Jälki-istuntoa

Railakasta perjantaita! Eikä tee poikkeusta tämäkään marraskuinen päivä, viikonloppu ei tule hetkeäkään liian aikaisin. Se on kuulkaa ystävät Goonerit niin että blogisti alkaa palaa toden teolla loppuun niin henkisesti kuin fyysisestikin. Stressi heijastuu epäilemättä energiaani ja tekstiini tämän foorumin osalta, mutta näillä eväillä.

Eväitä, tässä tapauksessa aivan eri ilmettä tarvitsevat Punavalkoiset pelaajammekin kohti sunnuntain Newcastle ottelua. Tekisi mieli unohtaa tyystin keskiviikon Shakhtar peli ja suunnata katseet tulevaan, mutta virheistä pitää oppia kuten manageri tietää kertoa. Ongelma on vain siinä että kuvittelin läksyt jo luetuksi, tuskin olin ainoa joka kiemurteli tuolilla kuultuaan Arsenen juttelevan opiksi ottamisesta.

Löysin kuitenkin hyvääkin tappiosta, itse asiassa h*lvetin hyvää. Olen nimittäin vakuuttunut että kenties ensimmäistä kertaa vuosiin managerimme ymmärtää kuinka äärimmäisen tärkeää on vihdoin löytää käyttöä pölyttyneen palkintokaappimme avaimelle. Kannattajien epätoivon ja siitä kummunneen kritiikin Arsene on tuntenut nahoissaan jo pidemmän aikaa, mutta olisiko kesän Cescgate avannut managerin silmiä myös pelaajistonsa suhteen?

Olemme jo saaneet todistaa konkreettisesti uuden lähestymistavan LiigaCupiin, puhumattakaan miten Wengerin puheissa aiempien kausien kaksi ylitse muiden pokaalia on muuttunut kertaheitolla neljäksi. Niin harvoin kuin Arsenella on julkisesti tapana kritisoida joukkuettaan, saatiin tämä kokea tässä vaiheessa kautta jo toistamiseen. Se kertoo paljon, yhtä paljon kuin managerin ilmeet ja eleet tappiollisen Shakhtar ottelun jälkeen, hän oli todella turhautunut mies.

Kysyttäessä mm Walcottin maalista, Arsene lähes tuhahti ettei kukaan pelannut hyvin, eikä suostunut kommentoimaan esitystä yksilötasolla lainkaan. Kaikesta oli aistittavissa että Wenger koki tulleensa petetyksi pelaajiensa taholta. Toisaalta Arsene puhui koko ajan ’meistä’, viitaten viisaana miehenä myös omaan vastuuseensa tapahtuneesta, eikä hän missään tapauksessa halunnut tai yrittänytkään pestä omia käsiään. Joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään ja siihen tiimiin lukeutuu jokainen.

Tiedä sitten voinko käyttää sanamuotoa managerimme ’tuntien’, mutta sovitaan että siinä määrin kuin kuvittelen tuntevani kaikkien näiden vuosien kokemuksella. Allekirjoittaneelle syntyi nimittäin kuva että loppupeleissä Wenger oli sittenkin kaikkein pettynein itseensä. Arsene on äärimmäisen itsekriittinen ihminen vaikkei sitä äkkiseltään uskoisi. Kun yritin häntä keskiviikon tappion jälkeisessä haastattelussa tulkita, en voinut olla ajattelematta että kuuntelen omaa virhearviotaan ruoskivaa manageria. Tämä virhearvio oli se että hän odotti aidosti paljon näkemäänsä parempaa vaikkakin kaikkea muuta kuin ykköskokoonpanoltaan, toisin sanoen hän arvioi väärin luottonsa valitsemaansa kokoonpanoon ja sen valmiuteen varmistaa jatkopaikka saati lohkovoitto.

Hmm, ymmärrän että minulla on kyky ilmaista ja kirjoittaa varsin epämääräisesti asia mitä yritän julki tuoda, mutta tälläkin kertaa joudun todeta että oletan teidän ymmärtävän mitä olen ajamassa takaa. Niin, mikä ei tietenkään tarkoita ettettekö voisi olla täysin eri mieltä, siis kunhan ymmärsitte tulkintani siten kuin olin teidän tarkoittanut ymmärtävän.. Err? Haha! Eilen olin valmis nukkumaan Kymmenen Uutisten jälkeen, tänään YLEn pääuutislähetyksen jälkeen, vanhuus ei tule yksin.

Mikä keskiviikosta nyt ainakin pitää oppia on seuraava:

”We had a good start but after that we became too easy. We should have made the most of it after we scored the first goal like we did, I believe it’s a lack of maturity.”

Oli todellakin hämmentävää seurata mitä johtomaalimme jälkeen tapahtui, ja vielä hämmentävämpää on kuulla managerin suusta että jotain todella tapahtui. Ja jos se jokin oli se että aloimme h*lvetin kymmenen minuutin pelin jälkeen haaveilla tähtiä taivaalta, se on anteeksi antamatonta. Niin, katselin mm Craig Eastmondin haastattelun ATVO:lta ja nielaisin kahvin väärään kurkkuun tämän todetessa että Shakhtarin johtomaali ensimmäisen puoliajan loppuun ’käytänössä tappoi koko pelin’.

Mitä h*lvettiä, tappoi koko pelin – ensimmäisellä puoliajalla?! Toivon todella että Eastmond kuvitteli haastattelussaan olleensa edelleen hermostunut nuori mies viheriöllä mikä selittäisi edes osin suusta karannutta sammakkoa ja toivon todella että Eastmond oli yksin näkemyksensä kanssa, pöyristyttävä kommentti olkoon kuinka keltanokan suusta tahansa.

Kun sain vielä ihmetellä Norsunluurannikon Eddie Murphyn esitystä kameran edessä, ymmärsin miksi Wenger oli niin turhautunut. Eboue nimittäin asteli haastatteluun lähes nauruaan pidätellen hyväntuulisena ja yritys vakavoitua ja vaikuttaa pettyneeltä kannattajien silmissä meni ainakin blogistin silmin pahasti penkin alle. Onneksi Theo sentään rohkeni sanoa ääneen jotain ja olkoon tämä se millaisen maun ottelu pelaajille suuhun jätti:

”Going 2-1 down at half time was very disappointing. We all felt like it could have been more for them, we were lucky to go 2-1 down at half time to be honest. We didn’t defend very well.”

Vaikka Wengerin joka toinen sana on tasaisuus, viesti ei tunnu menevän perille ja se turhauttaa meitä kaikkia, eniten varmasti manageria itseään. Totta h*lvetissä ottelun voi hävitä johtomaalista huolimatta, mutta tapa millä se keskiviikkona toteutui antaa kyllä pirun hyvän syyn pelaajille (ja managerille) katsoa peiliin. Tahdon uskoa urheilutermejä käyttäen sympaattisiin teeseihin oppikouluista ja läksyjen lukemisesta, mutta taloustermein inflaation piru kiiruhtaa haaskalle tarvittaessa hyvinkin nopeasti ja tarkkailuasemissa se jo on.

No niin, se historiasta, vaikkakin hyvin tuoreesta seillaisesta. Tässä on väistämättä vielä sellaista välipäivän makua koska kohtaamme Newcastlen vasta sunnuntaina, joten siitä myöhemmin, tosin sillä varauksella että allekirjoittanut viikonloppuna läppärin ääressä aikaansa aikoisi kuluttaa. Mainitsikin (luonnollisesti) alussa stressin ja en tiedä teistä, mutta itse tunnistan ongelman viimeistään siinä vaiheessa kun edes Arsenalin hyvät otteet eivät tunnu auttavan vastatuulessa, ja kokonaisuudessaan voimme olla varsin tyytyväisiä alkukauteen muutamista kauneusvirheistä huolimatta.

Keskiviikon pitkästä pelireissusta johtuen Arsene ei ehtinyt eilen antamaan torstain perinteistä haastatteluaan ATVO:lle (ei ainakaan tätä kirjoittaessa ole ilmestynyt) ja päivittämään loukkaantumistilannetta ja kommentoimaan Hollannin valmentajan Bert van Marwijkin typeryyttä. Normaali lehdistötilaisuus on kuitenkin luvassa tänään iltapäivällä, joten sitä odotellessa.

Nyt nukkumaan ja harvinaisen selkeä visio mielessä, siis uni jonka toivon toteutuvan. Jack Wilshere jutteli Liam Bradystä roolimallina. Hän kertoi myös Cescin panoksesta, kuin myös ajatuksestaan ammentaa Patrick Vieiran avuja pelaamiseensa. Niin, jokainen voi miettiä millainen pelaaja tulee jos ja kun samaan pakettiin laitetaan Brady, Vieira ja Fabregas. Miten vain, Wilsheressä on potentiaalia tulla jokseenkin täydelliseksi ’paketiksi’.

Here’s to a three point weekend, cheers mates!

PS. Mitä, eikö Painobaari näyttänyt lupauksista huolimatta keskiviikon ottelua? Syystä että.. Ei näy enää SKYn kanavat vai vielä pahempaa, eivät vaivautuneet laittamaan näkymään. Oliko joku paikalla?

0 thoughts on “Jälki-istuntoa

 1. Olin ke iltana Painobaarissa kyselemässä SS2:n perään, toinen baarimikko rupes sitä hetimiten virittelemään (onnistumatta) ja sitten toinen englantia höpissyt sano mulle että ei tuu onnistumaan ja sit duunikaverilleen että heillä on kyllä skyn kortti mut eivät saa kuvaa näkymään…siinä vaiheessa mä nostin kytkintä menin pikavauhtia takas himaan tietsikasta streamia metsästämään.

 2. “Has there been any contract with the medical staff of Holland and Arsenal? I don’t know. I don’t care. I spoke to Robin personally and I just made the selection. I will wait for any comments to come.” Näin totes Holannin koutsi. Ei hyvältä kuulosta. Mitähän RVP lienee sanonut Marwijkille, kun hän kerran on valinnan tehnyt keskusteltuaan Robinin kanssa? RVP:n piti palata Spurs matsiin, mutta JOS lähtee Hollannin mukaan, olen sata varma, ettei tule onnistumaan. Sukset on Arsenella ristissä myös Venäjän liiton kanssa.

 3. Pitäisi muuten varmaan ylettää tuo stadionilla käynnissä oleva ”Arsenalisation” pukukoppiin asti ja laittaa siihen oven päälle juliste, jossa on se kuuluisa Keownin ärjäisy päin hevosennaama Niilsteroyn pläsiä epäonnistuneen pilkun jälkeen. Siinä olisi jätkille sitä asennetta ja ”Arsenalia” kentälle mukaan otettavaksi.

 4. Oma veikkaukseni on, että RvP on Hollannin avauksessa, loukkaantuu 5. minuutilla ja palailee kuvioihin joskus toukokuun tienoilla.

  Tuleeko kenellekään muulle huono olo tätä artikkelia lukiessa? Voi mitä propagandaa…

  http://www.arsenal.com/news/news-archive/fabianski-focus-hard-work-got-me-through

  Minun mielestäni vielä mitään ei ole ohitse ja Fabianski on todistanut hyvin vähän. Hän on todistanut, että pystyy kelvollisiin otteisiin muutaman pelin ajan, mutta minusta Arsenalin ykkösmaalivahdilta pitäisi odottaa vähän enemmän, sikäli mikäli se Fabianskin tavoite on.

 5. Paras uutinen oli että Verminaattori olisi lähellä paluuta , toivotaan ettei takapakkia enää tule . Häntä rosteri eniten huutaa . RVP;n kohdalla ei enää oikein tiedä mitä odottaa , kaikki on plussaa mitä pystyy pelaamaan ?

  Myös minua kuten Tayloriakin edellä pikkasen kiristää toi puolalaisen artikkeli . Tässä tilanteessa olisi tosiaan paras antaa vain tekojen puhua eikä sanojen…
  Omalla kohdallani haavat ovat niin syvät ettei täydestä luottamuksesta häntä kohtaan voi vielä puhua vaikka hyvin onkin pelannut……….

 6. joo;Persiehän loukkaantui vuosi sitten marraskuussa. Ei varmaan ole ollut sen jälkeen kuin 5 ottelussa mukana. Avauksessa varmaan kerran.(tais loukkaantua puolen tunnin kohdalla,heh) Täytyy kyllä sanoa että jos joskus palaa ,niin voidaan puhua melkein uudesta pelaajasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s