Susiluolaan – liekö kitaan?

Sarjassamme s**tanan kiire, pahoittelut. Niin, elämme tekisi mieli sanoa jälleen kerran mielenkiintoisia aikoja. Tilanteessa ei toki ole mitään uutta, vuoristoradan mutkat ovat tulleet tutuiksi. Mutkilla tarkoitan lähtökohtaa iltaan, on se pirullisen ihmeellistä että pelaamme sarjan toiseksi viimeistä vastaan ja etukäteen enemmän ja vähemmän kylmässä hiessä. Niin valitettavaa kuin tämä onkin ’ääneen sanoa’, en tiedä mitä odottaa.

Viime kaudella matkasimme keskimaalle alla kahdentoista ottelun tappioton putki ja voitimme 4-1. Pitää paikkansa sekin että Wolves on voittanut meidät edellisen kerran 31 vuotta takaperin ja mitä kaikkia kauniita tilastoja voisimmekaan lueskella, mutta on muodostunut jo lähes trendiksi että tilastopapereille on käyttöä ainoastaan WC:ssä ja takkatulen sytykkeenä kun meistä puhutaan.

Niin epäilevissä tunnelmissa oltiin pääkallopaikallakin, että Arsenal.com päätti julkaista uudelleen artikkelin Lukasz Fabianskin filosofiasta. Voisin kuvitella että vilpitön tarkoitus oli rauhoitella meitä närkästyneitä kannattajia, allekirjoittanutta Puolalaisen näkemykset eivät vakuuttaneet, ei sen enempää eilen kuin muutama päivä aiemminkaan. Maalivahtitilanteemme jatkuu hämmennyksen tilassa ja media tekee voitavansa hämmentääkseen tilannetta lisää. On toki jo lähes toimittajien etiikanvastaista nostaa esiin nimet Reina tai Given vailla mitään mielikuvitusta, mutta there you go, lisää on luvassa kohti tammikuun siirtoikkunaa.

Ongelmamme alakerrassa eivät tietenkään – hmm, no ei tietenkään – rajoitu ainoastaan tolppien väliin. En eilen viitsinyt edes mainita vetoomuksestamme yrittää keplotella Laurent Koscielnyn punainen kortti pois tilastoista, tuntui vain jotenkin huonon häviäjän typerältä tempulta. Vetoomus ei tietenkään mennyt läpi ja jos olen rehellinen, ei pitänytkään, piste. Niin on turhautunut olo että aivan sama, olkoon sitten Djourou, what’s the difference?

Tämä turhautuminen kumpuaa tottakai uutisesta että lääkintähenkilöstömme teki sen taas, Thomas Vermaelenin paluu siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Tilanne on täysin kestämätön. Vain neljä päivää aiemmin manageri kertoo hymyssä suin kuinka Belgialaisen paluu on päivien kysymys ja nyt tämä ei sittenkään lainkaan yllättävä käänne. En tietenkään epäile ettäkö Arsene olisi kertonut muuta kuin hänen oli annettu ymmärtää, mutta eihän se ole ongelma, vaan ongelma on siellä päässä joka managerille on tilannetta päivittänyt.

Voin vain kuvitella kuinka paljon Vermaelenin akillesjännettä on väännelty ja käännelty, tutkittu ja tässä kohtaa sopinee sanoa hutkittu. Jo alun alkaen puhuttiin vain päivistä, päivät muuttuivat kuukausiksi, viime viikon lopulla jälleen päiviksi ja nyt ihmetellään mistä löytyisi ’spesialisti’ joka osaisi kertoa missä mennään vai onko menty missään vaiheessa yhtään missään. V*ttu! Muistan kirjoittaneeni jo kuukausi takaperin että Belgialaisen vamma olisi vaatinut kaiketi jonkin sortin operaation ja jos siihen ratkaisuun päädytään nyt kaikkien kuukausien jälkeen, kunhan ensin löydetään jostain se spesialisti joka sen kertoisi.. Olen sanaton.

Lisätään tähän farssiin Abou Diaby ja alan itkeä. Tai hetkinen, lisätään vielä Wenger ja hänen shokkinsa kun Bert van Marwijk nimesi Robin van Persien maajoukkueeseen. Ei siinä, ymmärsin Arsenen reaktion tuolloin, mutta kaksi päivää tämän jälkeen managerimme päättää ottaa Hollantilaisen kentälle Nicklas Bendtnerin sijaan vain kertoakseen ottelun jälkeen ettei van Persie ole tai ollut valmis kentälle. Tämä oli surrealistista, ei kutsu maajoukkueeseen. Amen..

”Robin gets sharper everyday. In a few days he will be alright.”

Jos olisin Aaron Ramsey, minua pelottaisi.

Theo Walcott jatkoi eilen siitä mihin toissapäivänä jäi, yhdentekevää. En vaivaudu edes linkittämään, niin kirjaimellisesti välinpitämätöntä jutustelua. Minusta on jo aavistuksen loukkaavaa että koko orkesterimme ei kykene muuta kuin hyssyttelemään pitkällä kaudella ja kuinka mukavaa on että pelejä tulee niin tiiviiseen tahtiin ettei tappioita ole aikaa murehtia.

Tunnistan herkkyyteni kriittisyyden suhteen, olen sen reilusti myöntänyt edesmenneen Seppo Heikinheimon hengessä ja tunnustanut kritiikkini ajoittain jopa jossain määrin tarkoituksenhakuiseksi. Mutta kyllä minä haluaisin nähdä ja kuulla hyssyttelyn sijaan paljon ankarampaa itsekritiikkiä pelaajiltamme, en loputonta toisesta korvasta sisään, toisesta ulos jargonia läksyjen lukemisesta. Voi olla että kuulostan turhan kyyniseltä näin pelipäivänä, mutta olkoon se oikeuteni. Kaksi kotitappiota sarjanousijoille, olemme menossa sarjassa toiseksi viimeisen vieraaksi, en tiedä mitä vierailulta odottaa ja pitäisi vain uskoa että hyvä tulee. Koetuksella on usko.

Väittäisin jopa että olemme jo siinä määrin kriisissä, ettei voitto tänään muuta paljoakaan. Ei meidän mittari voi olla voitto Wolverhamptonista, meidän mittari on jälleen kerran Arsenen peräänkuuluttama tasaisuuus ja se ei synny tänään Molinex’llä. Jos totesin alussa että viime kaudella matkasimme keskimaalle alla tusinan tappiottoman ottelun putki, sellaisen me tarvitsemme nytkin. Totta h*lvetissä tänään on ensimmäinen askel tässä visiossa ja jaossa kolme pistettä siinä missä muistakin otteluista, mutta jokainen voi katsoa pelkästään marraskuun edessä olevat haasteet ja ymmärtää että kovasti pitää äänen kellossa muuttua luottamuksen palauttamiseksi siihen että voimme puhua tusinan tappiottoman ottelun sarjasta. Ja sellaisen sarjan me tarvitsemme jos haluamme jatkaa rutopistista unelmointia liigamestaruudesta.

Ja kas, Heikinheimon oli tarkoitus laittaa piste tälle kunnes ATVO:lle ilmestyi Arsenen haastattelu minkä kuvittelin julkaistavan vasta aamupäivällä. Kahdella sanalla, Arsene oli huolestuneen oloinen mies, enkä saanut kuvaa että pelkästään yksityiselämänsä johdosta. Ei linkkejä tähän kohtaa, varsin hyvin virallisilla sivuilla kaikki mitä manageri sanoi. Jos koen huolestumista huolestuneesta ilmeestä, koin asialliseksi edes jossain määrin realismin.

Wenger totesi ettei meidän olisi pitänyt hävitä kahta edellistä otteluamme, ei niin. Hän lisäsi että käsikirjoitukseen vaaditaan viilausta, mikä pitänee paikkansa, joskin haluaisin edelleen korostaa porkkanan ja kepin balanssia mitä tulee psyykkeeseen. Shakhtar tappion vaikutusta sunnuntaiseen pidän managerilta tutuin termein naiivina vertauksena, höpön höpön. Puoli joukkuetta pelaavassa kokoonpanossa vaihtui ja mikään tappio ei saa selittää aneemisuutta mitä pyhänä todistimme, ei vaikkei yksikään pelaaja olisi edes vaihtunut.

Hienoa sekin että Wenger on tuskin tätä blogia lukenut, mutta myönsi jossain määrin Chelsean olevan askeleen muita edellä. Hienoa siksi, että tähän asti olemme saaneet toistuvasti lukea kuinka kaikki, Chelsea mukaan lukien menettävät pisteitä ja olemme aina mukana.. No olemme toki niin kauan kuin se on matemaattisesti mahdollista, mutta kyllä Arsene piirsi selvällä ’Suomen kielellä’ selvän eron Länsi-Lontoolaisten potentiaaliin tehdä pesäero muihin jos niikseen tulee. Totesin eilen että meillä oli varakin hävitä Stamfordilla, tai jopa pisteen sijaan jäädä pisteittä Anfieldillä, olemme antaneet periksi ihan toisaalla. Ja reilua puhetta Arsenelta että jutellessaan Ancelottin miehistöstä, hän käytännössä allekirjoitti tämän.

Viimeisimpänä muttei takuulla vähäisimpänä, Arsene ei ainakaan piiloutunut minkään savuverhon taakse puhuttaessa kapteenistamme. Wenger haastoi Fabregas’n niin selkeästi kuin se on mahdollista toteamalla ettei minkään vamman taakse ole syytä piiloutua. Pessimistisimmät voivat tottakai kysyä josko tämä kertoo kenties viilenneistä väleistä, eräällä tapaa hallitsemattomasta tilanteesta missä haaste pitää esittää julkisesti.

No niin, jos saisin valita..

Arshavin – Bendtner – Nasri

Wilshere – Song – Cesc

Clichy – Djourou – Squillaci – Sagna

Wojciech

..mutta kun en saa valita. Näin, vakaa aikomukseni on nähdä ottelu kesken yötyön, eli varauksella huominen päivitys.. Villen on syytä laittaa puhelimensa äänettömälle.

COME ON ARSENAL!!!

0 thoughts on “Susiluolaan – liekö kitaan?

 1. Jaahas, tiukka peli tulossa. Wolves on aiheuttanut nihkeitä esityksiä muita kärkiseuroja vastaan, mitään ei tule ilmaiseksi. Kahden viimeisen ottelun jälkeen luulisi löytyvän asennetta ja halua voittaa. Mahdollisuus ottaa taas lisää etumatkaa loskanvalkeisiin ja ainakin toinen Manchesterin joukkueista tiputtaa pisteitä. Itse toivoisin edelleen Walcottia kentälle, Wolves varmaan pyrkii kotonaan pelaamaan ja nopeille iskuille olisi tilausta.

  Fabianski teki ensimmäisen selkeän virheen viiteen peliin ja meillä on taas maalivahti-ongelma? Ennen Ukrainan vierailua Arsenal piti oman maalin puhtaana kolmessa pelissä peräkkäin, joka on todella kova saavutus kun katsoo viimeisiä vuosia. Viidessä viimeisessä ottelussa on päästetty 3 maalia omiin, ei kovin hälyttävää vielä! Kyllä ne ongelmat oli ennen kaikkea keskikentällä ja hyökkäyksessä jos kotona ei saada edes luotua maalipaikkoja kuin muutama hassu! Krul taisi joutua torjumaan yhden kerran kunnollisen laukauksen.

 2. Jep, tuo on selkeästi vastaus siihen, että valioliigan televisiointeihin ei olla tyytyväisiä. Eli joulukuun alusta alkaen Valioliigaa tulee yhtäaikaa kahdelta kanavalta ja myös antennitalouksissa, sillä palloporno korvaa sport2:n.

 3. Moni varmasti katsonut JETin hienon häkin virallisilta sivuilta, ihan näppärähän tuo on 😀 Voi voi kun sama vaan onnistuisi miestenkin peleissä…

 4. Kyllä tosiaan suuri kritiikn määrä sai analin avaamaan uuden kanavan.
  Ja jatkossa jos pelissä tulee kuokkaaan voi sen jälkeen yöllä lohduttautua katsomalla Jenna Jamesonia ; )

  Tänään se ei kuitenkaan ole vielä mahdollista joten susiluolasta on tultava täydet pinnat . Ja niitä tekoja please , ei sanoja .
  COME ON YOU REDS!!!

 5. Mun mielestä tämä kritiikki on mennyt pahasti yli, sunnuntaisen tappion jälkeen.Täytyy muistaa että Newcastle on sarjassa viidentenä. Luultavasti on tämän illan pelien jälkeen neljäntenä. Newcastlellahan ei käytännössä ollut meitä vastaan yhtään maalintekotilannetta.(joku tietysti voi laskea sellaiseksi puolesta kentästä annetut kukkupallot) Sunnuntaina oli selvä että väärä joukkue voitti.

  Sitten toi puolustuksen kritisointi ihmetyttää. Onhan toi paljon parempaa kuin viime kauden Gallasin ja Vermaelin homoilut, Camppelin ja Silvestren säestäessä. Itsellä ainakin ollut paljon luottavaisempi olo puolustuksen osalta kuin viime kaudella.

  Minä ainakin näen paljon hyvää Arsenalin pelissä. Sitten ku se natsaa niin se natsaa kunnolla, toivottavasti tänään.

  Siitä minä olen teidän kanssanne samaa mieltä että Kapteenin pitää nostaa tasoa huomattavasti. Viime kaudella se näytti että voi ratkaista otteluita yksinään. Pokaaleja voittavassa joukkueessa pitää olla 1-2 pelaajaa jotka ovat pään verran vielä ylemmällä kuin muut huippupelaajat.(jotka ratkovat nämä tasaiset väännöt pakkovoitoiksi) Meillä ei niitä tällä hetkellä ole ,muttei kyllä ole Manulla ja Chelssilläkään. Sen takia vielä roikutaan tässä mestaruustaistossa mukana.

 6. hieman kaksjakoiset tunteet illan pelistä, JOKAISEN on nostettava tasoaan verrattuna kahteen tappiolliseen matsiin verrattuna, kapu on kapu jos saa nostettua sitä.

  Tänään voittokantaan , kele

 7. Given menos manuun ja Reina olis halukas meille? Mun mielestä parempi näin, mutta eihän meille maalivahtia hommata! Wellington Silva taitaa olla ainoa ketä tulee tammikuussa?

  Ja sitten nykyaikaan. Veikkaan vaikeaa peliä tänään ja pelaajat voisivat sitten tänään näyttää, että osaavat muuttaa kommentit /lausunnot / selitykset teoiksi. Jotenkin on kutina, että peli ei edelleenkään suju ja peli päättyy tasan. Toivottavasti olen väärässä.

 8. Henkan kanssa samoilla linjoilla, katson just uusinta sunnuntain peliä …41 minuuttia
  pelattu…laukaukset Arsulle 7 – 0 ….että silleen. Pelit kannattaa muutenkin katsoa
  2 kertaa niin saa paremman kokonaiskuvan. Yleensä hävityt pelit eivät ole niin surkeita
  kuin livenä tuntuu ja taas päinvastoin voitetut pelit eivät aina ole niin loistokkaita kuin
  livenä. Vuodesta 1976 Arsua kannattaneena ja jonkun pelin pelanneena ja katsoneena…
  tänään hoidetaan pisteet himaan..gmoooon Gunners !

 9. Kappas, lievästi loukkaantunut Nasri penkillä ja myös Theo. Rosicky ja AA avauksessa. Ja täs ei ny verbejä.

 10. katsomo toimii, mutta välillä tulee ärsyttävä pinkki pimennys – kestää tosin vain alle sekunnin.

 11. Tunti pelattu ja koko joukkue manageria myöten näyttää odottelevan Wolvesien tasoitusta. HERÄTYS!!!!

 12. Denilson näyttää aivan neidiltä jolla on paska housussa kun tulee kentälle. Toivottavasti saadaan Aaron takaisin kehiin pian.

 13. Aivan KÄSITTÄMÄTÖN pelastus Fabianskilta. MoM ilman muuta.

  Muuten kylläkin huolestuttavan heikko esitys joukkueelta, taas. Paperilla Wolvesin ei pitäisi olla mikään testi.

  Ja koska viimeeksi Fabregasilla on ollut näin heikko jakso?

  Ei pysty olemaan tärkeistä pisteistä huolimatta hirveän optimistinen nykyesityksillä ..

 14. Luultavasti Chamakh teki ennätyksen yhden pelaajan samassa ottelussa tekemien perättäisten maalien välisellä ajalla. Yli 90 min.

 15. Fabianski ja Game Saver – Nyt ne voi pistää samaan lauseeseen! Jumalauta oli hieno torjunta! Cescilla on nyt kyllä rankka itsetutkiskelun paikka. Kävi kuumana koko pelin ja sitten vielä hölmö kortti. Punainenkaan ei olisi huutava vääryys ollut.
  Onneksi haukuin viime pelin jälkeen tuota Chamakia ja ehdotin jopa penkitystä. Arsene knows better – this time!
  Nihkeä esitys oli, se oli sitä marraskuuta. Vaikeaa tulee Goodison Parkilla olemaan. Mutta nyt on mukava kellahtaa mamman viereen.

 16. Kyllä se taas vaikeeks tehtiin… Kauhee paniikki… Ja jonkun Wolwesin toimesta..huh huh… Mut Flappy kuittas viime pelin mokansa!! YES!!

 17. Wilshere pois 67. minuutilla ja hölkkäbrassi tilalle sillä seurauksella, että menetettiin ote keskikentällä täydellisesti. Hölkkäbrassi otti 72. minuutilla keltaisen ja about 85. minuutilla menetti pallon keskikentällä ja pallon menetyksen lopetti tyystin pelaamisen. Doyle veti onneks vähän takanurkasta ohi. Yliajalla Fabianskilta maaginen gamesaver vasemmala kädellä maanuoliaisesta ja vastahyökkäyksestä Chamakh viimeisteli varmasti. Hemmetin tärkeet pisteet. Jotenkin jäi kaivelemaan se, että me ei saatu peliä tapettua aikaisemmin toisella maalilla. Paikkoja oli: AA:n tolppaveto ja Djouroun tilenne kulman jälkeen.

  Mikä h…vetin pakkomielle Wenkulla on hölkkäbrassin suhteen. Jätkä on fiasko. Penkiltä 30 sekunniks sisään lopussa Bendtner ja Nasri. Theo ei päässyt haastamaan Wolvesin väsyneitä laitapakkeja.

 18. Aika hyvin, Tapsa: varmaan Denilsonin vika sekin, että Wolves hallitsi keskikenttää ekan jakson 15 minuutin jälkeen ja koko tokan jakson… Wilshire meni selkeästi maitohapoille ja menetti pallon pari kertaa kaatuiltuaan. Itse asiassa Wolvesin keskikentän syöttöshow väheni, kun Denilson tuli kentälle.

 19. Huh huh , tosiaan nyt tuli molarilta pelastava gamesaver viime hetkillä. Peli aikamoista soopaa ja kippari jatkaa varjojen mailla….
  Mut maksimimäärä pisteitä . Öitä.

 20. Isse, hölkkäbrassi huokuu turvallista varmuutta ympärilleen. Siinä on poikien kiva neppailla kun Denilson varmistaa, että homma toimii molempiin suuntiin…

  Wilshere on yhdelläkin (väsyneellä) jalalla arvokkaampi pelaaja meille kuin Brasilian hölkkähelmi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s