Asiaa ja asian vierestä

Ellei yön tunteina nyt sitten ihmeitä tapahdu, vahvasti välipäivän tunnelmissa kohti lauantain Fulham ottelua. Voisin kuvitella että säästöliekillä jatketaan tänäänkin, ellei nyt sitten ole sattunut lyömään vaikkapa vetoa tänään päätettävästä vuoden 2018 MM-kisaisännästä. Voitte olla varmoja on yhden käden sormella, ellei peräti pelkällä keskisormella laskettavissa artikkelit mitä aiheesta olen lukenut, siitäkin huolimatta olen vakuuttunut että Englanti saa haluamansa kunhan nyt eivät ota liian vakavasti eilisiä tapahtumia St Andrewsilla. Hmm, vai päinvastoin, oliko pienimuotoinen mellakointi Englannin hakukomitean tilaustyö, että näin meillä osataan reagoida tilanteeseen?

Median otsikoissa me olemme jo voittaneet LiigaCupin. Näin jo itse asiassa ManUn hävittyä, mutta viimeistään kun arpa toi kaksiosaisessa välierässä vastustajaksi Ipswichin. Näennäisesti puolueettomalta medialta on äärimmäisen huonoa journalismia kirjoittaa näin, kirjoittaa ettei selityksille ole enää mitään sijaa, tai että olisi peräti häpeällistä mikäli emme juhli LiigaCupin voittoa helmikuussa. Jätettäköön meidän kannattajien väliseksi debaatiksi mikä olisi häpeällistä ja mikä ei ja pysyköön media lestissään.

Ei siinä, asialla on myös kääntöpuolensa ja pidän siitä jossain määrin. Totesin eilen ja toistan, haluan painetta pelaajiemme harteille. Arsene Wenger oli nopea hälventämään ennakkosuosikin paineita, näin hän on toiminut aina. Managerimme on aina puhunut tavallaan kahdella suulla. Olemme odottaneet dominointiamme samalla kun Arsene on ottanut itselleen kaikki paineet pois joukkueelta. Eli toisella kädellä ojennetaan luottamuslausetta ja toisella kyseenalaistetaan.

Tipahditteko kärryiltä? On aika nostaa kissa pöydälle ja vaikken toisaalla pidä huonosta journalismista, on aika lunastaa lupaukset ja hyväksyä median paine vaikka riippumatta journalismin tasosta. Arsene on todennut että nuoresta iästään huolimatta pelaajistamme on kasvanut miehiä, on aika lopettaa ylimääräinen pään silittely ja antaa vastuuta näille miehille. Kyllä meidän pitää uskaltaa puhua ääneen LiigaCupin voittamisesta, kyllä meidän pitää osata olla tarpeeksi kypsiä puhumaan siitä ja osata erottaa se omaksi haasteeksi niin ettei se häiritse muuta tekemistä.

Katselin Wengerin haastattelun ja lehdistötilaisuuden Wigan voiton jälkeen, Ranskalainen oli huomattavan helpottunut mies. Rivien välistä oli luettavissa että hän otti kokoonpanollaan sittenkin suuremman riskin kuin olisi kenties halunnut, yhdeksän pelaajan muutos kokoonpanossa on massiivinen. Wenger periaatteessa tunnusti ottaneensa riskin, sillä niin paljon puhetta oli riittänyt etukäteen suorittamisestamme Grovella ja manageri myönsi reilusti asian oleen tapetilla joukkueen sisällä ja tuoneen ylimääräistä painetta saada tulos kotiyleisön edessä.

Eli paineet, antaa tulla vain ovista ja ikkunoista, on tullut aika käsitellä niitä ja aikaa oppia niiden käsittelyyn on ollut yllin kyllin. Arsene on sitä paitsi täysin oikeassa, vuoristoradasta huolimatta ’musta marraskuu’ on taakse jäänyttä elämää ja olemme kaikilla rintamilla tyydyttävissä, ellei peräti hyvissä hyökkäysasemissa.

Arsene jutteli ennen Latics voittoa ettei aio hankkia vahvistuksia tammikuussa ja luonnollisesti tämä kiinnosti toimittajia. Vastaus oli sama hieman eri sanakääntein. Puhetta puheiden joukossa sanon minä. Jäi itse asiassa vähälle huomiolle miten Arsene mainitsi ettei vahvistuksille ole tarvetta ellei joukkueessa tapahdu jotain muutoksia tai loukkaantumisia jotka voivat muuttaa asian.

Älkää kysykö miksi, mutta minulla on kutina että Wengerin pöydällä on lukuisia scouttien raportteja, eivätkä ne jää lukematta. Joulukuu sisältäen ottelut niin ManUa kuin Chelsea vastaan ja se missä olemme vuodenvaihteessa kertovat paljon. Arsene on itse asiassa ollut varsin aktiivinen tammikuussa, enkä näe miksei olisi tälläkin kertaa, sanoi mitä sanoi. Meillä on harvinaisen paljon kysymysmerkkejä.. Onko Cescin vammakierre pysyvä, toipuuko Vermaelen, entä Diaby, entä Ramsey. Mitä tekee Almunia, loppuuko kärsivällisyys Carlos Velan tehottomuuteen, puolin ja toisin, onko Bendtner oikeasti vihainen ja turhautunut nuori mies?

Juutista puheen ollen.. Ilman minuutin tarkkoja tilastoja, ketä vastaan on pelattu, ketkä muut olivat kokoonpanossa jne tehokkuutta on käytännössä mahdotonta vertailla. Mutta hyvin karkea vertailu Robin van Persien ja Bendtnerin välillä kaudesta 2007/2008 tähän kauteen, joskin Robinin osalta tämä kausi on kaikkea muuta kuin tilastokelpoinen. Eli näiden kahden hyökkääjän maalit per ottelu suhteessa paikkaan avauskokoonpanossa kaikki kilpailut mukaanlukien:

Robin: 0,45 – 0,53 – 0,56 – 0,00
Nicklas: 0,53 – 0,56 – 0,57 – 0,75

Jokainen tehköön omat johtopäätöksensä siitä miten tehokkaista tai tehottomista pelaajista puhutaan. Niin, kerrottakoon että edellinen oli kaiketi lähinnä ’yrityksen’ sisäistä vuoropuhelua blogin televisioinnista vastaavan tahon kanssa. Bendyn esitys Newcastlea vastaan, Wigania vastaan.. Jos juhlimme LiigaCupin voittoa ja ensimmäistä pokaalia liki kuuteen vuoteen helmikuussa.. Denilsoninkin kannattaisi olla hyvin nöyrä LiigaCupin pokaalia kohtaan, eikä puhua tärkeämmistä pokaaleista, vaikka olisivatkin.

Televisioinnista puheen ollen, tämän artikkelin luettuani jäin pohtimaan josko meidän täällä käyttämä kanavanimi olisi ollut huomattavasti ’osuvampi’ kuin Aitio. Hmm, aitiopaikalla yhtä kaikki, ja miksei liikuntaakin, hiki harrastaessa ainakin tulee. No hyi olkoon..

Vakavasti puhuen, oleellisinta on se että kaikki palaute mihin täältäkin on takuulla inspiraatiota saatu on johtanut muutoksiin. Sikäli kun itselleni tuli yllätyksenä tämä Soneran palvelu, vaikuttaa että esimerkiksi tulevaa kautta silmällä pitäen on mahdoton ennustaa mitä kaikkia muutoksia ja erilailla räätälöityjä palveluita onkaan luvassa. Isse pitänee meitä ajan tasalla. Epäilemättä Katsomon kuvanlaatu voisi olla laadukkaampikin, mutta itse olen ollut tyytyväinen lähinnä ’liikkuvuuden’ johdosta. Ainakin kuluva kausi menee siis Katsomon ja ravintoloiden palvelujen parissa allekirjoittaneen osalta. Salapoliisihommiksi voi mennä Valioliigankin seuraaminen tulevaisuudessa, we’ll see.

0 thoughts on “Asiaa ja asian vierestä

 1. Kyllä ne nyt jumalat tosissaan tyrkyttää liigacupinvoittoa. F.a cupin arvonnassakin ihan hyvä arpaonni. Siihen ne munkit taitaapi jäädä. Mestarienliigan taulukoita nopeasta vilkaisusta selviää että pudotuspelien ekakierroksella tulee todennäköiseti vastaan Barca,Real, Bayern tai Schalke. Tai eihän sillä mitään tekemistä ole arpaonnen kanssa jos ja kun jäädään lohkokakkoseksi ja vastaan tulee lohkovoittaja.

 2. Näin veikkauksen sivuilla kerrotaan. Klo 17:00 siis.

  Ipswich tulee Carlingin välierässä vastaan. Eka osa 11. tai 12.1.2011

 3. Täälläpäin alkaa näkymään HD ”vasta” 15 päivä ja sitä on kyllä odotettu. EurosportHD:ltakin tullu katsottua paljon sellaista mitä normaalisti ei katsoisi. HD tuo mielestäni aivan uuden ulottuvuuden urheiluun. Itse urheilu näyttää paremmalta ja ruudulta näkee yksityiskohtia erilaisista asioista kiinnostaa ne tai ei. Itse olen kyllä hifisti ja katsomon laadulla en pelejä oikein jaksa seurata, mutta pakosta niitä on sieltäkin joskus katsottava.

  Ihmeellistä tuo Soneran informointi.
  Yhdessä paikkaa lukee:
  Katsomo Valioliiga HD TV-palvelun saat yksinoikeudella vain Soneran Koti TV:n kautta. Koti TV:tä varten tarvitset Soneran Laajakaistan.

  Toisessa:
  HD-lähetykset
  HD-lähetysten vastaanottamiseen tarvitaan HD-yhteensopiva (HD Ready -merkinnällä varustettu) televisio sekä HDTV-digiboksi. Koti TV -asiakkaalla täytyy olla myös 100 Mbit/s laajakaistaliittymä, jotta voi tilata HD-palveluita.

 4. Katsomo toimii hyvin, jos on perus Pc ja Windows. Yripä Macillä tehdä niin kaiken maailman lisäosia pitää ladata, ja sittenkään lähetyksen toimivuudesta ei ole takuita. Kun ilmaiseksikin saan epävarmuutta, niin otan sen kuin että maksaisin siitä 7 euroa.

 5. tvalimaa: Oisko toi menny sit niin, että toi Valioliiga HD paketti on pelkästään KotiTV:lle. Sitä kauttahan tulee sitten 5 kanavaa hoodeevaljua. Mut se Premier HD kanava näkyy sit kaapelissa. Premier HD -ohjelmisto täällä: http://www.canalplus.fi/premierhd_ohjelmisto

  Sekavaa on kyllä informointi Soneralta.

 6. Pääpointti on se, että Maikkarilla on oikeudet valioliigan televisiointeihin Suomessa ja ne sit tekee diilejä sinne sun tänne, kuten Soneran kanssa. Laajempaa otteluvalikoimaa Katsomoon verrattuna ei tule mistään – lisäetuna voi olla HD:tä ja ehkä joskus 3D:kin. Miksikö ei tule? Siksi, että eihän Maikkari nyt omaa jalkaansa sahaa.

 7. finnish Gunner: Kyllä joo. Eli tarvii olla KotiTV ja sit 100megan netti et sen saa.

  Ja mitä kokonaishintaan tulee niin se on aika kallis jos ajattelee katsovansa meidän pelit HD:na. Eli netti+kotitv+hd = superkallis? Ja en edes saisi tuota tänne saati ottais soneran nettiä

 8. Sen verran haluan heittää kommenttia Henten Robin vs. Nicklas tehokkuusvertailuun että tehokkuutta on vaikea vertailla eikä tehoja voi pelkästään maalit/pelit-tyyliin verrata. Täytyis ottaa huomioon myös kuinka monta maalintekoyritystä pelaajalla on suhteessa syntyneisiin maaleihin ja tässä kohtaa on tullut joskus osoiteltua Nicklasta sormella. Näppituntumalta vois heittää ajatuksen että juutti on tarvinnut selvästi enemmän maalipaikkoja maaliensa tekemiseen kuin RvP ja tästä tuhlailusta johtuen on tullut sanottua Nicklasta tehottomaksi. Toisaalta noihin tehoihin tosiaan vaikuttavat myös kulloinenkin taktiikka ja pelikaverit ympärillä, joten pelaajien tehokkuuden määrittely on varsin vaikeaa. Ja vielä huomion arvoista on sekin että joku hyökkääjä saattaa olla enemmän target-tyylinen ja siks auttaa joukkuettaan muutenkin kuin tekemällä itse maaleja, ja taas joku muu voi olla hyvin kliininen viimeistelijä, joka pyrkii aina itse ratkaisuun. Managerin tehtäväksi jääkin tai ainakin pitäisi jäädä oikeiden pelaajien valitseminen kuhunkin otteluun ottamalla huomioon taktiikka, vastustaja, oma pelityyli ja ehkä pelaajien kierrättäminenkin liiallisen rasituksen välttämiseksi. Olis helvetin tärkeetä rakentaa joukkue niin että sieltä löytyis erityylisiä pelaajia erilaisia käyttötarkoituksia varten. Ja joskus on tullut pikkaisen ikävä meidän joukkueessa sellaista kunnon voimahyökkääjää tyyliin Drogba tai Carlton Cole.

  MM-kisat 2018 ja 2022 menivät sitten aivan muualle kuin ainakin meikäläinen toivoi. Englannissa ollaan varmasti helvetin katkeria tällä hetkellä ja täytyy myöntää että musta ainakin tuntuu ihmeelliseltä ettei lajin emämaa ole saanut järjestää kisoja kuin kerran historian aikana. Siihen menee pitkä aika ennen kuin Eurooppa on jälleen isännyysvuorossa ja kun se päivä taas joskus tulee niin Englannin lisäks kiinnostusta löytyy varmasti monesta muustakin perinteisestä futismaasta. No, tällaista tää on. Luulis että meidän Taikuri-Arshavin sai lisäbuustia Venäjän valinnasta. Olihan AA itsekin paikan päällä Sveitsissä lobbaamassa kisoja kotimaalleen.

  Mutta että 2022 Qatarissa……Mitä helv…..??? On tainnut muuttua todella poliittisiks nää päätökset nykyään…

 9. *Kaikki* UEFA/FIFA-akselin päätökset ja ehdotukset ovat politiikkaa. ”Zürich, home of the football” my arse. Brittimedia ainakin on heittänyt paljastuksia kulissien takaa äänestystuloksen arvoisesti – ja hyvä niin.

  Mutta nämä korruptoituneet runkkarit unohtaen, nyt on liigacupissa tietä siloitettu tiejyrällä. Kaikki riippuu siitä, kumpi Arsenal kentälle semissä (ja finaalissa) saapuu. Liigakin on vielä auki ja marraskuu virallisesti takana…

 10. Mennään aika lailla off-topic, mutta toi FIFA:n touhu nyt on niin rahan läpi katsomista että olympiakomiteat kalpenee ja se ei ole vähän se.
  FIFA:n äänestykset on aina salaisia eli kaikki korruptio jää aina salaisiksi. Ja täytyy muistaa että loppusuoralle päässeet valitaan pienessä piirissä eli koko prosessia ei alisteta mihinkään äänestykseen.
  Tosin olen sitä mieltä että Venäjä on hyvä vaihtoehto verrattuna mm. Englantiin. Ihan vaan IMHO ei älykästä perustelua. Qatarin valinnan nyt tiesi. Sinne rakennetaan kymmenen uutta stadionia eli uusia paikkoja huippufutikselle. Ei se niin paha asia ole. Ja niissä ei marmoria säästellä ja voi uskoa että kaikki on huippukunnossa.

  Demokratia erikseen ja huippu-urheilu erikseen. Ei ne ole oikeasti koskaan mahtuneet samaan lauseseeseen. Alkaen antiikin olympialaisista!

 11. Qatar: onhan se kiva nähdä, miten futismiljonäärit pärjäävät 50 asteen helteessä… Tosin 12 vuoden kuluttua nykyfutis on jo kaatunut omaan mahdottomuuteensa.

 12. Mikähän järki tiistaina oli ottaa Nasri vaihdosta kentälle, nyt saadaan arvaatella pystyykö mies pelaamaan lauantaina. Tilanne oli 2-0 ja Wenger ottaa Nasrin kentälle ja penkille jäi istumaan esim JET. Olisi kannattanut vähintäänkin antaa nuo minuutit JET:lle ja vielä mieluummin avauksen paikka Velan tilalla. Välillä ei voi millään tajuta mitä Wengerin mielessä oikein liikkuu vai liikkuuko mitään näissä tilanteissa. Nasri on tällä hetkellä aivan liian tärkeä pelaaja menetettäväksi loukkaantumisen takia ja kun loukkaantuminen ei ole mistään muusta kuin typerästä peluuttamisesta johtuva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s