Tärkein eli kolme pistettä tuli

Hente viettää ansaittua vapaata, joten joudutte tyytymään varabloggaajan (humalaisiin) juttuihin.

Tilanne oli selkeä ennen peliä, mikään muu kuin voitto ei kelpaa pisteiden valossa surkeasti menneiden kolmen viime pelin jälkeen. Tässä suhteessa pitää olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen, varsinkin kun ManU jäi kotonaan 2-2 tasuriin West Bromwichin kanssa ja myös Chelski tasasi pisteet Aston Villan vieraana lukemin 0-0. Kaksi pistettä hyvää verrattuna kahteen pahimpaan kilpakumppaniin, tai ainakin näin pitäisi olla, mutta toinen asia on ovatko ManU ja Chelsea todella ne meidän pahimmat kilpakumppanit. No ei kuitenkaan lähdetä tämän enempää kyseiseen aiheeseen tällä kertaa.

Tutun kaavan mukaan eilinenkin peli piti tehdä mahdollisimman vaikeaksi itselle missaamalla lukuisia hyviä paikkoja ja sitten perinteisesti Birmingham iski ensimmäisestä tilanteesta lukemiksi 0-1. Hyvä pusku Zigiciltä, mutta voidaan kysyä jälleen kerran aika suuria kysymyksiä miksei Clichy tai Djourou edes kunnolla yrittänyt estää serbin puskua. Heikkoa puolustuspelaamista taas, no tämä nyt tuskin yllätti juuri ketään kun samaa touhua on nyt nähty melkeinpä viisi vuotta putkeen. Miehet vaihtuvat maalissa ja puolustuslinjassa, mutta mikään ei tunnu muuttuvan. Ehkä valmennusjohdon (Wenger) olisi aika katsoa peiliin ja todella tehdä jotain toisin, jotta tulokset tulevaisuudessa olisivat parempia. Nykymeiningillä tuskin mikään tulee muuttumaan.

Kaikista turhauttavinta eilisessä oli taas tutun perisynnin paluu eli yritettiin kuljettaa pallo maaliin asti. Kukaan ei halunnut ottaa vastuuta ratkaista tilanteet. Vedot puuttuivat täysin tai ainakin ne lähtivät aivan liian myöhään. Myös suoraviivaisuutta kaipaisi paljon lisää jos todella halutaan olla tehokkaita ja ratkaista pelit paikoista.

Chamakh oli taas kerran kaikki kaikessa meidän hyökkäyksessä, mies hankki ensimmäiseen maaliin johtaneen rankkarin ja viimeisteli itse kylmän viileästi 2-1 voittomaaliksi jääneen osuman. Energinen esitys jälleen kerran ja toivottavasti mies pysyy ehjänä ja pystyy pitämään tasonsa koko kauden ajan. Jo tässä vaiheessa voi alkaa sanoa marokkalaisen hankinnan olleen erittäin onnistunut.

Muita onnistujia jos halutaan hakea niin ainakin omaan silmääni jälleen kerran Wilshere pelasi hyvän pelin keskikentällä, toki ulosajo oli typerä mutta muutoin otteet ovat hyvällä tasolla viikosta toiseen. Myös Fabianskin voi sanoa tehneen lähes kaiken oikein, toki päästetty maali mutta tuota maalia on huono laittaa puolalaisen piikkiin. Ei Fabianskilla kovin paljoa tehtävää ollut, mutta hommansa polakki hoiti kunnialla. En todellakaan ole edelleenkään vakuuttunut Fabianskin otteista, mutta jos Wenger väkisin luottaa mieheen niin näitä esityksiä lisää kiitos.

Paljon on puhetta ollut virheistä oppimisesta, mutta mikään ei todella tunnu menevän pelaajille perille. Pelin ollessa 2-1 ja pelattiin jo lisäaikaa päätti Nasri tällä kertaa lähteä laukomaan pallon suoraan Fosterin syliin sen sijaan, että olisi pitänyt pallon joukkueella ja ehkäpä vienyt sen kulmalipulle ja kuluttanut muutaman minuutin. Nyt Birmingham sai välittömästi vaarallisen vastaiskun ja tämä vielä johti vierasjoukkueen kulmaan. Onneksi tällä kertaa tuosta virheestä ei maksettu pisteiden muodossa, mutta alkaa tuntua siltä että tämä joukkue ei ikinä opi vaikka puheet ovat kovat.

Toinen tilanne mikä jäi mieleen saman asian tiimoilta oli Wilsheren punaiseen johtanut pelaaminen. Eboue pelasi Wilsherelle erittäin vaikean syötön poikittain puolessa kentässä pelikellon näyttäessä 92 minuuttia. Oliko noin aivan pakko toimia ja eikö joskus voisi vain purkaa pitkällä yli vastustajan pääty- tai sivurajasta. Toki Wilsheren syytä punainen suurimmaksi osaksi oli, mutta Ebouen voisi myös miettiä tekemisiään tilanteessa.

Edellisestä päästäänkiin siihen aiheeseen, että meidän alkukauden ehkä paras pelaaja Wilshere huilaa seuraavat kolme peliä pelikiellon takia. Nämä pelit tulevat olemaan Manchester City vieraissa ja West Ham kotona liigassa sekä näiden välissä myös liigacupin koitos Newcastlen vieraana. Toivottavasti Fabregas kuntoutuu näihin peleihin niin se auttaisi huomattavasti paikkaamaan Wilsheren puuttumista. Nuoren englantilaisen puuttuminen on kiistatta menetys, mutta toisaalta voi osoittautua myös positiiviseksi asiaksi pitkässä juoksussa. Monet ovat olleet jo huolissaan Wilsheren ylipeluuttamisesta. Nyt lepoa tulee pakostakin, mikä saattaa olla ainoastaan hyvä asia loppukautta ajatellen. Näin ehkä säästytään Jackin osalta perinteiseltä kevätväsymykseltä, joka yleensä iskee meidän avainpelaajiin keväällä kauden ratkaisupelien alkaessa. Toki tuloksien pitää olla hyviä ilman Wilsheren panosta, jotta asiaa voidaan nähdä mitenkään positiivisena. Tämä jää nähtäväksi seuraavan kahden viikon aikana.

Päivityksen ei ollut tarkoitus olla näin negatiivinen, mutta voitosta huolimatta joukkueessa on liikaa selviä heikkouksia ja heikkoja linkkejä pärjätäkseen pitkässä sarjassa. Toivottavasti näihin saadaan jotain muutosta, mutta nautitaan nyt kuitenkin tämä päivä kolmesta erittäin arvokkaasta pisteestä. Erittäin hyvää sunnuntaita Suomigoonerit. Hente palaa puikkoihin taas jo todennäköisesti huomenna.

0 thoughts on “Tärkein eli kolme pistettä tuli

  1. En tiedä välittyikö tv-lähetyksessä, mutta denilsonia vaad… Vitsi, vitsi. Oikeasti useat alkoivat kyllästyä AA:n jatkuviin (epäonnistuneisiin) kantapääsyöttöihin. Jos arshavin ei pian paranna otteitaan, hänelle voi käydä samoin kuin ebouelle pari kautta sitten.

    Ja sekin ihmetytti, miksi aika monet lähtivät, kun peliaikaa oli jäljellä useita minuutteja – onko väljästi metroon pääseminen niin tärkeää? Suomessahan kiirehditään lätkämatseista parkkipaikalle, mutta samaa skeidaa tapahtuu yli 60 punnan paikoilta!

    Edellä mainitut olivatkin sitten ainoat negatiiviset asiat. Kyllä emiratesille vihdoin jokin pokaali pitää saada!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s