Kotkansiivin vai kananlento?

Aston Villa – ARSENAL 2 – 4 (0-2)

Kuten tiedätte, allekirjoittanut on tien päällä.. Niin, olisi kovin epäkohteliasta.. mutta ’poistun hetkeksi takavasemmalle’. Tuntui hyvältä käväistä sarjan kärjessä, olkoon että visiitti jäi lyhyeksi. Tuntui h*lvetin hyvältä nähdä että ’makkaraa’ löytyi sittenkin lahkeesta, toisaalta Denilsonhan ei ollutkaan avauksessa.

Wilshere:

”I think there’s always going to be that (uncertainty) especially after last week.”

Arshavin:

”At half-time there were talks that even 2:0 wasn’t enough for us. And so it happened, our ”disease” has continued. We missed a goal.”

Niin pelaajille kuin managerille, päällimmäinen tunne oli helpotus. Kannattajana olisi helppo todeta että ei näin, pumppu eikä maksa kestä tällaista.

”We said at half-time, let’s continue to try to go forward and score goals, but it’s not only us who decides.”

Täytyy hieman ihmetellä Arsene Wengerin metodeja, sikäli kuin managerin kuvittelisi jos ei tienneen, ainakin aistivan sen mitä Jack edellä kertoi. Vain seitsemän minuttia ehdittiin toista puoliaikaa pelata ja sanalla sanoen surkea Aston Villa oli maalin päässä ja käsikirjoitus meni uusiksi.

Tässä kohtaa hattu pois. Kapteenin virkaa toimittanut Tomas Rosicky nousi muiden yläpuolelle juuri silloin kun sitä kokeneelta pelaajalta sopi odottaa. Hieno taistelu pallosta, loistava pystysyöttö Marouane Chamakhille ja vain neljä minuttia kavennuksesta olimme jälleen kahden maalin johtoasemassa.

Tässä vaiheessa odotin Arsenelta jotain taktista muutosta, sitä ei nähty ja kun pelikellossa oli vielä 20 minuttia jäljellä, Villa oli jälleen maalin päässä. Toistamiseen Rosicky otti roolia ja vain kaksi minuttia kavennuksesta olisimme voineet olla jälleen kahden maalin johdossa. Tällä kertaa Mozartin sulosävelet eivät riittäneet maaliin asti, mutta Tsekki osoitti mitä tarkoittaa kapteenin vastuu. Kun Tomas vain olisi onnistunut maalipaikoissaan mitä sai ja karistanut itsekin reilusti esiin nostaman apinan harteiltaan, on varmasti samalla sekä tyytyväinen että vihainen mies.

Nyt viimeistään odotin managerilta jotain reagointia, ei. Ei, ei, ei.. Sen sijaan muutama minuutti Villan toisen maalin jälkeen Alex Song operoi ylimpänä pelaajanamme, en kyennyt enää irroittamaan otettani yhden tähden jalojuomasta jota vielä tovi aiemmin olin nauttinut varsin sivistyneesti.

Paha tietysti arvostella kun Wilshere lopulta sinetöi ottelun kolmannella lisäminuutilla, mutta kun Arsene lopulta reagoi, allekirjoittanut reagoi kauhulla. Nasri ja häikäisevän ottelun pelannut Arshavin ulos, Denilson ja Gibbs sisään. Ensimmäinen rehellinen ajatukseni oli että Wenger kaivaa verta nenästä. Collins ja Dunne varmasti huokaisivat helpotuksesta ei vain siksi että edellä mainittu kaksikko poistui vaihtoon, muttei tilalle tullut Theo Walcott.

Jos kuulostan kriittiseltä, jopa negatiiviselta, pois se minusta tänään, taistelen vain pitääkseni jalat maassa. Tiesimme lähtökohdat, pelaajat tunsivat takuulla kritiikin nahoissaan, kaipasimme pullistuneita lahkeita ja olisimme hyvin voineet johtaa Villa Parkilla 4-0 45 minuutin jälkeen. Puolen tunnin pelin jälkeen Villa oli ajettu täydellisesti nurkkaan, kentällä oli vain yksi joukkue ja lopulta hallinta konkretisoitui kahden maalin taukojohdoksi.

Maalit olivat upeita, näimme pitkästä aikaa ’Anfieldin Tsaarin’ ja näimme Nasrin joka oikeasti haluaa olla kauden pelaajamme kun sitä joskus valitaan. Keskikentän kolmikko pysyi tiiviinä, hyökkäyksen trio viljeli erilaisia variaatioita, voi sanoa koko tämän kuusikon pelanneen loistavan monipuolisesti. Herää tottakai kysymys josko pelaamme Cescin ollessa kentällä jopa liiaksi Katalaanin kautta? Hyvä on, kun Fabregas on parhaimmillaan ja täydessä iskussa (fyysisesti JA henkisesti), hänellä on kyky taikoa mahdottomasta mahdollinen, mutta milloin kapteeni palaa – huippukuntoon?

”I feel we are back.”

Näin tykitti Arsene välittömästi ottelun tauottua SKYn toimittajalle. Mistä päästäänkin kenties aavistuksen provosoivaan otsikkooni. 22 ottelua olemme toistaiseksi kaudella pelanneet ja kovin paljon ei mene arvio pieleen jos väitän että olemme kokeneet jo nyt yhtä paljon mitä erilaisimpia tunnetiloja kuin normaalisti koko kauden aikana. Toisin sanoen Arsenen jos kenen pitäisi ymmärtää ettei piipahdus sarjan kärjessä tarkoita sitä että nyt on aika paukutella henkseleitä. Hän tietää, ja onneksi uskaltaa sanoa sen myös ääneen että tekemistä riittää.

”When it came back to 2-1 it was an interesting test for my team. We could crumble or we could score again and we scored again.”

Huolestuttavaa tai ei, mutta jollain tapaa sarkastisen lohduttavaa että jos en itse tiennyt mitä kavennuksen jälkeen tullaan näkemään, ei sitä tiennyt managerikaan. Töitä siis riittää ettei edessä ole kananlento. Paperilla meille tarjotaan ainakin mitä tasaisinta kotkansiivin liitoa kohti Old Traffordia. Tiistaina LiigaCupissa eilen sarjajumbo West Hamille hävinnyt Wigan, Valioliigassa Fulham ja vielä ennen ManUn kohtaamista Partizan Belgrad Mestareiden Liigassa, kaikki kolme Grovella.

Tarjolla siis jatkopaikka kahdessa cupissa ja erinomainen mahdollisuus kaunistaa surkeaa tilastoamme Valioliigan kotiotteluissa. Toisin sanoen meille tarjotaan kultaisella tarjottimella erinomaista väylää Old Traffordille ja kuka tietää siitä kahden viikon päähän kun Chelsea vierailee Grovella. Jokainen ymmärtää näiden kärkiotteluiden merkityksen tässä vaiheessa kun kukin on hukannut pisteitä sinne ja tänne alkukaudesta.

Arsene uhoaa meidän siis olevan ’takaisin’, nähtäväksi jää. Ei seuraavat kolmekaan ottelua vielä todista mitään lopullisesta potentiaalista, saati että yksin eilinen olisi todistanut vielä mitään. Kun Villa kavensi eilen kahteen kolmeen, maalintekoyritykset olivat sen jälkeen 15-3 meidän eduksi. Joku voisi hyvinkin tulkita moista tilastoa hyvinkin kriittisesti.

Itse pidättäydyn tällä kertaa siitä, sillä eilen vain voitto oli merkitsevä asia, lopulta yksi lysti miten tarjolla olleet kolme pistettä sitten mukaan lähtisivätkin ja tässä missiossa onnistuimme. Tulevaisuutta silmällä pitäen odotan kuitenkin vähemmän stressaavia hetkiä jos ja kun olemme selkeästi kaveria parempi joukkue. Haluaisin kovasti myös jotain uskonpalautusta mitä tulee valmennusjohdon taktisiin ratkaisuihin, sikäli mikäli blogisti on kukaan tällaisesta uskonpalautuksesta juttelemaan, heh.

Today I’m a happy man, question remains; for how long?

0 thoughts on “Kotkansiivin vai kananlento?

 1. Kyllähän eilisen pelin toisen puoliajan alun kavennuksen tuli semmoinen deja vu tunne että meinasin laittaa telkkarin kiinni, sekä ennen Jackin maalia pelkäsin tasoitusta kuten ennenkin käynnyt, onneksi näin ja tärkeät kolme pistettä.

  kuten spyyrssiä vastaan, eka puoliaika pelataan huikeaa futista mutta toinen vaisumpaa pelaamista. Keskikenttä ja hyökkäys oli eilen semmoista herkkua mitä harvemmin ollaan tällä kaudella nähty, AA:n tasonnousu, Nasrin tasaiset hyvät otteet sekä tulevan kapteenin Rosichyn vastuu nostaa joukkueen voitontahtoa.

  Kosin pitäis aina pelata veren maku suussa, enemmän tasaisuutta melkein kymppimillisen tekemiseen tarvittaisiin.

  Seuraavat 3 peliä tosiaan tarjotaan voittokantaan pääsyä, kotipelit pitäisi saada edelliskausien tasolle ettei pisteitä ilmaiseksi anneta.

 2. Eilen ku Wenkku vaihtoi AA;n ja Samirin ulos ja hölkkäbrassin ja Kieranin sisään ensimmäinen ajatus oli että ; mitä vittua…..
  Mut kyl kai se oli sit sittenkin fiksu veto ? Olisi ehkä eri ääni kellossa jos villa ois tullu tasoihin….

  Eka jakso oli kyllä aivan huikeaa peliä , pallo ja ukot liikkuivat ja saivat villan näyttämään todella huonolta . Mut tämänkauden joukkueen matseissa taso vaihtelee liian paljon jo ottelunkin sisällä kuten eilenkin taas huomattiin.

  Milloinkahan on viimeksi saanut katsoa Arsun matsin jossa ei tarvitse kynsiä pureskella viimeiseen asti , kuka muistaa?

 3. En tiedä kehtaako tai uskaltaako tätä ääneen sanoa, mutta musta tuntuu että tällä kaudella me ollaan pelattu silloin aina paremmin kuin Cesc ei ole kentällä. Tämä on tietysti hieman kärjistetty kommentti, mutta ehkä siinä on vähän perääkin. Ja jos näin on niin täytyis miettiä syitä siihen. Onko pelaajien mieliin jäänyt jotain kaivelemaan viime kesän Barcelona-sopasta? Tuntuuko pelaaminen helpommalta kun ”ei aina tarvi” pelata palloa Cescin kautta? Pelaajatkin tietävät että uusi Barcelona-saaga koittaa taas tammikuussa tai viimeistään ensi kesänä ei sellaista kukaan enää halua kokea. Koko helvetin viime kesä meni siihen että media pyöritti sitä pahan makuista keittoa, jota Kataloniasta ärsyttävästi maustettiin aina sopivin väliajoin eikä tämä tietystikään jäänyt meidän pelureilta huomaamatta. Voisko tällä olla vaikutusta joukkueen suorittamiseen Cescin kanssa ja ilman Cesciä? No, tää on vain spekulaatiota ja olihan kapteeni kohtalaisen hyvä ennen kauden ensimmäistä loukkaantumistaan. Sen jälkeen onkin ollut vaisua ja nyt peluri on jälleen lasaretissa. Ehkä tilanne ilman Cesciä vapauttaa muita pelaajia niin paljon että eilisen kaltainen eka 45-minuuttia oli pelistä nauttimista ja silloin kun tekijät tykkäävät siitä mitä tekevät niin esitys noilla taidoilla on huikaisevaa. Tulevat pelit tuloksineen saattavat valottaa näitä ajatuksia enemmänkin. Jos tulokset ovat hyviä niin kauan kuin Fabregas on sivussa niin kyllä panee miettimään asioita aika syvällisesti.

 4. Vaikka vaihto, jossa wenger otti nasrin ja andrein ulos, vaikutti aluksi hieman oudolta, saattoi se olla loppupeleissä varsin järkevä. Nasri ja Arshavin olivat kuitenkin pelanneet koko pelin ansiokkaasti myös puolustussuuntaan ja he olivat mielestäni jo hieman väsähtäneitä, joten kahden puolustavamman pelaajan sisään ottaminen ei ollut kovin huono veto johtoasemassa.

  Mielestäni eilisen perusteella näytti, että pelinrakentelumme oli monipuolisempaa, kun cesc ei ollut kentällä, ja ainakin andrei pääsi paremmin osallistumaan siihen, mikä näkyi myös miehen tehoissa. Andrei pääsi usein laidalta ajamaan keskelle, jossa normaalisti Cesc olisi ollut, ja sai annettua muutaman upean passin sekä pääsi myös itse hyvin vetopaikoille. Tärkeä tekijä oli tässäkin Rosicky, joka on selvästi Cesciä aktiivisempi paikanvaihdoissa. Jos seuraavissakin otteluissa ruletti pyörii yhtä hyvin, Cesc saa toipua loukkaantumisestaan rauhassa, eikä häntä tarvi keskenkuntoisena laittaa avaukseen.

  ”Floppihankinta” Chamakhin peliä oli myös erittäin hieno seurata, sillä hän teki jälleen hartiavoimin töitä ja vaikutti hieman terävämmältä kuin parissa edelisessä pelissä. Kruunuina hyvälle pelille olivat tietenkin hieno viimeistely paikassa, josta viimeistely ei ole Chamkhille ollut mikään itsestäänselvyys, sekä upea syöttö Wilsheren maaliin.

 5. Tuossa Cesc-hommassa voi olla perää. Pelaaminen ilman Cesciä pakottaa keskikentän toimimaan vähemmän keskitetysti ja useamman kombinaation kautta eikä luottamaan mahdollisesti off-päivän vaivaamaan Cesciin pelin rakentamisessa. Itse olen vertaillut tilannetta Henryn poistumiseen pyhältä maalta. Muutos pakotti löytämään uusia ratkaisuja maalintekoon ja ongelmien jälkeen saatiinkin kokoon yhdistelmä joka yleensä on hoitanut pelit kotiin yhtä suvereenisti.

  Jos Cesc nyt kesällä lähtee, niin sen ei tarvitse välttämättä olla pakkaa hajottava siirto – kokonaisuutena Cescin panos kun ei ole tuntunut viime aikoina yhtä selkeältä ja dominoivalta kuin ennen kesän naurettavaa B*rcagatea.

 6. Kohtuullisen hyvä viikonloppu sikälikin, että Chelsea ja City jäivät tasureihin, mutta spursin pellebändiltä onnistuu nyt kaikki. Yliajalla voitto Poolista – ja tasoitusmaalikin Poolin oma. Ja siinä välissä Poolilla oli useampikin paikka tehdä toinen maali. Ja valitettavasti Muna ei häviä ollenkaan.

 7. Kyllä spudsin runkkarit seilaa nyt myötäisillä laineilla , no eiköhän tuo tuuli joskus käänny..

  Elikkä FA-cupissa tuli sit vastaan leeds kotona .

 8. Olen Cescin suhteen samoilla linjoilla kuin useimmat kommentoijat täällä. Mieshän kentällä ollessaan ottaa paljon vastuuta osallistumalla aktiivisesti peliin. Kun hän ei ole kentällä niin tuntuu, että muut tietoisesti ottavat tätä vastuuta itselleen ja tätä kautta nostavat oman pelinsä tasoa. Ja let’s face it, monet meidän keskikenttäpelaajista ovat tällä kaudella pelanneet varsinkin loukkaantumisenjälkeistä Cesciä paremmin noin kokonaisuudessaankin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s