Mikään muu ei ole varmaa kuin että tämä nykyjoukkue pettää aina

Varabloggaaja vuorossa tänään.

Päivä kulunut katastrofista, mutta v*tutus ei juuri ole vähentynyt. Jos positiivista kuitenkin lauantaista haetaan ja sitä pitää todella hakemalla hakea tässä mielentilassa niin jotain sentään tulee mieleen. Ensimmäinen puoliaika oli lähes parasta peliä koko kaudella ja Tottenham oli pelkkä vastaantulija. Myös Länsi-Lontoon siniset naapurimme kompuroivat kunnolla tällä hetkellä, joten piste-ero on kuin ihmeen kaupalla ainoastaan kaksi pistettä kärkeen, kun näillä kotitappioiden määrillä muilla kausilla ero olisi jo kymmenen pisteen luokkaa. Nyt toki edellä on kaksi joukkuetta, kun ManU pelatessaankin surkeasti on kuitenkin tappiottomalla pelillä tasapisteissä sarjan kärjessä.

Siinäpä ne positiiviset asiat viikonlopusta taisivatkin olla. Jos Wenger on edelleen tätä mieltä niin paha sanoa pitääkö nauraa vai itkeä, ehkä itku on lähempänä. Eihän kukaan täysjärkinen voi verrata tätä joukkuetta 2004 vuoden joukkueeseen.

Joukkueesta puuttuu täysin johtajat ja pelaajat, jotka suorituksillaan johtaisivat joukkuetta myös silloin kun on vaikeaa. Helppoa se on olla silloin kapteeni, kun kaikki menee hyvin. Siihen pystyy jokainen pelaaja, mutta vaikeuksien tullessa eteen erottuu todelliset johtajat ja niitä meillä ei ole tällä hetkellä yhtään ainutta. H*lvetin surullista ja ennen kaikkea huolestuttavaa jo tulevaisuudenkin kannalta. Ainut vähän johtajatyyppinen pelaaja saattaisi olla Vermaelen, mutta belgialaisen pelikunnosta ei mitään tietoa joten kusessa ollaan juuri nyt.

Myös Wilshere saattaa olla tulevaisuudessa kapteeniainesta, mutta ihan lähiaikoina johtotehtävistä on huolehdittava jonkun muun. Tuo joku muu on ainakin omasta mielestäni oltava jo ensi kaudesta lähtien viimeistään Vermaelen. Ehkä jopa aikaisemmin jos kapteenin esitykset, haluttomuus ja taisteluntahto eivät selvästi parane ja vieläpä nopeasti. Alkaa päivä päivältä ja peli peliltä näyttämään entistä enemmän, että Fabregasin ajatukset ovat todella jo ensi kesässä ja B*rcelonassa.

Olisi mukava kuulla Wengerin perustelut Koscielnyn peluuttamiseen Djouroun tilalla ja samoin Denilsonin valinnan Wilsheren sijaan. Djourou on pelannut hyvin viime peleissä ja joukkue voitti vaikeat vieraspelit. Myös pelituntuman parantuminen oli silmiinpistävää sveitsiläisen tapauksessa. Pelit alkoivat vihdoin sujua pitkän tauon jälkeen ja sitten penkki kutsui välittömästi. Tilanteen ymmärtäisi jos Vermaelen tekisi paluun kokoonpanoon, mutta Koscielny ei missään vaiheessa kautta ole ollut niin tasaisen hyvä, että pitäisi olla automaattinen valinta avaukseen.

Edellisen valinnan voi vielä jotenkin ymmärtää, kun Koscielnyn ja Djouroun taso on melko sama tällä hetkellä. Denilsonin valintaa kuitenkaan Wilsheren paikalle ei pysty ymmärtämään. Wilshere on aivan eri tason pelaaja jo nyt kuin Denilson tulee koskaan olemaan. Lisäksi Wilshere todella ymmärtää paikallisena tämän pelin tärkeyden ehkä paremmin kuin kukaan muu joukkueessa. H*lvetin huono valinta Wengeriltä ja miksei Wilshere edes tullut vaihdosta viimeistään 2-2 tilanteessa ja mieluummin jo 2-1 kavennuksen jälkeen.

Eikä managerin heikot ratkaisut loppuneet alkuunkaan näihin kahteen valintaan. Van Persien ottaminen Chamakhin tilalle oli todella surkeuden huippu. Chamakh sentään pääsi koko ajan paikkoihin ja teki maalin, toki missasi kaksi lähes läpiajoa. Marokkolainen kuitenkin oli koko ajan aktiivinen ja varsinkin lopussa, kun aloimme vetämään pitkää niin RVP ei voittanut ainuttakaan pääpalloa. Chamakh olisi voittanut varmasti useita ja myös RVP oli juuri pelaaja, joka ei pystynyt pitämään Kaboulia kurissa v*tutuksen multihuipentumassa. Väitän, että Chamakh olisi voittanut myös tuon pääpallon puolustuksessa.

Tällä hetkellä ei voi muuta kuin sanoa, että otsikon mukaisesti tämä joukkue pettää aina. Tiistaina varmaan tulee voitto, mutta sehän on lähes merkityksetön Mestareiden liigan alkulohkon ottelu. Lauantaina taas varttia vaille kolme on mahdollisuus ottaa Valioliigan kärkipaikka haltuun ainakin pariksi tunniksi. Rehellisesti sanottuna lauantain jälkeen en enää itse jaksa usko tuohon. Tämä joukkue on todellisen selkärankansa tai pikemminkin sen puuttumisen niin moneen kertaan jo mitä karseimmilla tavoilla todistanut. Tuskin mikään on muuttunut tai muuttaa jos samalla kaavalla jatketaan. Muutoksia tarvitaan, mutta niitä on vaikea nähdä tulevan..

Niin ja loppuun vielä kysymys, moniko haluaa maksaa vielä lisää että näkee lauantain kaltaisia otteita paikan päällä Grovella? Meidän maailman kalleimmat liput ovat kallistumassa edelleen.

0 thoughts on “Mikään muu ei ole varmaa kuin että tämä nykyjoukkue pettää aina

 1. Medialta taas nappisuorituksia.: Iltalehdessa arvio mestaruustaistossa olevista joukkueista. ManU ja Chelsea tietenkin kaksi suurinta suosikkia ja näin pitää ollakin. Meidän kohdalla arvio: ”Täysi työ selviytyä Mestarien liigaan. Lähteekö puntapihi Arsene Wenger tammikuussa pelaajaostoksille.”

  No, nykyinen suursuosikki Spursin arvio: ”Oppii elämään eurokiireiden kanssa ja kiusaa loppuun asti isompiaan. Ensi kaudellakin Mestarien liigassa.”

  Ehkä näin, ehkä ei. Mielenkiintoista on nyt juurikin jotenkin Spursin nostaminen Suomen mediassa uudeksi Samipooliksi.. Kuitenkin joukkue on parista hienosta kärkipään voitosta huolimatta vielä esim. neljä pistettä meidän jäljessä, kuitenkin me ollaan pelattu ihan nihkeesti, ja ollaan kuitenkin edellä.

 2. Hyvään väliin julkastu tuo artikkeli lippujen kallistumisesta. Kukaan tuskin olisi edes huomannut juttua jos oltais hoideltu Spurs tyylillä mutta kun…

  Itse uskon, että Wilshere ei oikeasti ollut pelikuntoinen. Olisi siitäkin aikamoinen huutomyrsky puhjennut, jos Jack olisi väsyneenä juoskennellut kentällä ja pahimmassa tapauksessa loukkaantunut.

  Tuota RvP:n peluuttamista en itsekään ymmärrä. Mies on vähän osoittanut joitain tehoja yli vuosi sitten lyhyen aikaa meidän paidassa. Etelä-Afrikassa oli mielestäni kisojen yksi suurimmista flopeista. Itse en ainakaan odottanut tuolloin mitään mutta yllättävän paljon sai siellä peliaikaa. Nyt näyttäisi siihen vuoden takaiseen kuntoon olevan valovuosia matkaa ja jos sitä kuntoa rakennetaan jämäminuuteilla tämänkaltaisissa peleissä niin voi voi… B52 kehiin, varmasti nälkäinen ja olisi tosiaan voittanut niitä lopussa heiteltyjä pääpalloja omille vähän paremmin kuin RvP.

 3. tossa arviossa pitäis shelskikin olla täysi työ selviytyä mestareiden liigaan koska nekin on hävinny ihme pelejä =) eikö ja oliko siin lehdes et pooli voittaa mestaruuden =D !! no mä olen varma vaan siinä et ollaan vähintään 3 sarjassa ja cupeista tulee joku/jokunen pokaali!! Arsenal we love you we doooooo……!!!!!

 4. Lippujen hintoihin on tulossa vuodenvaihteessa pieni korotus arvonlisäveron nousun takia – Arsenal ei ole nostamassa hintoja. Toki liput ovat sikakalliita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s