Lyhyestä virsi kaunis – oli tarkoitus

– Stop right there Mister! My name is Mr. Harry Up from the union, and surely I’m NOT talking about employee’s union. I want you to go straight back to work, now!

– But I’m having my coffee break.

– There’s no time to drink coffee and I’m well aware what you’re up to.

– Oh f*ck off

– What did you say?!

– Nothing Sir, sorry Sir. But it’s Arsenal.

– Arsenal? Ok, I’ll give you 15 minutes.

– Thankyou Sir.. [C*nt].

– WHAT!!

– Sorry Sir. [Bloody mindreader as well.. ’Arry]

No niin. Pahoittelut yövuoron ja kiireen entisestään heikentämästä huumorintajusta, mutta niin painaa aikataulu päälle että edessä voi hyvinkin olla toinen viikonloppu peräjälkeen kun tarvitsee raahautua verstaalle.

Kiitos Villelle eilisestä, täytyy sanoa että tunsin Mr. Harry Upin läsnäolon konttorilla toissailtana pitäessäni puolentoista tunnin ’luovan’ tauon kesken töiden. Olimme kliinisiä tiistaina ja minusta Arsene totesi hyvin sanoessaan että pelaaminen näytti ’luonnolliselta’, suoritus lähti ikään kuin selkäytimestä. Voidaan toki spekuloida lähes loputtomiin vastustajan tasolla, taktiikalla jne mutta lopun 5-1 voittolukemia mikään spekulointi ei tilastoista pois pyyhi. Olin tyytyväinen näkemääni ja sen lisäksi jäi maku että pelaajat nauttivat tekemisestään, asenne oli kohdallaan eikä motivaatio ollut unohtunut kotiin.

Otsikoita Shakhtar voitosta riitti laidasta laitaan, mutta eräästä asiasta näyttäisi alkavan tulla tapa; suurimmat otsikot kerää nimi yli joukkuerajojen.. Ja ei, en puhu Wayne Rooneysta, haha! Jack Wilshere teki sen jälleen, voitti epäilijänsä jos sellaisia oli. Viittaan tottakai Birmingham ottelun ulosajoon ja siitä virinneeseen keskusteluun – Jack ei tähän keskusteluun osallistunut, nuori mies päätti antaa tekojen puhua puolestaan. Täytyy tunnustaa että olen jopa aavistuksen hämmentynyt siitä kypsyydestä mitä 18-vuotias kentällä osoittaa.

Kukapa olisi uskonut kauden alla että keskustelemme ennen yhdeksättä ja huipputärkeää Valioliigaottelua Manchester Cityn vieraana siitä miten suuren loven Wilsheren puuttuminen kokoonpanoomme jättää, minä en. Wilsheressä on sitä jotain mikä meiltä on puuttunut pitkään; Englantilaisuus. Se saarivaltakunnassa sisäänrakennettu filosofia siitä mitä on Englantilainen jalkapallo. Epäilemättä ymmärrätte hyvin mitä tarkoitan ja kun siihen lisätään taito, luovuus ja Wengerin pelifilosofia, paketti on valmis.

”Wilshere plays football like he is playing with his mates. He has good technical ability, but he doesn’t hide from challenges. Those are the strengths you don’t want him to lose. He’s not a completely holding midfielder, Jack is a box-to-box player, but can play in any position across the midfield and also behind the striker because he can penetrate. We have to give him time and let him play – I know that’s not easy for you and not your [media’s] greatest strength.”

Turhaan ei Arsene antanut tiistain ottelun jälkeen ylistäviä lausuntoja Wilsheren ja kokoonpanoon paluun tehneen Cescin kombinaatiosta keskikentällämme. Olin itse niin liikuttavassa mielentilassa, että tunsin ilon kyyneleitä kun duo oli ottelun jälkeen SKYn yhteishaastattelussa. Tiedättekö.. Tunnustan aloittaneeni henkisen valmistautumisen siihen että kapteeni pelaa viimeistä kauttaan joukkueessamme. Jack Wilshere voi vielä osoittautua todelliseksi ässäksi hihassa. Kuka tietää mille tasolle Jackin ja Cescin symbioosi vielä kasvaa, sille tasolle ettei kapteeni halua sitä symbioosia jättää? Ja jos kapteeni kaipasi lisää argumentteja tulevaisuuden pohdinnoilleen, hän takuulla katseli ja kuunteli mitä on olla Arsenalin kannattajien rakastama, Eduardon paluu oli koskettava tapaus.

Tomas Rosicky oli hyvä, nopeampi kuin muistinkaan. Samir Nasri alkaa esiintyä illasta toiseen tasolla mistä jaetaan Veikkauksen tähtiä yhdestä kolmeen. Alex Songin edelleen kysymyksiä herättävä rooli toimi kapteenin ja juniorin kanssa ja Marouane Chamakh.. Marokkolainen saa meidät nauramaan entistäkin äänekkäämmin Emmanuel Ad*bayorille. Chamakhin maalia piti katsoa yhä uudestaan ja uudestaan. Miten on mahdollista katsoa siinä tilanteessa nousiko avustavan lippu vai ei, ja kun ei niin laittaa pallo verkkoon, uskomatonta. Tosin juniorit, laittakaa se pallo ensin verkkoon ja katsokaa vasta sitten avustavan suuntaan.

Puolustuspelaamisesta tai maalivahtipelistä en tässä kohtaa uskalla sanoa juuri muuta kuin että Johan Djouroun pelaamisessa on nähtävissä positiivisia merkkejä. Allekirjoittaneen esille nostama kulmikkuus on vähentynyt huomattavasti ja kaiketi peliminuuttien myötä särmät alkavat hioutua. Championship Manager -lisenssillä en rohkenisi astua ammattilaisten varpaille näkemysteni kanssa mutta ehkäpä Djourou on yksinkertaistanut peliään aavistuksen. Fabianskin muutama jokseenkin virheetön ottelu ei poista epäluulojani muttei se myöskään tarkoita etteikö henki kulkisi paremmin kuin kuukausi takaperin. Näen Puolalaisen tekemisessä edelleen merkkejä siitä että hasardi vain odottaa kulman takana. Viimeisin ’villitys’ tuntuu nyt olevan valtava halu lähteä nyrkkeilemään palloa ja vaikka toistaiseksi nyrkit ovatkin kohteeseensa osuneet, piilee asiassa riskinsä.

Näin, jokainen tehköön omat johtopäätökset ja asettakoon vaakakuppeihin meidän tiistain hyvyyden ja Shakhtarin heikkouden. Ja olkoon paino hyvyyden vaakakupissa kuinka painava tahansa, tulevana sunnuntaina haaste on toista luokkaa. Miten vain, minulle kelpasi kaikki ne pienet nyanssit mitä tiistaista kannattajana sain ja haluan uskoa että pelaajat haistavat ilmassa samoja positiivisia nyansseja. Kapteeni on palannut ja vaikkei hän siitä yksin ole vastuussa, hymy on palannut pelaajien kasvoille. Paitsi Abou Diabyn joka näytti Walcottin ja Arshavinin päästessä kentälle (ja Wilsheren showta ihmetellessä) siltä että haistakaa v*ttu koko maailma. Err, tai sitten Diaby oli vain ajatuksissaan Kultaisesta Pallosta.

Summa summarum; olemme käytännössä varmistaneet Queensland Roadin lisärahoituk.. siis paikkamme Mestareiden Liigan pudotuspeleihin. Tämä on loistava asia jo LiigaCupia silmällä pitäen, etenkin kun Wenger yllätti meidät kaikki Sp*rs ottelun kokoonpanolla, enkä halua uskoa että vain Pohjois-Lontoon herruuden nimissä.

Sananen Andrei Arshavinista. Selvää että Julian kanssa ei ole nyt kaikki hyvin, tai sitten päinvastoin liian hyvin ja syöjätär imee kirjaimellisesti kaiken mehun Venäläisestä tähdestämme, eh, hyi! Ihmettelin suunnattomasti miksi Arsene otti Tsaarin kentälle tiistaina kun käytännössä viime keväästä asti Andrei on enemmän tai vähemmän valitellut paikkojensa kestävyyden puolesta. Hmm, tämä voi tosin tukea edellistä viittaustani Julian imutehoon, ehkei Wenger näe yhteyttä jalkapallon pelaamiseen ja siinä vaadittavien ruumiinosien kuntoon.

Kammottavaa, meni niin levottomaksi että kyseenalaistan huumorin julkaisukelpoisuuden. Yhtä kaikki, hyvä että Arshavin tiedostaa ettei tarjoa viheriöllä sitä mihin me ja ennen kaikkea hän itse tietää pystyvänsä, se on hyvä alku. Toivottavasti kapteenin paluu piristää, olemme nähneet mihin he parhaimmillaan kykenevät ja sitä tulemme sunnuntaina tarvitsemaan.

Ai niin, halusitteko oikeasti kuulla mielipiteeni Rooney kohuun? Ai ette. Kerron joka tapauksessa. Täytyy tunnustaa että olen varmasti yhtä yllättynyt kuin vanha viskinenä, en osannut kuvitella tilanteen olleen näin kärjistynyt. Edelleen ajatus Shrekistä jossain muussa kuin ManUn paidassa tuntuu lähes absurdilta. En osaa verrata edes Thierryyn B*rcan paidassa tai Paddyyn Citehin paidassa, meidän legendat kun olivat siinä vaiheessa uransa ehtoopuolella toisin kuin raskaana olevan vaimonsa pettäjä. Ja vaikka kuinka naureskelenkin partaani tilanteesta, en silti halua että asia on erävoitto pelaajien ja agenttien täysin käsistä karanneeseen valta-asemaan. Pelkään vain että asia on juurikin näin. Money talks, ja sitä on.

Vielä kauniiksi lopuksi tämä.. Pääsin tiistain ottelun pariin vartin kohdalla ja epäilemättä jokainen teistä tiedostaa allekirjoittaneen intohimon Arsenaliin, toisin sanoen tuo menetetty vartti v*tutti suunnattomasti. Mutta, mutta.. Nyt en tiedä miten Valioliigan kohdalla kun ne pelit on tullut nähtyä kaikki suorana viimeiset vuodet, mutta ATVO:n ohjelmistoon Shakhtar ottelu ilmestyi hyvin pian ottelun päätyttyä. Mikäli tämä ei ollut poikkeus, antaa se huomattavaa lisäarvoa ATVO:sta maksaville, itsekin olen laiskuuttani antanut tilauksen jatkua sen jälkeen kun suorat lähetykset reserviotteluista loppuivat. Ajatellaan nyt esimerkiksi seuraavia kolmea Mestareiden Liigan alkulohkon ottelua, selvää ettei niitä tulla Härmäläisillä kanavilla näkemään ja yleensä kiinnostavuusarvo korreloituu suoraan myös saatavilla olevien Streamien määrään. Enempää selittämättä ymmärrätte mitä ajan takaa.

Mutta nyt.. Nyt, nyt, nyt.. Jään pohtimaan taivaallisia asioita kirkon joukkopaon seurauksena. Keskustelin nimittäin aiheesta ystäväni kanssa ja hän totesi minun olevan täydellinen agnostikko. Hurjan mielenkiintoista, olin aina kuvitellut olevani puhtaasti ateisti, mutta kuunneltuani ystäväni ajatuksia.. Agnostisismi, mielenkiintoista. Kyllä, kuulun kirkkoon enkä aio erota. Että se tästä virrestä.

Haha, 15 minuuttia, oh dear! F*ck the unions, back to work!

PS. Good luck to you Sir Arseblogger, endless may it continue. I for one can say that your blog was always the influence behind this one.

0 thoughts on “Lyhyestä virsi kaunis – oli tarkoitus

  1. Aika pieneltä tuntuu viime kesäinen härdelli Cescin ympärillä, kun vertaa tuohon Rooneyn juttuun. Jossain oli jo joku koiranleuka vääntänyt julisteen jossa Tevezin paikalle oli vaihdettu Rooney siinä kohua aiheuttaneessa tervetuloa Manchesteriin mainoksessa. Ei voinut kun maiskutella ajatuksella että jos toi toteutuu….. Huh!Huh!

  2. Minusta tässä kaiken Wilsehere kohun keskellä on ihmeellistä, kuinka vähälle huomiolle Ramseyn käsilläoleva paluu on jäänyt. Tietysti Jack on kaiken hypensä ansainnut, en sitä yritä kiistää, mutta muistaako kukaan millaisia kehitysaskeleita nuori walesilainen otti viime kaudella ennen loukkaantumistaan. Peliminuutit, tehot ja rooli olivat selvästi suurempia kuin Wilsherellä. Onhan Ramsey tietty muutaman vuoden vanhempikin, mutta absoluuttiset taidothan ne ratkaisevat eivätkä taidot suhteutettuna ikään. Itse ainakin odotan innolla, mitä Aaronilla on joukkueelle tarjottavana ja olen kädet ristissä, ettei hän palaa henkisesti yhtä vammautuneena kuin Dudu aikoinaan. In: Ramsey & Wilshere, out: Diaby & Denilson.

  3. Toivottavasti Ramseyta päästään ajamaan takaisin sisään mahdollisimman vähällä mediahuomioilla, hyvä vain.

    Jos Arshavinin esitykset maajoukkuepaidassa ovat olleet heikkoja Arsenal-peleihin verrattuna, ja yrityksen puutetta havaittavissa, niin .. enpä välittäisi niitä otteita nähdä.

  4. Wenger vahvisti, että Vermaelenin kentälle paluun ajankohdasta ei ole mitään tietoa, tämä tuskin tulee monelle yllätyksenä. Saa nähdä pelaako enää ollenkaan tällä kaudella. Nyt vielä Djouroun perinteinen loukkaantuminen ja ollaan tilanteessa, että pelikuntoisia toppareita on tasan yksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s