Puolalaista rulettia

Kuumemittari ei valehdellut, allekirjoittanut on petipotilas. Se ettei läppärin ruudun tuijottaminen helli alkuunkaan särkevää päätäni sopii toisaalta viikon teemaani mainiosti, joukkueen vastausta odottaessa.

En voi olla palaamatta vielä lauantaihin. Saimme lukea eilen managerin vertaavan esitystä sähkökatkoon. Tuntuu h*lvetin tylsältä näin ottelupäivänä olla kriittinen, mutta kun joukkueemme oli samaisen managerin mukaan prosentin kahden päässä dominoinnista jo reilu vuosi takaperin, ei voi kuin ihmetellä miksi tällainen sähkökatko jo näin varhaisessa vaiheessa kautta – kotikentällä.

Kun dominoinnista jutteleminen lakaistaan maton alle, seuraavaksi mieleeni tulee että tämä on nyt kenen tahansa suulla toinen kausi kun emme voi enää piiloutua nuoruuden verhon taakse. Kyllä, keski-ikämme on edelleen nuori mutta pelaajat ovat kokeneita ja pelanneet yhdessä vuosia. Tottakai pelaajat puhuvat ympäripyöreitä opiksi ottamisesta mutta jossain vaiheessa puheilta alkaa väistämättä kadota pohja ja sitä alkaa väkisinkin miettiä josko kyse on sittenkin laadusta, tai henkisen vahvuuden puutteesta jos ja kun sähkömiesten työn tulos on mitä on.

Edelleen, totta h*lvetissä ymmärrän sähkökatkojen kuuluvan lähtemättömästi lajiin, mutta hämmästyttää ja turhauttaa että lauantainen tuli vain viikko Sunderland ottelun jälkeen, välittömästi seuraavassa Valioliigapelissä. Lyhytkö on muisti, vai sittenkin se henkisen vahvuuden puute.. Vai sittenkin se laadun puute? Loukkaantumisten taakse meillä ei ole pienintäkään syytä piiloutua kun puhutaan kotiottelusta sarjanousijaa vastaan.

”We had lost a generator and then it becomes difficult to play football. I knew after the first five minutes, you saw that it was all flat. It is unusual for us because we are usually a team that has energy. We were just not there. I can’t remember the last time [we were like that]. It was mysterious what happened.”

Tässä kohtaa olen pakotettu osoittamaan sormella managerin suuntaan. Kuten vallan hyvin tiedätte, tituleeraan itseäni sohvamanageriksi, en takuulla ’tiedä parhaiten’, saati promilleakaan siitä mitä Arsene Wenger. Mutta sen uskallan vaikka sitten jälkikäteen vannoa että minäkin näin ettei kaikki ollut West Bromia vastaan kohdallaan, jos en viiden, niin viidentoista minuutin jälkeen. H*lvetti, mieleeni palautui kauhea kauhukvartetti -termi, tunsin historian havinaa ilmassa.

Kysymyksen täytyy kuulua miksei Wenger reagoinut tilanteeseen jos jo viiden minuutin jälkeen hänelle oli selvää että pelaamme kynttilänvalossa?! Kuten eilen puolustelin Almuniaa, en nähnyt joukkueelta minkäänlaista reaktiota kun Espanjalainen torjui vastustajan rangaistupotkun ja piti tilanteen maalittomana ja se on huolestuttavaa. Eli Arsene maisteli omin sanoin pannukakkua viiden minuutin jälkeen, näki samaisen Almunian torjuman rangaistuspotkun muttei reagoinut, miksei?

Miksei tulikuumaa Wilshereä tai Rosickya, tai molempia otettu muuttamaan ottelun kulkua puoliajalla? Miksi Arsene tyytyi pannukakkuun vaikka kohokastakin kaapista löytyi. Siinä vaiheessa kun edellä mainitut herrat sitten irti pääsivät, paistoaika ei enää riittänyt rapean pinnan aikaansaamiseksi. Summa summarum, jos jäi pelaajille jälleen kerran kantapään kautta virheistä oppimista, niin jäi managerillekin.

Hmm, olin jo aikeissa kehuakin manageria mutta asia ei sittenkään ole ihan niin yksinkertainen, päinvastoin kaksipiippuinen juttu. Olin nimittäin tyytyväinen siihen etten muista milloin Arsene olisi ollut julkisesti niin kriittinen pelaajiaan kohtaan kuin lauantaisen generaattorin hajoamisen jälkeen. Muistan kyllä viime kaudelta ottelun Anfieldillä missä pelaajien kertoman mukaan tauolla nähtiin täysin malttinsa menettänyt manageri, hiustenkuivaajakäsittely mikä oli täysin uutta. Ehkäpä hiustenkuivaajalle olisi ollut käyttöä lauantainakin, sen sijaan Wenger antoi luottamuslauseen pannukakun leipojille, virhe!

Eli toisin sanoen voidaanko sitten tässäkin kohtaa käyttää termiä naiivi kun samalla pidin jälkikäteen managerin varsin kovasta kritiikistä, mutta joka sittenkin johtui siitä ettei manageri itse reagoinut tilanteeseen tekemällä vaihtoja.

Hyvä on, tikulla silmään sitä joka vanhoja kaivelee ja katseet eteenpäin. Toivotaan kuitenkin ettei WBA:n silmäämme pistämää tikkua tarvitse kaivella toukokuussa.

Karavaani tänään siis Serbiassa, ilman (verisesti?) loukkaantunutta Manuel Almuniaa. Vitsit tässä kohtaa todellakin sikseen, siinä riittää ihan tarpeeksi vitsiä että tolppien välissä pelaa tänään Lukasz Fabianski. Sitä paitsi tällä Almunian loukkaantumisella spekuloiminen sai jo eilen niin valtavia salaliittoteorioita aikaan, että allekirjoittaneen on täysin turha edes yrittää työntää lusikkaansa soppaan.

Voitte pitää blogistia äärinaivistina kun edes yritän puolustaa Almuniaa mutta puoltaisin kaiketi Mart Poomin hankkimista takaisin ennen kuin Fabiankin näkemistä tositoimissa. Sekin on mukava huomata etten ole sentään täysin yksin ajatusteni kanssa, seuraavassa ATVO:ltakin tutun Stewart Robsonin näkemyksiä. Ja jos ette allekirjoita, huomatkaa edes sellainen varsin mielenkiintoinen seikka miten kriittiseen sävyyn seuramme palkkalistoilla oleva Stewart asiat sanoo, hämmentävää etten sanoisi.

Tätä täysin hallinnasta riistäytynyttä keskustelua maalivahdeistamme kuvaa mielestäni parhaiten se että valtaosa kannattajista tuntuu toivovan Fabianskin tyrivän tänään totaalisesti. Se jos mikä vasta onkin hämmentävää, ja surullista. Ja ei, en tee poikkeusta itsekään, 6-5 meille ja Fabianskin viimeinen peli Tykkipaidassa kiitos! Kuka tietää, ehkäpä Puolalainen osaisi jättää jäähyväiset yhtä tyylikkäästi kuin tämä veijari (katsokaa video loppuun, täyttä rautaa).

Kuten SC Braga, en tunne toistakaan Mestareiden Liigan vastustajaamme, enkä tunne kolmattakaan Eduardoa lukuunottamatta. Belgradin kaksi suurseuraa ratkovat kaiketi mestaruuden kaudesta toiseen, viime kaudella pidemmän korren vei Punaisen Tähden nenän edestä Partizan. Tahti on sama tälläkin kaudella, joukkueet jakavat maansa sarjan kärkipaikan molempien voitettua kuudesta ottelustaan viisi ja jäätyään kertaalleen tasapeliin. Partizanin ensimmäinen pistemenetys tuli tämän illan kenraalissa.

Kuten käytännössä aina, tämäkään Itä-Euroopan reissu ei tee poikkeusta siinä että tunnelmaa stadionilla pidetään, err, sähköisenä. Hyvä niin, ei pitäisi ainakaan olla pelkoa sähkökatkosta. Minua etukäteen kohuttu hornankattila ei häiritse. Pyyhimme toissakaudella Turkissa Fenerbahcella lattiaa 5-2 lukemilla ja tasasimme pisteet Kiovassa, sitä edellisellä kaudella haimme voiton Steua Bukarestin vieraana, olkoonkin että vaikeitakin otteluita mahtuu mukaan matkanvarrelle. Hei, tämä on vain yksi hyvä mahdollisuus pelaajille luoda katetta suurille puheilleen.

Joukkue joka Lontoosta matkaan lähti piti sisällään pari yllätystä, kaksi positiivista yllätystä? No ensimmäinen ainakin on, eli Kieran Gibbsin toipuminen Sp*rs ottelussa saamastaan vammasta ylitti villeimmätkin odotukseni, Gibbsy on mukana. Ehkäpä mielenkiintoisempaa on kuitenkin se että Wenger päätti jättää Abou Diabyn ihmettelemään ottelua kotisohvalle Lontooseen. Voihan olla että Diabyn tervehtymiselle edelliseen viikonlopun peliin on jotain tekemistä asian kanssa mutta mistään tuoreesta vammasta ei tietääkseni ole kuitenkaan kyse. Ja maalivahtikaksikkomme on siis Puolalainen.

Tässä on sikäli hyvin aikaa toipua ennen ensi sunnuntain vierailua Stamford Bridgelle, eli en näe mitään syytä miksei Wenger valitsisi vahvimman mahdollisen kokoonpanoon. Arsenen ehdottomiin tavoitteisiin on aina kuulunut varmistaa jatkopaikka Mestareiden Liigan lohkovaiheesta niin pian kuin mahdollista, eli uskon vakaasti managerin lähtevän valintoja tehdessään siitä että Serbiasta tullaan takaisin kolme pistettä rikkaampina.

Nyt särkee h*lvetti silmiä, eikä vain ajatuksesta Fabianski tolppien välissä. Toivotaan nyt että Koscielny ja Squillaci onnistuvat pitämään tämän Cleon (jo 11 maalia tällä kaudella, 8 Mestareiden Liigan karsintavaiheessa) mahdollisimman kaukana häiritsemästä Puolalaistamme. Tämä tulee todellakin olemaan Puolalaista rulettia, vai Puolalaisranskalaista?

COME ON ARSENAL!!!

0 thoughts on “Puolalaista rulettia

 1. Squillaci, ei näy mutta tekee hommansa, Kos näkyy koska on liinan lähellä että vastuistaja saattaa rokottaa.

  Hyvä teksti Hente, pelotaa itseäkin varsinkin ykkösmolari on p*ska, kakkosmolari p*skempi ja kahta seuraavaa ei jäärä noteeraa, kannattajat näkevät toisin.

  Voitto kotiin silti, We Are Arsenal Forever

 2. Tuolla Bet24 sivustolla meidän peli on Live-vetokohteena. Onko joku katsonut sitä kautta matseja? Onko tietoa, vaatiko jonkun tilin perustamista tai rahansiirtoa sivustolle vai voiko katsoa muuten vain?

 3. En ole perehtynyt Bet24:ään, mutta onko se live-vetokohteen lisäksi tarjolla myös streamina? Esim. Unibetillä ko. matsi on myös live-vetokohteena, mutta streamia ei ole tyrkyllä.

  Uefan sivuilla muuten väitetään, että matsi ois saatavissa Viasatin OnDemand-palvelussa ja siellä on jopa hinta (7,90 e) ja linkki ko. sivustolle – jossa ei ole mitään mainintaa Mestareiden liigasta. Pointti on siinä, että matsi on tarjolla Ruotsissa Viasatin OnDemandissa, mutta Suomesta sitä ei pysty tilaamaan. Tää oli varmaan jokin Platinin käytännön pila.

 4. Jaaha, tarkempi tarkastelu osoitti, ettei sieltä mitään streamia löytynyt. Taitaa jäähä matsi pelkän teksti-tv:n varaan.

 5. Kannattaa käydä kurkkimassa http://www.myp2p.eu…sieltä livesports linkin alle ja football. Usein löytyy Arsenalin(kin) matseihin livestreamejä. Jotta streami toimii, saattaa joutua lataamaan jonkun playerin, esim.sopcast,veetle jne. Software-linkit löytyvät myös samalta sivustolta. Ja kyseessä on siis ilmaiset streamit…

 6. Kokemus on osoittanut, että nuo ilmaisstreamit (poislukien Veikkaus) toimii yhtä hyvin kuin Fabianskin maalivahtipeli. Ainakin minulla. Jos joku saa kunnolla pelittämään, niin hyvä.

 7. Nyt menee hakuammunnaksi, mutta HJK:n Partizan-vierasmatsi näkyi tämän (laillisen) linkin takaa:

  mms://rts.videostreaming.rs/rts

  Ainakin Rts televisioi Serbiaan meidän matsin – kävin niiden nettisivuilla (ovat tietysti serbiaksi ja kyrillisin kirjaimin eli helppoa kuin mikä…)

 8. Kannattaa katsastaa myös http://www.atdhe.net, sieltä löytyi useampiakin linkkejä, ainakin Braga-otteluun, jokseenkin ok kuvalla ja eikä tarvinnut latailla mitään erillisiä ohjelmia.
  Tuloskin olisi tänään mannaa mutta enemmänkin odotan asenteen ja pelaamisen tason nostoa niin ettei tarvitse hävetä omien esitystä kuten viime la.

 9. Vielä lisään: tuosta mainitsemastani linkistä matsi tuskin tänään tulee, sillä lohkovaiheessa Serbian pojat eivät saa välittää lähetystä rajojensa ulkopuolelle – mutta toki linkistä voi katsoa muuta kivaa serbialaista ohjelmaa…

 10. Viimeisen vuoden ajan olen katsellut streameja sopcastin ja TVU:n kautta. Tarvii ladata erilliset ohjelmat, mutta toimivuus ja usein laatu ovatkin sitten ihan omassa luokassaan. Viime viikon Spurs-matsiin ja ekaan CL-peliin oli tarjolla todella timanttiset streamit, joten suosittelen niitä.

 11. Se onkin näköjään Koscielny joka on joutunut Wenkun epäsuosioon kun on tiputettu aloituksesta DJOUROUN tieltä… Loukkaantuminen tuskin kyseessä on.

 12. Eiköhän Koscielny oo vaan lepuuvuorossa. Viikonloppuna kuitenkin tulossa ISO peli ja pakkohan Djorouta on alkaa ajamaan sisään ihan kunnolla.

  myp2p.eu on tosiaan hyvä streaminjahtausmesta. Kyl sieltä aina joku edes kohtuullinen löytyy.

 13. Voi nyt helv. AA teki ekasta paikasta, sitten ollut parikin läpiajoa ja nyt Denilsonin käsivirheestä rankkarimaali.

 14. Ehkä paskin pilkku ikinä… Pysyykö kukaan enää laskuissa montako pilkkua Chamakh on meille jo hankkinut? 😀

 15. AA on suht varma laukoja, mutta mitähän se nyt meinasi: veskari liikkui etuajassa eikä silti sijoittanut toiseen kulmaan.

 16. Ihan hyvä peruspeli mitä nyt näkyi huonon striimin takia.

  Fabulous oli hyvä varsinkin rankkaritorjunnan takia.

 17. Ensi sunnuntaina ei kyl saada noin montaa uutta mahdollisuutta voittaa ottelu. Man of the match: Fab! No joo…

 18. Hyvä tulos vähemmän hyvällä pelillä. Kelpaa, mutta silti pelistä löytyy paljon heikkouksia ja parantamisen varaa. Onko Song tosiaan nykyään hyökkäävä keskikenttämies,toivottavasti sunnuntaina Chelskiä vastaan mies tajuaa pelata keskikentän pohjalla omaa rooliansa tai muuuten siniset tulee iskemään erittäin rumat lukemat taululle. Toki tämä voi tapahtua joka tapauksessa, varsinkin kun Wenger saa varmasti vain lisää vettä myllyyn tästä Fabianskin ensimmäisestä hyvästä esityksestä. Nyt manageri varmasti kehuu pelokkaan polakin maasta taivaaseen ja pahimmassa tapauksessa Fabianski on tästä lähtien ykkösveskari. Jos näin on niin todellinen katastrofi tapahtui tänään vaikka voitto tulikin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s