Joukkueen vastausta odottaen

Kiitos Villelle epäilemättä hammasta purren päivittämisestä, allekirjoittanut ei olisi kyennyt. Itse asiassa olen päättänyt olla tämän viikon lyhytsanainen. Jos ei pelaajamme tunne paloa ja löydä riittävää energiaa, en minäkään. Arsene toisti lyhyessä lehdistötilaisuudessaan useamman kerran; esitys West Bromwichia vastaan kotipihalla oli pannukakku. Ja jos ei manageri tunnistanut joukkuettaan viheriöllä, en minäkään. Ero on vain siinä että Arsene valitsi pelaavan kokoonpanon.

Kyllä, pelaamme jo huomenna tiistaina Belgradissa Mestareiden Liigaa mutta kuten vannoutuneet lukijani tietävät, olen ehkäpä liiankin Valioliiga orientoitunut luonne, muut kisat ovat sittenkin enemmän tai vähemmän bonusta. Valioliigan sarjataulukko on se mitä tuijotan yhdeksän kuukautta ja 38:n ottelun jälkeen sen kärjessä on pitkän kauden paras joukkue.

Kuten totesin, jään siis varsin lyhytsanaisesti odottamaan joukkueen vastausta kahteen perättäiseen valtavaan pettymykseen Valioliigassa ja paikka vastauksen antamiseen ei oikeastaan parempi voisi olla, Stamford Bridge tulevana sunnuntaina. Se ei kuitenkaan missään tapauksessa tarkoita etteikö West Bromin Grovella tulisi olla ammattilaisille yhtä glamourista, paikalla oli jälleen käytännössä täysi tupa todistamassa pelaajiemme työntekoa ja miljooniensa ansaitsemista, työmoraali oli vain unohtunut johonkin.

Olisin kuvitellut että reilun viikon takainen Sunderland ottelu olisi ollut paremmin muistissa ja näkynyt tekemisessä, ei tässä sarjassa saa nyt eikä koskaan mitään ilmaiseksi. Tunsin ironisesti valtavaa pettymystä siitä että oma ennakkoni osui lopulta liian hyvin maaliin. Grovelle tuli yhteen hiileen puhaltava Baggies ja haki täysin ansaitun voiton managerimme jäädessä ihmettelemään tunnistamatonta kokoonpanoaan viheriöllä.

Kysymys kuuluu; eikö Arsene aistinut lainkaan etukäteen mitä tuleman pitää, paremmin pelaajiaan tuntevaa manageria on hankala kuvitella, ettei vain itse Wengerkin olisi syyllistynyt aavistuksen siihen illuusioon että sarjanousija kotikentällä on sittenkin puolihuolimattomasti voitettavissa. Jotain valmistautumisessa on joka tapauksessa tehty väärin. Itse olisin halunnut kuvitella että takuulla pelaajien tiedossa ollut Chelsean tappio olisi vain lisännyt halua ja paloa hyödyntää tilanne, nyt tuntui että joukkueessa kuviteltiin eron olevan sitä myöden kaventunut kun Chelsea hävisi.

Ei ole tietenkään mikään yllätys että otsikoiden ykkösnimi oli eilen Manuel Almunia. Blogistin ei tarvitse edes kääntää takkiaan ottaessaan valtavirran vastaisen linjan. Totta h*lvetissä Manuel tuhri Baggiesin toisen maalin ja olisi voinut kaiketi toimia paremmin kaverin kolmannessakin mutta valitsen siitäkin huolimatta Espanjalaista puolustavan linjan. Olimme alusta asti vaikeuksissa ottelussa ja se isoin vaihde ei missään vaiheessa mennyt pykälään. Kun Manuel sitten liimasi hienosti WBA:lle tuomitun rangaistuspotkun, hypin itse uhoa täynnä tasajalkaa ja huusin voimasanoja ilmoille. Kuvittelin että sama uho olisi tarttunut sillä hetkellä kenttäpelaajiinkin, kuvittelin väärin.

Miksei Manuelin upea torjunta sytyttänyt muita, miksei joukkuekaverit halunneet palkita h*lvetin vaikean kesän läpi käynyttä maalivahtiaan antamalla tälle mahdollisuutta tulla tituleeratuksi voittavan torjunnan tehneeksi maalivahdiksi, miksi joukkue petti maalivahtinsa? En edelleenkään voi puolustaa Manuelia valitettavasta virheestään mutta on helppo kuvitella keskittymisen herpaantuvan kun koet tehneesi jotain suurta mutta sekään ei sytytä muita. Eli vaikkei tietenkään saisi, niin oliko virhe sittenkin vain väistämätöntä ja ajan kysymys. Miksi pelaajien kellot eivät hälyyttäneet lainkaan kun maalivahtinsa tarjosi heille mahdollisuuden muuttaa pelinkulku herättelemällä isolla kellolla. Kysyttäessä Almunian esityksestä Arsene totesi mielestäni täysin oikein:

”You can have question marks about many players today if you look at the performance, especially the defensive one. Many players made massive mistakes defensively. I do not want to come out on any individual performances because we were collectively poor. You could single out a few players who have made mistakes.”

Väitän että aiheellista pohtia myös Wengerin valitsemaa kokoonpanoa, vaikkakin sitten jälkiviisaasti. Kirjoitin jo viikolla että Jack Wilshere on eittämättä pelannut enemmän minuutteja kaudella kuin mitä Wenger oli ajatellut. Mutten sittenkään ymmärrä miksei edellisten otteluidemme paras pelaaja ollut avauksessa, tai miksei manageri reagoinut tilanteeseen jo tavoistaan poiketen puoliajalla varsinkaan kun hän ei tunnistanut joukkuettaan kentällä. Pidän selkeänä virheenä managerin valintoja keskikentälle, Wilsheren ja Rosickyn puuttuminen ei voinut olla näkymättä luovuuden puutteessa ja tämä Wengerin olisi pitänyt ymmärtää.

Siitä on vierähtänyt hyvä tovi kun olen muistanut taannoin lanseeraamani termin kauhukvartetti, mutta nyt tämä termi palautui mieleen kun alkuperäisestä kvartetista trio Song, Diaby ja Eboue olivat keskikentällämme pahoin hukassa, tasapaino ja roolit olivat käytännössä läpi ottelun kateissa. Ymmärrän että kannattajienkin silmissä tärkeäksi lenkiksi joukkueessa itsensä pelannut Alex Song omaa nykyään vahvan itseluottamuksen mutta sopia kysyy oliko Kamerunilainen jossain määrin helppoa iltapäivää odottaneen pelaajan ruumiillistuma? Mikäli mietitään sellaisia hyveitä kuten nöyryys ja kurinalaisuus, en tunnistanut Songia. Se ettei Eboue tai Diaby osoita näitä edellä mainittuja hyveitä läpi 90+ minuuttia ei ole yllätys mutta Songin esitys oli suuri pettymys. Huolestuneisuuttani lisää se että kyseessä oli toinen heikko esitys peräjälkeen, edellisen kerran hölmöily johti toiseen varoitukseen ja ulosajoon.

Oli valitettavan hupaisaa lukea Songin jutustelua ennen lauantaita:

”We have more people behind the attack now. When we have the ball, we can go forward and help create things, but I think we now have a midfield which can switch over quickly when we lose the ball and look quite solid.

It is important for the midfield to have that good balance, and I think this shape has started well for us. We are enjoying playing this way. We started playing very well and just need to keep working on the way we are set up in training.”

Yritän ymmärtää joidenkin kannattajien positiivisia ajatuksia siitä että Chelsea hävisi ja ManUkin joutui tyytymään tasapeliin Boltonin vieraana. Haluaisin kuitenkin kysyä että niin paljon kuin olemmekin saaneet lukea pelaajien suusta miten olemme taas tällä kaudella vuoden kokeneempia ja kuinka olemme oppineet virheistä, olemmeko todella? Eihän siitä ole kuin muutama hassu kuukausi kun saimme oppia isän kädestä kun meille tarjottiin useita mahdollisuuksia Chelsean ja ManUn toimesta viime kevätkaudella, ei sen pitäisi tehdä eroa pelataanko nyt syyskautta vai ollaanko loppusuoralla. H*lvetti, saimme oppia isän kädestä vain viikko takaperin Sunderlandin vieraana. Viikonvaihde tarjosi meille h*lvetin paljon helpomman lähtökohdan ensi sunnuntain Chelsea vierailua silmällä pitäen, hylkäsimme tarjouksen vaikka meillä oli käytössä kaikki mahdollinen sisäpiiritieto kuten Keskustan ministereillä.

Tiedän vallan mainiosti listan pelaajista jotka eivät olleet loukkaantumisten vuoksi käytettävissä mutta en pidä sitä olennaisena. Jos meillä olisi täysi rosteri mistä valita, en epäilisi (maalivahdista huolimatta) etteikö meillä olisi kilpailukykyinen kokoonpano mitä joukkuetta vastaan tahansa. Mutta kun puhutaan siitä kasvamisesta ja kokemuksen lisääntymisestä, eivätkö katseet kohdistu nimenomaa pelaajiin kuten Diaby ja Denilson, heihin manageri on luottanut ja sen luottamuksen seurauksena seuran tuloksessa viivan alle jää massiivisen hieno pluslukema. Läksyt piti lukeman kun Hull City haki voiton Grovelta toissakaudella, huonosti luettu. Ymmärrän että kasvuprosessi vaatii aikansa mutta jossain kohtaa täytyy löytyä myös kanttia myöntää virhe jos kaikista saaduista mahdollisuuksista huolimatta ei ala tulla valmista.

Tiedämme että Wenger itse osaa olla naiivimpi kuin kukaan ja kun luin hänen ajatuksiaan jälleen kerran syistä olla kuluttamatta meidän kannattajien rahaa, myönnän tuskastuneeni. En siksi ettenkö osaisi antaa sitä arvoa mikä Arsenen työ ansaitsee mutta suhteellisuudentaju on hyvä muistaa hänenkin. Eli rakennetaanko joukkuetta sitä silmällä pitäen että kaikki tähtää voittoihin, menestykseen ja pokaaleihin vai että olemme seura jonka systeemi tuottaa kelpoja pelimiehiä enemmän kuin mikään muu seura? Sen vasta naiiviksi koin kun managerimme ikään kuin sanoisi että Jack Wilshere on palkinto politiikastamme. Oikeasti Jack tai Cesc ovat niin poikkeuksellisia yksilöitä että sama mikä politiikka seuralla on, he kyllä peliminuuttinsa ja paikkansa joukkueessa olisivat ottaneet.

Näin, huomenna Serbiaan ja jos olen rehellinen, en tiedä mitä odottaa. Koska arpa toi Liigacupin neljännen kierroksen vastustajaksi Newcastlen St James’ Parkilla, päätin katsoa Harakoiden eilisen pelin Stokea vastaan. En ymmärrä miten Newcastlen onnistui pudottaa Chelsea cupista Stamfordilla, en vaikka Carlo Ancelotti itse olisi ollut maalissa. Niin, en tosin ymmärrä miten West Bromwich voi hakea voiton Grovelta. Ajatelkaa, Ryan Sh*wcross oli Stoken kapteeni, huh, siinäpä esimerkkiä junioreille.

Hmm, meni sitten pidemmän kaavan mukaan kuin olin etukäteen ajatellut. P*ska viikonloppu ja kuin kirsikka kakun päälle, mittasin juuri kuumetta, palelee ja v*tuttaa.

0 thoughts on “Joukkueen vastausta odottaen

 1. Wengerin musta aukko vain laajenee… Tai uppiniskaisuus. Tai kuvitelma siitä, että maalivahti ei ole kovin olennainen osa joukkuetta. Eí ole vaikea arvata, että Partizan rakentaa pelaajamuurin Fabin eteen jokaisessa erikoistilanteessa. Ja sit Wenkku antaa ensi sunnuntaina Fabille uuden mahdollisuuden. Nyt eletään kriittisiä hetkiä, sanoisin.

 2. Kivahan se on että yllätyksiä jalkapallossa sattuu ja vähän muutkin pääsisi sijoittumaan kärkisijoille kuin nämä vakiojoukkueet. West Bromwichia on tituleerattu jojo-joukkueeksi, sen verran usein joukkue on tippunut 2000-luvulla valioliigasta, mutta palannut aina takaisin kuin väärä raha….

  Edellisen kerran kun WBA tippui niin omasta mielestä suurin syy oli loukkaantumiset jotka kohdistuivat etenkin kärkipelaajiin joita joukkueelle ei ole koskaan ollut riittävästi – ja vielä hyviä sellaisia. Keskikenttä on viime vuosina ollut joukkueen paras osa, mutta täksi kaudeksi Peter Odemwingien hankinta on tuonut hyökkäyspeliin lisää säpinää. Aiemmin keskikenttä alkoi liikaa jauhamaan kuudentoista rajoilla kun joukkueesta ei löytynyt kärkipelaajaa joka olisi haastanut tarpeeksi vastapuolen puolustusta.

  Kolme toivetta tälle kaudelle:
  1. JOs WBA ei ole mestari ….heh… niin olkoon se sitten Arsenal. West Bromwichilla on eräs liigan nuorimmista joukkueista keski-iältään ja toiseksi nuorin manageri. Jokainen joukkue ostaa pelaajia, mutta Chelsean linja (tänä vuonna Manchester City) ei ole sitä mikä itseä miellyttää. Kivempi katsella joukkuetta joka menestyy hieman pienemmillä puntamäärillä ja pitkäjänteisellä työllä nuorten pelaajien kanssa.
  2. WBA säilyisi. Joukkue pelaa parhaimmillaan hyvää jalkapalloa ja nuoria pelaajia kehittäisi parhaiten se että saisivat alle 3 kautta valioliigassa niin silloin voitaisiin alkaa puhua sijoituksista kuuden parhaan joukossa.
  3. JA VIIMEISEKSI SE HARTAIN TOIVE: Jota tulee joka aamu rukoiltua. Jos Jumala on oikeamielinen, niin anna Wolverhamptonin tippua. Mielellään samaa kyytiä parikin tasoa alemmaksi….

 3. Lampard huilannee vielä ensi viikonloppuna ja Cesc saattaa palata nurmelle. Jotain positiivista piti kaivaa tähän tunnelmaan.
  Mistäs matsia huomenna seurataan, kun ei ole edes Veikkauksen Live vedossa?

 4. Nyt toivotaan Fabianskille täydellisä epäonnistumista Belgradissa (ja pelin päättymistä 4-3 meille) ja Almunian loukkaantumisen pitkittyessä saadaan Szczęsny tai Vito kentälle Chelsea vastaan.. 😉

 5. Katos katos…Suomen ainoa West Bromwich Albion-fanikin on löytänyt tiensä Henten blogille 🙂

  Onko muuten Almunia loukkaantunut vai ”loukkaantunut”?

  Jos Fabulous pelaa niin kuin pelätään huomenna niin onhan tässä taas soppa kasassa. Joukkueesta puolet lasaretissa ja maalivahdit imee kuin Hooverit. Jotenkin tuttua. Onkos nyt menossa jo kausi 10-11 vai eletäänkö vielä 09-10:ä?

 6. Artsin linkissä on taas Sunin asiantuntevat jalkapalloekspertit pistäneet parastaan. Tietenkin kritisoida saa (vaikka Wenger edelleen tietääkin, IMO), mut nää sunien, newsoftheworlien ja daily mailien snaippaukset on kyllä vedetty aika helvetin överiks aina. No, onneks ne voi jättää lukematta.

  Alumiini tais oikeasti loukkaantua. Kertoo aika paljon kyllä Wengerin luottamuksesta Flappyanskiin ettei vaihtoa tehty kesken pelin. Mut miks hitossa se sit oli penkillä… Erikoista muuten että AW:n lausunnoista olis ollu haisteltavissa Don Viton olevan 3. mokke, mut näköjään Konsonentti on lähteny matkaan.

 7. Lurre on oikeassa. The Sunin kirjoituksessa on tällä kertaa valitettavan monta totuutta. Ikävää totuutta. Sellaisia epäkohtia joukkueessa, joita ei ihan lyhyessä ajassa korjata mestarijoukkueeksi. Niitä ei taida edes kovalla uskolla pystyä muuksi muuttamaan. Toi on ehkä ikävin asia hyväksyttäväksi, että meillä tehdään helvetin hyvää taloudellista tulosta mutta ei oltu valmiita maksamaan Fulhamin pyytämää 4 milliä Schwarzerista ja nyt meillä on ykkösenä maalissa vanha tuttu imuri ja kakkosena kävelevä katastrofi.

 8. Gallas’n paikat kestivät näköjään pari matsia ennen loukkaantumista… Tällä kaudella huileja näyttää tulevan muillekin kuin meille – nyt mitataan vaihtopenkin taso.

  Saakelin wenkku, jos ei uskalla kokeilla konsonanttia. Miltähän muuten vitosta tuntuu? Pelasi pari hyvää (ja erinomaisen fulham-matsin) peliä viime syksynä, sit vähän haparoi parissa matsissa eikä ole uutta mahkua saanut. Rutiinin puutetta, ehkä, mut wenkun kirjoissa ikuinen reservimokke. Fab ja Manu saavat aina uuden tilaisuuden.

 9. Almunian loukkaantumiset sattuvat huonon/huonojen esityksien jälkeen kuten viiime kaudella, tästä voi jokainen tehdä omat johtopäätökset.

  Nuorille tilaa, Fabulous muualle kuin edes penkille.

  Lauantain ekan puoliajan puolessa välissä tokaisin emännälle et huonolta näyttää, ja näyttihän se kun lopputulosta katsoo. Chelskiä vastaa pelottaa edes katsoa matsia, taitaa jäädä huominenkin katsomatta.

  Sanokaa mitä sanotte, Kos oli virhe, hommattiin semmoinen jolla suurin osa maaleista tulee Kosin pelaamisen/pelaamattomuuden piiikkiin. Kuntoutuis Verma ja äkkiä.

  Voihan se olla että pelataan liiikaa hyökkäävää peliä jolloin puolustus on helisemässä. Lauantaina keskeltä tuli vastustaja läpi moneen otteeseen joka pitäisi olla Songin homma estää ne. Ei estänyt kun yritti maalia.

  Viikonloppuna myös syöttöjen luokattomuus antoi vastustajalle vastahyökkäyspaikat jotka käyttivät (kiitos Almunija) hyväkseen.

  Ei tässä muuta kuin lisää bissee

 10. Szczęsny tai Vito kentälle ja jos se jonka nimeä ei enää mainita on kentällä,alkaa olla jo tilanne että toivoo että Mido tekee hat-trickin ja kaikki sen jalkojen välistä.Siten peli päättyy 3-6 meille.Ensi lauantaina Szczęsny tai Vito kentälle on sitten jo kentällä 🙂

 11. En tarkottanu mitään v****** tolla linkillä.Lähinnä vaan sitä ,että näistä samoista asioista on myös aikasemmin ollut puhetta………

 12. ”Katos katos…Suomen ainoa West Bromwich Albion-fanikin on löytänyt tiensä Henten blogille”

  Pitäähän sitä erottua massasta 😉 Niinhän se oli armeijan valinnoissakin että jos et kelvannut tosipaikkaan niin sitten vaihtoehtoina olivat vain huoltokomppania tai tykkimies/tykistö….

  Itsellä vuosi oli 1976 kun kannatus alkoi joten siinä voitte hirnua lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s