Juokse sinä humma..

Lontoossa nimiä papereihin kiitos. Kiitos!

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, Sebastien Squillaci on Gooneri ja hyvä niin. Siirron virallista vahvistusta odottaessamme Squillacista on aika pitkälle ehditty kirjoittaa kaikki oleellinen – taustoista. Oleellisen oleellinen on edessä kun varsin monen mielestä ’jälleen yksi ranskalainen’ pukee pelivermeet ylle ja alkaa tehdä sitä mistä hänelle maksetaan. Tunnustan etten ole kaverin otteita käytännössä nähnyt, joten sikäli en tiedä mitä odottaa mutta olisi henkiselle (ja fyysiselle) hyvinvoinnille haitallista jos en päättäisi odottaa vain ja ainoastaan hyvää. Pakko.

Kuten vallan mainiosti tiedätte, allekirjoittaneella ei ole tapana kommentoida kommentteja, ei kriittisiäkään. Ymmärrän ja hyväksyn täydellisesti sen että itse olen itseni julkisen riistan asemaan asettanut.

1. Kaikki palaute on enemmän kuin tervetullutta, nostan hattua ja kunnioitan jokaista kommenttia (paitsi sitä yhtä missä käytännössä ilman mitään perusteluita allekirjoittaneen käskettiin painua h*lvettiin.. Sp*rs paita yllään). Tuntuuhan se jo ihmeelliseltä ylipäätään että löytyy ihmisiä jotka kokevat Kallion Goonerin ajatukset kommentoimisen ’arvoisiksi’. Kiitos, kiihdyttäkää tahtia entisestään, se palvelee meitä kaikkia ja se lienee lopulta tarkoitus.

2. En ’keksi’ päivästä toiseen haukkumisen aiheita, en.

Jos sitten koitte allekirjoittaneen olleen eilen normaaliakin kriittisempi, lienee paikallaan lyhyesti selventää mistä se (jälleen kerran) yön tunteina kumpusi. Odottavan aika on tunnetusti pitkä mutta meidän tapauksessa siitä on tehty mielestäni tarpeettoman pitkä, toisinkin oltaisiin voitu toimia. Ja siihen kritiikki itse asiassa osui, tarkoitus oli toimia toisin ja niin meidän kannattajien annettiin jälleen kerran ymmärtää.

Jo toukokuussa kävi selväksi että mm William Gallas jättää seuran ja Laurent Koscielnyn hankinnasta huolimatta olemme koko ajan olleet vajaamiehisiä alakerran suhteen, tämän managerikin on toistuvasti meille kertonut. Kuten aina, meille kerrottiin myös että joukkue on tarkoitus rakentaa valmiiksi hyvissä ajoin, jopa ennen MM-kisoja, viimeistään harjoituskauden alkuun. Myönnän reilusti että itselläni otti erityisen koville managerimme kuukauden kommentointimatka Etelä-Afrikkaan samalla kun meidät jätettiin ihmettelemään joukkueen aikaisen rakentumisen toteutumista.

Summa summarum, koen meidän olevan seura missä täysin pakottavien hankintojen tekemisen ei pidä jäädä kalkkiviivoille, silloin tehdään viime hetken korjausliikkeitä (loukkaantumiset jne.) jos tarve vaatii tai hankitaan ’bonuksia’ mikäli eteen tulee ohittamaton ’tarjous’. Squillaci on nyt meidän pelaaja mutta jokainen pohtikoon miksi keskuspuolustajan etsiminen kesti niin kauan (osuiko oikeaan, siitäkin riittää takuulla mielipiteitä), tai mikä olisi tilanne jos hän ei olisikaan läpäissyt lääkärintarkastusta tässä vaiheessa. Ja edelleen jokainen voi pohtia mahdollisuutta että Squillaci (tai joku muu) olisi harjoitellut joukkueen kanssa täyden ajan.

En kuitenkaan henno kutsua Squillacia paniikkihankinnaksi tässä kohtaa, en koska kuten alussa totesin, lähden siitä että ranskalainen on mies paikallaan ja sopeutuminen tapahtuu nopeasti, kielen osaamattomuudesta se ei ainakaan jää kiinni. Mutta yhtä kaikki, paniikinomaisia tunteita tämä lähes viime hetkille venynyt saaga sai aikaan ainakin allekirjoittaneessa ja se ei tuntunut lainkaan hyvältä, se tuntui kiduttavalta.

Ai niin, se maalivahti.. Joku toinen päivä, tiistaina?

Provosoiduinko? H*lvetti, jos niin nöyrästi pahoillani siitä. Tiedostan että valitsemallani tiellä, roolissani,  en missään kohtaa saisi provosoitua. Jos näin kuitenkin pääsi käymään, siitä voi syyttää vain allekirjoittanutta, allekirjoittaneen moka ja etikettivirhe. On tämä jalkapalloseuran kannattaminen ihmeellistä, pitäisikö kokeilla lopettamista? Kummankohan sitä valitsisi mukaan autiolle saarelle; television mistä näkisi Arsenalin ottelut vai naisen? Muistutettakoon siitäkin että blogistin posti on edelleen avoinna. Siirtyisin kovin mielelläni jo ’eläkkeelle’ tästä harrastuksesta ja luovuttaisin hiidenkiven jonkun toisen kannettavaksi, ilmoittautumisia otetaan vastaan. Oikeasti! Ville?

Mikäli kiinnostuneita joukostanne löytyy, kykenen takaamaan vain yhden asian. Kolmen ja puolen vuoden pokaalittoman taipaleen jälkeen optimistisinkin Gooneri löytää sisältään pienen pessimistin, ripauksen kyynisyyttä ja edesmenneestä Seppo Heikinheimosta sielunkumppanin. Toisin sanoen, jos haaveilette kriitikon ammatista, suosittelen ottamaan tarjoamani haasteen vastaan.

Asiaan..?

Odottelin kovasti Arsenen lehdistötilaisuutta mutta mitä lie tapahtunut, ainakaan tätä kirjoittaessa Arsenal.comin etukäteen viikon ehdotonta kohokohtaa ja tärkeintä mediatapahtumaa ei ole ATVO:n tarjontaan ilmestynyt. Pitkään blogistin juttuja ihmetelleet tietävät että olen intohimoinen rivien välistä tulkitsemisen harrastaja, kuten myös elekielen ja ilmeiden tulkitsija. Arsenen pressitilaisuuksissa juuri se miten hän sanoo on aina lähes yhtä kiehtovaa kuin se mitä hän sanoo. Kun sanotusta muokataan artikkeli, koen menettäväni paljon vain lukemalla. Ja kun tähän lisätään se miten Arsenal.com tai sanotaan The Sun sanotun ilmaisee, siinä voi ihan huomaamatta tehdä kovasti erilaisia näkemyksiä.

Lehdistötilaisuus nyt joka tapauksessa oli ja tässä pätkä siitä äänen ja kuvan kera. Jännä kuinka Arsene toteaa Squillacin kohdalla että ’minä tein tarjouksen’, näinköhän ihan konkreettisesti Wenger on todellakin se joka ottaa puhelimen kauniiseen käteen ja kilauttaa tarjoukset sisään. Parasta antia, takuuvarmaa Arsenea on kun toimittaja utelee maalivahtitilanteesta, ihan ässää kiemurtelua manageriltamme, pirullisen ässää. Jokainen voi pohtia mitä vastaus käytännössä tarkoitti, haha!

”We are where we are. We have four great keepers and it is important we give confidence to them for the next game. I do not rule it out, but at the moment I say I am not in a position to sign anybody. At the moment, it is all dead.”

Olenko se sitten vain minä, olenko tulossa vanhaksi vai mitä, mutta tuntuu että näissä perjantain (tai torstain) Valioliigapelien pressitapahtumissa puhutaan kovin vähän itse asiasta, pelistä. Mestareiden Liigassa asia on mielestäni ainakin toistaiseksi toisin, selittynee toki myös toimittajilla jotka kuitenkin vastaavat siitä mitä Arsene meille kulloinkin kertoo. Mutta Valioliigassa näistä presseistä on tullut pitkälti aivan muista asioista utelua kuin puhumista edessä olevasta ottelusta, sitä ikään kuin vain pakosta jossain kohtaa sivutaan. Niin, olenko tulossa vanhaksi, mutta itseäni ainakin kiinnostaisi kuulla paljon laajemmin lähtökohdista otteluun managerin suusta.

Tottakai katson peliä aina omin silmin, teen omat johtopäätökset jne mutta Wengerin suusta voisi hyvinkin saada tällainen nojatuolimanagerikin erilaisia nyansseja ottelun seuraamiseen, ainakin h*lvetin paljon parempia nyansseja kuin Canal Plussan kiinnitä katseesi kohdat a’la Arsenal Antisupporters Club. Jotain kuitenkin itse ottelustakin, tässä kohtaa varauksella valitettavasti.

”I saw some pictures last Sunday; you cannot say anymore it is football, it is rugby on the goalkeepers more than football. The referees cannot go on and accept that. When you see how Shawcross kicked Gomes and how Huth pushed Gomes in the goal. You cannot say that is football anymore.I believe that in some situations the goalkeepers are not protected. You cannot have players whose main role is to stop the goalkeepers from catching the ball and not even go for the ball.”

Niin, jäin vain miettimään puhuiko Arsene tässä kohtaa yleisellä tasolla vai virittelikö hän keskustelua nimenomaa mentäessä Ewood Parkille? Tarkoitan olisiko Wenger maininnut tällaisesta lainkaan ellei vastassamme olisi Blackburn vieraskentällä ja muistot Fabianskin kovasta koulusta viime kauden vastaavassa kohtaamisessa, auts, se oli kova koulu se puolalaiselle. Totta h*lvetissä Arsene pelaa psykologista peliä mutta toivotaan ettei osu omaan nilkkaan. Blackburnissa Arsenen viesti luetaan takuulla ja epäilen että Almunia tulee kohtaamaan korostetun rajua kontaktia maalillaan ja kaikkea tuomari ei tule pois kitkemään, tahtoi tai ei. Ja edelleen jos ja kun asiaa etukäteen nostetaan esille, vaikuttaako se jollain tasolla Almunian tekemiseen, jopa niin että espanjalainen alkaisi vältellä mahdollisia kontaktitilanteita. Siitä ei nimittäin hyvä seuraisi. Manuel, vedä heti ensimmäisessä mahdollisessa tilanteessa kyynärpäät suoraksi ja kahdella nyrkillä lähimpää vihollista, ei siitä tule kuin keltainen jos tuomari sattuu näkemään. Manuel, ole päällikkö!

Pelaajien osalta loistavia uutisia sikäli että Mr. Denilson is back! Ja jos totta puhutaan, Alex Song, Cesc ja Robin ovat nyt ’täysin’ mukana, ensimmäinen siinä roolissa missä hänen kuuluukin olla. Jännä nähdä miten kahden jälkimmäisen osalla, onko paikka jo avauksessa? Robinin osalta tilanne on todella mielenkiintoinen, kuka Blackpool pelin triosta tekee tilaa mikäli hollantilainen on avauksessa. Fabregas’n paikka on aina avauksessa sikäli kuin kunto sen sallii, siitä ei kahta sanaa. Niin paljon ilmassa on kuitenkin kysymysmerkkejä ettei avauskokoonpanoa ole mitään syytä lähteä arvailemaan, tuleva maaottelutaukokin tuo varmasti Arsenelle pohdittavaa pelaajien kuormituksen osalta.

Mestareiden Liiga – arpaonni jatkuu? Ehkäpä minä jotain tällaista eilen ’pelkäsin’. Kuten tekin ehditte todeta, mediaseksikkyyttä lohkomme (Shakhtar, Braga, Partizan) ei kyllä tihku, päinvastoin. Ammattilaisia pelaajiemme tulee tottakai olla mutta kun se on sittenkin niin paljon helpommin sanottu kuin tehty, ei sillä ettäkö esittäisin etukäteen epäluottamuslausetta. Oman urani huippu saavutettiin aikanaan puulaakitasolla, joten mikä olen sanomaan mutta sanon silti. Pelireissut Ukrainaan ja Serbiaan ovat jo matkoina haastavia ja vaikka kuinka pitää syttyä.. Shakhtar ja Partizan, hmm. Kiusallisia otteluita ei pelkästään vieraissa vaan myös Grovella. Erot ovat sittenkin siinä määrin pieniä että kakkosvaihteella näiden vastustajien yli ei kävellä, ei vaikka miten ennakkosuosikkeja olemme, tai juuri siksi.

Otteluohjelmakin muovautui Mestareiden Liigan osalta ja vaikka en yllättynyt lainkaan että pelaamme Valioliigassa vierasottelun kahden CL:n vieraspelin jälkeen, huonompikin kalenterista olisi voinut tulla. Päätämme lohkon joulukuussa Grovella ja viimeinen vierasottelu marraskuun lopulla osui Portugaliin. Hyvä niin sillä marras- joulukuun vaihteen peli Ukrainassa olisi kuulostanut kylmältä. No näitä ehdimme murehtia, anteeksi iloita sitten aikanaan. Grovella aloitetaan Bragaa vastaan ja se on oiva paikka ottaa hyvä startti tämän kauden eurotaipaleelle.

Oli kyllä erikoinen yhteensattuma tämä Shakhtar ja vastikään heidän vahvuuteen siirtynyt Eduardo. Mutta ei kahta sanaa, Dudu saa ansaitsemansa jäähyväiset Grovella tositoimissa ja vastaanotto on takuulla lämmin. So here’s to a good and succesful CL adventure! Arshavin pitäköön sanansa..

”I want to win the Champions League. [When I retire] I want to be remembered as a small Russian guy who did some magic things where people did not understand how he did it.”

Jos kuulostin tänään sekavalta, se ei johdu siitä olisin hengittänyt saati nauttinut tinneriä yövuorossa konttorilla, vaan siitä yksinkertaisesta syystä että olen juossut edestakaisin kirjoittamassa lauseen tai puolikkaan, hummani hei, hummani hei… Siitä syntyy tällaista sotkua, ottakaa tai jättäkää, ilmeisesti otitte kun tänne asti etenitte, kiitos! Tämä on ollut väsyttävä viikko duunissa ja se vaatii asianmukaiset lääkkeet, ei tinneriä. Eli vaikka pysyttelen (tietääkseni) maisemissa, en voi luvata viikonlopun päivityksiä. Minä juon nyt kahvia.

0 thoughts on “Juokse sinä humma..

 1. Teikäläinen pelkää, että luullaan tinnerin haistajaksi tai maistajaksi, meikäläisellä taas on vaikeuksia vakuuttaa ihmisiä siitä, etten läträä tärpättiä. Paljon tekstiä sait pikajuoksujesi lomassa näpyteltyä, mutta älä turhaan anteeksi pyytele ”sekavuuksia”. Ne hullut, jotka lukevat tekstiäsi yöllä, ovat taatusti yhtä sekaisia kuin oletat tekstiesi olevan. Näin ollen kokonaisuus onkin itse asiassa harvinaisen selväjärkistä. Logiikka se on sekavuudellakin. Kiitos kirjoitteluistasi, kyllä niitä varmasti palaan lukemaan toisinakin öinä.

 2. Yksi Henten rivi kiinnitti erityiseti huomion ja nosti ajatuksia.

  ”Summa summarum, koen meidän olevan seura missä täysin pakottavien hankintojen tekemisen ei pidä jäädä kalkkiviivoille,”

  Näin se on. Kun me ei kuitenkaan osteta koskaan sitä 136M maksavaa kaikissa tilanteissa 100 maalia tekevää Lionel Zlatania vaan Arsenal on JOUKKUE niin uusien hankintojen pitäisi olla ehdottomasti jo harjoituskaudella mukana. Sanoihan Wenger itsekin kun Arshavinia hankittiin (juu ei siitä hankinta”prosessista” sen enempää..Ohhoh) että ei tälle kaudelle vaan seuraavalle.
  Nyt Squillaci tulee kesken kauden joukkueeseen jossa on jo valmiiksi uusi keskuspuolustaja ja kohta maalivahti (fingers and any other parts crossed…). Voiko olla vaikuttamatta? Kuinka kauan vie ennenkuin siitä hitsatuu ”virheetön” paketti?

  Useampi kuukausi, toivottavasti ei koko kausi.

 3. Kiinnittikö kukaan muu huomiota tuossa pätkässä lehdistötilaisuudesta kun AW:ta rupesi selvästi naurattamaan, kun ruvettiin puhumaan meidän maalivahtitilanteesta. Ei pysty enää pokerilla sanomaan, että meillä on neljä mahtavaa maalivahtia 🙂 Samalla eleellä vähän niin kuin tunnusti, että oli silläkin hetkellä allekirjoitettu Schwarzerin sopimus takataskussa.

  Tai sitten maalivahtitilanteesta on udeltu niin paljon ja pitkään, että se saa Wenkustakin jo koomisia piirteitä…

 4. Näyttää kyllä pahasti siltä, että uutta veskaria ei tule. Aina kun AW on todennut, että hän ei ole lähelläkään sopimusta kenenkään kanssa, ketään ei ole myöskään tullut. No, ehkä nyt tapahtuu poikkeus.

 5. Huolestutttaa tuo Squillaccin numero,18:lla ovat pelanneet aiemmin Arsenal suurudet kuten Silvestre ja Cygan! =)

 6. Hyviin saumoihin tulee Arsenalille nuo sieniliigan pelit,prkl,shitty,villa,chelski ja muna vierassa,hohhoijjaa,siinä katotaan miten poikamme pärjää,Sp*rssilla hirveä joulu meihin verrattuna…pffff Arsenal will play 6 games in the group stage in the CL, and these are followed by EPL fixtures in the following weekend against Sunderland, Chelsea, Man City, Newcastle, Aston Villa and Man Utd respectively.

  Not only do the Gunners get to play their direct title rivals (Chelsea, Man Utd and Man City) when they are most vulnerable (according to Wenger) but also all 3 fixtures are away from home. Also Villa and Sunderland are on the road, with only the Newcastle fixture being at the Emirates.

  A comparison with the other 3 English sides in the CL schedules reveals Arsenal have indeed been handed the toughest of schedules amongst them. with Man utd 6 fixtures following a CL fixture being Liverpool (Home), Sunderland (Away), Stoke (Away), Wolves (Home), Blackburn (Home) and Arsenal (Home).

  Chelsea’s schedule is also a tricky one as it will be Blackpool (Home), Arsenal (Home), Wolves (Home), Liverpool (Away), Newcastle (Away) and Tottenham (Away). the Liverpool and Spurs away certainly are tough enough anytime.

  Spurs though are the luckiest of all 4 as they get to play 5 of the 6 EPl fixtures follwing a CL fixture at home. They play Wolves (Home), Aston Villa (Home), Everton (Home), Bolton (Away), Liverpool (Home) and Chelsea (Home).

 7. Tervehdys Hente.

  Anteeksi että tämä menee vähän ohitte mutta koitan tätä kautta lähestyä sua ku en prkle löytäny mistään s.postias..

  Tarkoitus olisi muijan kanssa viettämään 24-27.9 lontooseen romanttista v.loppua. Elikkäs Arsenaali – W.B.A peliin olisi kahdelle lipulle tarvetta. Osaisitko neuvoa/kertoa mistä tähän hätään saisi hankittua liput. Olen valmis maksamaan lipuista sen ~160e per.lippu.

  AFSC:n pj sanoi että herra osaisi mahdollisesti jelppiä fania hädässä..

  http://www.ticket2.com/fi/buy/index.html?page=10&eventid=AE8A6CAA-9529-DB54-69E5-B3169B36CD6E

  tollasen sivun bongasin mutta onko tuo kannattava? jotenki tuntuu vähän diipadaapalta. jos osaisit näyttää tietä niin pelastaisit v.loppuni ja mahdollisesti koko suhteen..

 8. Mainiota kuulla että toimii!

  Ton kautta lähtee just 150~e per.lippu. Nyt siis otetaan vastaan viellä parempia ehdotuksia jos saisi jostain oikeasti edullisemmin.

 9. Red member -jäsenyyden hankkimalla Arsun nettisaitilta pystyy suoraan ostamaan lippuja. Tuohonkin matsiin on vielä joitain lippuja jäljellä ainakin clock endissä. Haaste voi olla se, että jäsenkortti pitäisi saada alle kuukaudessa.

 10. Tein tossa pientä tutkimusta meidän tuleviin CL-vastustajiin ja ainakin tällaisia asioita huomioin. Braga näyttäis olevan lähes brasialialainen joukkue. Kolmestakymmenestä pelaajasta jopa 17 on brasseja. Portugalilaisia on ainoastaan 5 peluria. Sen sijaan Partizan luottaa kotimaisiin pelaajiin aika tukevasti. 26 pelimiehestä 21 on serbejä ja 5 ulkomaalaisvahvistusta mukaan lukien HJK:sta siirtynyt Medo. Partizanin brassihyökkääjä Cléo on kovassa vedossa. Seitsemän peliä tällä kaudella ja maaleja on syntynyt jo yhdeksän! Myös Shakhtar on värvännyt riveihinsä paljon brasilialaisia. Kokoonpanossa heitä on 6 ja siihen päälle vielä meidän ex-pelaaja Eduardo, joka myös on puoliksi brassi.

  Mutta nyt varmaan pitää laittaa CL-pelit hetkeks taka-alalle sillä huomenna on jo päiväpelissä vastassa Big-Samin Blackburn. Vastustaja on ainakin mulle aika hajuton ja mauton porukka, mutta toisaalta pitää muistaa viime kauden vastaava peli Ewood Parkilla, josta me saatiin lähteä kotiin 1-2 tappio niskassa. Ammattilaisurheilijalle tämä jos mikä pitää olla tarpeeksi kova sytytin huomisen koitokseen. Blackburn kuuluu niihin joukkueisiin, jotka tulevat varmasti nipistämään joltakin kärkiporukalta pisteitä kotonaan ja nyt toi sudenkuoppa pitää pystyä välttämään. Manure tietää tämän jos joku. Ne oli viikko sitten jo kolmessa pisteessä kiinni Fulhamia vastaan, mutta yliajalla Hangelandin maali periaatteessa vei Viskinenän porukalta kaksi tärkeää pistettä. Yritetään me hoitaa oma leiviskämme kunnialla ettei noita tavallaan turhia pistemenetyksiä koituis meille. Toukokuussa kun kausi on paketissa, erot kärjen osalta tuskin on isoja, joten kaikki irtiotettavat pisteet täytyy saalistaa kotiin.

 11. Red member -kortti maksaa 30 puntaa. Ja sitten liput ovat listahintaisia, hinnat löytyvät sieltä nettisaitilta.

 12. Arsenal on voittanut läski-sampan joukkueen viimeksi vieraissa vuonna 2002,jolloin boltton kaatui vieraissa.Mutta eiköhän huomenna laiteta tuokin tilasto uuteen uskoon!Up Arsenal!

 13. Kyllä passaisi tuokin edellä spekuloitu veräjänvartija ; ) Toivossa on hyvä elää että AW sen molarin vielä hommaa , se on AINUT puuttuva palanen tällä hetkellä .

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s