Lopun alkua..

Yöterveiset verstaalta, ja kuten niin usein, piru irti.. Hyvin paljon mahdollista että jotain on mennyt allekirjoittaneen silmien ohi, sikäli mediapimennossa olen viimeiset päivät ollut. Yhtä kaikki, aina tappavan tylsä maaottelutauko jatkuu ja jatkuu, ilmeisesti tänään potkitaan taas puulaakin merkeissä, ei voisi vähempää kiinnostaa. Täytyy tosin myöntää että Unkarin tasoitusmaali reilu vuosikymmen sitten on edelleen hupaisaa katsottavaa. Kyllä, tunnustan olleeni sateisella ja h*lvetin kylmällä Olympiastadionilla tuolloin.

Bacary Sagna.. Juurikin viime viikolla ihmettelin – kritisoin – pelaajahuollostamme vastaavien ammattitaitoa ja listaan saatiin jälleen uusi tapaus. Ihmettelin miten Abou Diaby jatkoi pelaamista saatuaan rajun tällin Chelsea ottelussa, ihmettelin Kieran Gibbsin loukkaantumista jne jne. Sagna valittiin maajoukkueeseen, hän matkusti maajoukkueen mukaan, ja nyt saamme kuulla Ranskalaisen olevna sivussa kolmisen viikkoa loukattuaan itsensä, kyllä, Chelsea ottelussa.

Siinä missä Chelsea ja ManU onnistuvat toistuvasti järjestämään avainpelaajilleen mukavan hengähdystauon maaottelutauoilla, me päästämme terveiden ohella myös loukkaantuneet maajoukkueen palvelukseen. Onko meillä eri kriteerit terveydelle vai onko kyse ammattitaidottomuudesta diaknosoida loukkaantumiset, itse ainoastaan lapsena lääkärileikkejä leikkineenä en osaa vastata mutta jokin kuviossa mättää.

Itse olen täysin vakuuttunut että ongelmien syy on seuramme pelaajahuollossa. En lähde kiistämään etteikö osansa olisi joidenkin pelaajien kohdalla ’yliherkkyydestä’ loukkaantua muita herkemmin mutta vuodesta toiseen jatkuvia murheita tämä ei voi selittää. En minä muista että Fabregas olisi aiemmin ollut altis loukkaantumisille, tai Vermaelen, tai Bendtner, tai Almunia, tai Arshavin joka omien sanojensa mukaan pelaa viikosta toiseen enemmän tai vähemmän puolikuntoisena. Eli toisin sanoen näyttää valitettavasti siltä että kehitys on menossa jatkuvasti huonompaan suuntaan ja yhä useampi pelaajamme alkaa kärsiä taudista nimeltä ’loukkaantumisherkkä’.

Ei h*lvetti tästä tule mitään.. En paitsi ehdi, keksi mitään aihetta kirjoittamiseen ja sain aikaan neljä kappaletta loukkaantumisista. On toisaalta lohduttavaa huomata etten ole yksin tuntiessani riutuvani jälleen yhteen maaottelutaukoon. Ajatelkaa, Espanjalaismediassa maaottelutauko otti eräällä toimittajalla niin lujille että keksi kirjoittaa B*rcelonan olevan kiinnostunut meidän ikiomasta Denilsonista (Samba star, eh). Yritän ymmärtää että kyseessä oli turhautuneen miehen turhautunut huumori mutta sittenkään en halua vakavilla asioilla leikittävän, en varsinkaan Espanjalaismedian toimesta. Hävetkää!

Lähes yhtä hupaisaa oli lukea otsikoita joiden valossa Samir Nasri olisi vaatimassa siirtoa koska ei saa pelata keskellä vaan hukkaa parhaat pelivuotensa Wengerin kiduttaessa tätä laidalla. Mikään ei ole enää pyhää, odotan Denilsonin ja Nasrin jättävän siirtoanomuksensa tänään. On valitettavaa että totuus alkaa vihdoin paljastua. Niin kuin olenkin halunnut uskoa että pelaajamme ovat yhtä suurta perhettä, puhalletaan yhteen hiileen, henki on mitä loistavin jne. Kaikki valetta, pinnan alla kuohuu ja korttitalo on romahtamaisillaan. Edessä on joukkopako. Muistakaa kuka kertoi tämän kylmän totuuden ensimmäisenä, elämme lopun alkua.

Onneksi emme ole yksin – lopun alun elämisen kanssa. Hyvät ystävämme Liverpoolissa odottavat tänään uutisia josko katastrofaalinen kauden alku saa yhä synkempiä sävyjä vai löytyykö pelastaja lopulta Singaporesta? En yleisesti ottaen pidä itseäni vahingoniloisena mutta tällä kertaa valehtisin jos väittäisin etten seuraisi hymyssä suin Poolin sotkuja. Liian monta vuotta olemme täällä Suomessa saaneet kärsiä Liverpoolin ylivallasta kaiken maailman mediatalojen edustajien tai asiantuntijoiden toimesta. On koston aika ja pidän tätä vain ja ainoastaan oikeutena ja kohtuuna, olemme kostomme ansainneet.

Tottakai Poolin tilanne on mielenkiintoinen ei pelkästään Suomessa kärsimiemme traumojen johdosta vaan paljon isommassakin kuvassa. On nimittäin jännä nähdä missä määrin eri tavalla eri tahot reagoivat meneillä olevaan ja tullaanko näkemään jotain poikkeuksellista kun kyseessä on suuri ja perinteikäs Liverpool. Joku Portsmouth on helppo lakaista maton alle, miksei vaikeuksissa oleva West Hamkin, pikkuseuroja. Yksi asia on varma, kulisseissa takuulla kuhisee ja kuka tietää, ehkä tarvitaan riittävän korkean profiilin uhri jotta kyetään tekemään riittäviä päätöksiä että vastaavat pystyttäisiin tulevaisuudessa estämään.

Tiedän ettei asioilla ole tekemistä toistensa kanssa, mutten voi olla näkemättä jotain yhtäläisyyksiä kauniisiin puheisiin ja suunnitelmiin mitä UEFAssa on. Eikös taloudellisten rajoitusten pitänyt tulla mm Mestareiden Liigan osalta käytäntöön jo ensi kaudelle kunnes päättävät tahot ymmärsivät tilanteen mahdottomuuden ja tilanteessa otettiin aikalisä. Me olemme mallioppilaita kuten Suomi EU:ssa, mutta valitettavasti tuntuu välillä että turhaan. Pidän lähes mahdottomana ajatuksena että UEFAlla on kanttia viitata kintaalla sille rahalle mitä lajiin kirjaimellisesti pumpataan mm öljykentiltä. En sano etteikö meidän kannattaisi ja pitäisikin jatkaa taloudellisesti terveellä linjalla, mutta samalla meidän ei pidä olla liian sinisilmäisiä.

Nyt ystävät Goonerit, tiedostan päivitykseni joutavanpäiväisyyden mutta yritän ajatella että pohjalta on hyvä ponnistaa. Ehkä Poolin kannattajat jakaisivat tämän ajatukseni? Jos en nyt poistu takavasemmalle töiden pariin, teen loppuviikosta turhan haastavan ja siihen en maaottelutauon nimissä suostu, en h*lvetissä.

PS. Ihmeiden aika ei ilmeisesti ole ohi.. Canal Plus on valinnut lauantain TV-otteluksi kohtaamisemme Birminghamia vastaan ja ManUn kannattajat saavat tutustua ensimmäistä kertaa elämässään internetin stream -palveluihin. Huikeaa! Tai sitten kuvittelevat vain Bonnierissa tekevänsä kiusaa meille Canal Plussan irtisanoneille Goonereille, haha! No se kiusa lienee luvassa joka tapauksessa jahka studiomiehitys pääsee vauhtiin.

0 thoughts on “Lopun alkua..

 1. Hyvä kun jaksat Hente kuitenkin blogia päivitellä, näinä interlullin kovina aikoina.

  En usko että me mitenkään ”rikotaan” pelaajia, sen enempää kuin muutkaan seurat. Joskus muistan tosin lukeneeni että Emiratesin kentän pohjaa pidettiin kovempana kuin esim. Highburyn vastaavaa, mutta tuskin se kuitenkaan mikään astroturffi on. Eiköhän seurassa kuitenkin tehdä kaikkensa että noiden lukuisten loukkaantumisten syy saataisiin selville.

  Myönnettäköön kyllä että Chelskin managerit ja etenkin punanenä on ollu paljon Wengeriä taitavampia (eli kierompia) puhumaan pelaajansa pois maaottelutouhuista, ja niistä voitais meilläkin ottaa vähän oppia. Ei tulis ihan niin montaa matsia sit avainpelaajille. Tosin, vaikka Arshavin valitteleekin pelaavansa jatkuvasti vähän loukkaantuneena, niin eiköhän mies itse hyvinkin pitkälle päätä vetääkö paidan lauantaisin päälle vai ei. Kimurantteja juttuja.

 2. Ei minusta edelleenkään voi kuin ihmetellä näitä loukkaantumistapauksia….
  Sagnan kohdalla tuntuu tosiaan käsittämättömältä että mies päästettiin maajoukkuetehtäviin jos kerta oli jo loukkaantunut chelski-pelissä?
  Kaikki Diabyn nilkan vääntymisen nähneet kyllä tosiaan myös ihmetteli kun mies päästettiin takaisin kentälle . Eikös se niin ole että tuollaisen pahan vääntymisen jälkeen olisi tärkeintä saada vammakohtaan pikaisesti kylmää ja koholle ?
  Tällä nimenomaan estetään pahemmat vauriot ja paluu kentille aikaistuu .
  En tosiaan ole mikään lääketieteen tohtori mut sen verran on omakohtaisia kokemuksia pelaaja-ja valmentaja-ajalta.

  Oppimista olisi chelskin (viimeksi tapaus Terry) ja munankin politiikasta maajoukkueiden suhteen . Toivotaan ettei tämä ilta tuo vielä lisää murheita …

 3. Loukkaantumisiin liittyen hieman uutisia maailmalta, ja hieman radikaalimpia ratkaisuja loukkaantumisongelman ratkaisemiseksi: Veikkaaja-lehdessä kerrottiin NHL-seura Edmonton Oilersin laittaneen fysioterapeutinsa ja koko huoltotiiminsa vaihtoon viime kauden jälkeen, koska joukkueen GM piti heitä syyllisenä vammasumaan. Johto analysoi, että toiminta tällä sektorilla on ollut puutteellista.

  Tarttisko meidänkin tehdä jotain?

 4. Moi!
  Kerrankin hyviä uutiaisa Barcelonan suunnasta , ne haluaa hölkkä brassi Denilsonin. Samalla rahalla saadaan Anderlechtistä Romelu Lukaku 17 vuotias Belgialainen teinisensaatio hyökkääjä. Tähän pitäs Wengerin tarttua.

 5. Kaitsu, samaa mieltä, kyllä tarttis tehdä jotain. Mutta mitään ei tehdä, koska se ei kuulu Arsenalin organisaation ”kulttuuriin”. Siinähän tulis huoltotiimin pojille paha mieli, jos potkut saisivat. Eli koko porukalle pitkät jatkosopimukset ja asiaankuuluvat palkankorotukset…NOT

 6. Samaa mieltä Ex: än kanssa. Jos Barca kerran haluaa Denilsonin ja on jopa valmis maksamaankin tästä niin toivon todella että AW on hereillä ja päästää brassin menemään.

 7. Jos lääkintäosasto meillä osais asiansa niin nämä krooniset loukkaantumishuolet olis jo ajat sitten hoidettu kuntoon. Ongelma on jatkunut todella kauan ja silti meillä oli esimerkiks edellisssä pelissä järkyttävä määrä avainpelaajia poissa loukkaantumisten takia. Ja siihen päälle tuli nyt siis kautensa hyvin aloittanut Bacary Sagna. Mä väitän, että meidän mestaruusmahdollisuudet kaatuu jälleen tällä kaudella näihin loukkaantumisiin. Jos meillä olis lasaretissa maksimissaan kolme pelimiestä yhtä aikaa niin rosterin laatu ja leveys riittäis varsin hyvin todella kovaan taistoon pokaalista. Mutta näillä loukkaantumisilla ja niistä johtuvilla jatkuvilla kokoonpanomuutoksilla meillä ei ole mitään saumaa. Mestariksi mennään yhtenäisellä joukkueella. Ei sinne puolirampa jengi koskaan ennenkään ole yltänyt. Perkele! Turhaan näiden asioiden perään on jo kohta kaksi kautta huudeltu. Jossain menee metsään koko ajan eikä asialle ilmeisesti osata mitään tehdä. Syytä jatkuviin loukkaantumisiin ei tiedä kukaan. Jos tietäis niin homma olis jo kondiksessa.

 8. Hienoa et Nicke on edes penkillä, ei (roskalehtien mukaan) tartte Nasrin pelata enää laidalla, toisaalta nick osaa pelata jopa päällä joten laidalla aika turha, mutta Wenkku peluuttaa sitä kuitenkin siellä missä aiempina kausina eli laidalla

 9. Denilsonia ei myydä! Tapsa! Katsomosta katsojille: media player kantsii päivittää 11-versioon ja väh. 10 pitää olla. Ysi toimi viel ennen chelsea-matsia, mut ei enää siinä. Mä tosin tsekkaan birmingham-matsin emiratesilla, eh.

 10. Isse, Denilsonin voi myydä, mutta kun sitä ei kukaan osta. Barca-läppä on spanskitoimittajien aprillipila keskellä synkintä syksyä. Huonoa pilaa…

  Romelu Lukaku – me ei tarvita enää yhtäkään 17-vuotiasta, ei edes Lukakua. Me tarvitaan voittava veskari ja ÄIJÄ keskikentälle. Edelleen. Ja tuntuu, että ikuisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s