Masentavaa ja pelkkää negatiivista asiaa

Varabloggaaja jälleen vuorossa ja mistähän sitä oikein aloittaisi. Kauden avaus on tällä viikolla, mutta kaikki uuden kauden yleensä tuoma positiivisuus ja toiveikkuus on itseltäni täysin kateissa. En vain yksinkertaisesti näe tämän joukkueen pystyvän voittamaan mitään pokaalia tai edes kovin tosissaan taistelemaan niistä. Hommat tuntuvat olevan suoraan sanottuna aivan päin p*rsettä liian monen asian kohdalla.

Aloitetaan siitä pahimmasta eli maalivahtikysymyksestä ja Fabianskista. Ei kai kukaan selväjärkinen voi peluuttaa Fabianskia enää peliäkään, mies ei yksinkertaisesti voi olla maalilla sunnuntaina, eihän? Jos Wenger tämän maalivahdin irvikuvan laittaa kentälle niin luotto manageriin alkaa olla pohjamudissa, tämä on yksinkertaisesti ratkaisu mitä edes managerin selittelytaidoilla on turha yrittää puolustella. Omissa silmissäni Wengerin aikakausi alkaa olla ohi jos Fabianski astelee Anfieldin nurmella avauskokoonpanossa.

Miten ihmeessä tähän pisteeseen ollaan tultu, sillä itse olen pitkään ollut Wengerin vankkumaton kannattaja. No katsotaan nyt mitä viikko tuo tullessaan ennen kuin mennään tuomioissa tämän pidemmälle. Tosin jotenkin mihinkään hankintoihin ei ole jaksanut uskoa enää vähään aikaan. Ja vaikka uusi maalivahti ja toppari tulisikin niin voi sanoa, että liian myöhään ainakaan kun puhutaan ensimmäisestä tai ensimmäisistä peleistä.

Muutenkin tilanne alkaa lähennellä tragikoomista. Cesc ja RVP ovat harjoitelleet reilun viikon, mutta eivät ole mukana sarja-avauksessa. Tosin kapteeni kyllä pystyy lähteä pelaamaan HARJOITUSMAAOTTELUA Meksikoon kolme päivää ennen sarja-avausta, jossa ei kuitenkaan ole pelikuntoinen. Ei h*lvetti tähän riitä enää kirosanat kuvaamaan tilannetta. Olisiko mahdollista seuran tarkoitan siis Wengerin keksiä kapteenille joku loukkaantuminen samaan tapaan kuin esim. Ferguson keksii aina avainpelaajilleen ennen typeriä harjoitusmaaotteluja. RVP puolestaan on vapautettu Hollannin toimesta maaottelukomennuksesta, mutta ei silti pelaa sunnuntaina. Kuulostaa hienolta ja mikäpäs siinä kun rinki on niin laaja, että paikkaajia löytyy kenelle vain.

Varmoja poissaolijoita ovat siis Fabregas, RVP, Bendtner, Ramsey ja Vela. Epävarmoja tapauksia on ainakin keskikentän kolmikko Song, Diaby ja Denilson, jolla ei ole ainuttakaan harjoituspeliä alla. Hienosti menee mutta antaa mennä vaan. Niin ja listasta aivan unohtui Arshavin, joka ei pelannut lauantaina viimeisessä harjoitusottelussa ja pelaaminen sunnuntaina on myös ilmeisesti epävarmaa. Yhtään ottelua kaudesta ei ole pelattu ja poissaolijoiden lista sarjan avaukseen on yhdeksän pelaajan pituinen ja yhdenkään nimi ei valitettavasti ole Fabianski. Sanattomaksi vetää..

Lauantain Legia peli oli jotain sanoinkuvaamattoman kauheaa, mutta mitä toisaalta voi odottaa jos entisestään heikkoa maalivahtiosastoa tahallaan huononnetaan verrattuna viime kauteen ja lisäksi puolustukselle tehdään sama. Tarkoitus oli päinvastainen ainakin managerin puheiden perusteella viime kauden loputtua, mutta tuloksena taitaa olla täysi katastrofi, kuten Legia peli näytti. Jos Legia pystyy prässäämään meidän puolustuksen noin sekaisin niin en edes uskalla ajatella mitä tulee tapahtumaan sunnuntaina kun Liverpool tulee sarja-avaukseen uuden managerin ja kotiyleisön tukemana. Liian pelottava ajatus, että siitä voisi jatkaa yhtään pitempään. No sen verran täytyy mainita, että itse en juuri veikkaamista harrasta enkä varsinkaan Arsenalin pelien kohdalla, mutta sunnuntaina taitaa kupongille mennä ykkönen Liverpoolille. Masentavaa, mutta Fabianski maalilla ja puolustaminen muutenkin lauantain kaltaista sekä lisäksi puuttuvat avainpelaajat niin edes piste olisi kova suoritus. Nykyisillä tiedoilla ja mahdollisella kokoonpanolla ei vain jaksa uskoa edes pisteeseen.

Nyt riittää tältä päivältä, sillä en keksi mitään positiivista enkä halua enää jatkaa tälläkään linjalla, Ai niin meinasi ihan unohtua, Wenger on allekirjoittamassa ilmeisesti uutta sopimusta. Ensimmäistä kertaa todella tuntuu, siltä että ehkä olisi kaikkien kannalta parempi jättää tuo sopimus tekemättä.

0 thoughts on “Masentavaa ja pelkkää negatiivista asiaa

 1. Saanko kysyä että mitä v**tua sinä oikeen selität? Maalivahtihuoli on kyllä täysin aiheellinen ja Legia peli ei paljon naurattanut, mutta meidänhän pitäs kannustaa tätä seuraa eikä mollata. Lopeta nyt tuo v**un itkeminen ja laita se huivi kaulaan ja ala uskomaan. Me otetaan se kannu tänä vuonna.

 2. no kyllä villekin rupee uskoo viel =) mulla usko katossa taas näin kauden kynnyksella ja tietysti pelottaa hieman toi maalivahti homma mut tehään sitten enemmän ite =) ps. ja se yks ainakin yks pakki vielä kiitos ja Arsenal voittaa mestaruuden!!!

 3. Villen pohdinta ei ollut ollenkaan liian negatiivista. Pikemminkin päinvastoin. Wenger on nyt kaivanut verta nenästään tarpeeksi kauan, mies vaihtoon. Kukaan selväjärkinen ei lähde kauteen yhdellä topparilla ja ilman maalivahtia. Tilanne olisi ehkä ihan ok Scunthorpelle kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla, mutta ei JUMALAUTA VOI OLLA MAHDOLLINEN ARSENALILLE! Tämän kaiken päälle kun lisätään jatkuva paskanpuhuminen meille kannattajille, siis meille jotka maksamme koko lystin, tuntuu aivan käsittämättömältä ajatukselta, että AW jatkaisi joukkueen peräsimessä.

  Kaikki kommentit mallia ”markkinoilla ei ollut puolustajia/maalivahtia” ovat täyttä sitä itseään. Aina löytyy vahvistuksia meidän tasoiseen puolustuslinjaan. Varsinkin toppariosastolle, jossa Ylivieskan T. Adamskin olisi todella kova vahvistus – maalivahdeista nyt puhumattakaan.

  Valheisiin ja katteettomiin lupauksiin voi aina uskoa, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että nykyisellä joukkueella ei olla neljän joukossa. Tuntuu aivan helvetin pahalta sanoa tuota ääneen mutta vielä pahemmalta tuntuu se, ettei kukaan joukkueessa ole reagoinut tilanteeseen.

 4. Joopa joo… Villelle taitaa olla turhaa kehottaa kaivamaan huivia esiin. Kaveri on yksi Suomen eniten Highburylla ja Grovella huivia viime vuosien varrella heilutellut gooneri. Respect.

  Yli 30 vuoden Arsenal-kannattamisen jälkeen voin sanoa, että Fabianski ei ole uskon asia tai edes Arsenalin huivin arvoinen pelaaja. Nakkisormi mäkeen ja äkkiä. H..vetin kyytiä! Hävettää, että meillä on tuollainen irvikuva maalissa. Me ei oteta yhtäkään kannua jos Lukasz Fabianski toilailee tolppien välissä. Kipeä fakta.

  Pat Jennings, John Lukic, David Seaman, Jens Lehmann… Lukasz Fabianski. Kuka ei kuulu joukkoon? Oikein vastanneiden kesken arvotaan Legia Varsovan kausikortti. Ehkä?

 5. Noi harjotusmaaottelut tässä vaiheessa kautta on kyllä niin syvältä kuin FIFAn toiminta nyt yleensä voi olla. Ihan oikeesti, ketä millään muotoa kiinnostaa höntsämaaottelut näin pian MM-kisojen jälkeen, etenkin kun suurin osa joukkueista lähtee peleihin täysin kokeilujengeillä?

 6. Ensimmäiselle kommentoijalle: Et ole ilmeisesti ollenkaan perillä Arsenalin asioista. Villen blogi oli täyttä asiaa eikä siinä ole pätkääkään ”itkemistä” kuten väität. Ville totesi asiat vain niin kuin ne ovat. Valitettavasti on realismia olla odottamatta menestystä tällä jengillä. Meidän alakerta on aivan liian heppoinen eikä leveyttä ole nimeksikään. Vanha sanonta kuuluu että otteluita voitetaan hyökkäämällä, mestaruuksia puolustamalla eikä meidän nykypuolustuksella ole mitään jakoja klaarata pitkää kautta läpi mestaruushaaveet mielessä. Koko joukkue on aivan katastrofaalisessa tilassa kun ollaan menossa kohti todella vaikeaa kauden avausottelua Anfieldilla. En ala luettelemaan ikäviä asioita, kaikki on mainittu Ville blogissa.

  Seura ei ole enää vuosiin voittanut mitään ja silti managerin sopimusta ollaan jatkamassa. Helvetti! Wenger saa operoida täysin mielensä mukaan vailla vastuuta. Enpä tiedä juuri mitään muuta tän tason organisaatiota, jossa valta ja vastuu ovat noin kaukana toisistaan. Tätä peliä pelataan kannattajille, mutta kannattajien mielipietillä ei ole mitään merkitystä niille ketkä tässä seurassa asioista päättävät. Ihmeellistä. Niin moni kannattaja blogeissa samoin kuin usea seuran entinen pelaajakin ovat vaatineet muutosta ja vahvistusta joukkueeseen, mutta silti uuteen kauteen lähdetään saman tasoisella tai jopa heikentyneellä miehistöllä.

  Tulin hankkineeksi uuden pelipaidan. Jotenkin tuntuu nyt että olis pitänyt jättää ostamatta. Jos ei muuta niin yksittäisen kannattajan pienenä protestina nykymenoa kohtaan. Kriittinen ja realistinen saa olla vaikka täysverinen gooner olisikin. Jos kukaan ei koskaan kritisoi niin silloin seurassa liian moni purjehtii kivasti sellaisella mukavuusalueella, josta menestystä on turha hakea.

  Jättäisin mielelläni Wengerin sopimuksen uusimatta.

 7. Ensimmäiselle kommentoijalle: Ota selvää asioista ennenkuin alas huutelemaan. Ja niinkuin Tapsa ylempänä sanoi, niin kunnioitusta Villelle, että jaksaa Henten ohella kirjoittaa tätä blogia ja kannattaa vuodesta toiseen tykkimiehiä. Uskon, että ottaa päähän kun Arsenalia arvostellaan, mutta nyt on kyse rakentavasta palautteesta, joka kaikenlisäksi totta.

 8. Villen blogi on tosiaan täyttä asiaa ja REALISMIA . Kuten Gunner jo kirjoitti , mestaruuksia voitetaan vanhan viisauden mukaan puolustamalla ja meidän alakerta on tällä hetkellä suorastaan häpeällinen tämän tason peleihin.
  Sehän tässä eniten vituttaa kun jo parilla puuttuvalla palasella tilanne olisi aivan toinen?
  Entiset pelaajat näkevät tämän , kannattajat näkevät tämän mut AW EI HALUA nähdä sitä.

  Luultavasti tässä on vaan takana se että hän ei suostu myontämään näiden muutaman vapaamatkustajan kohdalla että on tehnyt virhearvioinnin heidän kehityksensä suhteen?

  Lisäksi tuo jatkuva paskan syottäminen kannattajille katteettomien lupausten muodossa alkaa saada hardcorefanit jo raivon partaalle ja oppositio Wenkkua vastaan kasvaa päivä päivältä.
  Jos Wenkun sopimusta jatketaan niin sama meno tietenkin jatkuu….?

  Jaksan vielä epätoivoisesti uskoa että tällä viikolla hankitaan ainakin se toppari , maalivahdin suhteen on tainnu jo toivo mennä . Polakkahan on Wenkun mielestä aivan ”amazing”, voi luoja.

 9. Villen & co. kanssa ehdottomasti samoilla linjoilla, jos ei se nyt jo ole käynyt selväksi.

  Olen myös Villen kanssa kuulunut tuohon Wengeriin luottaneiden joukkioon, mutta kieltämättä ei tullut yhtään hyvä fiilis, kun luin eilen managerinmme väläyttelevät jatkosopimuksestaan. Toisin olisivat olleet asiat, jos fanien huutoihin olisi vastattu ja rosteri olisi kunnossa.

  Minä myös ostin uuden paidan ja liput ja matka on taas tulevalle kaudelle tilattu. Silti on paskanmaku suussa. Sen paskan on Arsene sinne syöttänyt. Ja käsittämättömän kauan hän saa sitä tehdä. Jos Wenkulle nyt värkätään jatkosopimus, se on selkeä linjaus sitten koko seurajohdolta, että fanien äänellä ei tässä seurassa ole enää mitään merkitystä. Niin minä ja monet muutkin ovat tyytymättömiä, mutta silti pistävät merkittävän summan vuosipalkastaan kaikkeen krääsään ja pelimatkoihin sekä pelien seuraamiseen maksukanavilta. Ja niin kauan kuin me niin tehdään ja stadion on täynnä, johdon toimilla on meidän fanien siunaus, vaikka eri mieltä asioista olemmekin. Ei se vain ole niin helppoa rakkaan seuran kannatusta, vaikka välillä vituttaakin. Nyt on tosin vituttanut jo kolme vuotta!

  Canal+:n toiminta alkaa muistuttaa Arsenalin toimintaa. Suoria lähetyksiä karsitaan isolla kädellä ja osa siirretään ”Katsomoon” uusien maksujen taakse. Silti meikäläinen monien muiden tapaan maksaa kiltisti (vaikkakin asiasta maristen) kuukausimaksuja eläen siinä toivossa, että oman seuran pelit eivät osuisi samaan aikaan Poolin, Chelskin tai Manun kanssa, sillä silloin ei Arsun pelejä suorana nähdä. Toki voin sen sitten katsoa Katsomosta extrahintaan.

  En koskaan toivo omillemme tappiota, mutta nyt se saattaisi olla tervettä. Murskatappio Anfieldilla saattaisi tehdä jopa jotain hyvääkin. Toisaalta se saattaisi nujertaa pahasti ne pelaajat, jotka meillä nyt pelaavat ja seuraavista peleistä ei tule helppoja. Miten ihmeessä maalivahtikysymys ja toppariosaston vajaavuus saadaan ratkaistua? Hyviä ehdotuksiahan meillä on kaikilla, mutta miksei niitä toteuteta? Miksei Arsene niitä toteuta? Kyse ei ole siitä, etteikö hän asiaa olisi tiedostanut, totta helvetissä on. Ei Wenkku mikään tyhmä ole – jääräpäinen vain. Vaarallisen jääräpäinen.

 10. tietääkö kukaan oikeesti mitä jalkapallo joukkueessa tapahtuu ja miten sitä hoidetaan yms.!!?? elikkä kuka on perillä Arsenalin asioista!!??joten turha mun mielestä mesota koska kaikilla on omat lähteensä ja mielipiteensä ja mun on et se mestaruus tulee ja sillä siisti =) Arsenal for ever!!!

 11. uskoakseni meillä ei makseta velka rahalla palkkoja kuten joissain seuroissa!! ai ai goonerit lauantaillakin on taas joku merkitys!!=) vakioo ja Arsenalin pelejä!! (vaik eka peli onkin su) =)

 12. On tää hienoa. Kun Sun ”tiesi” Arsenalin jahtaavan Reinaa, Mirror pisti paremmaksi ja ”tietää” Wengerin haluavan Cityn Shay Givenin… Toivottavasti viimeistään huomenna Daily Star ”tietää” Wengerin kyyhävän tarjousta, no, vaikka Jässistä…

  Mutta kolikon toinen puoli on synkempi: jopa brittitabloidit tajuavat, että Arsenal tarvitsee maalivahdin. Ja siksi tekevät näitä juttuja, joilla varmasti (Pohjois)-Lontoossa lehteä myydään. Kaikki Arsenalista kiinnostuneet haluavat epätoivoisesti uskoa, että jokin näistä jutuista pitää paikkansa.

  No, Wenger tietää parhaiten. Ja vastaus taitaa olla Almunia. Heppu pelasi Celtic-matsin hyvin ja tähän Wenkku taitaa takertua. Selviö on, että konsonanttikasa ja Vito ovat sivuosissa – toinen lainalle, toinen kolmosveskariksi. Minimaalinen oljenkorsi on se, että Wenkku sittenkin herää ja hankkii uuden kassarin. Ja pistää Fabin huuto.netiin.

 13. Maucella ihan hyvää pointtia. Minulla ei ole faktatietoa mistään, mutta epäilen vahvasti, että Arsenalin organisaatiossa työskennellään ihan tosissaan sen eteen, että kauteen lähtisi kilpailukykyinen ryhmä. Mistä tässä tietää, että kenestä kaikista Arsenal on voinut tehdä tarjouksen? Bremenillä on oikeus pitää Mertesackerista kiinni siinä missä Arsenalin Fabregasista. Tai Poolilla Reinasta. Itse edelleen toivon, että Arsenal vahvistuu ainakin topparilla ja malivahdilla. Mutta luotan kyllä Wengeriin enemmän kuin itseeni sen suhteen, että ketä nämä voisivat olla ja mihin hintaan. Epäilen myös Wengerin tiedostavan joukkueen tarpeet moninkertaisesti paremmin kuin kannattajat. Näin sen näen.

  Loukkaantumisia on taas kasaantunut ikävästi. Vaarana on, että oravanpyörä on käynnissä jo ennen ekaa virallista ottelua. Loukkaantumiset eivät toki taida olla Arsenen vika?

 14. Miksi ensimmäinen ajatus O’Neilin erojen jälkeen oli, että kaverin pitäisi tulla Arsenaliin. Silloin luotto Wengeriin ei voi olla kovin kova..

 15. Valioliigakausi on alkamassa, mutta Vermaelen hiippailee keskiviikkona Turussa! Toivottavasti Losa tai joku muu ei pistä sukille – onneksi Kuqi ei ole mukana.

 16. Uskallan väittää, että itse Ukkojumalalle menee pieni miinus näistä loukkaantumisista. Meillä niitä tuppaa olemaan enemmän kuin muilla keskimäärin ja suuri osa niistä on mystisiä takareisivammoja, on myös vatsalihasvammoja, nivusvammoja ym. Osa varmasti sellaisia, jotka johtuvat jostain, mitä tehdään väärin joko harjoittelun, palauttelun, lihashuollon tms. suhteen tai sitten olosuhteissa on jotain tiedostamatonta vikaa. Jokin pieni juttu, jota ei ole tajuttu. En ole mikään urheilulääkäri, mutta tämä on minun villi veikkaus. Näistä on jauhettu ennenkin.

  Ja miksi meidän pitäisi tietää, miten megakokoista jalkapalloseuraa johdetaan??? Ei minulla ole aavistustakaan, minkälaisia linjauksia johtokunta tekee ja minkälaiset ohjeet se antaa omaa strategiaansa toimitusjohtajalle organisaatioineen toteuttaa. En myöskään tiedä miten sitä tuotteena markkinoidaan, miten järjestetään ottelutapahtumat, vieraspelit, harjoitukset, huollot, stadionin ylläpito, tiedotus, reservijoukkueet, junnuakatemia, henkilökunta etc. ja miksi ihmeessä pitäisikään tietää? Jos tietäisin miten Valioliigaseuraa johdetaan ja mitä siellä kulissien takana tapahtuu, toimisin varmasti sillä alalla. Herrat Lontoossa tietävät. Minulle merkitsee eniten ja riittää se, että näen minkälaista peliä joukkueemme pelaa, millainen rosteri rakentuu tulevalle kaudelle ja miten se asettuu muiden joukkueiden suhteen ja mitä meille faneille asioista tiedotetaan. Katson joukkueeni ja muiden pelejä, pelaajien käyttäytymistä, nautin hienoista suorituksista, tunteiden vuoristoradasta ja joskus jopa tunnistan räikeät virheet ja havaitsen jopa senkin, jos joku tekee niitä useasti. Katson pelaajien asenteita, taistelutahtoa, halua voittaa jotain meidän omalle seuralle, luen heidän ja managerimme kommentteja ja teen omia johtopäätöksiä. Joskus ne ovat oikein, joskus väärin. Osaan myös katsoa tulostaululta voitettiinko 1-0 vai 6-5 ja ehkä ymmärrän myös miksi tulos oli mikä oli, sen päättelemisessä minua auttaa joskus selostajat (poislukien Innanen), ellen ole itse jotain tajunnut. Joskus näen jopa enemmän kuin he. Ja jos tällainen asiantuntematon penkkiurheilija huomaa omassa joukkueessaan puutteita, en epäile hetkeäkän, etteivätkö herrat Lontoossa olisi huomanneet ne jo valovuotta aiemmin. Ovathan he oman alansa ammattilaisia, kuten minäkin oman alani, eikä se liity mitenkään jalkapalloon. Se on sitten eri asia, miksi he eivät tiedostamilleen epäkohdille mitään tee. Sitä minä en tiedä, mutta herrat Lontoossa takuulla tietävät. Olisi kiva tietää. Jos syy on ymmärrettävä, ei vituttaisi ihan näin paljon.

  Enkä minä jalkapallostakaan mitään ymmärrä. Sitä on vain kiva katsoa. Jopa niin kiva, että käyn vuosittain paikanpäällä sitä katsomassa. Ja totta helvetissä toivon, että alkavalla kaudella voitetaan Valioliiga. F.A. Cupin mestaruutta minun ei kuulu toivoa, sillä managerimme on sanonut, että sillä ei ole liiaksi väliä…

 17. MYYNNISSÄ 1 LIPPU ARSENAL – BLACKPOOL OTTELUUN LA 21.8.2010!!!

  Viralliselle postituslistalle kuuluvat jo tietävätkin, että meikäläisellä olisi nyt myynnissä yksi (1) lippu tähän matsiin. Kyseessähän on loppuunmyyty, kauden ensimmäinen kotiottelu, joten tässä on nyt jollakulla hyvä sauma lunastaa paikkansa matsiin. Hintaa tiketillä on 60€ ja paikka löytyy North Upper katsomosta. Jos kiinnostusta löytyy, niin ottakaa sähköpostilla yhteyttä osoitteeseen kalle.metsovuori[at]gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s