Näillä loukkaantumismäärillä ei ikinä voiteta pokaalia

Kuten Hente jo aiemmin ilmoitti olevansa työreissulla niin se samalla tarkoittaa varabloggaajan olevan vastuussa päivityksestä.

Loukkaantumisia, loukkaantumisia ja lisää loukkaantumisia, tietysti vielä v*tun ärsyttävissä maaotteluissa. Loukkaantumiset eivät tule enää ainakaan itselleni minään yllätyksenä. Tähän on ehtinyt tottua jo aivan liian monen vuoden ajan. Voisi oikeastaan sanoa, että enemmän nykyään yllättää jos joku pelaaja ei satu loukkaantumaan, hyvänä esimerkkinä Rosicky joka ilmeisesti tuli ehjänä takaisin vaikka pelasi täyset 90 minuuttia tiistaina.

Sama tuntuu jatkuvan kaudesta toiseen ja on vaikea uskoa, että seurassa ei olisi yritetty todella tehdä kaikki mahdollinen loukkaantumiskierteen lopettamiseksi. Mitään tuloksia ei kuitenkaan ole saatu ja homma tuntuu oikeastaan vain pahenevan kausi kaudelta. Itse alan yksinkertaisesti kallistua sille kannalle, että meillä on vain aivan liikaa ns. lasinilkkoja joukkueessa. Tuskin Bergkampin, Vieiran ja Henryn aikaan tehtiin asioita sen paremmin lääkäri- ja fysio-osastolla, mutta tuohon aikaan meidän pelaajat olivat yksinkertaisesti paremmin kunnossa pysyviä ja muita vertailuja en edes ala tekemään, koska se on aivan liian masentavaa.

Wenger ja muu valmennustiimi saa kyllä ottaa osittain loukkaantumisista syitä niskoilleen. Rotaatio avainpelaajien kohdalla on aivan liian pientä, useasti kotiotteluissa pitäisi varsinkin heikompia vastaan uskaltaa kierrättää tai ainakin ottaa tärkeimmät pelaajat heti pois esim. toisen jakson alussa kun peli selvä.
Tätä ei kuitenkaan nähdä juuri koskaan, vaan yleensä aina esim. Fabregas pelaa täydet minuutit oli tilanne mikä tahansa. Tästä on tuloksena ollut joka kevät viimeisen kolmen neljän vuoden ajan se, että tärkeimmät pelaajat ovat loukkaantuneina tärkeimpien pelien alkaessa. Viime keväänä loukkaantuneina loppukaudesta olivat ainakin Vermaelen, Gallas, Song, Fabregas ja tietysti Persie. Yritäpä siinä sitten voittaa pokaaleita.

Jos asialle ei pystytä tai haluta tehdä mitään muuta niin eikö voitaisi edes tehdä samoin kuin ManU ja Chelski toimivat avainpelaajiensa suhteen maaotteluissa. Maaottelutauot voitaisiin meilläkin käyttää pelaajien ”vammojen” paranteluun ja lepuuttamiseen uusien loukkaantumisten hankkimisen sijaan, kuten Ferguson on tehnyt jo vuosien ajan. Vai mitä mieltä olette tästä uutisesta. Sattuipa sopivasti, että molemmat sekä Terry että Lampard ovat pelikunnossa heti maaotteluiden jälkeen. Ei tainnut olla ihan ensimmäinen ja veikkaan että ei viimeinenkään kerta kun näin hyvin ”sattui” käymään Chelskin kannalta. Asiat voisi tehdä näinkin, mutta sen sijaan meillä loukkaantuu joka v*tun ikinen maaottelutauko vähintään pari pelaajaa.

Mikään ei viittaa tälläkään kaudella muutokseen ja näin ollen voi lähes varmuudella sanoa meidän pokaalittoman kauden saavan jatkoa toukokuussa. Kolme peliä kautta takana loukkaantuneina ovat Ramsey, Nasri, Walcott, Persie, Bendtner. Lisäksi koko pre-seasonin missasivat Song, Denilson ja Diaby.

Seuraavassa oma arvioni pelaajien loukkaantumisherkkyydestä, en ole tarkistanut pelimääriä enkä loukkaantumistietoja mistään, joten seuraava luokittelu on vain miten itse tilanteen koen tällä hetkellä.

1. Ryhmä, oletusarvo on loukkaantunut, kaikki muu on plussaa:

-Johan Djourou
-Tomas Rosicky
-Theo Walcott
-Robin van Persie

2. Ryhmä, normaalia enemmän loukkaantuneena olevat:

-Gael Clichy
-Abou Diaby
-Denilson
-Samir Nasri
-Carlos Vela
-Niklas Bendtner

3. Ryhmä, normaali määrä loukkaantumisia:

-Manuel Almunia
-Cesc Fabregas
-Andrey Arshavin

4. Ryhmä, hyvin kunnossa pysyvät:

-Thomas Vermaelen
-Bacary Sagna
-Emmanuel Eboue

Loput pelaajat mm. uudet hankinnat ja nuoret pelaajat puuttuvat listauksesta, koska vietettyä aikaa ykkösjoukkueessa ei ole vielä tarpeeksi tehdä arvioita pelaajien kunnossa pysymisen suhteen.

Tunnetusti Wenger ei harrasta paljoakaan rotaatiota ja tykkää pitää pelaavan ringin suhteellisen pienenä. Menestyäkseen tällä taktiikalla toimittaessa ainut mahdollisuus on vaihtaa suurin osa ykkös- ja kakkosryhmän pelaajista vähintään saman tasoisiin, mutta paremmin ehjänä pysyviin. Ringin laajennus olisi toinen vaihtoehto, mutta kuten olemme joka kesä viime vuosien aikana saaneet todeta tämä ei ole managerimme mielestä vaihtoehto. Ainoaksi mahdollisuudeksi siis jää lasinilkkojen korvaaminen vähintään saman tasoisilla, mutta enemmän terveiden kirjoissa pysyvillä pelaajilla.

Tätä kirjoittaessa ei ole kuulunut mitään uutisia Theon loukkaantumisen pituudesta, mutta kaikki alle kahden kuukauden on ainakin itselleni plussaa. Ehkä sitten lokakuun lopulla tai marraskuun alussa jälleen kerran hakemaan tuntumaa RVP:n ja muiden perinteisten vesijumppakerholaisten kanssa. Hente on todennäköisesti jälleen huomenna takaisin.

0 thoughts on “Näillä loukkaantumismäärillä ei ikinä voiteta pokaalia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s