Metsätaipaleella

Kolme yötä jouluun on, laskin ihan itse.. eilen. Kummelit sikseen, tosin jos Matti Näsä olisi Gooneri, hänellä olisi takuulla asiaa. Dennis van Persie on kymppi, Vela numeroa ’suurempi’ ja Dudun ura jatkuu jossain itäisessä Ukrainassa, all the best mate! Otsikoita NewsNow tarjoili varsin mukavasti mutta otsikoiden alta paljastui lopulta turhauttavan vähän. Olo on kuin ratin takana loputtomalla suoralla, tekisi h*lvetisti mieli poiketa tankkaamaan mutta mitään ei tule vastaan, pelkkää metsää tien molemmin puolin.

Ehdin jo aavistuksen innostua kun Denilsonin nimeä ei löytynyt Itävaltaan matkanneiden pelaajien listasta kunnes luin että brasilialainen kärsii nivusvaivoista. Eduardon nimeä listalta ei luonnollisesti löytynyt mutta kaiketi ripulista toipuneen Manuel Almunian kylläkin. Niin, kenelläpä ei olisi vatsa kuralla Almunian housuissa? Henkilökohtaisesti koin tottakai takaiskuna kun Nicklas Bendtnerin leiritys jää väliin, juutin loukkaantumiskierteeseen ajautuminen huolestuttaa. MM-loppuottelijat Cesc ja Robin jatkavat lomaansa.

’Six’ totesi eilen kommentissaan osuvasti; ’kieltämättä aika huteralta näyttää’. Naulan kantaan, olen kyllä aidosti pettynyt että Marouane Chamakh ja valtaosalle meistä täysin tuntematon Laurent Koscielny ovat tässä vaiheessa ainoat vahvistukset missioomme palata pokaalikantaan tällä kaudella. Valitettavintahan tässä on se että ongelmakohdat tiedetään, ne on managerin suulla myönnetty ja siitäkin huolimatta juuri siellä tilanne on kaikkein huterin.

Kyllä minä väitän että meillä kannattajilla on kaikki syy olla huolestuneen kriittisiä ja oikeus se julki tuoda. Wengerin filosofiaan ei kuulu osin markkinointimielessä leireillä mm ManUn ja Chelsean tapaan Aasiassa tai Yhdysvalloissa, managerille juuri Itävallan tapainen leiritys on ylivertainen tapa hitsata joukkuetta kasaan kauden kynnyksellä. Jos ja kun näin, puhumattakaan niistä toukokuun kauniista puheista, on pirullisen hankala yrittää motivoida itseään alkavaan kauteen kun mielessä on kuitenkin ilman muuta menestys.

Kiitos korkeampien voimien emme sentään kuule vuvuzeloja Grovella! Toivottavasti en kuule koko sanaa enää koskaan.

En voi olla toistamatta sitä epäkohtaa että Arsenella vierähti kuukauden päivät kesätöissä TV-kommentaattorina, sen sijaan että olisi kommentoinut MM-kisoja kotisohvalta ja tehnyt hartiavoimin töitä Arsenalin menestyksen edesauttamiseksi. On päivänselvää että toissapäivänä alkanut intensiivinen leiri sitoo managerin hyvin tiiviisti tähän hetkeen ja koska Ivan Gazidis on osoittautunut sellaiseksi velhoksi.. kiinteistöbisneksissä, tunnen verenpaineen kohoavan. Alan olla yhä vakuuttuneempi ettei ennen Emirates Cupia ole odotettavissa mullistavia uutisia.

ATVO:n lisenssin omistavat voivat seurata tänään illalla klo 20 alkaen alppimaan leirin ensimmäistä kahdesta harjoitusottelusta kun vastaan asettuu Sturm Graz, die ’Gunners’ kommen!!! Kotijoukkue avasi kotoisen sarjansa viikonloppuna 3-0 vierasvoitolla sellaisesta suuruudesta kuin SV Josko Ried, mikä on olennaista ehkä vain siksi että vastassa on joka tapauksessa jo sarjakautensa käynnistänyt vastustaja. Voisin kuvitella että ystävyysottelun leimasta huolimatta illalla mennään jo suht vauhdikkaasti, Sturm Grazilla on omat halunsa tasonmittaukseen ja meillä panoksena on paikka kokoonpanossa Anfieldillä ja osin paikka ylipäätään 25-päisessä kaudelle nimettävässä kokoonpanossa.

Siirtohuhuja? Mail yhdisti meidät Pape Diakhateen, erm, hate the idea! No mainitsin koko asian vain siksi että kun juuri pääsin eilen asiasta mainitsemasta, myös T*ttenham ja Sunderland ovat kiinnostuneita. Toiseksi, ei kiitos enää yhtään ’ranskalaista’, olkoon senegalilainen tai ei. Toisaalta Wikipedia tietää kertoa että Diakhate olisi pelannut useamman kerran maalivahtina Senegalin paidassa?! Metro puolestaan löi pöytään kaikki valttikortit ja uutisoi italialaislähteisiin vedoten meidän suunnittelevan tarjousta peräti kolmesta talousvaikeuksissa olevan Ajaxin pelaajasta. Kunnianhimoinen uutinen mutta uskaltaisinko sanoa peräti etten ainakaan purematta niele, heh. Tämä idea saattaisi puolestaan olla hyvinkin aiemmin mainitun Gazidisin. Jos ei markkinointileirille, niin ehkäpä sitten näin, onhan sitä aikaisemminkin kokeiltu.. huonolla menestyksellä, muistanette muuan Junichi Inamoton.

Virallisilla sivuilla jotain Wilshiren ja Djouroun kuulumisia mutta eiköhän olisi osattu käsikirjoittaa jokainen ihan samat ajatukset ilman haastatteluitakin, metsäinen suora ei ota loppuakseen. Tiedättekö, laskin alussa päiviä jouluun ja ehken ihan väärässä olekaan. Kolmen viikon hellejakso on päättymässä viikonloppua kohden lähes 20 asteen lämpötilan laskuun, ai että piristävää. Mutta, mutta..

– Kala syö paremmin.

– Uimavesi tuntuu lämpimällältä.

– Saunassa viihtyy paremmin.

– Olut pysyy pidempään viileänä.

– Viilentävän kesäsateen ropistellessa ikkunaan on romanttista sytyttää takkaan tuli, kietoutua viltin alle ja syventyä kirjan pariin.

– Töihin palaavalla kolleegalla on paljon inhimillisemmät oltavat konttorilla kuin allekirjoittaneella on ollut kuluneet viikot.

– Sinilevän kasvu hidastuu ja kuumuudesta kärsineiden vanhusten eloon ja oloon on luvassa helpotusta (mikä on tottakai oikeasti hyvä asia).

– Pfff..

Missä v*tussa se huoltoasema viipyy!!!

0 thoughts on “Metsätaipaleella

 1. Ei piä kuin toivoa että Eduardo saa uran nousuun jälleen, kaikkea hyvää hänelle!

  Eilisen kommenteissa Mati päivitteli tulevaa kapteenia kun Cesc lähtee ja mielestäni vastaus on hyvin selvä: Thomas Vermaelen. Miehellä on kokemusta kapteenina toimimisesta ja eleet kentällä viittaavat hyvinkin tietynlaiseen johtohahmoon. Johan Vermaelen sanoin heti Arsenaliin tultuaan että haluaisi kantaa kapteenin nauhaa. Enemmän onkin sitten mietittävä, kuka pystyy korvaamaan Cescin pelilliset kyvyt Fabren joskus lähtiessä.

 2. Aivan loistavaa tekstiä!!!!!Kovia oli Wengerin puheet tosiaan toukokuussa,että valmiita pelimiehiä pitää hankkia rosteriin,vaan ei näy eikä kuulu.Prkl

 3. Aika pienellä korvauksella Dudu siirtyy Ukrainaan jos tuo 6 miljoonaa puntaa pitää paikkansa. Pieneltä korvaus tuntuu lähinnä siksi, että kun näitä siirtomarkkinoita on tullut jonkin verran nyt seurattua niin ei ole kovin kummoinen peluri tarvinnut ainakaan nimensä puolesta olla niin silti siirtokorvaus on usein siellä 10 millissä ja ehkä enemmänkin. 6 milliä maajoukkuehyökkäjästä Arsenal-taustalla on ainakin mun mielestä kovin vähän, mutta eihän meillä ennenkään ole osattu tehdä bisnestä poislähtevillä pelaajilla. Toisaalta Dudun lähtö on kuitenkin seuralle hyvä asia, sillä sen Birminghamissa sattuneen pahan loukkaantumisen jälkeen mies ei enää missään vaiheessa osoittanut sellaisia otteita, joita Arsenalin hyökkäyspäässä pitää osoittaa. Dudu kuului kesän alussa yhtenä pelurina mun ”lähtevien listalle” ja tämä näyttää nyt siis toteutuvan. Hyvä niin sekä seuran että pelaajan kannalta. Toivottavasti Eduardo saa nostetta uralleen muualla. Joukkueen vahvistaminen on kesäisin ihan ykkösprioriteetti, mutta toisaalta toisesta päästä täytyy myös ”pullauttaa” ulos vapaamatkustajat, höntsääjät tai muuten tasoltaan riittämättömät. Nyt ollaan ”päästy” jo kahdesta tällaisesta sillä Dudua ennenhän jo Syltty lähti. Billyn ja ehkä Solinkin olis toivonut jäävän ja Campbellin tilannehan on vielä tavallaan vaiheessa, ainakin Arsenen sanojen mukaan. Meridan lähtö aikaisemmin ei ollut niin toivottava, ainakaan mulle, mutta toisaalta ehkä espanjalaiselle ei koskaan olis tullut kunnon näyttöpaikkaa tykkipaidassa. Voi olla että ”lähtijöiden listalta” ei enää muita siirtoja tulekaan. En millään jaksa uskoa että esimerkiks Denilson vaihtais maisemaa. Brassi nauttii jostain kumman syystä managerin vankkumatonta luottamusta ja mun mielestä täysin perusteettomasti.

  Nähtäväksi jää käyttääkö Arsene näitä Dudusta saatavia suolarahoja fiksusti eli uusien pelureiden tuomiseen seuraan.

 4. Simpsonhan ei näkojään ole itävallan leirillä mukana vaikka heitti pari kaappia eka harkkamatsissa . Luultavasti siis ei kuulu Wenkun ainakaan tämän kauden suunnitelmiin , lainalle?

  Paras asia mikä tähän mennessä on siirtomarkkinoilla tapahtunut , on syltyn häipyminen : )
  Eipähän tarvii sitä perunapäätä enää katsella ja pelätä hirvittäviä hasardeja…

  Kuten Gunner edellä mainitsi , Denilson nauttii Wenkun suunnatonta luottamusta….harva ymmärtää miksi.

  Dudu oli hieno pelaaja ja ihminen , ei kuitenkaan enää pystynyt nousemaan aikaisemmalle tasolleen hirvittävän loukkaantumisen jälkeen. Kaikkea hyvää hänelle.

 5. Denilson ei tarvitse harjoitusmatseja – viime kausi alkoi yläkulmavedolla Evertonin häkkiin ja tämä kausi alkaa yläkulmavedolla samalla paikkakunnalla toisen bändin häkkiin. Tästähän olemme samaa mieltä, Tapsa?

  Jep, mikäli RvP:ssä ei ole kapteeniominaisuuksia, Vermaelen kapteeniksi ja mieluiten jo alkavalla kaudella.

 6. Aikamoiselta paketilta kuullostaa tuo Stekelenburg, van der Wiel ja Suarez trio. Jos tuon 42 miljoonaa puntaa jakaa kolmelle, niin siitähän tulee 14 miljoonaa per pää. Ei kovin paha.

  Suarezin tosin saisi minusta jättää samantien ulos tuosta paketista. Opin oikein vihaamaan pelaajaa MM-kisojen aikana. Kaatuu kuin höyhen jokaisessa tilanteessa ja valittaa aivan joka kerta tuomarin päätöksistä. Koko ajan sellainen ilme päällä kuin olisi kilo paskaa lemuamassa ylähuulessa, enkä nyt tarkoita nuuskaa. Peribrittiläiset Gooneritkaan tuskin tälläistä pelaajaa kovin mielellään toivottavat tervetulleeksi Emiratesille. Eivätkä ne meidän ongelmat siellä hyökkäyspäässä ole. Tosin Suarezhan on tunnustetusti tämän hetken paras maalivahti maailmassa 🙂

  Stekelenburgin ja van Der Wielin ottaisin taas avosylin vastaan. Hollantilaisilla on pitkät ja hyvät perinteet Arsussa ja tämähän olisi vain ’luonnollista’ jos herrat rosteriimme liittyisivät, voitaisiin katalonialaisittain sanoa. Ennen MM-kisoja sanottiin, että Hollanti tulee kaatumaan mm. maalivahtipeliin nyt kun ei ole van der Sar enää tolppien välissä, mutta Stekelenburg vakuutti meikäläisen ainakin aivan täysin tasaisuudellaan ja muutamalla huippupelastuksella. Kyseessä on todella maailmanluokan veräjänvartija, joka ratkaisisi maalivahtiongelmamme hieman pidemmäksi aikaa kuin Schwarzer. Myös vand der Wiel pelasi hyvät kisat. Toppariahan oikeasti tarvitsisimme, mutta ei kilpailu Sagnalle koskaan huonoa tee, koska hän on kuitenkin ykkösvalinta.

  Arsenal.com:in Online Pollissa on myös ihan mielenkiintoinen kysymys menossa tällä hetkellä, toivottavasti viesti menee Wengerille asti 🙂

 7. RvP, Vermaelen ja Clichy ovat mielestäni ne pelaajat joista pitäisi valita Cescin jälkeen kapteeni.

 8. xavi voi tunkea päänsä per#####!!!

  If we don’t manage to get his signature this season then Arsenal only really have him on loan for a year – because there is nothing they can do to stop him joining next summer.

  elikkä sopimuksella ei oo mitään virkaa vai! toki jos parsalla on se 70milj ens kesänä ja fabregas haluu oikeesti velka seuraan niin sitten kyllä…..Fabregas sais kyllä sanoo nyt jotain!!??

 9. Isse, Denilson, tuo hölkkabrassi on totaalinen musta piste Wenkulle ja sinulle;) Ja paidan koko oli M. 5 punnan feikkipaidan. Tuon syksymmällä.

 10. Samir tuntuu olevan tulessa , ei kesäterässä. Nätti vaparimaali nollaan-kahteen . Vituttaa vaan kahtoo tuota maalivahdin irvikuvaa Arsun tasoisen seuran tolppien välissä , hyi helvetti

 11. Walcott, Wilshere, Gibbs, Eastmond, Lansbury ja Emmanuel-Thomas.

  Muukalaislegioona, jne… En piittaa mistä maasta kentällä olevat pelaajat ovat, mutta pisti kyllä silmään tuo brittien melkoinen määrä toisella puoliajalla.

  Huomaa muuten, että kaverit ovat vetäneet kovaa reeniä viime päivät – aika montaa pykälää rauhallisempi tempo, kuin Barnet-pelissä. Lisäksi tuo korkea puolustuslinja tulee maksamaan meille myös ensi kaudella aika monta pistettä – toivottavasti ei liikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s