Edessäni on kahvikuppi, selkäni takana kaaos – 5 minuuttia..

Eli hyvää yötä verstaalta missä epätoivoinen blogisti yrittää epätoivoisesti luoda puitteita ensi yötä silmällä pitäen, tarkoitus olisi rakentaa pohja nähdäkseni edes puoli tuntia illan ottelustamme.

Tuhlasin hetken työajastani katsomalla sekä managerin että Emmanuel Ebouen joutumista suden luolaan – eilisen lehdistötilaisuuden. Jätin kesken vaikka tiedostin että olisi kaiketi ollut viisainta olla katsomatta lainkaan, sitä saa mitä tilaa. Puheenaihe numero yksi ei varmasti yllättänyt ketään, toimittajat tekivät ansiokkaasti kaikkensa yrittäessään tehdä niin managerista kuin pelaajistamme narreja. ’So you admit Arsenal is a dirty team’ taisi eräs toimittaja todeta Ebouelle.

Ei siinä mitään, kuten eilen kirjoitin, kyllä toimittajilla perustelunsa kysymyksilleen on. Minäkin haluan haluan nähdö että Wilshere pyysi anteeksi, myönsi virheensä ja unohtaa tapahtuneen, mutta ei meidän Goonereiden sovi kuitenkaan olla tekopyhiä. Naiiviko sitten osuva termi tähänkin kohtaa, mutta minusta on todellakin aavistuksen tekopyhää yrittää lakaista tapahtunut tyystin maton alle ja perustella sitä mm sillä ettei kukaan loukkaantunut. Kyllä mekin pidimme metelimme Robinsonin taklauksesta vaikka Diaby tilanteesta selvisikin ilman jalan katkeamista.

Tilanne on kiusallinen, sitä on mahdotonta kiistää. Kuten ei voi kiistää sitäkään että Wenger on koko ajan ollut johdonmukainen ja puhunut vain ja ainoastaan asiaa. Mutta miten saada viesti perille Englantilaiselle medialle, siinä Ranskalaisella riittää haastetta. En tiedä olisiko jokin aiheen hetkellinen sivuun laittaminen oikea ratkaisu, vai olisiko se päinvastoin huonoin mahdollinen ratkaisu? Täytyy itse asiassa kompata Arsenen toissapäivän ajatuksia siitä että teit niin tai näin, aina väärin päin. Miten vain, tilanne on juuri nyt kärjistynyt siihen pisteeseen että Arsene sekoitti itsensä hetkellisesti Stuart Baxteriin:

”You say to me I should rather shut up? I believe still that what I said is right. If it concerns one of my players, it’s still the same. We’re here to make sure football is played in the right way.”

Vitsit, huonot vitsit Baxteristä sikseen. Kuten totesin, Wenger on pitkin matkaa ollut johdonmukainen ja puhunut asiaa mutta aikalisä keskustelulle ei takuulla tekisi pahaa. Kuunnellessani tovin Ebouea, tuli väkisinkin ajatus että juuri nyt vellova keskustelu häiritsee joukkueen tekemistä. On syytä mainita tähän väliin että koin Ebouea kuunnellessani ’ahaa’ -elämyksen, nyt ymmärrän miksi Norsunluurannikon Eddie Murphy on niin suosittu ja mistä hän on leimansa joukkueen hauskuuttajana saanut ja ansainnut. Yksinkertaisesti Ebouea on hauska kuunnella. Väliin vähän naurua, paljon puhetta, mutta yhtä kaikki, kukaan tuskin ymmärtää sanaakaan.

Summa summarum, tämä keskustelu likaisesta pelistä tullee jatkumaan ja Wengerin pitää keskittyä pitääkseen päänsä kylmänä ja varoakseen ettei ruoki tilannetta entisestään. On aivan oikein muistuttaa että tilastoja kannattaa katsoa pidemmällä aikavälillä kuin vain toimittajien ansiokkaasti korostamien jo kolmen ulosajomme osalta kuluvalla kaudella ja yhtä lailla näen ettei Wengerin pidä perääntyä saati antaa tuumaakaan periksi viestissään mitä hän on yrittänyt nostaa jalustalle. Sanat pitää vain kyetä valitsemaan tuoreiden tapahtumien valossa entistäkin paremmin, Allardycelle ja kumppaneille ei ole syytä antaa erääkään tässä taistelussa.

Kuinka h*lvetin tyypillistä että allekirjoittaneen suhteellisuudentaju minuuteista on jälleen kerran näin häilyvä, aivan kuten olisin kirjoittanut lyhyenkään edellisen viidessä minuutissa. Joskus tekisi mieli ottaa leipätyö vakavasti, haha!

Olennaista ei kuitenkaan tänään ole Wilshere tai Ebouen sakset, olennaista on Mestareiden Liigan ottelu Shakhtar Donetskia vastaan. Arsenen ajatuksissa illan ottelu on kaiketi tärkeämpi kuin kenenkään muun meistä, ei sillä etteikö olisi tärkeä. Voitto Shakhtarista ja paikka kevätkauden pudotuspelivaiheeseen olisi käytännössä selvä ja ymmärrettävistä syistä Wenger haluaa ’pelivaraa’ loukkaantumisille tiukkaan ottelukalenteriin.

Kapteeni tekee paluun kokoonpanoon tänään, joskin Arsene arvuutteli Cescin paikalla avauskokoonpanossa. No tämä on vain ja ainoastaan luonnollista, kapteenia tarvitaan sittenkin enemmän ensi sunnuntaina väheksymättä lainkaan tämän illan haastetta. Wilshere on tottakai pelikelpoinen tänään toisin kuin Manchester Cityä vastaan ja antanee managerille mahdollisuuden jättää Cesc vaihtopelaajan rooliin. Theo Walcott pelannee hänkin tänään ensimmäiset minuuttinsa pitkään aikaan ja en itse asiassa olisi lainkaan yllättynyt Englantilaisen paikasta suoraan avaukseen, olkoon että Theo on ilmeisesti unohtanut leikata varpaiden kyntensä minkä johdosta kärkkärit eivät olleet totutun teräviä harjoituksissa.

Tolppien välissä jatkaa itsevarma LukaszFabianski, mikä herättää väistämättä jo viime kaudelta tutun kysymyksen; onko Manuel Almunian loukkaantumiset managerin tilaustyötä? Vaikka kuinka hurjalta tuntuisikin, en voi välttyä ajatukselta että tilanteessa peitellään totuutta, en vaikken näe mitään perusteita asialle. Olen korostanut ja korostan jälleen, ykkösmaalivahdin roolin tulee olla selvä ja nyt syntyy väkisinkin kuva että Almunian itseluottamuksen rippeitä halutaan suojella kirjaimellisesti ’epäterveillä’ tavoilla. Olkoon, Fabianski jatkakoon siitä mihin on parissa edellisessä jäänyt, joskin pelko on siinä että kuopasta kaivetaan vieläkin syvempi mikäli Fabianski ei onnistu siinä missä harjoituksissa onnistuu.

Maalivahdeista puheenollen, pitkällisen arvuuttelun jälkeen Vito Mannone oli kvartetistamme  se joka sai lähteä – lainalle Hull Cityyn tammikuun loppuun ulottuvalla sopimuksella. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mutten voinut tässä kohtaa taasen välttyä ajatukselta että neljän maalivahtimme välit alkoivat tulehtua jo siinä määrin, että ratkaisu perustui juurikin tulehtuneisiin väleihin siinä missä faktaan että neljä maalivahtia on liikaa. Ristin käteni että ratkaisu kantaa hedelmää, sillä jo julkisesti turhautumisensa ilmaissut Szczesny uhkaa jäädä varsin hankalaan asemaan mikäli Almunia pian terveiden kirjoihin palaa. Tänään Wojciech pysynee housuissaan löytäessään itsensä kokoonpanosta.

Mutta nyt, nyt on h*lvetin pakko kumota jäähtynyt kahvi loppuun ja ottaa vastuuta elämästä, kuinka dramaattisesti sanottu. Tässä lisää Eduardon ajatuksia ja tässä puolestaan Phil Thompson komppaa sitä mistä eilen mainitsin.

Hyvää yötä! Indeed..

COME ON YOU REEEEEEEDS!!!

0 thoughts on “Edessäni on kahvikuppi, selkäni takana kaaos – 5 minuuttia..

 1. Olihan tuo Eduardo hieno pelaaja. Olisi voinut olla tärkeä pelaaja meille ilman loukkaantumista, jonka myötä häneltä katosi nopeus ja pelirohkeus.

 2. Eiku rotaatiota kentälle, sunnuntaina on paljon tärkeämpi peli. Tilinpitäjät ovat tietenkin erimieltä. Voitosta saa 800000 ja tasapelistäkin 400000 Häviöstä ? en tiedä. Ei muta kuin Velaa, Denilsonia, Djourouta ja landersbyyta kentälle. Tosta lohkostahan mennään joka tapauksessa jatkoon,riippumatta illan tuloksesta. Katseet ehdottomasti sunnuntaihin. Ei se City enään ole se sama City johon ollaan totuttu. Tällä hetkellä Manchesterin ykkösseura.

 3. Muistan parin vuoden takaisin iltasanomien valioliigaliitteen, jossa Arsenalin kohdalla oli ”Wengerin korttitalo kaatuu”. Sama käy kyllä tällähetkellä vahvemmin Liverpoolilla ja hieman myös Unitedilla. Nyt Rooney on lähdössä, eikä Manchesterin punaisten esitys ole muutenkaan ollut entisensä. Chelsea ja City ne vain porskuttavat.

 4. Vela ja Lansbury pelas justiinsa reserveissä Westhamia vastaan.Peli Arsenalille 4-1 JET tekas hatrickin.Illalla toivoisin samaa senioreilta!

 5. Avaus ilmeisesti:

  Fabianski, Eboue, Squillaci, Djourou, Clichy, Song, Wilshere, Cesc, Rosicky, Chamakh, Nasri

  .. lupaa maalirikasta ottelua ?

 6. Cesc vähän turhautuneen oloinen. Ei ole yksi eikä kaksi hyökkäystä, jotka on lähteneet liikkeelle Wilsheren oivalluksesta ja päättyneet Cescin harhasyöttöön..

 7. Vie se kapultakin aikansa päästä taas rytmiin mukaan. Minusta hieman jo väläytellyt omasta normaalista tasostaan. Jos meininki jatkuu näin varmana niin olisi vielä kiva nähdä Walcott kentällä. Tuskin hänkään on ihan 100% tikissä samantien, mutta olisipahan muutaman minuutin sitä lähempänä.

 8. Niinkuin Paznak mainitsikin, niin Jack tosiaan käy kuumana. Itsekseni mietin, että kovaa vauhtia on pojasta tulossa se jota muut vihaa ja me salaa rakastamme. Tulee kovaa joka tilanteeseen ja antaa jokaisen lyönnin sydämestään joukkueelle.

 9. Tais Arsenal tehdä historiaa. Kukaan ei ole koskaan tehnyt yhtä monta maalia mestareidenliigassa kolmessa ensimmäisessä matsissa. 8 vuotta vanha Real Madridin ennätys meni nurin.

 10. Muutama kommentti..

  Esitys oli näyttävyydessään samaa osastoa kuin Braga-matsissa. Kenenkään ei luulisi tällä kertaa loukkaantuneen (?), ja lisäksi hieman ruosteinen kapteeni, Nasri ja Chamakh saatiin ajoissa huilaamaan sunnuntain City-peliä varten.

  Se onkin sitten ihan eri matsi, ja tämänpäiväisen voi unohtaa huoletta kotikatsomoissakin. Viime kerralla Sunderlandia vastaan nähtiin, minkä verran muutaman päivän takaisella CL-näytöksellä on painoarvoa tiukassa Valioliigamatsissa.. Asiaa sivuten, jo pelityylin sopivuuden perusteella mahdollisuudet kannuun tuntuvat olevan paremmat CL:ssä kuin Valioliigassa konsanaan.

  Vaikka peliaikaa tulikin vähän, Arshavinin esitys oli taas tosi vaisu. Ainakin itse olin hyvin tyytyväinen, kun näin Rosickyn nimen avauskokoonpanossa Arshavinin sijaan. Epäilemättä Arshavin voi vieläkin tehdä ratkaisumaalin koska tahansa, mutta jos vertaa Arshavinin taisteluasennetta vaikka juuri Rosickyyn, niin onhan siinä eroa kuin yöllä ja päivällä.. ja enpä ihmettelisi, jos Rosicky saisi sunnuntaina pitää paikkansa (toki Wilsheren pelikielto jo sinänsä aiheuttaa muutoksia) Arshavinin kustannuksella. Cityä vastaan lepsuiluun ei ole varaa..

  Olipas negatiivisia kommentteja näin hienon matsin jälkeen, mutta tosiaan City-peli on massiivinen ja paha. Puolustusta ja maalivahtiahan ei testattu nyt oikeastaan ollenkaan, tai siis toki Shakhtar teki yhden maalin puolustuksen laiskoteltua. Maalintekijä oli sentään Eduardo..

 11. YES , selvä voitto ja viis eri maalintekijää . Dudulle tuon kavennuksen soi , hieno pelaaja ja ihminen . Loukkaantumisiakaan ei tullut ( kai? )joten tästä on hyvä jatkaa kohti sunnuntaita.

 12. Emäntä pitkästä aikaa nautti meitin esityksistä, sanokoon se jotain

  Pitkästä aikaa viihdyttävää futista, paitsi toinen puolisko vaikka enemmän maaleja tulikin.

  fabianski oli ’taas’ hyvä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s