulkolaisiin, ’omia’ poikia selvästi kaivataan.

Kun nyt naapuri Sp*rs tuli mainittua tuossa aiemmin niin onko kukaan muu ihmetellyt miten paljon naapurin nimi itse asiassa vilahtelee meidän uutisten yhteydessä? Tuoreimpina mm Mathieu Flaminin, Alex Hlebin ja Julio Baptistan nimet ovat esiintyneet yhdistettynä Sp*rsiin ja mietin vain etten itse innostuisi kannattajana jos Robbie Keanen tai Darren Bentin spekuloitaisiin siirtyvän Grovelle. Kuten hyvin ymmärrätte, en verrannut Keanea Flamsteriin.

Sen ymmärrän vallan loistavasti että Sp*rsin leirissä halutaan yrittää isotella meidän suuntaan ja niinpä jo mainitun Joe Colen nimi, kuten Simon Kjaerin tai lukuisten muiden meihin yhdistettyjen nimet ilmestyvät Sp*rsinkin uutisiin. Minusta tämä kaikki on hupaisaa ja osoittaa kuinka epätoivoisesti tien toisella puolella rukoillaan kautta jolloin valkoiset löisivät meidät liigassa kun 38 ottelua on pelattu. Ja ajatelkaa, he takuulla juhlisivat sitä päivää kuin mestaruutta vaikka joukkueiden sijoitukset olisivat 19 ja 20. Onneksi he nyt saivat David Bentleyn, onhan se nyt sentään jotain. Burb!

En valehdellut tippaakaan manatessani alussa työkiireitä ja oloa ei helpota se että rumban rauhoittumiselle ei loppua näy. Voitte olla varmoja että Guinnessin kuva ’kelluu’ silmissä konttorilla käydessäni näillä keleillä tupakalla.

Mutta, eikö sanaakaan MM-kisoista? Hyvä on, perin harmillista etteivät sekä Paraguay että Japani voineet molemmat edetä jatkoon, jalkapalloileva maailma itkee kaikki yhdessä nipponin kyyneleitä. Mitä taas tulee Espanjan ja Portugalin kohtaamiseen niin syytä kertoa että tätä kirjoittaessa tiedän vasta juuri sen ettei Cesc ole edelleenkään avauksessa.

..Ja paria tuntia myöhemmin parilla sanalla B*rcel.. Espanjan ja Portugalin ottelusta. Ei saanut kapteenimme minuuttiakaan peliaikaa ja harvoin olen nähnyt Cesciä yhtä totisena torvensoittajana kun eilen vaihtopenkillä. Korjatkaa jos olen väärässä mutta David Villan tehtyä ratkaisevan osuman, Cesc ei ollut sitä ainakaan tiiveimmässä ringissä halailemassa ja juhlimassa. Voidaanko tästä vetää mitään meitä kiinnostavia johtopäätöksiä, tuskin. Vaiko siten mitä ’goonermind’ totesi eilen kommentissaan? Ja sitä haluaisin täsmentää niin että alkaen nyt v*ttu tästä tämän kesän siirtoikkunasta, pyritään siihen että se ISOIN rooli on tarjolla Cescille ei vain henkilökohtaisesti vaan joukkueena Arsenalissa ei vain ’vielä’ kauden pari vaan sen jälkeenkin. Dominointia odotellessa, tiukassa on se prosentti tai kaksi mutta eihän Roomaakaan rakennettu yhdessä yössä, poltettiin kyllä.

Se tiedetään että Xavilla on suuri suu ja että kaveri on harvinaisen v*ttumainen tyyppi mutta eilen hidastukset kertoivat karusti että Xavi on kaupan päälle varsin v*ttumaisen näköinenkin. Ehkä totean vielä että Cristina Ronaldo oli kaiketi yksi kaikkien aikojen huonoimmista valinnoista joukkueensa kapteeniksi, taitoja kukaan tuskin kiistää mutta inspiroivaksi valinnaksi sitä ei ainakaan voi kutsua. Jälleen kerran lainkaan arvostelematta omia mutta onhan se vähän sama asia kuin jos Arsene tekisi Arshavinista meidän kapteenin.. Tai ei sittenkään, meillähän on aina 11 kapteenia, olemme poikkeustapaus.

Nyt menee väsyneeksi, seuraavaan kertaan..

0 thoughts on “Toppareita ja kansallista kokemusta

 1. yritn itse oikeen kuikuilla et menikö Fabregas ollenkaan juhlimaan ja en nähnyt…ja lopussakin ei näkynyt.Come on Fabregas Come on Arsenal!!

 2. Hyvältä näyttää, ei Cesc varmaankaan halua vaihtomiehen roolia epsanjassa.

  Kyllähän noissa kisoissa paljon potentiaalisia vahvistuksia löytyy pilvin pimein, toivotaan että Wenger katselee myös sillä silmällä noita pelaajia.

  Huoh, kesä kohta ’ohi’ ja pre-season alkaa hyvinkin pian, hiljaista vain kuten aina tai edes viime vuosina. Päästääköhän Wenkku Silvestren pois? Toivottavasti.

  Fabrecas oli sitten vuoden pelaaja ja Song mukavasti kolmas heti Vermaelenin jälkeen EA Spotin vuoden pelaaja äänestyksessä.

  Huomenna heinäkuu… Paljon pelaajia tarvitaan jos aiotaan haastaa muut, jotka vielä tulevat vahvistumaan, kohta voidaan puhua top 5 tai 6 joukkueista, johon Sp*rs ei toivottavasti kuulu.

  Hyvää loppukesää Goonerit

 3. Älkää unohtako, että Espanjan maajoukkue ei ole Barcelona. Espanjan keskikentän ytimessä on pelannut Alonso, joka ei pelaa Barcassa. Barcelonassa on kyllä tilaa Cescille, jos Iniesta pelaa laidalla.
  Cesc ei varmasti ole tyytyväinen rooliinsa maajoukkueessa, mutta se tuskin vaikuttaa hänen tuntemuksiinsa Barcasta.

 4. Cesc ja Alonso eivät kyllä ole verrattavissa – Alonso puolustavassa roolissa. Vaikka koutsi onkin eri, jotain Cesc voi kyllä päätellä: jos Xavi ja Iniesta ovat kunnossa, Cesc istuu penkillä. Ihan sama, onko kyse Barcasta vai Uuno Epsanjassa -vhs-videosta.

 5. Espanjaespanjaespanjaespanja… Ei vois vähempää noi kaatuilijaitkustajat kiinnostaa. Busquets ja Capdevila ovat joukkueen pääneidit ja muut säestää komeesti. Inisijä-Iniesta, Xavi jne. Oksettavia pelaajia ja oksettava joukkue. Vaihtopelaaja-Cesciä luk.ottamatta.

  Mua kiinnostaa Arsenal ja Wenkun toimet siirtoikkunassa. Aivan sama istuuko Cesc Espanjan penkillä vai ei ja tuulettaako maaleja vai ei.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s