The day we’ve all been waiting for, matchday!

Allekirjoittaneella oli jostain kumman syystä erityinen kutina eilisen lehdistötilaisuuden osalta, noh, pitää muistaa ensi kerralla. Walcott ja Bendtner ovat käytettävissä, Cesc, ymmärtääkseni Almunia ja tuoreimpana Koscielny eivät. Kapteeni huolestuttaa. Hänen pelaamisellaan arvuuteltiin kaksi viikkoa sitten, nyt arvuutellaan ensi tiistain Shakhtar ottelulla. Arsene totesi ettei tilanteessa ole mitään erityistä, uskallan olla eri mieltä.

Eli paljon kauniita sanoja jälleen eilen, mutta se kävi selväksi että tänään pelaamme kauden toistaiseksi tärkeimmän ottelun. Kahden peräkkäisen Valioliigatappion jälkeen meidän täytyy palata voittokantaan, vaikka sitten tinkimällä pelitavasta, mitä manageri aavistuksen vihjaili. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa, uskaltaisinko veikata aavistuksen varovaisempaa lähestymistä missä on korostettu että aikaa on todellakin 90+ minuuttia.

Erityisen tärkeä ottelu toimittaja uteli, Arsenen hetken hiljaisuus ennen vastausta kertoi enemmän kuin tämän lyhyen hiljaisuuden jälkeen sanottu. H*lvetin erityisen tärkeä ottelu, meillä ei ole enää varaa hukata pisteitä, ei varsinkaan Grovella. Toivottavasti viesti on mennyt perille myös pelaajille, voin jo pahoin kuullessani jargonia virheistä oppimisesta. Arsene toisti toistamistaan siitäkin että tasaisin joukkue on vahvoilla mestaruudesta taisteltaessa, me olemme olleet vain tasaisen epätasaisia.

Edelleen Arsene korosti ja nosti esille parin viikon takaista tappiota Chelsealle, kuinka siitä voidaan ammentaa paljon hyvää. Wenger totesi että tappiosta huolimatta ja varamiehisenä esitys oli hyvä ja antoi joukkueelle itseluottamusta siihen että meillä on mahdollisuus aina liigamestaruuteen asti. En takuulla haluaisi olla eri mieltä mutten voi sille mitään että tunnen olevani.

Kysyttäessä Cescin kommenteista että meiltä puuttuu voittamisen mentaliteetti, ei ollut yllätys että Arsene epäili ensimmäiseksi että kapteenia on tulkittu jossain määrin väärin. No se on tässä kohtaa sivuseikka, kapteeni kertoi vain ja ainoastaan totuuden. Siksi pelkään että päinvastoin kuin manageri toivoo, tappio Chelsealle saattoi sittenkin herättää pelaajissa epäilyksiä josko emme sittenkään ole riittävän vahvoja, vaikka sitten kelpo vastuksen tarjosimmekin. Lopulta Arsenekin myönsi lehdistötilaisuudessaan että jos et ole voittanut mitään, palavasta halusta huolimatta alitajunnassa on omat epäilyt.

No mestaruuksia ei tänään ratkota, mutta oli pelaajilla epäilynsä tai puuttuu meiltä voittamisen mentaliteetti, voittojen tielle meidän täytyy palata tai vihtahousun viikate heilahtaa. Itse en lähde lainkaan keskusteluun siitä että tänään on Wengerin 800:s ottelu meidän managerina ja se motivoisi pelaajia jotenkin erityisesti. Palkoilla mitä Denilsonkin ansaitsee, motivaation täytyy olla aina täydet 100%. H*lvetti, motivaation täytyy olla täydet sata vaikka ilman palkkaa siinä vaiheessa kun saa pukea Tykkipaidan ylleen. Jos minulla on, on se h*lvetin kumma jos ei sillä joka viheriölle asti pääsee.

Unohdan tilastomme Birminghamia vastaan, West Bromwich vakuutti minut tilastojen turhuudesta. Omia tilastoja sen sijaan tuijotan, eikä niitä itse asiassa tarvitse pitkään tutkia kun löytää huolenaiheen. Toistaiseksi kymmenen pelattua ottelua ja vain kaksi kertaa maalimme on pysynyt koskemattomana. Kun nämä kaksi ovat vielä molemmat tennislukemin 6-0 voittoja, pessimisti voisi ajatella että näissäkin olisi omissa soinut jos vastustaja ei olisi vajonnut häpeässään maan alle ja toivonut vain kentältä poispääsyä.

Tunnen oikeasti valtavaa turhautumista, jopa suuttumusta, että juuri päästettyjen maalien suuri määrä on ollut akilleen kantapäämme, kaikki ovat sen manageria myöden ääneen todenneet ja mikään ei muutu. Pelaajia on vaihtunut, taktiikka on vaihtunut, mutta ongelma on ja pysyy. On pakko ajatella että kyseessä on systemaattinen ongelmakohta, tai sitten.. Heh, tai sitten arvaattekin. Meillä ei ole maalivahtia joka luo koko puolustuspelaamiseen riittävän itseluottamuksen. En muista pohtineeni Lehmannin aikana aihetta termillä systemaattinen ongelma, olkoonkin ettei Wengeriä ole koskaan pidetty puolustuspelaamisen velhona.

Aiheeseen viitaten lehdistötilaisuudessa managerilta udeltiin myös Peter Storeyn kommenteista että meidän keskikentän keskusta on liian pehmeä. Arsene ei luonnollisestikaan allekirjoittanut Storeyn näkemyksiä ja viittasi mm Chelsea otteluun jota hänen näkemyksen mukaan dominoimme keskikentällä. Keskustelu loppui lyhyeen, eikä kukaan jatkanut pohtimalla esimerkiksi sitä josko Chelsea, kuten aiemminkin, antoi meidän suosiolla hallita keskikenttää.

Kas, huomaan syyllistyväni nyt itsekin Chelseasta puhumiseen kun fokuksen pitää olla tässä päivässä. Lukasz Fabianski on tänään se puolustukseen itsevarmuutta rakentava maalivahti ja vaikka Birmingham joutuu iltapäivän otteluun ilman paria avainpelaajaansa (McFadden & Gardner), McLeishin miehistöä voidaan siitäkin huolimatta pitää voittoon asti kykenevänä kokonaisuutena vähintään siinä missä WBA:ta jos meidän asenne ei ole kohdallaan. Err, jos emme ole oppineet virheistä, pfff. Vastustajan leirissä shokkitappiomme sarjanousijalle on takuulla pantu merkille ja olen vakuuttunut että kohtaamme joukkueen joka on asennoitunut niin että kaikki on mahdollista, Birmingham ei tee meidän iltapäivästä helppoa.

Kaikki juhlallisuudet 800:sta ottelusta sikseen, kaikki h*lvetin hyvän olon tunteet siitä että taloutemme on rakennettu terveelle pohjalle toisin kuin Liverpoolissa sikseen.. Tottakai manageri pääsi hymyilemään leveästi kun Poolin ahdingosta häneltä kysyttiin. Toivottavasti Wengerin oma fokus pysyisi tiiviimmin viheriön tapahtumissa, ei Queensland Roadilla tai PSG:n potentiaalisessa imperiumissa. Toivottavasti Wenger on ollut kaksi viikkoa v*ttumainen manageri kahden peräkkäisen liigatappion johdosta ja pelaajat ovat poistuneet Colneylta ilkeää iskää itkien äiskän papupadan ääreen. Toivottavasti jokainen pelaajamme on lukenut (vielä parempi jos kuullut suoraan) mitä kapteeni sanoi ja toivottavasti Arsene tarjoaa sopimusta Bobby Pires’lle jos tänään kentällä hölkkää pelaajia jotka eivät ymmärrä mitä paitaa yllään kantavat.

Erotuomarina kuten on tullut jo mainittua lähes naurettavasti Mr. Top Atkinson, eikä tätäkään aihetta kyetty eilisessä pressissä ohittamaan. Toimittajat suorastaan tivasivat managerilta mielipidettä Danny Murphyn suorasukaisiin näkemyksiin tiedätte kyllä keistä Arsenen kolleegoista mutta ei Wenger tietenkään lähtenyt leikkiin mukaan. Hän toisti sen mitä on sanonut jo pitkään ja tiedättekö, kyllä tässä on syntynyt tunne että asia on enemmän tapetilla kuin aiemmin. Ehkä se vaati Englantilaisen seuran (Newcastle) ja Englantilaisen pelaajan (Murphy) nostamaan kissaa pöydälle koska ’Ranskalaiset’ nyt ovat lähtökohtaisesti p*ska kansa ja p*ska maa, sodittukin on.

Nyt tarjoan itselleni Guinnessin, so here’s to a 3 points, cheers!

COME ON YOU REEEEEEDS!!!

0 thoughts on “The day we’ve all been waiting for, matchday!

 1. Tänään ensin arktisiin oloihin seuraamaan Kupsin matsia ja sen jälkeen kotisohvalle

  Tänään ensin esiotteluna seuraamaan arktisiin olosuhteisiin kupsin matsia ja sen jälkeen kotisohvalle kattomaan Arsun paluuta voittokantaan . Eihän siinä muuta vaihtoehtoa voi olla kuin voitto?
  Luuletteko että lähettämällämme kritiikillä on ollut vaikutusta kun anal on kerrankin asettanut Arsun munan edelle televisioinnissa ?

  COME ON YOU REDS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Näilläpä mennään:

  Theo Walcott and Nicklas Bendtner return to the Arsenal bench for the Premier League visit of Birmingham City on Saturday. Arsène Wenger yesterday confirmed the pair would be in the squad but neither are deemed fit enough to start.

  Sebastien Squillaci again captains the side and is partnered by Johan Djourou at the heart of the Arsenal defence.

  Bacary Sagna misses out with an ankle injury so Emmanuel Eboue starts at right back while Lukasz Fabianski remains in goal.

  Arsenal team in full: Fabianski, Eboue, Squillaci (c), Djourou, Clichy, Song, Wilshere, Nasri, Diaby, Arshavin, Chamakh

  Subs: Rosicky, Vela, Walcott, Denilson, Gibbs, Bendtner, Szczesny

 3. Arsenal team in full: Fabianski, Eboue, Squillaci (c), Djourou, Clichy, Song, Wilshere, Nasri, Diaby, Arshavin, Chamakh

  Subs: Rosicky, Vela, Walcott, Denilson, Gibbs, Bendtner, Szczesny

  Jos asenne on joka sällillä kunnossa niin kyllä tällä porukalla pitää Blues kaatua. Huomatkaapa, että Szczczc on nyt kakkosena. Tarkoittaako se, että Vito on koko nelikon peränpitäjä Arsenen papereissa? Jos homma on hoidossa jo hyvissä ajoin ennen täyttä aikaa niin Theolle ja B52:lle täytyy tulla peliminuutteja.

  COME ON YOU BOYS!

 4. 0-1. Voi vain kysyä että miks meillä on ollut puoli tusinaa maalipaikkaa eikä ainuttakaan osumaa, mutta kun vastustaja pääsee ensimmäiseen paikkaansa niin heti soi. Jos tehot olis kohdallaan niin peli olis jo ratkennut.

 5. Katson Fox sportia streamin kautta ja en muista ikinä kuulleeni yhtä puolueelista paskaselostusta. Birminghamin johto oli ansaittu. Chamakhin kaatuminen oli ”disgrace”. Sitten siitä innostuneena alkoivat haukkua Chamakhin kipukynnystä, kun jäi kahden pelaajan väliin ja jäi makaamaan maahan. ”There was zero contact and nothing wrong”.. VOI VITTU! Pohjanoteeraus tais olla kun alkoivat vertaamaan Chamakhin tukkaa Kristiina Ronaldoon. 1-1 puoliajalla.. Hyvää esitystä, mutta surkeaa tulosta. Arshavin ollut surkea, kun taas omapoika Wilshere aivan loistava.

 6. Tuomari ei tiedä mistään mitään ja birminghamin jätkät saa vetää pikkusikaa ilman lappuja. Jos tämä jatkuu niin sairaslista pitenee tämän pelin jälkeen. Mielestäni peli on paljon huonompaa kuin viimeksi tai ainakin tilanteet jää vastustajan 16 rajalle. Liikaa pikkukikkaa ja yritetään liian hienoa. Tällä menollahan Emiratesta tulee pisteiden anto paikka.

 7. JEESSSS!! Tulihan se sieltä vaikka meinas mennä jännäks. Tää homma olis niin helvetin paljon helpompaa jos kaks olennaista asiaa olis paremmin nimittäin hyökkäyspään suoraviivaisuus ja siitä automaattisena seurauksena tulevat tehot eli maalit. Paikkoja on lähes joka pelissä lukuisia ja jos muutamat leveyssuunnan syötöt olis mielummin pystysuunnan syöttöjä niin pelin virtaus olis parempaa ja siitä homma hoituis jo aiemmin. Nyt täytyi jännittää kusi sukassa loppuun asti vaikka peli oli meidän alusta loppuun asti. Koko joukkue oli tänään hyvä, mutta kyllä man of the match oli Diaby häikäisevällä aktiivisuudellaan ja halulla osallistua. Aboun päivä olis ollu täysi kymppi, jos olis muutamassa tilanteessa ymmärtänyt syöttää kikkailun sijaan. Kuka opettais Diabylle suoraviivaisuutta? Kaveri pääsee välillä jopa vetopaikkoihin, mutta kun sitä hienoa syöttöä pitää hakea laukaisun sijaan. Ratkaisuja perkele silloin kun paikka on! Fabianskia on tullut haukuttua paljon ja täysin syystä, mutta myös pisteet täytyy antaa silloin kun aihetta on. Fab oli tänään itse varmuus. Vaikkei töitä nyt aivan ruuhkaksi asti ollutkaan niin polskilla tuntui olevan itsevarmuutta kuin kokeneemmallakin veskarilla. Parhaimpana ehkä se yksi rohkea ulostulo ja hyvä nyrkkeily palloon ruuhkan keskellä. En todellakaan ole vielä Fabianskin fanittaja, mutta sanotaan nyt neutraalisti että tuntuu hyvältä kun meidän maalivahti onnistuu. Zigicin maalia ei Fabin piikkiin voi laittaa.

 8. Turhan hikiseksi meni , hermot kovilla taas yhen kerran . Tämmöset pelit pitäs vaan kertakaikkiaan ”tappaa” ajoissa . Tietty helpommin sanottu kun tehty kun vastustaja on varmasti eri mieltä asiasta.

  Suoraviivaisuus . Siinä tuntuu olevan asia joka tällä hetkellä puuttuu pelisysteemistämme , helvetin paljon turhaa leipomista ja näpertelyä kun kuudentoista raja lähestyy.
  Kipparin puuttuminen näkyy mielestäni eniten juuri tässä , hän on juuri se palanen joka osaa antaa sen vapauttavan passin ajoissa ja oikeaan paikkaan…

  Voi vaan kuvitella mitä brittilehdet nyt revittää ku Arsun pelaaja lentää ulos suoralla punasella (ja ansaitulla) ? Sääli Jackia , muuten hyvä peli . Mut siperia opettaa ?

 9. Tärkeä voitto tänään. Asiasta toiseen, kysymys: Onko Helsingin Sports Academyn North Bank enää hengissä? Olin aikanaan yksi ”perustajajäsenistä” ja se paikka oli minulle toinen olohuone, mutta SAn remontit ja henkilökunnan vaihdokset tappoivat ainakin minulle koko paikan tunnelman ja intohimon. Mac, Timppa, Jakke, Tommi, Peetu,Kaitsu?!…Elämäni parhaat bileet olivat 2002 kaudella, kun voitettiin manure vieraissa 0-1 ja varmistettiin mestaruus…vanhat hyvät ajat, kun kaikki oli paremmin =)

 10. Jabba, eihän se meininki toki enää siinä laajuudessa ole olemassa, mutta kyllä siellä muutamat vakionaamat edelleen punavalkoisissa asuissa matseja väijyy. Tosin ainakin itselläni on perheenlisäykset vähentäneet sportissa notkumista. Ehkä sitä jossain vaiheessa ehtii taas paremmin…

  Noi 2002 kevään bileet oli tosiaan sellaiset, että vaikea uskoa sille tasolle enää yllettävän 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s