Poikettiinko polulta, jos niin miksi?

Kiitos Ville! Allekirjoittanut tuskin olisi pystynyt eilisen päivitykseen vaikka läppärin äärellä olisin ollut. En tähään hätään muistakaan milloin viimeksi tunteet ovat purkautuneet samalla tavoin kuin lauantaina. Se oli kuin Hitchcockin kynästä, rakennuspalikat (Fabregas’n loukkaantuminen, viheltämättä jäänyt rangaistuspotku, Rosickyn epäonnistunut rangaistuspotku, Songin ulosajo..) olivat kohdallaan ’tyrmätä’ paljon kovia kokenut nojatuolini kun tunteet pääsivät valloilleen 95:llä minuutilla. Kokemus oli järkyttävä.

En kykene valtavalta pettymykseltä etsimään edes ’syyllisiä’, tuntuu että se vain lisäisi tuskaa. Yhtä lailla en kykene lohduttautumaan esimerkiksi sillä ettemme hävinneet, tai että viime kaudella hävisimme vastaavan ottelun, ei se ole relevanttia. Jos ja kun menetät voiton ja kaksi pistettä tavalla jolla ne menetimme, se sai vereni kiehumaan ja ihan sama ylireagoinko vai en. Piirtäkää hyvät kohtalotoverit viiva seinään, loppukaudesta se viiva voi kuka tietää tehdä pahaa, vielä pahempaa kuin nyt.

En jaksa osoittaa tuomaria sormella. Totta h*lvetissä kirosin ja haukuin, se on oikeuteni, muttei se mitään muuksi muuta, saati helpota. Minä olen pettynyt tapaan millä Sunderlandin haastoimme, tai siis emme haastaneet. Nyt, tiedän ja tiedätte ettei blogisti ole manageri, CV:stä löytyy vain nuoruusvuosien Championship Managerin tuoma ’kokemus’. On sama olenko oikeassa vai en, mutten pitänyt siitä passiivisesta Arsenalista minkä Stadium of Lightilla näin.

Oliko viime viikolla kun pohdiskelin meidän sisäänrakennettua pelitapaa missä hyökkäys on paras puolustuksemme, se on joukkueen v*tun DNA:ssa. Arvailen, tietoa ei tietenkään ole, mutta niin passiivisia olimme että vaikea kuvitella etteikö se olisi johtunut managerin otteluun luomasta pelitavasta. Kuinka painokkaasti mitäkin korostettiin, edelleen pelkkää arvailua, mutten pitänyt näkemästäni, emme pelanneet vahvuuksillamme.

Toistan, mielipiteeni on vain mielipiteeni, mutta koin meidän tehneemme lauantaista ainakin osin liian vaikean tieten tahtoen. Paperilla mitään otteluita ei ole koskaan ratkottu, mutta olisin sittenkin halunnut nähdä meidän olevan aktiivisempia Sunderlandia vastaan, olkoon vieraskentällä. Pohdin ottelun aikana että vastaava taktinen varovaisuus isoja poikia vastaan ja noutaja olisi tullut. Ymmärrän että kohdallamme puhutaan ja keskustellaan siitä olemmeko joukkue joka pystyy hakemaan 1-0 voittoja, ’kaivaa’ tulos vaikka väkisin ja yritän ymmärtää tuloksen suhteen pelitapaan.

Väitän että olemme joukkue joka pystyy näihin 1-0 voittoihin, mutta väitän että nekin tulevat sittenkin vain pelaamalla vahvuuksillamme, aktiivisesti hyökäten. Ymmärrän edelleen että vastustajan pelitapa saattaa johtaa siihen että tekeminen näyttää passiiviselta, Sunderlandia vastaan en kuitenkaan kokenut että kyse olisi ollut tästä. Painoiko kolme päivää aiemmin pelattu Braga ottelu jaloissa, ei h*lvetti voinut painaa, ei nyt ainakaan tässä vaiheessa kautta. Ja jos painoi, sitten on syytä huolestua. Minun silmissä Arsene oli painottanut lähtökohtaisesti olemaan vieraskentällä ennemmin aavistuksen varovainen kuin rohkea. Koin että tingimme luovuuden kustannuksella ja yritimme olla liian ’kypsiä’, liian ’kylmän rauhallisia’.

Andrei Arshavinin kommentti:

Is it necessary for Arsenal to score more than one goal in order to win?

AA: I honestly do not remember when we won 1:0.

Kyllä, osaamme lähteä kuin hauet rannasta vastahyökkäykseen mutta niitä mahdollisuuksia tulee olimme rohkeita tai vähemmän rohkeita. Meidän vahvuus on pitää palloa liikuttamalla sitä nopeasti pelaajalta toiselle, hallita pelivälinettä ja pyrkiä tekemään vastustajasta epätoivoisesti rikkova joukkue. Ja kyllä, siksi olemme kaiketi todistaneet rumiakin taklauksia ja maksaneet siitä ajoittain kalliisti. Edelleen se on kuitenkin Arsenen omin sanoin sisäänrakennettua että pelimme perustuu lähtökohtaisesti siihen että hyökkäämme, teemme maaleja ja viihdytämme meitä kannattajia pelitavallamme.

Olkoon meidän luoma taide ekspressionismia, jopa surrealismia, miksi edes yrittää käyttää sivellintä konkretismin tai regionalismin luomiseen. Mitäkö turhautunut blogisti tällä kertaa yrittää sanoa? Sitä että maksoimme mielestäni kalliin hinnan lauantaina siksi ettemme keskittyneet tekemään sitä minkä parhaiten osaamme, ja tämä väitän ainakin jossain määrin tarkoituksella. Se oli virhe joka maksoi kaksi kullanarvoista Valioliigapistettä. Edelleen ehdin jo todetakin että isoja poikia vastaan olisi tullut noutaja. Kohtaamme Chelsean kahden viikon päästä sunnuntaina Stamford Bridgellä ja vaikka olemme jälleen kuinka paljon kokeneempi nuori joukkue tahansa, mielipiteeni on että astumme koirankakkaan jos taktiikkaan kuuluu peruutella siinä määrin kuin Sunderlandia vastaan.

Katson työni puolesta paljon elokuvia, en pidä elokuvista jotka jättävät enemmän kysymyksiä kuin antavat vastauksia. En voinut olla peilaamatta taktiikkaamme juurikin elokuvaan joka jätti kiusallisen paljon kysymyksiä. Osoitan sormella ohjaajakäsikirjoittajaa, en näyttelijöitä. Suoraan virallisilta sivuilta:

On whether he was pleased with the overall performance…

’Overall very pleased.’

Vaikka näin lauantaina hyvääkin – kuten Koscielnyn ja Squillacin suorittaminen – ’kaikenkaikkiaan erittäin tyytyväinen’?! En kyllä nojatuoliltani jälleen kerran useamman kerran anteeksi pyydettyänikään voi olla samaa mieltä. Toistan itseäni.. Luen kannattajien muistuttavan ettemme hävinneet, kuten hävisimme vastaavan ottelun viime kaudella. Tai kuinka olemme saaneet neljä pistettä Blackburnin ja Sunderlandin vierailuilta siinä missä viime kaudella näiden otteluiden saldo oli pyöreä nolla. Piirsitte sen viivan seinään tai ette, menetimme kaksi pistettä joita meidän ei olisi pitänyt menettää. Minä en kykene lohduttamaan sitä tosiasiaa muistelemalla viime kautta, yhtä hyvin voisin alkaa muistella mestaruuskautta kun emme hävinneet otteluakaan (taidan tehdä itse asiassa juuri sen, niin isosti haluaisin edelleen mennä parvekkeelle ja huutaa lauantain pettymyksen v*ttua!)

Olen kyynikko ja sisälläni asuu Seppo Heikinheimo. Onneksi sekään ei tarkoita sitä ettenkö osaisi suunnata katseeni tulevaan, oli Seppo sitten kuinka pahantuulinen tahansa. Sota jatkuu heti huomenna, eikä enempää eikä vähempää kuin Shite Hart Lanella, joskin Liigacupin merkeissä. Tätä kirjoittaessa kapteenin loukkaantumisen vakavuudesta ei ole mitään tietoa, oliko vaihto vain varotoimenpide, en tiedä. Sen tiedän että vaihto nähtiin ja Cescin takareisi reistailee, kuka tietää olisimme voittaneet 5-0 ilman tätä takaiskua?

Joka tapauksessa vihtahousu ei jätä meitä rauhaan loukkaantumisten muodossa ja olen ollut jo pitkään käytännössä sanaton aiheen tiimoilta. Ei palvele mitään eikä ketään toistaa enää samaa vanhaa mantraa että asialle täytyy tehdä jotain, olen luovuttamassa. Niin h*lvetin paljon kuin haluankin Arsenen ottavan Liigacupin tosissaan, on helppo laskea yksi plus yksi, näin ei tule tapahtumaan. Kyllä, kuulemme että viheriöllä nähdään kokoonpano joka on managerin mielestä riittävän laadukas voittaakseen Spudsit mutta pelkään ettei näkemykseni kohtaa managerin kanssa. Ei, se ei tarkoita etteikö me voitaisi voittaa vaikka miten reservipitoinen kokoonpanomme olisi, Hull City haki taannoin pisteet Grovelta.

Olen sitten realisti tai surrealisti, tai peräti naivisti? Ymmärrän tottakai mitä lukuisat loukkaantumiset käytännössä tarkoittavat, mutta sehän tässä v*tuttaa. Miten vain, viisi kautta ilman ensimmäistäkään pokaalia ja minä kallistun sille kannalle että ’et voi voittaa jos et veikkaa’.. Err, tai jotain. Eli haluaisin nähdä Sp*rsia vastaan ’oikeasti’ vahvan kokoonpanon, olkoon että siihen sisältyy riski. Mikä se riski olisi, se on hyvä kysymys. Eli tasasimme pisteet Sunderlandia vastaan vahvimmalla jalkeilla olevalla kokoonpanolla, täytyykö meidän jättää avainpelaajat pois Sp*rsia vastaan voittaaksemme West Bromin tulevana lauantaina? Jossain määrin pelottava ajatus jos näin. Eli riski jos sitä termiä käytetään, sen ottaisin. Meillä on h*lvetti lähes kiusalla 70+ pelaajan lista toimitettuna FA:lle, jos tästä joukosta ei löydy kotikentällä WBA:n kellistävä joukkue jalkeille vaikka miten vahvasti Sp*rsin haastamme niin ’illuusioni’ tasostamme menee rikki.

Oh Sam, the fat one.. Tiedättekö, taisin kääntää takkini, en vihaa enää lainkaan Sam Allardyceä, päinvastoin kaverihan on vallan hupaisa, tämä ’keskimaan’ toppari. Sam on viihdyttävä, hymyilen, lähes nauran kun luen miehen kommentteja ja eihän siinä voi olla mitään pahaa, minä voitan. Ajatelkaa, Allardyce pohtii että voi olla peräti mahdollista ettei Wenger pidä hänestä. No hyvänen aika sentään, voiko?! Ei, ei, ei.. Tiedätkö Sam, janoan lisää. Aikani ei riitä seuraamaan esimerkiksi television sketsiviihdettä mutta kun nyt olen tällaisen bloggaamisen ottanut painolastikseni ja ’joudun’ seuraamaan mitä Valioliigassa tapahtuu niin on upeaa että kattaukseen kuuluu stand up komiikkaa. Ja Stoke, mikä ihme meissä on vikana?

Huh! Ajatusten virtaa.. Jos v*tuttaa lauantai vieläkin niin ettei edes olut maistunut ottelun jälkeen, niin syö vanhaa miestä sekin etten näe huomisen ottelua. Kyllä, käväisin konttorilla viikonloppuna haistelemassa alkavan viikon työkuvioita ja edessä kiireinen yövuoroviikko. Ja ei, se ei ole houkutteleva ajatus. Ai niin, kun olin terrorisoinut nojatuoliani ja pysähdyin sen jälkeen jalkapöytä hellänä miettimään asiaa, totesin että olisi se h*lvetin paljon huolestuttavampaa jos en olisi potkinut. Gooner bros, hyvä me!

0 thoughts on “Poikettiinko polulta, jos niin miksi?

 1. Kyllä ottaa vieläkin koville, viimeksi samanlainen vitutus oli viime kauden Birmingham-matsin jälkeen. Eli ei siitäkään niin valtavan kauan ole. Lauantain loppuratkaisun jälkeen sai huonekalut aika pahasti kyytiä, onneksi skidi oli jo nukkumassa niin ei jäänyt suuria traumoja isukin tunnekuohuista.

  Pakotin itseni sunnuntain myös netin ääreen ja kieltämättä hieman ihmettelin, kuinka paljon lokaa esim. Denilsonin niskaan taas kaadettiin. Vaikken itsekään brassin suurin fani ole, niin omasta mielestäni hoiti tehtävänsä suht mallikkaasti, kun kentälle tuli. Toki siinä lopussa olisi mielummin pitänyt pelata helppo syöttö laitaan, kuin lähteä laukomaan, mutta muuten osallistui keskikentän pallonpitoon yhdessä Nasrin, Wilsheren ja Rosickyn kanssa ihan kelvollisesti. Aina pitää kuitenkin joku sylkykuppi olla ja Denilson on kenttäpelaajista tällä hetkellä varmaankin se suosituin ja helpoin kohde. Wilsherelle sattui ekalla puoliajalla pari sellaista lapsusta, että jos tekijänä olisi niissä ollut Denilson, niin olisi jo hirveä kohu päällä. Jack-boy kyllä selvästi terästi otteitaan tokalle puolijajalle, ja vajaalle pelatessamme, näytti yllättävänkin fiksulta ja kypsältä pelaajalta. Pelipaita numerolla 19 on vahvasti harkinnassa omaksi joululahjaksi…

  Tuollaisen pettymyksen jälkeen ei yleensä muut matsit jaksa juuri kiinnostaa pätkän vertaa, mutta katselinpa toisella silmällä myös eilistä Manure-Pool-peliä. Jos meillä on joskus (usein) ongelmia erikoistilannepuolustamisessa, niin ei voinut kuin ihmetellä Hodgsonin Liverpoolin puolustamista Berbatovin ekassa maalissa. Takatolpalla ei ollut miestä ollenkaan ja etutolpan pelaaja seilasi keskellä maalia. Kiva huomata, että muuallakin osataan. Fergien kommentit Torresin kaatuilusta oli jotenkin huvittavia, kun katseli miten Nani heittäytyi jokaisessa mahdollisessa kontaktissa näyttävämmin kuin van Horseface aikanaan. Jännää, ettei tuota ole brittimediassa juuri huomioitu…

 2. ootteko kattonu huomisen liiga cup vakion peli rosentit kyllä on niin et spudeihin ei luoteta =))) COME ON GUNNERS!!! nuorella jengillä nuijjitaaan ne =)Tottenham – Arsenal 18 26 55

 3. Alkaa vähän tuo verenpaine tasoittumaan. Vähän.
  Vaimo istahti lautantaina sohvalle juuri viimeiseksi viideksi minuutiksi. Sanoin hänelle siinä 94 min kulmapotkun kohdalla, että tästä muuten tulee maali… Ehdin vielä purkupallon lähdettyä lapikkaasta karjaista, että VIHELLÄ!. Hetken päästä istuin jähmettyneenä. Ja pitkään.

  Yksi kysymys. Miksi Mozart meni ampumaan pilkkua? Koska se on viimeksi pilkun ampunut? No okei, tuli kaksi kysymystä, mutta olishan meillä ollut esim. Nasri. Tai minkälainen pilkkuspesialisti Chamakh on? En tiedä. Mutta ei kai pelkkä kapteenin nauha edellytä pilkkuja vetelemään? No eihän me toki siihen pilkkuun kaaduttu, älkää käsittäkö väärin, mutta harmittamaan jäi. Ihmettelin vain jo Rosickyn pilkulle astellessa, että ”Hei, ketäs meillä on kentällä?” Harmi, että Cesc ja Andrei oli otettu jo pois.

 4. AW totesi, olikohan Skyn haastattelussa vai ESPN:n, että Nasrin piti olla rankkarin vetäjä, kun Cesc ja AA eivät enää olleet kentällä, mutta jostain syystä Nasri luovutti vetovastuun Rosickylle. AW arveli, että Nasri ei halunnut mennä pilkulle, kun juuri häntä oli rikottu. Erikoinen syy. Täytyy sanoa, että harvoin olen ollut niin varma, että tulee ohilaukaus kuin lauantaina.

  Just muuten hokasin, että Wenger mokasi rajusti: ei tehnyt kolmatta vaihtoa lisäajalla! Siihen oli ainakin kaksi mahdollisuutta: Denilsonin ohilaukauksen jälkeinen maalipotku (noin 92 minsaa) tai lopun surullisen kuuluisa kulma. Ehkä amatöörimäisintä ajanpeluuta (jota ei siis ollut), mitä valioliigassa kukaan on esittänyt.

 5. Hyvä pointti tuo vaihto. Olisi pitänyt ehdottomasti tehdä.

  Muistanko ihan väärin, että meillä olisi joskus ollut sellainen kirjoittamaton sääntö, että se pelaaja, jota rikotaan, ei vedä pilkkua. Ja siitä syystä, että kalastelijat eivät nauti omia hedelmiään. Tapahtui muistaakseni useinkin niin, että kun Henrya rikottiin, niin joku muu kävi kiskaisemassa pilkun sisään. Muussa tapauksessahan Henkka veti aina itse.

 6. Eipä tuosta ottelusta enää ole mitään lisättävää. Noista muista pisti silmään Schawrzerin Fabianskimainen työskentely Blackburnin maaliiin johtaneessa vapaapotkussa. Almunia-Schawzer 1-0 ehdottomast tällä hetkellä.

  Manu-Pool pelissä oli myös 4min lisäaikaa, Webb katkaisi pelin 94.02. (mitenkähän ois ollut jos tilanne ois ollut toisin päin?) ja helvetti Webbia pidetään Englannin parhaana tuomarina mitä se kertoo muiden tuomareiden tasosta? Miten hyvä Webb oikeasti on, sitä voi kysyä vaikka Puolalaisilta.

  Oli kans herran lykky että open kaapelissa ei ollut ilta studiota, ei varmaan olisi kestänyt vitutuksessa Keken yhteenvetoa pelin jälkeen. Kekehän osoitti jo aikaisemmassa pelissä viisautensa. Kun Evertonin hyökkääjä tuli puoli sekunttia myöhässä nappulat edellä aiheuttaen Newcastlen maalivahdin lloukkaantumisen, Keken mielestä maalivahteja nykyään suojellaan liikaa!!!!! Toisaalta outo kommentti Newcastlen mieheltä mutta kaikkihan sen tietää että sekaisinhan se on kuin seinäkello. Puhuu ihan mitä sattuu.

 7. Hei Juha,et viitsis masentaa. Kaikkihan tietää mitä ”Arsenalin” kuukausi tarkoittaa.
  Toisaalta toi kuukausi oli kiva tieto, itse ajattelin että eiköhän se maaottelu tauolle tokene. Niinkuin muutkin meidän lasaretissa olevat pelaajat. Jippii! Toi Persie se hauska tyyppi on. Tais pelata kolmessa viime kauden viimeisessä pelissä viiden kuukauden loukkaantumisen jälkeen.Joka sattui yllättäen maaottelussa. Onneksi pelasi mm-kisoissa kaikki pelit.Sen jälkeen Arsussa kolmessa pelissä noin 70min. Toivottavasti paranee jotain Moldovaa vastaan pelattavaa maaottelua varten että voi taas loukkaantua. Eikohän Englannin ja belgian lääkärit saa Walcotin ja Verminaattorin parsittua myös kasaan maaotteluihin.Diabyn nilkkahan myös ehtii parantua. Että näin. Nyt hemmottelen itseäni Black velvetillä kun jouduin elämään lauantain selvinpäin. Kokea sen tuskan….

 8. Tulikos tuo matsi huomenna telkkarista? mikäli näin niin lukeeko blogia Lappeenrantalaisia Goonereita? Olis jees mennä johonkin samaan paikkaan kattelemaan matsia, tätä ja tuleviakin

 9. Riittääkö Arsenalin keskikaistan pelaajan tasoksi se, että suorittaa suht mallikkaasti?

  Kaikissa peleissä joita olen ollut Grovella katsomassa, olen saanut todistaa Denilsonin pelaamista katsomosta käsin. Valitettavasti. Ylhäältä päin saa ihan uuden aspektin kaverin liikkumiseen ja hyötyyn joukkueellemme. Televisiokin on hyvä kapistus, mutta (ylä)katsomon penkiltä koko karmeus paljastuu. Liikkuminen on kehnoa ja lisäksi hän väistää säännönmukaisesti puolustusvelvoitteensa ja näyttää olevan myöhässä miltei kaikista tilanteista. Jack the Lad on aivan eri tason pelaaja ja en viitsi enempiä Jackistä puhua samassa yhteydessä hölkkäbrassin kanssa.

  Denilson ei ole Arsenalin tasoinen pelaaja ja kaiken arvostelun jota hän mm täällä on saanut niskaansa, hän on itse ”ansioillaan” hankkinut. Perushitaus on hänen suurin ongelmansa. Hidas juoksuvoimalla mitaten ja hidas kääntymään. Ei kiitos enää.

  Toisaalta voin sanoa, että katsomosta käsin mm Cescin pelaamiseen saa myös lisää aspektia. Fabregas liikkuu käsittämättömän määrän ja on koko ajan haluamassa palloa pelin ytimessä. Uskomaton pelaaja. Toivottavasti kuukausi on kuukausi…

 10. no tais sitten vääristää toi telkkari mun mielestä pelas hyvin =) paitsi yhes kohas ois voinu kyllä syöttää pelaten aikaa mut poika koitti ratkaista pelin,ja hyvä laukaushan sillä on mutta ei onnannu tällä kertaa.

 11. Tapsa, pari kautta sitten täällä haukuttiin Songia hitaaksi ja ei-sopivaksi pelaajaksi Arsenaliin… Seuraankin 16. lokakuuta Birmingham-matsissa pelkästään Denilsonia – yläkatsomosta, lohko 112.

 12. Niin Tapsa, kuten jo mainitsinkin niin vaikken itsekään Denilsonin fani ole, niin lauantain pistemenetyksestä on turha syytä brassia, kuten joissain blogeissa ja varsinkin niiden kommenteissa tapahtui.

  Nokkimisjärjestyksessä Wilshere ja Ramsey (jos kuntoutuu) kuuluvat minunkin mielestä Denilsonin edelle, mutta squad-pelaajana ihan ok. Ehkäpä tiukempi kilpailutilanne peliajasta saa Denilsonistakin enemmän irti. Suurempiakin ihmeitä on koettu.

 13. Cesc ilmoitteli twitterin kautta, että 2 viikkoa taukoa tulee:

  ” cesc4official

  Good news on my injury. I have some fluid but nothing bad in the muscle. I hope i can be playing in 2 weeks. ”

  Eli siinä ja siinä että kuntoutuuko Chelsea-matsiin. Voisi veikata, että mikäli on pienikin mahdollisuus että Cesc pelaa, riski otetaan ja mies nähdään kaatamassa Chelseaa. 🙂

 14. Vaatiiko noi live lähetykset jotain muuta kuin rekisteröitymisen?? cAnalillahan käsittääkseni oli oikeudet näyttää mutta ei niin ei prkl****

 15. Päivitysilmoitus: Virrat Englanti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s