Harjoitusmaaotteluiden loukkaantumisia odotellen

Sarjan avaukseen on kolme päivää ja FIFA:n ja UEFA:n johtajat kaikessa viisaudessaan ovat päättäneet valita tähän väliin pelattavaksi harjoitusmaaotteluita. Tämä on yksi niistä asioista mihin olisi mukava kuulla herrojen, anteeksi m*lkkujen Blatter ja Platini selitykset. MM-kisat ovat juuri päättyneet ja pelaajat ovat ehtineet harjoitella ainoastaan muutaman päivän, mutta ilmeisesti ilman näitä harjoituspelejä ei kukaan voisi elää.

Seurat maksavat pelaajien tähtitieteelliset palkat, mutta maajoukkueet käyttävät pelaajia miten haluavat ja eivätkä piittaa mitään palkanmaksajan eduista tai toiveista. Touhu tuntuu jatkuvan vuodesta toiseen, mutta jossain vaiheessa tähän tulee varmasti loppu, kun suurimmat seurat kyllästyvät touhuun ja aivan aiheesta jos itseltäni kysytään. Eikö FIFA:n ja UEFA:n olisi jo omankin etunsa kannalta parempi hiukan järkevöittää ottelukalenteria ja jättää turhimmat harjoitusmaaottelut pois. Karsintaottelut ovat asia erikseen, mutta näihin turhaakin turhempiin harjoitusmaaotteluihin on pakko tulla loppu. Näin tuskin kuitenkaan tapahtuu tietäen minkä luokan järjenjättiläiset liittoja johtavat. No eiköhän se päivä vielä koita, että valta tosiaan siirtyy seuroille ja mitä pitempään Blatterin ja Platinin kaltaiset henkilöt jatkavat viroissaan niin sitä nopeammin tuo hetki koittaa.

Meidän pelaajista 14 on kutsuttuna edustamaan maitaan tänään ja näistä seitsemän tai jopa kahdeksan on pelaajaa, jonka pitäisi olla sunnuntaina avauksessa. Tosin kiitos Espanjan reissun Meksikoon kapteeni ei tule Anfieldillä esiintymään. Lisäksi viime pelistä puuttuneen Arshavinin reissu Venäjälle tuskin voisi huonompaan saumaan tulla. Vähissä ovat myös ne, jotka iloitsevat Vermaelenin Suomen vierailusta, Nasrin Ranskan komennuksesta, Chamakhin matkasta Marokkoon ja myös loukkaantumisten ehdottoman kuninkaan Rosickyn Tsekin matkasta. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin 14 pelaajasta vähintään kolme tai neljä palaa loukkaantuneena ja melko varmasti loukkaantuneet ovat vielä äsken avaukseen kaavailtujen puolelta. Mistään Fabianskin loukkaantumisesta on turha edes uneksia, ai niin tuskin Puolan penkillä loukkaantuu. Miten mies on muuten valittu maajoukkueeseen, varmaan vahvat näytöt seurajoukkueessa ovat auttaneet 🙂

En ole perehtynyt juuri sunnuntain vastustaja Liverpoolin tilanteeseen. Ilmeisesti Torres ei kuitenkaan ole pelikuntoinen, sillä miestä ei ole valittu Espanjan maajoukkueeseen. Kaiken tietysti kruunaisi ettei Torres pelaa maajoukkueessa tänään, mutta asteleekin kentälle sunnuntaina, ei välttämättä enää hirveästi edes yllättäisi. Poolin toinen syömähammas Gerrard on sen sijaan jo harjoitellut useamman viikon ja saanut muutaman pelinkin pelattua. Tähän kun lisätään näyttöhaluja uhkuva Joe Cole niin tilannetta ei meidän kannalta voi parhaimmillaankaan sanoa kovin hyväksi. Myöskään uuden managerin tuomaa intoa ei kannata väheksyä ja koko kesän siirtohuhuissa pyörinyt Mascherano näyttää myös jäävän Liverpooliin ainakin täksi kaudeksi.

Onko kukaan hankkinut tai selvittänyt tarkemmin tuota Katsomo.fi tarjousta, jonka mukaan 49€ pitäisi nähdä kaikki Arsenalin pelit sieltä? Onko tuo totta, että kaikki 38 peliä tulee vai onko mainostus samaa luokkaa kuin muu Canalin toiminta eli todellisuudessa tuolla 49 eurolla näkee ehkä puolet peleistä. Hinta ei sinällään olisi ollenkaan paha kaikista peleistä, mutta itse en löytänyt mitään tarkempaa tietoa tarjouksesta ja ilman varmuutta siitä, että kaikki 38 ottelua tosiaan näytetään en edes harkitse palvelun ostamista.

Samaan aiheeseen liittyen laittakaapa Canalille kyselyä hinnoista ja yleisesti siitä, että miten palvelu ja lähetysten määrä voi vähentyä ja hinta pysyy samana. Kannattaa myös kysyä aiotaanko asialle tehdä mitään vai tuleeko koko kausi todella pelejä vain yhdeltä eli Sport1 kanavalta. Itse en ole vielä saanut vastausta, mutta eipä tässä mitään menetettävää ole ja mitä useampi asiaa kyselee niin sitä enemmän luulisi Canalin asiaan reagoivan. Onhan tämä ihan uskomatonta, että Canal haalii oikeudet, mutta sitten ei ole mahdollisuuksia näyttää pelejä kuin yhdellä kanavalla. Esim. Ruotsissa on ymmärtääkseni Viasatilla kolme vai neljä kanavaa ja lisäksi joku HD-kanava Valioliigaa varten. Canal on aina mainostanut Valioliigaa yhtenä päätuotteenaan ellei jopa tärkeimpänä, mutta puheet eivät tunnu tekoja kohtaavan tässäkään asiassa. Tässä vielä linkki mihin voi palautetta laittaa. Toki Mikko Innanen voit valaista asiaa meille nopeimmiten suoraan kommenttien kautta, kun kuitenkin tätä luet 🙂

Tämä oli tässä tämän keskiviikon osalta ja nyt jäädään jännittämään montako punavalkoista pelaajaa palaa huomenna tai viimeistään perjantaina Lontooseen loukkaantuneena.

0 thoughts on “Harjoitusmaaotteluiden loukkaantumisia odotellen

 1. Mielenkiintoista läppää, mutta helpottaisi lukemista jos postaukset näkyisivät sivupalkissa tai jossain, ettei tarvitsisi yksi postaus kerrallaan liikkua edestakaisin. 🙂

 2. Niin, Ville, täälläkin on jo muutamaan kertaan todettu, että Canal näyttää valioliigaa vain yhdeltä kanavalta, koska sport1 on ainoa kanava, jossa voi olla vain Suomeen lähetettävää ohjelmaa. Siksi samaan aikaan pelattavia otteluita tulee katsomo.fi:stä – ja toki myös siksi, että netti-tv on bisnes, johon tv-yhtiöt satsaavat. Lisäksi on siis tulossa Premier Sport HD -kanava, mutta se ei välttämättä lisää otteluiden määrää. Ja kyllä Katsomossa selkeästi mainitaan, että KAIKKI Arsenalin matsit saa 49 eurolla. Eli nyt hankkimaan nettiyhteyksillä varustettu tv jne…

  Ja sitten vielä toinen näkökulma Canalin tarjontaan…: valitettavasti Suomessa valioliiga ei ole maksu-tv:n päätuote ja siksi jotkut Canalin asiakkaat voivat jopa kokea, että valioliigan keskittäminen yhdelle kanavalle lisää muuta ohjelmatarjontaa eli he kokevat saavansa nyt paremmin vastinetta rahoilleen. So sad.

 3. Aika optimisti saa valitettavasti olla uskoakseen tuohon Reina-caseen. Kyllähän sitä kovasti toivoisi, että joku tuontasoinen hankinta tehtäisiin. Nyt kun on nimiä Given ja Reina heitelty ilmaan, niin Schwartzer taas olisi aikamoinen pettymys, olkoonkin sitten parannus nykyosastoon.

  Outoa, ettei nimillä Friedel ja Jääskeläinen ole spekuloitu missään. Tuntuisi, että Jässi voisi hoitaa homman siinä kuin Schwarzerkin, jos vain pää kestää? Toisaalta, koska Schwarzer on pelannut ison joukkueen maalilla, taitaisi olla uusi tilanne hänellekin.

 4. Given on vaatinut selvää ykköstorjujan paikkaa Cityssä ja ehdottomasti halua olla tolppien välissä kauden avauksessa Spu*sia vastaan. Jos näin ei käy, on irkku uhkaillut seuran vaihdolla. Perkele, tämähän sopis meille kuin nenä päähän. Toivottavasti makarooni laittaa Hartin lauantaina maaliin ja Given vetää melonin kokosen herneen nekkuun ja haluaa pois Shittystä. Ja silloin jos koska Wengerin pitäis olla hereillä. Kiukutteleva maalivahti vois irrota sopurahalla Citehistä sillä ei noi sheikit ala muutamasta millistä riitelemään jos pelaaja haluaa väkisin pois. No, tää tuskin toteutuu. Mancini ymmärtää joustaa tarvittaessa eikä meillä varmaankaan oltais halukkaita maksamaan Givenille samoja rahoja kuin Cityssä on maksettu. Shay Given on toki mun rankingissa Valioliigan paras torjuja, joten ottaisin kaverin ilolla vastaan meidän leiriin.

  Oikeestaan tässä Given-casessa on ainakin se hyvä puoli, että kun ainakin mä lasken Cityn tulevalla kaudella oikeaksi uhkaksi meille, niin on helvetin hyvä juttu että jo ennen kauden alkua tähtipelaajat alkaa kiukuttelemaan peliajastaan. Se voi olla meille pelkästään hyvä uutinen. Sekin on helvetin hyvä asia, että näitä Reina- ja Schwartzer-huhuja yhä liikkuu. Ehkä niissä on edes jotain perää ja Mr. Jäärä olis sittenkin aikeissa hankkia meille oikea maalivahti jostain.

 5. Älkää nyt pojat, meillähän on Lukas Fabulous joka hehkuttaa, että on Arsenalin YKKÖNEN. Heh! En tiedä, että pitäiskö itkeä vai nauraa.

  Reina voidaan unohtaa samantien (keltaisen lehdistön höpöhöpöhommia) ja ei tuo Givenkään tunnu mitenkään Wengerin tyyliseltä jutulta. Schwarzer voi olla mahdollinen jos Wenger saa sen parilla miltsillä. Muuten saamme nauttia nykyveskareidemme jäätävistä esityksistä koko syyskauden.

  Onneks siirtorintamalla tapahtuu sentään jotain Arsenalissakin;)

  http://www.uefa.com/womenschampionsleague/news/newsid=1512118.html?rss=1512118+Houghton+and+Nobbs+join+Arsenal

 6. Cesc ja muutkin voisivat ottaa mallia Mertesackerista: heppu ilmoittaa selkeästi ja suoraan, että ei ole lähdössä minnekään Bremenistä. Eli se siitä haikailusta.

 7. Katsomon asiakaspalvelusta saatu vastaus muutamaan kysymykseen:

  ”Hei!

  Näet tuotteella kaikki Arsenalin Valioliigan koti- ja vierasottelut. Kaikki lähetykset ovat suoria, ottelut ovat katsottavissa myös jälkilähetyksenä.”

 8. Milläköhän meriiteillä tai henkilökohtaisella menestyksellä Carlos Vela on päässyt Fifa 11:n kansikuvaan? 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s