Sooner the better – I hope

Kiitos Ville (joka on luvannut vaihtaa rooleja allekirjoittaneen kanssa alustavasti ainakin täksi kaudeksi, alkaen noin viikon kuluttua.. eikö niin?). No joo, Ville saattoi nielaista kahvinsa väärään kurkkuun ja ajatella että edellinen oli anekdootti.

Tiedättekö, minä oikeasti ajattelin että kapteenimme tuli julkisesti nolatuksi kaikkien tuntemassa Madridin skandaalissa, mutta taisin olla väärässä. Cescin mielestä kyseessä oli vain yksi anekdootti muiden joukossa. Vai niin, no hauska se ei takuulla ollut ja Cesc oikeasti näin ajatteli, minusta Espanjan MM-voitto oli anekdootti. Itse asiassa tapaus oli yhtä paljon anekdootti kuin se jos Wenger kertoisi Fabianskin olevan ensi kauden ykkösmaalivahtimme.

Minulle on ihan yksi lysti mitä joku Sergio Busquets nyt sanoo, niin katala-onialaisesta porukasta puhutaan. Voisin hyvin osua oikeaan jos väitän että nämäkin Busquets’n sanat ovat seurajohdon käsikirjoittamia, vain osa taktiikkaa B*rcan epätoivoisessa missiossa. Sanat respect ja B*rcelona eivät voi kuulua samaan lauseeseen, ei enää sen jälkeen kun Thierry Henry jätti seuran.

On valitettavaa että tämä aihe pysyy otsikoissa kaiketi niin pitkään kunnes kaiken keskipiste itse kertoo missä ensi tällä kaudella pelaa, eli meillä. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, Cesc lomailee nyt heinäkuun ja niin ikävältä kuin se kuulostaakin, tätä tutuksi tullutta voi hyvinkin olla tarjolla vielä monesta suusta pitkät kaksi viikkoa.

Ja jos on koko jupakka näännyttänyt useat Goonerit äärirajoille (ylikin), niin itse en lakkaa ihmettelemästä miten tämän viimeisimmänkään jälkeen media osoita merkkiäkään siitä että asettuisivat kyseenalaistamaan, saati kritisoimaan espanjalaisjätin ’pienuutta’ mitä tulee minkään asteen käytöstapoihin kautta moraaliin. Hyvänen aika, B*rca on asettamassa täysin uudet normit sille mitä saa ja voi tehdä ilman että mikään taho siihen puuttuu.

Seura voi olla suuri ja kaunis mutta jos päättävät elimet Platinin ja Blatterin johdolla kuvittelevat etteikö käynnissä olevaa sirkusta seurata tarkalla silmällä UnRealissa, Interissä, Milanissa.. miksei ManUssa ja Chelseassakin niin väärässä ovat herrat ja tällaisen sallimisella voi olla ikävät seuraukset. Kirjoitin vastikään painokkaasti palkkasotureista, eli pelaajien katoavasta moraalista ja lojaalisuudesta. Yksilönvapautta ei ole syytä, eikä pidäkään rajoittaa mutta tällaisen shown mitä B*rca harrastaa, sen salliminen on mielestäni omiaan vain ruokkimaan pelaajien moraalittomuutta.

Hahahaa.. Pikavippi B*rcan tämän kesän budjetti, en kyllä kuunaan olisi arvannut nyt mainittua summaa, LOL! Haloo nyt v*ttu Platini ja UEFA ja uudet kauniit ajatuksenne talouden kuriin laittamisesta. Joka kesäinen budjetti ja pelaajaostoihin käytettävä summa my Arse, mikä h*lvetin budjetti on sellainen missä summa on ’kiinteä’ vuosittain ja velkaa otetaan sen mukaan mitä tarvitaan jotta summa pysyy samana ja kuitataan vanhojakin velkoja, hohhoijaa. Olen ratkaissut Suomeen rakennettavien ydinvoimaloiden tuottaman jätteen loppusijoituspaikan, se on Camp Nou. Eikä sitä tarvitse louhia maan alle, myydään se nurmen teholannoitteena, sopinee budjettiin.

Se siitä.. p*skasta. Muistanette kuinka optimistisin ajatuksin yritin viikkoon työh*lvetistä huolimatta lähteä. Onnistuin rakentamaan jonkin kaiketi unessa koetun illuusion siitä että tästä olisi tuleva tuloksekas viikko siirtomarkkinoilla, ja puhutaan toki pelaajista, ei myyntituloista. Ja nyt jälkikäteen minua alkoi eilen nyppiä oikein isosti managerin kuukauden kestänyt kesätyö Etelä-Afrikassa.

Harjoitukset ovat jo hyvässä vauhdissa, niin hyvässä että perinteinen Underhillin keikka on kalenterissa huomenna, kyllä, huomenna lauantaina. Arsenella oli kuukausi aikaa tehdä jotain aivan muuta kuin kommentoida MM-otteluita Ranskan TV:lle tai markkinoida Englannin vuoden 2018 kisahakemusta, Blueberryn ’unohtaminen’ Lontooseen meni jo mustan huumorin puolelle. Taannoin kenelläkään olisi tuskin ollut mitään napisemista asiasta mutta kyllä minä ainakin näen tämän kesän Wengerin uralla eräänlaisena joko tai kesänä.

Paineet menestyä, voittaa jotain tällä kaudella ovat massiiviset. Sanomattakin selvää että tästä eteenpäin nuo paineet vain kasvavat, ollaan jo kovasti rajoilla siinä riittääkö kannattajille enää edes eteenpäin meno vaikka kaudesta jopa selkeästi sellainen muodostuisi. Managerimme voi vaikuttaa immuunilta kannattajien kasvavaan kritiikkiin, ehkä hän sitä peräti on mutta seura ei sitä voi olla ja Arsene ei ole Arsenal vaikka näinkin joku voi asian nähdä. Onhan se kieltämättä ongelmallista että meillä manageri asettaa tavoitteet ilman että on siitä käytännössä vastuussa muille kuin itselleen.

Eksyin hiukan asiasta, eli on täysin selvää että Arsenella on nyttemmin kädet täynnä töitä joukkueen parissa. Fokus on ja sen täytyykin olla siinä ryhmässä kenen kanssa manageri töitä tekee mutta samalla se on luonnollisesti pois kaikesta siitä muusta mihin Etelä-Afrikassa käytetyn ajan olisi voinut käyttää. Muutamaan edelliseen kesään tämä ei tee poikkeusta, olen jo aiemminkin kirjoittanut miten päättynyt kausi ei ole enää mittari siinä määrin kuin aikoinaan. Emirates Cupista on muodostumassa sellainen kirjaimellisesti viime hetken missä mennään tilanneanalyysi ja valitettavasti näin terävimmällä huipulla ajankohta on kiusallisen myöhäinen.

Kyllä itse uskaltaisin verrata joukkuetta arvokisoihin valmistautuvaan yksilöurheilijaan, kaiken pitää olla kunnossa jotta menestystä on lupa odottaa. Pienikin vamma siellä ja / tai täällä ja kultamitalin nappaa joku muu. Ymmärrän toki että lajissamme puhutaan maratonista mutta sen verran kova on taso ja kovenee koko ajan, ettei liikaa tasoitustakaan ole varaa alussa antaa tai liian hiljaisella vauhdinjaolla matkaan lähteä.

Summa summarum, toivon vilpittömästi että ainakin uusi maalivahti, miksei neljäs topparikin liittyisi mukaan ryhmään pian. Niin pian että olisivat mukana jo Emirates Cupissa jolloin harjoituspelejä on enää kolme ennen kauden avausta Anfieldillä. Kovasti valitettavaa jos alkukautta vaikeuttaisi jotkin puolustuksen heikoista kommunikoinneista aiheutuneet ongelmat. Kyllä paljon sittenkin perustuu hyvään puolustamiseen ja ihme ellei Vermaelen ja Koscielny avaa huomenna jo koko kautta silmällä pitäen. Viime kaudella vastaavassa ottelussa avasivat muuten Vermaelen ja Gallas, joista ensimmäinen pelasi peräti täydet minuutit muun kymmenikön vaihtuessa puoliajalla. Vuosi sitten tolppien välissä oli Almunia, kuka huomenna?!

Toisin siis kuin viime viikonloppuna kuvittelin, jopa spekulaatiot ovat olleet varsin vähissä, saati että nimiä olisi papereihin saatu. Maalivahtitilanteen osalta emme ole toistaiseksi kuulleet mitään managerin viestiä ja mediassakin pallotellaan nimillä laidasta laitaan, sanoisinko iän puolesta Joe Hartista Mark Schwarzeriin. Indikoiko tämä siitä että Wenger hakee ykköstorjujaa vai päinvastaisesta, pelkkää mediapeliä ja nimien ilmoille heittämistä vain koska ongelmakohta on niin yksiselitteisen selvä kaikille, paitsi..? Tästäkin syystä huomisen Barnet ottelun maalivahti (maalivahdit) herättää allekirjoittaneessa suurta mielenkiintoa.

Minulla ei ole mitään tietoa antaako manageri jonkin haastattelun tänään huomisen ottelun alla mutta toivottavasti antaa, kysymyksistä tuskin olisi pulaa. Otteluhan on muuten nähtävissä suorana ATVO:lla, valitettavasti itselläni lukee kalenterissa sellaista mitä en haluaisi jättää väliin, en edes Chamakhin ja Koscielnyn debyyttien vuoksi.

Canal+:n / MTV3:n sekoiluihin en ole ehtinyt tutustua mutta palvelu heikkenee pätkääkään tai jos taustalla on raha, eli toisin sanoen pitää kaivaa lisää kuvetta palvelun tason pitämiseksi ennallaan niin se on kiitos ei. Ymmärrän että kolahtaisi omaankin nilkkaan mutta jos ei kukaan äänestä jaloillaan niin kierre on loputon, lisää, lisää, lisää.. me maksamme siis. Katsotaan nyt, kuten sanoin, en tiedä vielä faktoista mutta äkkiseltään kuulostaa että vielä tässä vaiheessa ennen kauden alkua ilmassa on kysymysmerkkejä. Isse tekee ’virkansa’ puolesta selkoa jahka palaa keskeltä Atlantia (hieno paikka).

On aika toivottaa upeaa ja kesäistä viikonloppua! Katsotaan nyt huomisen ja sunnuntain päivitysten osalta mutta kuten jokaiselle on takuulla käynyt selväksi, olen tekemässä hiljaista itsemurhaa töissä ja välttääkseni viimeisen ehtoollisen olevan ennen kesälomaa, tarvitsen viikonlopun pari päivää kaikkeen muuhun kuin rutiineihin miksi tämäkin harrastus vuosien jälkeen on laskettava. Jään odottamaan Villen tekstiviestiä; sopii mainiosti, we have a deal!

0 thoughts on “Sooner the better – I hope

 1. Taitaa barcan runkkarit vissiin vihdoin ymmärtää ja luovuttaa kipparin suhteen…tältä kesältä.

  Kyllä se pojjaat taitaa vahvasti näyttää siltä ettei jäärä ole hankkimassa sitä uutta kassaria vaan aikoo lähteä pellekaksikolla maailman kovimpaan sarjaan……
  Legendaarista kummelisketsiä lainaten : Me on hävitty tää peli… jo ennen kuin kausi alkaa : (

 2. Fabulous tolppien välissä Barnetia vastaan ja Wzczczczsssny penkillä. Oliskohan tässä merkki Almunijan lähdöstä ja uuden veskarin tulosta? Hope so.

 3. nasri 75min 4-0

  ihan kivan näköistä peliä kaiken kaikkiaan. eka 45min paljon parempi kuin toiset 45min

 4. ihan yes peli oli joo vaikka vastus ei päätä huimaa!mut joskus ollaan hakattu päätä seinään näitä vastaan joten hyvä hyvä =) Arsenaaaaaaaaal!!!

 5. Barcelonan uusi presidentti Sandro Rosellin mukaan siirto saattaa jäädä toteutumatta, sillä seuran aikaisempi presidentti Joan Laporta on rikkonut seurojen välit.

 6. Vesku, käsittääkseni pre-season alkaa aina Barnetia vastaan koska ilmeisesti joko naiset, ressut tai junnut pelaa kotiottelunsa Barnetin kentällä ja se sijaitseekin kai ihan Arsun harjoituskekuksen lähellä.
  Pelaamalla harjoitusottelun Barnetia vastaan Arsenal tekee pikku seuralle pienen palveluksen koska perinteisesti tupa on aika täynnä Arsufaneja.
  Korjatkaa viisaammat jos olen ihan väärässä….

 7. Vit## toi parsan pujokin on niiiiiiin mulk###”mikään ei voi estää Fabregasia siirtymästä….” eikö tämmösiä voida kieltää uefan puolesta!!?? tää on nii törkeetä kaverilla on sopimus viel monta vuotta ja parsakaali ja sen pelaajat luulee olevansa jotain saatanan ylijumalia perk### et ottaa päähän!!(ja Fabregas ei julkisesti ole kertaakaan sanonut et se haluu lähtee ehdottomasti nyt…kyllä mäkin sen tiedän et joskus se haluu pelata viel siin roska sakis mut….kyl kyl) Come on GUNNERS!!!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s