Tennistä Grovella

ARSENAL – Blackpool  6 – 0  (3-0)

Blogisti tien päällä, mutta eihän eilistä voi olla lyhyesti kommentoimatta..

Ensimmäiseksi on pakko todeta että kellon ja oikeiden katsomonosien nimien paluu teki lähtemättömän vaikutuksen allekirjoittaneeseen. Kyynel tuli silmään kun massiiviset liput levittyivät Emiratesilla.. Clock End, North Bank.. Aaah! Ihmiset nauttivat silmin nähden ja lopulta nauttivat pelaajatkin viheriöllä.

Olkoon Seasiders ja olkoon että pelasivat kymmenellä miehellä tunnin, kuusi nolla lämmittää mieltä valtavasta tasoerosta huolimatta, vai juuri siksi. Jos jollekin nyrpistelin nokkaani niin sille että taiteiltiin ajoittain aivan turhaan kun Tangerinesin historian rumimmat tappiolukemat oltaisiin voitu laittaa uusiksi. Siksi nenän pyörittelyä että tulee vielä otteluita missä vaaditaan se yksi kolmeen pisteeseen ja miksei ’harjoitella’ maalintekoa yksinkertaisemmin?

No joo, mutta ymmärsitte yskän. Theo Walcottin hattutemppu jää tottakai mieleen mutta toivottavasti kyseessä ei ole Englanti – Kroatia deja-vu tästä eteenpäin. Blackpoolin puolustus oli yksinkertaisesti mustaleima emmentaalia eilen ja Theo käytti sitä hyväkseen. Onnistuuko se tulevissa peleissä paremmin Southamptonin kasvatilta myös tasokkaampia puolustuksia vastaan jää nähtäväksi, ei eilinen takuulla huonoa tehnyt nuoren miehen itseluottamukselle.

Kumpi vaa-assa sitten enemmän painoi, meidän ylivertaisuus vai Blackpool Emmental, sen näyttää aika mutta oli ihailtavaa seurata miten kaverin puolustus oli täysin tuuliajolla kun pelaajamme lähtivät paikoin kuin linjasta boxin sisään pystyjuoksuihin ja Seasiders puolustajat olivat täysin tietämättömiä kenelle pallo syötetään. Siinä väittäisin täydellinen esimerkki siitä miten tärkeä puolustavan keskikenttäpelaajan rooli tämän päivän jalkapallossa on, pääsimme toistuvasti hyökkäävänä joukkueena tilanteeseen missä ratkaisevan syötön antajalla oli aikaa keittää kahvit pohtiessaan kenelle pystyynjuoksijalle pallon syöttää.

Yksi näistä kahvinkeittäjistä oli loistavan ottelun pelannut Little Mozart. Kehuin vuolaasti jo harjoituskaudella Tomas Rosickyn otteita ja eilen tuli puheille katetta. En pidä itseäni lainkaan ammattilaisena mutta silmissäni Rosickyn hyvyys ja tärkeys tuli esiin aivan yksinkertaisissa pienissä ratkaisuissa ja kosketuksissa. Tai paremminkin tsekki sai tekemisen näyttämään helpolta ja yksinkertaiselta.

Sikäli kun näin, siihen vaaditaan pelisilmää ja sitä Rosickylla on ja nyt kädet ristiin ettei keskittymistä siihen mitä hän osaa häiritse pienet saati isommat vammat. Muistamme Rosickyn ison roolin toissakauden alkaessa ja vaikka ikää onkin tullut ja puolentoista vuoden loukkaantuminen vienyt varmasti jotain, niin päästessään lähelle tasoaan ennen loukkaantumista, Mozartista on meille vielä h*lvetisti iloa.

Rosickyn ohella ylistin harjoitusotteluissa Andrei Arshavinia ja venäläinen on kyllä niin omituinen tapaus etten kykene ymmärtämään. Taito ja osaaminen on, sitä tuskin kukaan voi kiistää. Ehkä siihenkin on vain totuttava että Andrei on taiteilija siinä määrin että välillä inspiraatio on kateissa ja näemme kentällä kaikkea muuta kuin sen pelaajan minkä haluaisimme. Sitä minä en meinaa ymmärtää että mistä hänen inspiraationsa sitten kulloinkin tulee, tai on tulematta. Kuinka suurta roolia rouva Arshavin, Julia, tässä näyttelee tekisi mieli kysyä. Tarkoitan että on mahdoton luoda odotusarvoja vastustajan suhteen. Oli vastassa sitten Blackpool tai Liverpool, se miten kotona lakanoiden välissä on sujunut nähdään vasta viheriöllä, vastustajasta riippumatta.

Andrein uusi kampaus miellytti!

Puolustustamme ei eilen käytännössä testattu, joskin pari minuuttia johtomaalimme jälkeen pala tuli hetkeksi kurkkuun ja ehdin jo ajatella että tästä voi tulla vielä vaikeaa, etenkin kun Alex Song kaikesta huolimatta ollut roolissa missä haluan hänet nähdä ja pelaamattomuus paitsi yleensä, myös Vermaelenin kanssa näkyi. Onneksemme vastassa oli tällä kertaa joukkue joka ei kyennyt tätä lainkaan hyödyntämään. Olin itse asiassa aavistuksen yllättynyt ettei Arsene antanut pelituntumaa Johan Djouroulle lainkaan ja Song pelasi kauden ensimmäisessä ottelussaan täydet minuutit, joskaan töitä ei sitten ollutkaan. Voisiko se sitten kieliä siitä että uusi toppari on tulossa, Djourou on nokkimisjärjestyksessä vasta neljäs tai jotain, nähtäväksi jää.

Jack Wilshiren täydet minuutit lämmittivät, Bacary Sagnan kehonkieli ja tekeminen lämmittivät niin ikää ja minulla on jostain syystä sellainen kutina että näemme tällä kaudella sen Sagnan joka pelasi itsensä tulokaskaudella Valioliigan tähdistöön. Pelkkää arvailua mutta voisiko olla että näin pitkään Sagnalta on ottanut päästä lopullisesti sinuiksi Lontoon kanssa? Että nyt olisi kaikki haihattelut haihateltu ja Lontoo on ranskalaisen koti sisimmässä niin kauan kuin ura huipputasolla jatkuu. Tekemisessä, vaikka keskitysten kanssa on edelleen tekemistä, tekemisessä näkyy kuitenkin sellainen tietty rentous, se että tekeminen siellä missä tehtävää on maistuu. Haha, monet teistä lukijoistani tiedätte kenen nimi blogistin yhden paidan selässä on lukenut jo vuosia.

Enkä tietenkään voi olla mainitsematta Marouane Chamakhinkaan nimeä. Maali Valioliigan kotidebyytissä tuntui varmasti ihan v*tun hyvältä, v*tun hyvältä. Ja henkilökohtaisesti ainakin näen että tapa miten tuli oli kuin kirsikka kakun päälle. Aivan takuulla marokkolaisen pääpelin vahvuudesta on tarinoitu joukkueen sisällä paljon ja kun maali kulmasta hienolla puskulla sitten syntyi niin apina on tiputettu harteilta viimeistään nyt. Kehuin jo Liverpool ottelun jälkeen miten Chamakh ei pelkää maalivahdin nyrkkejä ja vaikka tuolloin maalia ei Marouanen nimiin merkitykään, minun silmissä kyllä. Nyt maaleja on sitten sanotaan yksi ja puoli kahdessa pelissä, olen myyty, tämä kaveri tekee vielä paljon tuhoja ei pelkästään maalien muodossa, eikä pelkästään päällä.

Hups! Nyt on pakko tehdä jotain muuta vaikka tarinaa olisinkin voinut jatkaa. Loistavia maaleja olkoon heikkoa vastustajaa vastaan, mutta tekeminen oli mukavaa, liekö sitten kello ’näyttänyt suuntaa’ tekemiselle. P. Rautiaiselle pitää toki lähettää terveiset, mitä ihmettä mies selitti Blackpoolin Ian Evattin ulosajosta?! Pieni seura, tulokasjoukkue pääsarjassa, ’olisi Mike Jones antanut pojan jatkaa’. Rautiainen jopa olkapäitä kohauttaen myönsi että kyllä, alin mies mutta olisi pitänyt pojan saada jatkaa.. MIKSI?! Tietääkseni säännöt ovat kaikille samat, oli sitten Seasidersin tai Arsenalin pelaaja. Kuvittelin että Rautiainenkin tietää säännöt, ei Valioliigassa hyväntekeväisyyttä harrasteta tai armopaloja jaeta.. paitsi ManUlle.

Nyt viski, ei jäillä vaan topparilla ja veskarilla..

0 thoughts on “Tennistä Grovella

 1. huomenta! olipas kiva lukea blogia, nyt oikein huokui rentous ja hyvä fiilis 🙂 ……siitä on jo vähän vierähtänyt aikaa……:)

 2. ottelun selostajakaan ei ollut parhaalla päällä: Chamakh tekee viimein avausmaalin valioliigassa…

 3. Juu kyllä noista (C)analin ”asiantuntijoista” näkee ettei siellä Arsenalista oikeasti tykätä. Puhutaan kivasti tykkimiesten kauniista pelistä ja taidosta, mtta silti puheesta paistaa läpi antipatiat meidän seuraa kohtaan. Mutta aivan sama. Tyhjät ämpärit kolisevat kuuluvimmin. Kuten Hente, myös meikäläinen päästi pitkän rivin kirosanoja kun Rautiainen selitti, että uusi seura sarjassa ja mutta skeidaa ja sen takia ”olis antanut pojan jatkaa”. Mitä helvettiä?!? Valioliigafutis ei todellakaan ole eikä saa olla mitään sopupeliä, jossa pikkuseurat saisivat etua sen takia että ovat pienempiä. Manuren suosimisessa on jo tarpeeksi kestämistä meille goonereille.

  Itse pelistä täytyy sanoa että oli suuri nautinto seurata meidän pelureiden vapautunutta yhteispeliä ja meikäläisen peräänkuuluuttamaa määrätietoisuutta. Vastustaja oli mikä oli, mutta sen ei annettu haitata eikä vajottu Seasidersin tasolle. Tempoa pidettiin yllä ja pyrittiin todella upeasti niihin pystysyöttöihin, joissa vastustajan toppareilla oli suuria vaikeuksia kun piti yrittää kääntyä nopeasti ja edes jotenkin pysyä ohikiitäneen tykkipaidan perässä. Theo on parhaimmillaan suurinta vahvuuttaan eli nopeutta hyväksi käyttäessään. Liigasta ei sellaista puolustajaa löydy, joka Walcottin nopeudessa päihittäisi. Kunhan nuori poika vain ymmärtäisi muissakin peleissä tämän asian niin maalitilanteita syntyy solkenaan sekä Theolle itselleen että muille hyökkääjille. Chamakh on voittanut sympatiat myös meikäläiseltä. Meidän tyylinen peluri, joka hieman paremmalla onnella olis tehnyt eilen neljä maalia. Vastustajan veskari sattui tekemään haamutorjuntansa juuri Marouanen yrityksiin. Olin suuresti helpottunut että marokkolainen osui sentään kerran. Ei niin paljon ruusuja etteikö jotain risuntynkääkin. Kuten eilen nähtiin niin meillä on huutava tarve oikealle topparille. Onneksi vastustaja oli vain Blackpool, sillä parempi joukkue olis saanut aikaan pahaa jälkeä meidän takalinjoilla. Alex ei ole toppari ja se kyllä näkyy. Kamerunilaista pitäisi käyttää tuolla pelipaikalla vain aivan suurimmassa hädässä.

  Joka tapauksessa eilen tehtiin tarvittava ja vieläpä tyylillä. Toki kaikki muutkin sarjan kärkiporukat tulevat kylvettämään Blackpoolia pahan päiväisesti, mutta voitto on aina voitto ja sen myötä seuraavaan otteluun on mukava alkaa valmistautumaan. Toivottavasti mitään ”jälkiloukkaantumisia” ei ole taas tapahtunut. Eilen sydän jätti pari lyöntiä väliin kun RvP makasi nurmella reittään pidellen. Onneksi ja vähän yllätykseksikin lentävä hollantilainen pystyi jatkamaan ja jo seuraavassa tilanteessa kirmasi pallon perässä kuin nuori varsa laitumella.

  Ensi lauantaina jatketaan toisen mustan, BLACKburnin kimppuun. JESSS!!!

 4. Kyllä tuli eilen mieleen hyökkäypeliä katsellessa että aivan uskomaton pakka Arsenalilla kasassa varsinkin jos mm. Rosicky ja Walcott jatkavat samanlaisilla otteilla. Laitapakkien tasossakaan (varamiehet mukaanluettuina) ei ole valittamista, kunpa nyt saataisiin ne viimeiset puutteet vielä korjattua…

 5. Itseltä jäi ikävä kyllä eilinen ilotulitus näkemättä rapujuhlien takia , onneks viikolla tulee uusintana niin voi nautiskella.
  Hienoa että Theo vihdoin onnistui , tekee varmaan itseluottamukselle tosi gutaa.Kuka on muuten edellinen englantilaispelaaja kuka on tehnyt hattutempun Arsulle?
  Onko Ian Wright?

 6. Piti ihan käydä katsomassa, et kukas oli edellinen englantilainen joka tykkimiehille teki hattutempun. Ray Parlour teki hattutempun Newcastlea vastaan joulukuussa 2000, kun pohjois-Lontoolaiset voitti 5-0.

 7. Itse asiassa edellinen hattutemppu engelsmannin nimissä on Pennantilla. Teki 2003 kolme maalia toukokuussa, en muista ketä vastaan. Samassa pelissä taisi Pireskin tehdä hatun. Hieno voitto ja mukava esitys.

  Gallas sitten menee Spursiin 1-vuotisella sopparilla. Saikohan edes niin hyvää sopparia mitä Arsenal tarjosi? Olisiko ollut liian kova paikka niellä sisu ja myöntyä Arsun tarjoukseen? Hyvän pelimiehen menetys aina harmittaa mutta toivottavasti tilalle tulee joku hyvä pelimies joka ei ole joka kausi muutamaa kuukautta sivussa.

 8. Kiitos Mati ja Jarkka tiedosta ; )

  Elikkä 7 vuotta siinä meni edellisestä engelsmannin knallista. Toivottavasti ei tarvitse oottaa yhtä pitkään seuraavaa vaan Theo sai tosiaan hanat auki , )

  Gallas saa varmaan hyytävän vataanoton kun saapuu pellejoukkueensa kanssa Grovelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s