Soutaa ja huopaa – fiilikset

Myönnän kiihtymykseni Joe Colen siirrosta Liverpooliin. Syystä? Se jää ikuiseksi arvoitukseksi. Ian Rush totesi että tällaista uutista Poolin kannattajat toivoivat, se oli vastaus hieman epäuskoisille faneille ja se oli viesti että seura on tosissaan. Olisiko Joen palveluksille ollut käyttöä, itse väittäisin että olisi, mutta sillä on turha enää spekuloida.

Mutta tämä Rushin mainitsema viesti kannattajille, sitä me toivomme. Ymmärrän ettei tätä peliä paperilla pelata ja Laurent Koscielny valitaan kuka tietää Valioliigan tähdistöön kauden päätteeksi mutta aivan takuulla ’statuksellakin’ on oma roolinsa isossa kuvassa. Ex-Pool Alan Kennedy sanoi että siirto on paitsi itsetuntoa nostattava uutinen kannattajille, myös Liverpoolin pelaajille. Tiedämme hyvin miten isoa roolia henkinen vahvuus näyttelee kun taistellaan ratkaisevista pisteistä ja voitoista ja siinä kohtaa kokeneemmilla profiilipelaajilla on taipumus erottua joukosta. H*lvetti, tarvitseeko edes mainita Sol Campbell? Tottakai meidän kriteerimme pitää olla astetta korkeammalla kuin Campbell mutta ymmärrätte takuulla mitä ajan takaa.

Olen kirjoittanut lukuisia kertoja siitä miten kannattajien ja pelaajien odotukset sittenkin korreloituvat jollain tasolla ja väitän että niin viheriölle kuin sen ulkopuolelle tekisi hyvää odotuksia nostattava profiilisiirto. Muitamme managerin jo legendaarisen lausahduksen siitä kuinka olemme prosentin kahden ulottuvilla dominoinnista. Palveliko viime kauden konttaaminen Valioliigan kärkijoukkueita vastaan tässä kuvassa, tuskin. Mikä sitä voisi palvella on parin tasokkaan ja kokeneen pelaajan hankinta.

Ehkäpä nämä pari hankintaa olisivat konkreettisesti jo pelaajien alitajunnassakin ne puttuvat pari prosenttia noin kuvainnoillisesti. Nämä pari hankintaa antaisivat uskoa paitsi meille kannattajille, myös pelaajille. Varsinkin heikolla hetkellä pelaajat tarvitsevat ympärilleen taitoa ja kokemusta, riittävän monta osoitetta mihin pallon toimittaa, riittävän monta osoitetta jotka omalla tekemisellään kykenevät kannattelemaan koko joukkuetta ja luomaan uskoa silloin kun sitä tarvitaan. Jokainen voi analysoida rosterimme ja miettiä montako tällaista edellä mainittua vaihtoehtoa vaihdosta kentälle komennetulla nuorella Jack Wilshirellä on ympärillään kun paine kasvaa ja tulosta olisi pakko syntyä.

Wengerin Denilsoniin ja Diabyyn manipuloima itseluottamus omiin kykyihin voi olla ehtymätön mutta valitettavasti en uskalla mennä takuuseen kanssapelaajien luottamuksesta duon kykyihin. Robin van Persie tuli vastikään kaapista ulos kritisoimalla meidän peliä kauniiksi mutta valitettavan usein tehottomaksi, Andrei Arshavin toisteli läpi viime kauden kuinka joukkueemme kaipaa vahvistusta. Eivät he kilpailua pelkää, he haluavat sitä, se motivoi heitä. Nostan vielä uudemman kerran Campbellin nimen esiin ja vaikkei Solin jalat enää huipputasolle riitä, en muista kuin ylistäviä kommentteja pelaajiemme suusta kaikesta siitä mitä Campbell kokemuksellaan joukkueeseen mukanaan toi.

Elettiin hyvinkin kuluvaa kalenterivuotta kun Cesc vielä ampui liukuhihnalta alas huhuja B*rcelonaan siirtymisestä, eikä koko asia oikeastaan edes vaiannut meitä kannattajia, olimme tottuneet siihen. Taistelimme itsemme kerta toisensa jälkeen vielä mukaan taisteluun liigamestaruudesta kunnes viimeinen sata metriä, loppusuora jonka piti oleman meille helpompi kuin pahimmille kilpakumppaneille johti pahemman luokan kompurointiin. Jälleen kerran jokainen voi tehdä omat johtopäätökset siitä mikä mihinkin johti mutta kesästä tuli h*lvetillinen kapteenin tulevaisuudesta puhuttaessa.

Kuten sanoin, aikainen lintu madon nappaa, eikä meidän Joe Colesta kannata sittenkään liikaa murehtia. Sitä en kuitenkaan kykene ainakaan täysin allekirjoittamaan jos ja kun kannattajat sanovat nyt että hyvä kun ei tullut, ei olisi ollutkaan käyttöä, olisi ollut liian kallispalkkainen, oli rahalle perso ja ettei sitten kaiketi olisi ollut laisinkaan riittävän hyvä vahvistus. Tekisi mieli kysyä että jos eilisen uutinen olisikin ollut Colen sopimus Arsenaliin, miten mahtaisi olla mielipiteiden laita siinä tapauksessa? Edelleen uskon että olimme aidosti kiinnostuneita Colesta ja sopii kysyä miksi Joe sittenkin valitsi Eurooppa Liigan karsintakierroksen? Totta h*lvetissä pitkällä sopimuksella on iso merkityksensä mutten silti kykene olemaan miettimättä josko on jotain mikä meissä ei kiehdo, olemmeko liian ranskalainen seura, tai ainakin liian vähän englantilainen?

Sellaisenkin aavistuksen kiusallisen trendin olen huomannut tänä kesänä että kisaamme pelaajista T*ttenhamin kanssa maksimissaan. Hyvä on, puhutaan tottakai vain median spekulaatioista mutta jo sekin on liikaa kun luen miten olemme kiinnostuneita siitä ja tästä mutta niin ovat kiinnostuneita myös Bari ja Udinesekin. Kun sitten Colen tapainen iso kala ilmestyy apajille, siirto Anfieldille sinetöitiin lopulta varsin sutjakkaasti. Kuten sanoin, jää arvoitukseksi mitä Joe olisi meille voinut tarjota mutta nuori mies Theo ’60k a week’ Walcott saa alkaa lunastaa lupauksia ja häneen sijoitettuja rahoja. Jäin kyllä miettimään mitä Arsene tarkoitti kun sanoi että Walcott on aina, siis aina vastannut haasteisiin viheriöllä kun tämä on kohdannut vastoinkäymisiä. Montako 60000 punnan viikkopalkan suoritusta Theon CV:hen mahtuu kahdelta edelliseltä kaudelta? Huom, edellinen oli sitten kysymys, en haukkunut pelaajaa, enkä kyseenalaistanut potentiaalia mihin jaksan uskoa, pakko koska Colelle ei ole tarvetta.

En voi sille mitään että Colen siirtyminen Pooliin teki minusta aavistuksen kyynisemmän, ainakin hetkellisesti. Muistatte varmaan kun puolitosissaan kirjoitin parisen viikkoa takaperin kuinka voinemme odottaa pian propagandauutisia siirtouutisten antaessa odottaa itseään. En osannut edes kuvitella kuinka oikeaan saatan olla osumassa. Kannattajat rakastavat Wilshireä eikä häntä olla lainaamassa alkavalla kaudella. Jatkosopimuksista arvuuttelin onko edes ketään jäljellä ja Chuks Aneke avasi pelin ammattilaissopimuksellaan. No Aneken aika on myöhemmin mutta netissä liikkuu huhuja Arshavinin jatkosopimuksesta! Tämän jälkeen onkin enää uutinen Aaron Ramseyn loisteliaan nopeasta toipumisesta (mitä toki toivomme) ja propagandalounas on katettu.

Tätä en uskalla edes ääneen sanoa mutta tämän täydellisesti hallinnasta riistäytyneen Cesc saagan jälkeen (kunhan se lopulta on ohi) voisi kaiketi todeta että kapteenihan on kuin uusi hankinta kun ura Grovella jatkuu. Sorry!

Summa summarum.. Viime kauden lopun notkahdus jätti takuulla pelaajien korvien väliin kysymysmerkkejä ja on hankala nähdä etteikö samoja epävarmuustekijöitä leijuisi ilmassa ellemme reagoi tilanteeseen konkreettisesti ja tässä kohtaa ainoaa konkretiaa on vahvistaa joukkuetta riittävästi epävarmuustekijöiden minimoimiseksi. Maalivahti ja keskuspuolustaja ovat millä mittarilla tahansa välttämättömiä. Kolmella topparilla kauteen lähtö on mahdoton ajatus ja tolppien välissä vallitseva tilanne on kestämätön. Me olemme Arsenal, eikä meillä ole ykkösmaalivahtia! Wenger on puhunut 11 kapteenista kentällä ja vaikka sekin kuulostaa jokseenkin hölmöltä, kyllä joukkueella pitää olla ykkösmaalivahti, ei kolmea tai neljää joista pelaava valitaan pitkää tikkua vetämällä. Olkoon sitten vaikka Wojciech Szczesny, pääasia että tilanne rauhoitetaan edes jossain määrin, nyt tilanne on vitsi, siis anekdootti.

Pfff.

0 thoughts on “Soutaa ja huopaa – fiilikset

 1. Laitanpa tämänkin vuorokauden puolelle ma klo 23.58 lisäämäni kommentin:

  Back in business… Kaikki varmaankin ovat lukeneet jo tämän:

  http://www.canalplus.fi/valioliiga20102011alkaa

  Eli, kuten Ville ja Hente totesivat: matseja tulee vain yhdeltä kanavalta eli lauantaisin klo 17 ei enää nähdä 2-3 matsia kuten vielä viime kaudella kaapeli- ja satelliittitalouksissa ja antennitalouksissakin 2 matsia. Rinnakkaismatseja tulee kaiketi sitten web-tv:stä ja ne siirtyvät Canalin saitilta maikkarin Katsomoon, joka kuvan laadun yms. suhteen on parannus. Mutta kaikkia matseja ei viitsitä sieltäkään näyttää: kaudessa pelataan 380 matsia, telkusta tulee noin 300 ja katsomo.fi:stä 340. Hifistit ilahtuvat uudesta teräväpiirtokanavasta, mutta se ei lisää matsien määrää.

  Ja Hente: tv:stä et saa lisää matseja, vaikka laittaisit lisää pätäkkää kehiin. Näin se toimii maikkari/canalilla. Mielenkiinnolla jään odottamaan Katsomo.fi:n hinnoittelua. Vertailun vuoksi: veikkausliiga maksaa 7 euroa per matsi ja viime kaudella canalin web-tv:ssä valioliiga 10 e per matsi.

 2. No,tuli Poolista sitten kertaheitolla kolmen miehen joukkue. Oli kyllä yllätys minulle että noinkin hyvän talouden omaava joukkue voitti palkkakilpailun. Ehkä tommoset hankinnat ovat ainoa tapa pitää ne kaksi muuta jalkapalloilijaa Liverpoolissa. Missähän ne Wengerin haluamat kokeneet ja valmiit pelaajat on?(varmaan lämpimikseen puhunut) Kyllähän toi siirto vähän nyppii.

 3. Niinpä. Kyse ei ole case-Joe Colesta vaan kyse on enemmänkin Wenkun tavasta toimia ja viestiä (tai paremminkin olla viestimättä) ulospäin. Paskaa jauhetaan faneille vuodesta toiseen ja näköjään lähinna lämpimikseen. Lopulta aina kokeneet vapaat agentit suuntaavat jonnekin muualle.

  Henkka kysyi, että missä ne Wengerin haluamat kokeneet pelaajat ovat? Isompi kysymys voisi olla, että haluavatko kokeneet pelaajat tulla nyky-Arsenaliin ja romantikko-Wengerin joukkueeseen? Jotenkin pelkään, että enimmäkseen eivät halua ja siksi meille tulee pelaajia Ranskan ja Hollannin liigoista (vrt Koscielny, Chamakh, Vermaelen). Vermaelenista sanottava, että mies yllätti viime kauden esityksillään todella positiivisesti, sen tiedämme kaikki. Koscielny on totaalinen jokerikortti ja tietyllä tapaa nobody ainakin meikäläiselle. Se, että dominoi jonkun Lorientin puolustusta, ei vielä tarkoita sitä, että dominoi Gunnerseissa… Ja pitäis kuitenkin dominoida. Chamakh on osoittanut olevansa Ranskan liigassa tähtipelaaja. Onko hän sitä Valioliigassa? Ensi keväänä olemme viisaampia.

  Piru on merrassa jos jäämme ilman MAALIVAHTIA. Meillä on kakkosveska (Vito), mutta ei ykköstä… Toimi Wenger!

 4. Aamu-tv:n urheiluosuudessa näytettiin Guardiolaa, joka jatkoi tutuksi käynyttä virrenveisuuta Cescistä. Pahimman luokan psykologista peliä ja täydellistä kunnioituksen puutetta Arsenalin ja Cescin välistä sopimusta kohtaan. Jos kadulla kävelee vastaan yksikin Barcan kannattaja, joka ottaa puheeksi tämän asian niin vedän varmasti turpaan niin että leuka murtuu. On se perkele, ettei Arsenen edellinenkään kommentti asiasta yhtään mene perille. Vitun apinat. Bar*a on mulle nykyään ihan samaa sontaa kuin Spu*s ja Muna.

  Nyt alkaa pikku hiljaa paine nouseen myös näistä meidän tarvitsemista uusista hankinnoista, jotka näyttää vaan odotuttavan itseään. Valioliigan alkuun ei ole enää neljää viikkoakaan eikä uutta veskaria vieläkään näy eikä kuulu. Meidän tapoihin nykyään kuuluu että uutta pelaajaa spekuloidaan viikko tolkulla ennen siirron virallistusta, joten nyt olis jo pirun korkea aika alkaa tapahtumaan että meillä on joku johon luottaa tolppien välissä kun kausi alkaa. Ja vaikka sinne hankittaisiin kuinka kokenut kettu tahansa niin ottaa aikansa että yhteispeli puolustuslinjan kanssa alkaa toimimaan. Elintärkeät pre-season ottelut olis sitä varten ja ne on tässä ihan käsillä jo. Musta alkaa tuntua siltä, että Arsenen tarkoittama Keeper no: 1 on jo joukkueessa. Joko Fabulous, Sczcz tai Vito. Almunija laitetaan espanjalaiseen maitojunaan ja ketään uutta ei tulekaan. Viikon parin päästä alkaa Arsenen kannattajiin kohdistama manipulointi siitä kuinka potentiaaliset ja tarpeeksi hyvät veskarit meillä joukkueessa jo on. Ja kas, samalla tavalla ratkaistaan keskuspuolustuksen ongelma. Verminator, Koscielny ja Djourou hoitavat tuon tontin ja tarvittaessa paikkauksen hoitaa Håvard Nordtveit. Ei siirtokuluja, ei lisää palkkakuluja, silti Arsene on suuressa viisaudessaan ”ratkaissut ongelmat”.

  Ja näin me saavutetaan taas tavoitteemme eli 1. Talous pysyy tasapainossa 2. Ollaan komeasti sarjassa neljänsiä 3. CL:ssä ”saavutetaan” puoliälieräpaikka jne.

  Musta tuntuu, että me ollaan koko ajan jäämässä enemmän sarjan kärjestä Englannissa eikä meissä tosiaan ole samaa vetovoimaa kuin Chelskissä, ManUssa, ManC:ssä ja Poolissa. Puhumattakaan espanjalaisista kusipääseuroista tai jopa makarooneista.

  Että tällaiset ajatukset tänä aamuna. Jälleen.

 5. Täyttä asiaa Henkalta ja Tapsalta…… todellakin alkaa tuo jokavuotinen paskanjauhaminen Wenkun suusta todenteolla kyrsimään.
  Sanat ja teot eivät todellakaan kohtaa . Kokeneet pelaajat karttavat tosiaan varmaan Arsenalia ja Wenkkua . Pitää tosiaan toivoa että Koscielny osoittautuu samanlaiseksi hitiksi kuin Verminaattori ja Chamakh sopeutuu myös valioliigaan .

 6. RvP otti sitten kymppipaidan haltuun,ja Velalle 11,jos joku on kerennyt tilaan paitoja vanhoilla numeroilla,niin saavat kuittia vastaan vaihtaa.Siis Arsenal.comista

 7. En kyllä laittaisi vielä konsonanttikasaa ykköseksi – vaikka pelasikin lainalla kohtuullisen hyvin (kait), mokailikin jonkin verran. Ilman uutta veskaria olemme ns. kusessa. Ja Cesc-saagaa ei ilmeisesti saada päätökseen ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Täällä on kovasti syytetty Barcaa, ihan syystäkin, mutta valitettavasti Cesc itse synnytti koko sopan sanomalla toukokuun loppupuolella haluavansa siirtyä Barcan penkille. Lisäksi Cesc halusi, että sopimusasia saadaan kondikseen ennen MM-kisoja – sopimusta Barcaan ei syntynyt eli Cesc olisi voinut ilmoittaa, että case is closed, mutta ilmeisesti halu siirtyä on aika kova. Mun mielestä sitä on turha kaunistella.

 8. Ja vuvuzelat sitten näkojään kiellettiin Grovellakin , olisihan sitä saattanut mennä juppifaneilla katkarapuvoileipä väärään kurkkuun mokomasta mekkalasta ; (

 9. Komppaan Isseä kovasti. Vaikka Cesc jatkaisikin Grovella, niin jotain on muuttunut. KAIKKI tietävät, että olisi halunnut lähteä Barcaan, mutta niiden rahat eivät riittäneet. Nyt varmasti fanit ja pelaajatkin suhtautuvat häneen siten, että yksi kausi vielä ja sitten lähtö. Tuskin se kauempaa enää on Lontoossa. Uskon kyllä Cescin ammattimaisuuteen, ettei vain huvikseen vedä ensi kautta…mutta silti. Ja vielä kapteenina kaveri, joka ei halunnut jäädä seuraan!!!
  No, toivottavasti Wilshere ja Ramsey nousevat Cesciä korvaamaan, kun väistämätön tapahtuu.

 10. Mielestäni on elintärkeää, että Cesc jatkaa tämän yhden kauden (ainakin). Jo ihan senkin takia, että nyt meillä olisi kaksi siirtoikkunaa ja 1 vuosi aikaa paikata Cescin siirtyminen kataloniaan. Vuosi lisää aikaa katsoa miten Wilshere ja Ramsey kehittyvät sekä tehdä myöhemmin ostoja. Nyt jos pitäisi heittää ilmoille kysymys, että kuka olisi kapu Cescin jälkeen, niin vaikeaksi heittää. Iän puolesta ehkäpä Arshavin, mutta mielestäni tykkimiehissä ei todellista johtohahmoa Cescin jälkeen ole.

 11. kyllä isse sanoo asiat niinkuin ne on…..ainakin joskus :). itse samaa mieltä, vaikka barcalaiset saa näköjään sanoa ja tehdä mitä haluaa, ni kyllä myös cesc on ollut halukas lähtemään (tai no vitustako mä totuutta tiedän, mut tän asian ois voinu toisinkin hoitaa)! ja kuten tommi totes kapteeni joka ei haluis ees pelata meillä, ei hyvältä vaikuta. minä jopa toivoisin et ne runkkarit suostuis maksamaan sen 60millii ni ei muutakuin lihoiks vaan…..ikävä todeta! nyt kädet ristiin et saadaan hyvä startti kuteen ja sitä kautta unohdettua et kuka haluu pelata missäkin ja kaikki vetäis hampaat irvessä päätyyn asti! siinä sitä ollaankin jos alkuun otetaan turpaan poolilta ja elo-syyskuussa tulee vielä 2-3 tasurii/tappioo ni tästä saattaa tulla todella synkkä kausi! itse pyydän (enää) kolmea vahvistusta: tottakai molari ja toppari, mut sit vielä keskikentän keskustaan sitä van bommel-tyylistä kaverii.
  noiden jälkeen usko on kova kauteen jos loukkaatumiset pysyy kurissa. tää näyttää kyl kieltämättä aika huteralta tällähetkellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s