Come f*ck on you RRrrrr

Avattakoon kolmella pist.. lauseella keskustelu alkuillan Hammers -otteluun. Tätä kirjoittaessa blogistilla 25 minuuttia saunavuoroon ja sitten se on menoa. Kammottavat härkäviikot verstaalla jatkuvat – olen ansainnut humaltua nauttia läpi viikonlopun ja siihen nautintoon kuuluu onneksi ja tottakai jalkapallo. Täytyy olla rehellinen, läppärin äärellä istuminen ja bloggaaminen ei tunnu istuvan humal.. nautintoon.

Tuskin tässä on juurikaan lisättävää eilen kirjoitettuun. Mikäli asenne on tänään kohdallaan – lainkaan aliarvoimatta mitään joukkuetta tässä sarjassa – meidän tulisi olla kolme pistettä rikkaampia noin kello 19. Managerin lehdistötilaisuus pyörii taustalla tätä naputellessa ja ilahduttavasti Arsenal.com on poiminut sieltä mukavasti asioita.

Korvaani särähtää se minkä kyynikon – vai oliko se nyt S. Heikinheimon sileunkumppani? – korvaan voi kuvitella särähtävän. Tunnustan puistattavan tunteen kun kuulenkaan jonkun meidän leiristä puhuvan siitä miten läksyt on opittu. Ymmärrän ettei asiaa voi muuten sanoa, mutta ehkäpä olisi parempi olla sanomatta lainkaan ja puhua asioiden oikeilla nimillä.

Opittiinko me West Bromwichille kärsitystä tappiosta, niin Arsene sanoo, mutta pohja tältä jargonilta on kadonnut jo pitkän aikaa sitten. Olisiko aika unohtaa höpötykset oppimisen sietämättömästä keveydestä ja alkaa puhua konkreettisemmin mitä tehtiin hyvin ja mitä huonosti, miksi voitettiin tai miksi hävittiin. Perin kummallista jos olemme edelleen jossain prosessissa missä jokin West Brom tappio tulisi ikäänkuin vahingossa.

Toisin sanoen, jos esityksemme syystä tai toisesta menee penkin alle, en näe että asioiden kaunisteleminen virheistä oppimisesta puhumalla vie eteenpäin, enää. Me emme ole enää ala-asteella missä porkkana on ’palkinto’ kaikesta suorittamisesta. Kyllä Arsenella, kuin tottakai pelaajilla täytyy olla kanttia haastaa itsensä antamaan kaikkensa joka ainoa kerta kun pisteistä tai mistä tahansa pelataan, en halua kuulla enää muita selityksiä kuin korkeintaan sen että häviämme selkeästi paremmille.

Miten pelaajat sitten itsensä motivoivat, sen ei periaatteessa pitäisi olla edes kysymys, tai miten manageri heitä siinä voi auttaa, senkään ei pitäisi olla kysymys. Tässäkin kohtaa ei enää. Taustalla on niinikää auki virallinen sivustomme missä yksi jos toinen pelaajistamme poseeraa mairea hymy kasvoillaan sen seitsemässä kostyymissä mitä meille kannattajille kaupataan, pelaajille pitäisi jakaa katalogit meistä tuotteita ostavista faneista, 60000 sivua uutta iltalukemista jokaisen kotiottelun jälkeen.

Ja kun nyt huomaan että näyttöpäätteen sillä puolen ollaan että mitä v*ttua mies oikein kirjoittaa, tarkoitukseni oli vain ladata itseäni sillä adrenaliinilla millä toivon pelaajien lataavan itsensä. Ei h*lvetti mitään ’voi että se pikkuinen on sitten suloinen’ lässytystä vaan jauhot suuhun West Hamille niillä taidoilla ja sillä osaamisella mikä meillä on. Meille on vakuutettu että se osaaminen ja potentiaali on, meille on liian usein vakuutettu että läksyt on luettu ja kantapään kautta opittu.

Nyt.. Ymmärrän että muutama teistä ehti jo vetää herneen nenään että taas on Seppo Heikinheimo eetterissä. Ei, en ole pirujen seinätaiteilija, tai pessimismin p*rkele ja negaation kardinaali (hmm, termistö joka tuli suoraan sydämestä viittaa kyllä..), päinvastoin. Se mitä voin tehdä on vaatia katetta puheille ja olen kyllästynyt puheisiin. Se mitä haluan on että pelaajat ymmärtävät kuinka vaikeaa on rakentaa se optimismi joka nyt sarastaa, ja toisaalta kuinka h*lvetin nopeasti pilvenpiirtäjät sortuvat jos niikseen tulee. Ja jos joku edelleen epäilee, muistakaa se kipinä mikä minulla oli Stamford Bridgelle. Ei kysymys ole siitä ettenkö näkisi sitä samaa potentiaalia minkä Wenger näkee, kysymys on siitä että vuodet vierivät ja toistamme sittenkin aivan liian usein samoja virheitä joista puhetta on piisannut. Ei tänään kiitos!

Kookonpanon suhteen arvailun jätän väliin, olkoon että siihen alkaa olla toivottavasti yhä enemmän mielenkiintoa. Kun puhuin eilen kahden kerroksen väestä, mielenkiinto kohdistuu siihen ketkä ovat ’harmaalla alueella’, kenen paikka on kiveen hakattu, kenen ei. Kuka on vaarassa menettää paikkansa ja kuka on murtautumassa avaukseen. Nettikeskusteluissa on mm mainittu Andrei Arshavin kontra Theo Walcott tai tilanne puolustuksen keskustassa, puhumattakaan ikuisesta maalivahtikeskustelusta. No viimeisen osalta ei tarvinne keskustella, toistaiseksi, mutta keskikentän ja hyökkäyksen osalta alamme olla tilanteessa missä paitsi me kannattajat, myös pelaajat ovat toivoneet meidän olevan. Päänsärkyä managerille. Itse lähtisin Theon positiivisesta paluusta huolimatta samalla kokoonpanolla alkuiltaan kuin viikko sitten, vain sillä erotuksella että Koscielny ottaa Djouroun paikan, we’ll see.

Ai niin.. Valistuneita olette kaikki, mutta te jotka olette allekirjoittaneen vähemmän valistunutta jargonia lukeneet pidempään, tiedätte että olen ’tunteiden tulkki’, haha! Eli te jotka ette Arsenen kaiketi sekin valistunutta ruumiinkieltä konkreettisesti eilen nähneet, voin kertoa että velhomme oli täydellisen oma itsensä, lähes mahdoton tulkittavaksi. Pilkettä silmäkulmassa, muutama hassunhauska kasku toimittajien väkinäisen naurun aikaansaamiseksi jne. Wengerin huolta / huolettomuutta on todella vaikea hahmottaa ja se on itse asiassa jossain määrin ongelma mihin viittaan toistuvasti mm alkutekstin epäilyillä siitä mitä odottaa, en ole vakuuttunut että läksyt on luettu. Porkkanaa nakerretaan managerin suulla, sen sijaan että olkoon alla hyvä jakso, haastaisin enemmän heitä jotka hyötyvät valtavia summia meidän kannattajien kukkaroista.

Wenger was asked what would constitute a ‘successful’ season:

”There is a lot more to come out of this team. I feel the ingredients of successful teams that I had before are in there. It is just about how much we can get them out. As long as the attitude is right and at the end of the season when you look back you think ‘this team has given absolutely everything’, I will be proud of them. After we will see how far that it.”

En voi kuin lisätä että mikäli managerin toive toteutuu, olemme antaneet täysin kaikkemme ja se ei riitä (siis hypoteettisesti se ei jostain kumman syystä riittäisi), siitäkin täytyy ottaa vastuu heidän joilla vastuu on.

H*lvetti, kaksi minuuttia yli, nyt saunaan ja omat jargonit sikseen.. En periaatteessa haluaisi sanoa tätä ääneen, mutta olen vakuuttunut voitosta. Jos on Eero lanseerannut loistavan käsitteen ’rupotismi’, itse syvennyn seurakuntavaalien alla jalkapalloagnostiikkaan. Ei h*mmetti, parempi soittaa suoraan hiihtoliittoon, sieltä löytyy vastaus kaikkeen (tietääkö joku tilinumeron, olen valmis lahjoittamaan vähintään kaksi euroa siitä viihteestä, loistavaa realitya). Here’s to a three points, cheers Arsemates!

PS. Valehtelin.. Nakkisormillani en olisi 25:ssa minuutissa kyennyt edelliseen, jatkoin hetken saunan jälkeen, nyt radalle. Se humala, se on saapunut, burb!

COME ON YOU REEEEDS!!!

0 thoughts on “Come f*ck on you RRrrrr

 1. Tulipahan nähtyä sekin päivä kun Clichyn keskityksestä tulee maali. No mutta tuli makiaan paikkaan ja mikähän tohon Songiin on mennyt kun verkko heilumaan tällä kaudella. Muutenkin,ainakin mun mielestä oli paljon aktiivisempi hyökkäyspäähän kuin vaikka Cesc tai Nasri.

 2. Olipas peli. Melkein tarvi nitrot kaivaa esille kun ei olut enää riitä tällaisen näytelmän jälkeen. Tän kunniaks täytyy ottaa kyllä konjakki. Tuntui hirveeltä kun Chelski teki johomaalinsa juuri ennen meitä ja ehti jo tulla pelko puseroon että näikö taas käy mutta kärsivällisyys lopulta palkittiin. Taistelu jatkuu. Man of the match oli poikkeuksellisesti Rob Green (älkää suuttuko). Maajoukkeveskarin TAKIA me jouduttiin melkoiseen pinteeseen. Jos omista haetaan sitä ihan ykköstä niin kai se tän kaiken jälkeen menee maalintekijä Songille. Gael teki sen suurimman työn maalin eteen, mutta Alex Song oli pirteä läpi pelin. Ja Lukasz Fabianskille kunniamaininta. Töitä ei ruuhkaksi asti, mutta ne tarvittavat hoitui tyylillä.

 3. halloviiniks tuli kyllä nitro peli =) kun sai noin kauan odottaa koska tekee! huh hu hyvä näinkin!!=) Arsenal rulez

 4. Green oli hyvä mut Fabianski oli parempi, greenin hyvyyttä vai huonoa tuuria? aiemmin kirjoitin kuin löysästi lauotaa koko ajan

  Onneksi meil on Song

 5. Huh huh , nitropeli tosiaan mut tulihan se maali lopulta . Kiitos Alex ja Gael : )
  Green oli kyllä tosi hyvä ja munkkiakaan ei välillä ollut . Kippari oli suoraan sanottua huono , niinkuin Denilsonkin mut sehän nyt ei ketään yllätä?

  Onneks ei menetetty pisteitä ku chelskikin lopulta voitti , ketettiin hajuraon päässä.

  Tänään tullu tosi paljon kommentteja , mikä lie päiväkohtainen ennätys Hente?

 6. henkka: Song näytti paremmalta kuin Samir tai Cesc koska hänellä oli ottelussa tästä kolmikosta suurin halu voittaa. Mielestäni Songin otteissa yleisesti on tällä kaudella näkynyt halu olla joka paikassa voittamassa pelejä. Hän katkoo, hakee ratkaisevia syöttöjä ja säntäilee kaikkialla vaikka ei olekaan nopea kaveri. HYVÄ ALEX JA KIITOS!!!

 7. Song ollut korvaamaton. Aivan mieletön taistelutahto. Myös Nasri ja Wilshere olleet vakuuttavia tälläkaudella. Jos kehitys jatkuu, niin Cesc voi puolestani lähteä hellien jäähyväisten kera kataloniaan. Kerrankin joukkueessa on pelaajia, jotka jaksavat taistella joka tilanteessa. Sagna oli muuten tänään kaikenkaikkiaan aivan mahtava! Mukana ainakin kahdessa tilanteessa, jotka päättyivät Greenin huipputorjuntoihin.

 8. Tärkein asia eli 3 pistettä tuli, joten homma hoidettiin kotiin. Täytyy myöntää, että odotin helpompaa peliä kuin mitä se loppujen lopuksi oli. Silti.. uskoin kyllä maaliin loppuun asti, Arsenal on huippukuntoinen joukkue, joka kaiken lisäksi juoksuttaa vastustajaa koko pelin ajan, joten kun kello menee yli 80min., niin aina voi odottaa maalia.

  Tämän seuraavan osion olisinkirjoittanut, vaikkei maalia olisi tullut. Ensimmäisen puoliajan jälkeen kentälle palasi kyllä päättäväinen joukkue. Se, että nostettiin tempoa ja annettiin kaikki läpi toisen puoliajan; mielestäni osoittaa, että joukkue paitsi haluaa voittaa, on valmis tekemään työtä sen eteen. Esim. viime kaudella oli montakin sellaista viime hetken voittoa, jolloin joukke kyllä teki maalin lopussa, mutta se kirivaihe alkoi vasta kun peli oli jo lopussa. Voitto on tärkein, mutta olen tyytyväinen joukkueen asenteeseen.

  Song teki jälleen maalin. Nousevasta DM:sta voidaan olla montaa mieltä, mutta se kyllä aiheuttaa vastustajalle aika vaikean pähkinän – kuka pitää keskitystilanteissa.

  Arshavinille pitää kyllä keksiä jotain. En todellakaan usko että kyse on mistään välinpiittamattomuudesta tai laiskuudesta, vaan kyllä siinä täytyy olla takana jotain muuta. Parhaimillaan aivan huippu, mutta tällä hetkellä ei toimi, ei sitten mikään. Onneksi vastaavasti vaihtoehtoja on. Cescilta oli myös hänen tasolle heikko peli, mutta tosiaan tällä hetkellä ei ole yhdestä pelaajasta kiinni, ei edes Cescista.

  Miettikääpä, jos Clichy osaisi keskittää noin joka ikinen kerta 🙂 – muutenkin häneltä kelpo peli, pysyi aivot käynnissä koko pelin ajan. Esim yhdessä tilanteessa purki suoraan kulmaksi, eikä jäänyt kikkailemaan omalle alueelle, varsinkin kun vastustaja oli tulossa päälle.

 9. Tiukka oli kyllä matsi, onneks saatiin se maali kuitenki aikaseks. Hyvä hyvä!

  Miten ihmeessä Parker välttyi edes keltaiselta vedellessään Denilsonin jaloille tokan puoliajan alkupuolella? Vaikka palloon ehkä ottikin niin vähintään yhtä paljon veti liian kovaan tilanteeseen kuin De Jong vähän aikaa sitten taklatessaan Ben Arfaa. Onneksi mitään pahempaa ei tapahtunut.

 10. Tää on hieno foorumi! 64 kommenttia tänään ennen mua. Thank You fellow gooners! Hyvältä näyttää Arsun meno, ja kun sairastuvalta tulossa RVP, Ramsey, Verminator etc. niin mestaruutta kohti mennään!

 11. Manuren runk*arit kusetti aika komeesti Spudseja 2-0 maalissaan. Suorastaan nauratti kun tv-kuva vihdoin näytti kuinka maali syntyi 🙂

 12. no niin, pulssi jo tasaantunut 🙂 ! voi tsiisus mikä peli, onneksi voitto tuli! Kiiiiitos kaikille muille yhtä hulluille goonereille, on oikeasti ilo jakaa tätä shittiä muiden kanssa! hieno foorumi, KIITOS HENTE. tää kannattaminen on menny uusiin sfääreihin tän blogin myötä…..hyvä niin!

 13. Jep, kyllähän ManUn maali oli ihan oikein tuomittu, vaikka kyrsisi suunnattomasti jos omaa joukuetta vastaan tuollainen tulisi – spursia vastaan tämä vain naurattaa 😀

  Eli se maali meni jotenkin näin:

  1.Nani saa boksissa pallon ja kaatuu/filmaa osuen kädellä palloon.
  2.Pallo menee Gomesille.
  3.Tuomari soveltaa hyötynäkökohtaa ja antaa pelin jatkua.
  4.Gomes luulee, että sai vaparin ja laskee pallon maahan.
  5.Nani tekee maalin.

  Noh, eipä noilla muilla peleillä ole väliä – tärkeintä on se, että Arsenal voitti. Katse kohti keskiviikkoa ja Ukrainaa – voitto sieltä ja lohkon voitto on käytännössä taputeltu. Come on you reds!

 14. Kyllä tää voitto lopulta tuntu erittäin hyvältä, paremmalta ehkäpä kun joku 5-0-voitto. Ja on joo näköjään trafiikkia tällä palstalla :p

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s