Quest post

Blogisti tien päällä, pahoittelut siitä. Olen ollut koko viikonlopun poissa tietokoneen ääreltä, niinpä kutsuin pikähälytyksellä apua jotta maaottelutauon ja maanantain ratoksi saatiin päivitys aikaan. Luovutan puheenvuoron jäädessäni itse ihmettelemään huhua jonka mukaan Sagna olisi loukkaantunut ja huilia tiedossa kolmisen viikkoa.

Täältä pesee rutopistin rutinaa:

Aika moni on ehtinyt jo julistaa kautemme kuopatuksi näin 10 ensimmäisen ottelun jälkeen ja suuri kiusaus olisi myös rutopistilla liittyä tähän kuoroon. Jos otetaan tuo R kuitenkin nimestä pois hetkeksi näkymiä synkentämästä ja katsotaan mitkä ovat faktat tähän mennessä.

Liigacup ja metsurit on mielestäni avattu odotettua paremmin, liiga ehkä odotuksien mukaan. WBA oli huono peli ja pettymys, Chelskiltä tuli odotetusti pataan. Sunderland ja Pool odotetut vieraspisteet, Blackburn taisteluvoitto. Blackpool ja Bolton kotona suupaloja. Kuten Kif ansiokkaasti täällä hiljattain analysoi, viime vuoteen verrattuna ollaan 1 piste jäljessä samoja vastustajia vastaan.

Aineisto on todella pieni, joten johtopäätöksiä eteen/taaksepäin menosta on liian aikaista tehdä. Jos kuitenkin mennään hieman tulosten taakse ja katsotaan millä kokoonpanoilla ne on saavutettu. Otetaan huomioon loukkaantumistilanne ja puuttuvat pelaajat parhaasta mahdollisesta avauskokoonpanosta: Almunia, Gibbs, Vermalen, Squillaci, Sagna, Rosicky, Fabregas, Wilshere, Walcott, Arshavin, van Persie.

Täysin subjektiivinen näkemys, mutta mielestäni  esim. Songia on turha peluuttaa hyökkäävässä roolissa, nythän Chelskiä vastaan Jack pelasi alempana ja on molempiin suuntiin Songia parempi. Maalivahdista en halua lähetä taittamaan peistä, todettakoon vain Wengerin suulla, että meillä ei tällä hetkellä ole ykkösmaalivahtia. Katsotaan sitten, kuinka monta ykköspelaajaa meillä on kussakin matsissa ollut avauksessa:

Pool  5

Blackpool  7

Blackburn 7

Bolton 7

Sunderland 5,5

WBA 4

Chelski 4

Sunderland-matsiin merkkasin 5,5, koska Fabregas loukkaantui puolen tunnin kohdalla. Keskiarvoksi tulee 5,7, joka on jopa vähemmän kuin katastrofaalisella viime kaudella. Aineisto on tosiaan pieni, mutta yllättäen havaitaan, että olemme hävinneet pelit joissa vain 4 parasta pelaajaamme on kentällä, 7 ykköspelaajalla on tullut voitto, mutta 5-6 riittää vain tasuriin. Tämä trendi on täsmälleen sama kuin kahden edelliskauden matseista tehdyissä analyyseissä. Kuvitteliko joku todellakin, että voisimme pärjätä lähes täysivoimaiselle Chelskille vieraissa ilman 7 avainpelaajaamme? Sinänsä esitys oli positiivinen, mutta tulos vanha tuttu.

Summa summarum, jotta ero kärkeen ei kasvaisi liian suureksi, olisi ehdottomasti Vermaelen, Fabregas ja van Persie saatava takaisin pelikuntoisiksi heti maaottelutauon jälkeen. Verman tilanne tosin näyttää erittäin huolestuttavalta. Puolustuksesta puuttuu liideri ja veskarisekoilu jatkuu. Pitää huomioida, että meillä on ennen joulua vielä pahat vierasmatsit Cityä, Evertonia, Villaa ja Manua vastaan. Näistä pitäisi saada mielellään 5-7 pistettä, jotta oljenkorsi säilyisi. Helpompi kevätkausi huomioiden 10-12 pinnan takamatka jouluna ei olisi vielä katastrofi.

Mutta nyt otan jälleen rutopistin hatun päähäni ja totean, että mikään ei viittaa siihen, että meillä olisi loppukaudesta yhtään vähemmän loukkaantumisia kuin nyt. 5-6 avausmiehellä taistelemme valitettavasti edelleen sijoista 3-6. Chelskillä ja Cityllä näyttäisi tällä hetkellä olevan selkeä materiaalietu, jota emme pysty kuromaan umpeen puolikuntoisella joukkueella. Niinpä ainoa realistinen saavutettavissa oleva kannu tälläkin kaudella näyttäisi olevan worthless cup.

Eero

0 thoughts on “Quest post

  1. Laskelmat pitävät kyllä kutinsa, jos oletetaan, että vastassa on aina joukkue joka on tasoltaan sama viikosta toiseen. Mutta kun vastustajan taso ja joukkueiden loukkaantumistilat vaihtelevat, pitää huomioon ottaa muutakin kuin vain oman joukkueen loukkaantumissuma. Chelsealla oli melkeinpä paras mahdollinen kokoonpano, mutta Sunderlandilta puuttui muutamat avainpelaajat.

    Ja ne avainpelaajathan tietenkin ovat aina väittelyn aihe. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s