Vainoharhaisia titteleitä

Aivan ensimmäiseksi sulkekaa silmänne.. ei vielä, lukekaa toki kappale loppuun. Eli ottakaa hyvä asento, sulkekaa silmänne ja naurakaa ääneen niin että mahdollisesti ympärillä olevat ihmisetkin alkavat nauraa ääneen. Totta h*lvetissä oma tekeminen on se mihin pitää keskittyä mutta ei päivästä huonompi voi tulla kun voi ja saa nauraa T*ttenhamin kustannuksella. Young Boys – Sp*rs 3-2! Sveitsiläiset jatkavat viikon kuluttua lohkovaiheeseen.. Kyllä jatkavat, se on kirjoitettu tähtiin. Ja sitten me vasta makeasti naurammekin.

No niin, edellinen lisäyksenä aiemmin kirjoitettuun..

Tunnen olevani liki täydellisessä henkisessä takalukossa ajatusteni ja kirjoittamiseni kanssa. Valaisevaa (lohduttavaa?) on se, että tiedän siihen kaksi syytä. Toista en voi paljastaa mutta toinen syy on ilmeinen. Siirtoikkuna on avoinna vielä tasan kaksi viikkoa ja sisintäni kirjaimellisesti piinaa yhä jatkuva odotus.

Odotus siitä juhlimmeko piinaavien pitkien vuosien jälkeen jälleen pokaalia saa aikaan vainoharhoja, tai oikeammin odotus siitä tunnenko meillä olevan realistisia mahdollisuuksia päättää kuiva kausi. Nostan hattua heille jotka jaksavat uskoa ja pysyä positiivisina tapahtui mitä tahansa.. tai edelleen oikeammin, vaikkei mitään tapahtuisikaan.. joukkueen vahvistamisen suhteen siis.

En osaa edes määritellä tunnenko pelkoa vai mitä, mutta kova on oleva koettelemus mikäli näillä mennään. Ehkä se Peter Nymanin toteama inhorealismi on mitä osuvin kuvaus, yhtä kaikki ilman joukkueen vahvistamista kahdella pelaajalla pelkään heiluttavani valkoista lippua syyskuun ensimmäisenä (ei, en tarkoita Sp*rsin lippua). Me tarvitsemme topparin ja maalivahdin, siinä järjestyksessä. Luotan täydellisesti Arsene Wengerin tiedostavan saman, mutta valitettavasti ranskalaisvelhosta kun on kyse, se ei välttämättä tarkoita käytännön konkretiaa toimia tilanteen vaatimalla tavalla.

Pfff…

[Eero, onko itsellesi nimeämä titteli ’rutopisti’ (kts. eilinen kommentti) yksinoikeus vai luovutatko tittelin kaikkien halukkaiden vapaaseen käyttöön? Juolahti nimittäin mieleeni ettei ensinnäkään lainkaan hassumpi titteli ja toisaalta veikkaisin että varsin moni voisi hyvinkin tykätä tituleerata itseään tällä nerokkaalla termillä.]

Vainoharhaisuudesta puheenollen, olen maalaillut managerin jatkosopimuksesta jopa sellaisia piruja seinille, että ’projektille’ siunattiin näin kolmen vuoden jatkoaika tuottaa hedelmää. Ei, en epäile Arsenen rakkautta ja intohimoa seuraamme, mutta epäilen josko rakkaus projektiinsa ja intohimo todistaa jotain itselleen on vieläkin suurempaa. Epäilen josko Arsenen oikea ja vasen käsi taistelevat keskenään asian kanssa, eikä sydän välissä osaa päättää. Miten vain, yksin manageri taisteluaan käy. Kukaan seurasta ei häntä neuvo saati käske ja edelleen epäilen että jatkosopimus tarkoittaa ettei käske seuraavien neljänkään vuoden aikana.

Täytyy toivoa että managerimme kädet saavat selvyyden taistelussaan.. ja että voittavassa kädessä on riittävästi puntia topparin ja maalivahdin hankintaan.

Ainakin juttua maalivahdeista on riittänyt, keskuspuolustuksen suhteen on toisaalta ollut pelottavan hiljaista. Err.. Manuel Almunia tuli ulos kaapista kertoakseen halustaan elää ’kuplassa’. En voi noin periaatteessa syyttää espanjalaista hänen kokiessaan tilanteen epämuvaksi median jatkuvasti spekuloidessa maalivahtitilanteellamme mutta valitettavasti tai ei, sellaista on kilpaurheilu ja leikissä mukana olevien täytyy olla kykeneviä elämään asian kanssa.

Mahdoton sanoa minkä verran asiasta on puhuttu joukkueen sisällä managerin ja pelaajien kesken, jos lainkaan. Almunian mukaan kissaa ei ilmeisesti ole pöydälle nostettu ja mikäli näin, osoittaisin siinä tapuksessa syyttävällä sormella myös valmennuksen ja lopulta managerin suuntaan. Kirjoitin jo ikuisuudelta tuntuva aika sitten että vaikka sitten nykyisestä kvartetista, niin jonkun maalivahdeista täytyy olla ykkönen jne. Maallikkona uskaltaisin väittää ettei pelaavan maalivahdin valinta pitkää tikkua vetämällä palvele ketään, ei se takuulla ainakaan helpota yhdenkään maalivahtimme tekemistä ei harjoituksissa eikä otteluissa.

Kuten nyt olen toistamistani toistanut, tarvitsemme uuden maalivahdin, mutta minimissään me tarvitsemme ykkösmaalivahdin. Wenger totesi tehneensä maalivahtivalinnan Almunian eduksi Liverpoolia vastaan kokemukseen perustuen, ei siksi että Manuel olisi ykkönen. Ei näin. Jos tiedämmekin Almunian olevan altis tekemään virheitä, en voi kuvitella virheiden ainakaan vähentyvän roikottamalla maalivahteja löyhässä hirressä jaarittelemalla niitä näitä nokkimisjärjestyksestä. Huomaatteko rivien välistä, tunnen sympatiaa Almuniaa kohtaan. Totta h*lvetissä tunnen, se on inhimillistä (unohdetaan nyt sentään Fabianski ja Denilson tunteilusta).

On se sitten Mark Schwarzer tai vihreää valoa Roberto Mancinilta siirrolle saanut Shay Given, molempi parempi.

En periaatteessa välittäisi kirjoittaa lainkaan tälle kaudelle lanseeratusta 25 pelaajan säännöstä. En ensinnäkään siksi että minua kiinnostaa se mitä viheriöllä tapahtuu ja toisekseen se mitä mieltä asiasta olen tuskin kiinnostaa ketään. No ei mielipiteelläni nyt ainakaan merkitystä ole, h*lvetti. Ymmärrän tosin vallan hyvin että Wenger päätöstä kritisoi ja ensimmäisen todellinen uhrikin on saatu, eikä takuulla ole yllätys että uhri löytyi Manchester Citystä.

Olkaamme sitten mitä mieltä tahansa Craig Bellamysta, Walesiläisen siirto Cardiffin paitaan sarjaporrasta alemmaksi on menetys Valioliigalle. 25 pelaajan säännön toteuttaminen on jälleen vain yksi esimerkki siitä mstä olen kirjoittanut vuosia, rahan valta on loputon. Kuinka pitkään olemme saaneet lukea kauniita ajatuksia jalkapalloilevasta maailmasta missä seurat kuluttavat sen mitä ansaitsevat jne, bullsh*t!

Allekirjoittaneelle jäi mysteeriksi oliko se nyt Mallorcan pullauttaminen ulos eurokentiltä mutta jokainen lajia seuraava ymmärtää ettei vastaavaa voi tapahtua B*rcelonalle, ManUlle, Citylle, Chelsealle.. Jos lajia halutaan kehittää, terveyttää tms, pitäisi löytyä kyky tehdä päätöksiä, ei vain puhua niistä. 25 pelaajan sääntö on höpöhöpöä ja tekisi mieli sanoa että niin kauan kuin öljyä riittää, niin kauan vallitseva meno jatkuu. Tiedä sitten voiko pelaajien siirtymistä seurasta toiseen kutsua lailliseksi ihmiskaupaksi mutta Bellamyn siirto Cardiffiin tuntuu laittomalta ihmiskaupalta. Blatter, Platini..?!

Rikollisista puheenollen, Cityn hankinnat sen kuin jatkuvat, James Milnerin odotettu siirto saanee sinetin tänään. Mahtoivatko herrat Blatter ja Platini tuumata asiasta jotain, tuskin. Mesut Ösilin siirto UnRealiin ei sekään tullut yllätyksenä mutta nielaisin sittenkin luettuani siirtosummaksi m12,5£. Paikkamme Forbesin listalla on jalkapalloseuroista palkintopallilla, miksei me lähdetty kisaan mukaan? Ei siksi ettäkö tämä rooli olisi akuutti mutta vaikkapa siksi että kuka tietää ensi kesästä ja Cescistä.. tai siksi että meillä on Denilson.

Mitä omiin poikiin tulee niin Homer Simpsonin ura jatkuu Hull Cityssä ja vaikken voikaan sanoa että tulisi pelaajaa ikävä niin jotain sympatiaa täytyy tuntea nuorta miestä kohtaan, Hull City! Jos ei Simpsonin siirto yllätä niin ei yllättäisi Armand Traorenkaan myynti. Benfica on ilmeisen kiinnostunut hankkimaan ranskalaisen riveihinsä mikäli siirtosummasta päästään sopuun. Niin, ei tule ikävä. Kuulostanko julmalta ja tunteettomalta? En.

Näin, lukekaa vielä päivityksen ensimmäinen kappale uudemman kerran.

0 thoughts on “Vainoharhaisia titteleitä

 1. Kyllä rutopismi on kaikkien vapaassa käytössä, eikä se ole omaa keksintöäni. Kuulin kyseisen termin ensimmäisen kerran noin 40 vuotta sitten muistaakseni tätini mieheltä, alkuperää en sen tarkemmin tunne. Käytännössähän rutopisti unelmoi aina mestaruuksista, mutta tunnustaa myös elämän realiteetit. Lipsahtaako sitten realismin vai utopismin puolelle, riippuu päivän kunnosta. Rutopistinen asenne sopii mielestäni varsin hyvin ainakin nykyajan elämänkolhimille goonereille.

  Tästä palstasta uhkaa muuten kaiken muun hyvän ohella tulla vielä Suomen johtava elämänfilosofian foorumi.

  nimim. kohta 40 vuotta rutopisti ja gooneri

 2. Ja sitten myös Nasri on ainakin kuukauden poissa

  http://www.arsenal.com/news/news-archive/nasri-undergoes-minor-surgery-on-his-knee

  Mitäpä tähän sanoisi.. melko odotettua, että joku loukkaantuu, onhan kautta jo yksi peli takana. Lisäksi lueskelin NOTW:n juttua, jossa AA olisi puhunut pohkeensa olevan paskana jo ennen liverpool peliä, eikä pysty juoksemaan kunnolla.

  Näillä näkymin Djourou pelaa lauantaina Vermaelenin parina – uskooko joku, että Dojo pysyy montakin peliä kasassa; pelituntumaan ollessa mitä on. Jokohan muuten B52 on käynyt leikkauksessa, vai onko hänen status vieläkin ”toivotaan, toivotaan”? Oli oikeastaan jo ennen MM-kisoja selvää, että B52:n vamma vaatii leikkauksen, mutta niin se mies vaan Tanskan riveissä pelasi. Palattuaan Arsuun, Wenger puhui pienestä vammasta. Ennen pool peliä sitten sanoi Niken missaavan matsin, eikä enää tiennyt kuinka pahasta vammasta on kyse.

  Arsussa tuntuu olevan lähes sääntönä, että mikäli pelaaja pelaa huipputasolla, hän loukkaantuu; mikäli taas alisuorittaa voipi pelata ongelmitta vaikka koko kauden. Voi, voi.

  Rutopisti + Gooner= Me likey.

 3. Me ollaan rutopisteja kaikki tyynni. Samat odotukset, pelot, uhkat ja mahdollisuudet. Proud to be a Gooner.

  Nasrin piti tällä kaudella sisuuntuneena maajoukkueesta pudottamisen jälkeen näyttää meille Goonereille ja muulle jalkapalloseuraavalle maailmalle, että hänestä on suureksi, legendaariseksi pelaajaksi. Näyttää meille, että päivä paistaa Cescin takanakin. Nyt tämä lopullinen nousu on hetkeksi jäässä, mutta ei nyt heitetä kirvestä kaivoon. Kyse ei ole loukkaantumisesta Eduardo, Ramsey, vaan paljon lievemmästä, mutta kuitenkin loukkaantumishistoria tuntien, vakavasta ja hyvän levon ja kunnon kuntouttamisen vaativasta loukkaantumisesta.

  Onni onnettomuudesta, juuri Nasrin rooli (mikä se muuten on?) on täytettävissä, on Cescia, Arshavinia, Rosickyä, Wilshereä laittaa peliin.

 4. Arsenal Supporter Trust haluaa vähentää riskiä, joukkueen joutumisesta ison omistajan määräysvallan alle. AST:n masinoima ns.”fanshare” on 1/100 osuus yhdestä Arsenalin osakkeesta, jonka kannattaja voi hankkia 100 punnan kertamaksulla. Ideana tässä on kai saada osin joukkueen päätösvalta haltuunsa ”barcamaisen”-omistajuuden tavalla. Barcelonan omistushan on jaettu joukkueen ”jäsenille”, josta jokainen maksaa vuosimaksua.

  Osaomistuksella saa normaalit osakkeenomistajan oikeudet: Saa osallistua vuotuiseen osakkeenomistajien tapaamiseen (shareholder’s meeting), jossa pääsee äänestämään seuran käytännöistä sekä kysymään kysymyksiä johtokunnalta.

  Samanlaisia järjestelmiä on käytössä myös muutamilla Bundesliigaseuroilla, ja myös Poolin ja ManU kannattajat ovat kehittämässä vastaajia järjestelmiä.

  http://www.guardian.co.uk/football/2010/aug/18/arsenal-shares-fanshare-supporters-trust

 5. Joo, huomasin myös tuon fansharen. Lisäksi järjestelyllä halutaan omistus pitää Britanniassa: osuuden maksamista varten tarvitaan pankkitili brittiläisessä pankissa. Parempi olisi kerätä kolehti ja ostaa Shay Given pois kuleksimasta…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s