Mökkitalkoot

Naapuri Craven Cottagelta kylässä Grovella klo 17, ei liene tarvetta kertoa mitä se käytännössä tarkoittaa. Tilastoihin ilmiselvästi suivaantuneen Juhan toiveesta.. Err, raotan tilastopapereita vain pikkuriikkisen verran, sopiiko tämä Juha?

Tasapeleillä ei nykysysteemillä pärjää, vain kahdesti kuluvalla kaudella voittanut Fulham on alkukierrosten jälkeen valunut kohti putoamisviivaa ja löytää kenties itsensä viivan alta myöhemmin tänään. Ei siinä mitään, Mark Hughesin potkut lämmittävät aina mieltä.

Olemme hävinneet liigassa kaksi kertaa peräjälkeen kotikentällä, äärimmäisen harvinaista ja pirullista mutta totta. Äkkiseltään voisi kuvitella että Hughesin aikomus on yrittää iskeä tähän saumaan, mutten yksinkertaisesti kykene sitä näkemään. Cottagers on voittanut edellisen kerran vieraskentällä liigassa viime kauden avauksessa Pompeyn. Vesi on Thamesissä virrannut ja 25 yritystä Fulhamilla on sen jälkeen ollut – ilman voittoa.

23 kertaa olemme Mökkiläisten kanssa puuhastelleet omalla pihamaallamme, 20 kertaa olemme ajaneet vieraamme tiehensä tyhjin vatsoin, kolmesti ovat onnistuneet varastamaan pisteen lyhyelle kotimatkalle Länsi-Lontooseen. Mielenkiintoista sekin että Fulham pitää hallussaan myös kyseenalaista ennätystä Valioliigan pisimmästä vierasotteluiden voitottamasta jaksosta – 33.

Vaikka miten lähtökohtia puntaroin, näen vain äärimmäisen passiivisen ja puolustavan Fulhamin asettuvan vastaan. En jaksa uskoa että Hughes tekee numeroa kahdesta liigatappiostamme peräjälkeen Grovella. Kyllä sen että alla on liigavoitto Villa Parkilta ja tämän jälkeen lähes toisella kokoonpanolla voitto Wiagnista ja paikka LiigaCupin välieriin, kyllä sen täytyy olla Hughesin päällimmäinen murhe.

En väitä etteikö Hughes voisi käyttää tappioitamme pelaajiensa motivointiin, että kaikki on mahdollista, mutta puolustuksen kautta sanoisin jopa varovasti vastahyökäten ja erikoistilanteisiin keskittyen. Pelkkää arvailua toki, mutta voisiko asian kiteyttää niin että korkeintaan yksi omiin ja sen jälkeen kaikki on mahdollista olisi Hughesin filosofia, kenties seuran kauden kymmenes pistejako.

Pahoittelut Juha, mutta vielä tämä jokseenkin hieno tilasto. Olemme hävinneet edellisen kerran liigaottelun joulukuussa vuonna 2007, mitä voidaan pitää vähintäänkin kelpo saavutuksena perinteinen otteluruuhka huomioiden. On helppo todeta ja toivoa että tämä tilasto on ja pysyy edelleen kalenterivuoden vaihtuessa kuluvalla kaudella.

Entäpä sitten Arsenen eilinen lehdistötilaisuus.. Liekö kuvittelen kehittyneeni ruumiin- ja elekielen tulkitsijana, mutta olemme saaneet mielestäni todistaa tällä kaudella varsin kattavan repertuaarin Arsenea. Ehkäpä Wenger onnistui valitsemaan erityisen maukkaan suklaajoulukalenterin, sillä tulkitsin nähneeni ja kuulleeni kovin innokkaan managerin, kuitenkin tarkoituksenaan pidätellä, jopa peitellä innokkuuttaan.

H*lvetin hyvä näin, sillä innokkuuden on helppo kuvitella kumpuavan luottamuksesta. Nasri, Chamakh, Arshavinin peli Villa Parkilla, Robinin paluu, Fabianksin epäilemättä jossain määrin managerinkin yllättänyt nopea kurssinmuutos, epäilemättä lyhin lista loukkaantuneita pelaajia hyvään toviin.. Siinäkö syitä havaintooni?

Vaarallista! Nimittäin kun konkreettisesti kirjoitin ajatuksiani mustaksi valkoiselle, alan itsekin innostua. Vaarallista siksi että palaan jälleen kerran mantraani, pelaajat ovat ’kannattajia’ siinä missä mekin, toiset enemmän ja toiset vähemmän mutta kuitenkin. Ja jos emme onnistu pitämään nappulat tukevasti nurmessa, etenemään päivä ja ottelu kerrallaan, voimme olettaa vuoristoratakyydituksen jatkuvan. Kovin ollaan kantapään kautta saatu oppia jo pelkästään tällä kaudella useampaan kertaan, joko nyt, joko nyt alettaisiin olla valmiita pääsykokeisiin kaiken kertaamisen, jälki-istunnon ja pänttäämisen jälkeen?

Jos unohdetaan allekirjoittaneen arveluttava arvailu siitä miten Arsene sanoi ja mietitään mitä hän sanoi, se lienee olennaisempaa? Linkitykset sikseen, virallisilla sivuilla varsin kattavasti kaikki sanottu, enemmän ja vähemmän ’sensuroituna’. Se että ensimmäisenä manageriltamme udeltiin FIFAn päätöksestä antaa MM-puulaaki Venäjälle ja Qatarille ei tullut yllätyksenä. Yllätyksenä ei tullut sekään että Wenger kritisoi ainakin rivien välistä varsin voimakkaasti tapaa millä isäännyksistä päätetään, systeemi on keskiajalta.

Voimme siis olla huoleti, Arsenella ei ole uusia ystäviä FIFAssa, päinvastoin. Ja h*lvetin hyvä niin, ystävyyssuhteista FIFAan kannattaa pidättäytyä managerin termein viimeiseen veripisaraan. Korostan edelleen ettei aihe blogistia kiinnosta, mutta uskaltaisin väittää ettei pelkästään Englannista tuleva kritiikki, etenkin Qatarin kanssa kilpailleista maista kuultu kritiikki johtaa tulevaisuudessa suurempaan avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen päätöksenteossa. Nykyjohdon alaisuudessa muutoksia on turha odottaa, mutta kenties seuraava sukupolvi on viisaampi. Brittimediasta puheen ollen, hupaisa nähdä kenet he löytävät lopulta syylliseksi takaiskuun, syyllistä nimittäin etsitään nyt niin pitkään kunnes se löytyy.

Ehti Wenger vaihtaa sentään muutaman sanan oikeastakin jalkapallosta. Oliko toissapäivänä kun uumoilin Wengerin olevan puheista huolimatta hyvinkin korvat auki tammikuun siirtoikkunan suhteen. Käsitykseni vahvistui eilen Arsenen liki pyytämättä korostaen ettei vahvistuksille ole tarvetta ELLEI ilmene liikennettä toiseen suuntaan. Tällä hetkellä sopimuspelaajia on yksinkertaisesti niin paljon ettei uusille kasvoille ole sijaa, mutta laatu jäi vähän auki, en voi olla ajattelematta että managerilla on mielessä jotain, pelaajaliikennettä molempiin suuntiin. Jay Emmanuel-Thomasin siirtymistä lainalle tammikuussa voidaan pitää taputeltuna ja hyvä niin.

Tyypillisen naiivia Arsenea kuultiin hänen jälleen puhuessa epäonnisista tappioista toistaiseksi kaudella, tai että jälkikäteen käytetään vedonlyönnistä tuttuja kaavoja, eli puhutaan voiton / tappion mahdollisuudesta yhdessä kymmenestä. Kuten sanoin, tällainen arvailu kuuluu veikkaajille, ei jälkiviisaille. Toivottavasti pelaajat eivät ottaneet todesta managerinsa näkemystä siitä että Sp*rsille kärsitty tappio kuuluu kategoriaan kerran kaudessa. Ei siinä, allekirjoittaisin näkemyksen kernaasti tässä kohtaa, mutta valitettavasti tätä paperia kukaan ei ole toimittanut minulle allekirjoitettavaksi, tietäkää se pelaajat.

Ehkä sittenkin mielenkiintoisinta oli kuulla mahdollisuus peluuttaa Chamakhia ja van Persietä yhtä aikaa, ja ennen kaikkea se että Hollantilaisen paikka saattaa hyvinkin olla tulevaisuudessa enemmän Cescikkäämpi. Tilanne on varmasti tullut paljolti yllätyksenä managerille, tuskin hän tai kukaan meistä uskoi miten vahvasti Marokkolainen on tullut Valioliigaan. Ynnätään tähän kapteenin huolestuttava loukkaantumiskierre ja tilanne alkaa hahmottua, olisi äärimmäisen mielenkiintoista päästä seuraamaan joukkueen harjoituksia. Miten vain, Wenger oli harvinaisen suorasanainen asian suhteen. Mitä mieltä, voisiko Robin ’toimia’ Cescin paikalla, vai onko liian offensiivinen? Onko ikä ja kokemus tuonut nöyryyttä työntekoon, myös puolustussuuntaan?

Päivänselvää että tomittajat kysyivät Mark Schwarzerin tekemästä jatkosopimuksesta iltapäivän vastustajamme kanssa, err, etenkin kun Manuel Almunian kuntoutumisessa on ilmennyt takapakkia, LOL! Arsene nauratti toimittajia Schwarzerin nimen esiinnostamisella, ja tiedättekö miksi. Kerron absoluuttisen totuuden, haha!

Ei, mutta kaikesta sai sellaisen käsityksen että toki loputtomista luottamuslauseista huolimatta molemmat Puolalaiset ovat osoittaneet sittenkin aavistuksen managerin yllätykseksi nopean ryhdistäytymisen. Toisella oli ongelmia kentällä, toisella kentän ulkopuolella. Syntyi kuva että nyt maanmiehet ovat managerin silmissä sopiva pari sparraamaan toisiaan ja tilanteen niin vaatiessa, nuorempikin on valmis mahdollisen loukkaantumisen tms sattuessa. Vaatii vielä paljon ennen kuin itse voin puhua luottamuksesta ja Fabianskista samassa lauseessa, mutta viisainta sittenkin ’jäädyttää’ spekulaatiot tammikuun siirtoikkunaa silmällä pitäen.

No niin, eiköhän ole syytä lopettaa jaarittelu tältä erää. Kuten tiedämme, kyseessä on kauden hyväntekeväisyysottelumme. Pidetään nyt kuitenkin huoli että anteliaisuus rajoittuu organisaation päivän palkkaan, ei liigapisteisiin. Upotetaan epämiellyttävät Mökkivieraat laiturilta alas..

COME ON YOU REEEEEDS!!!

0 thoughts on “Mökkitalkoot

 1. Nasri!! – Mitäpä kaverista voi sanoa.. aivan huikeaa!

  Myös Arshavin pelasi hienon pelin, samoin kentälle tultuaan Djourou oli hyvä, mielestäni kaikista tänään nähdyistä toppareista hän oli se paras – rauhallinen ja varma. Fabianski teki muutaman todella tärkeän pelastuksen, eikä voinut maalille mitään.

  Muutenhan peli oli niin Arsenalia; maali, paikkojen tuhlausta, vastustaja tekee ainoasta paikastaan maalin, peli on sekaisin. Totuus kuitenkin on se, että vain tulos tästä jää muistiin ja tärkeät 3p. tuli, toisin kuin Chelsealle.

  Liigan kärjessä ollaan! Hymyilyttää!! Tänään on ollut hyvä päivä, tästä on hyvä jatkaa!

 2. Katsoitteko urheiluruutua äsken? Nyt tuli kyllä kaikkien aikojen rimanalitus jopa yleltä, jos enää mahdollista. En odottanutkaan, että meidän maaleja olisi näytetty. Mutta ei edes mainintaa sarjan kärkipaikasta, vaan Chelskin peli maalien jälkeen Suomisen sanoin: ”Chelsea jatkaa sarjakakkosena pisteen päässä Manusta, jonka peli jouduttiin siirtämään.” Hyvä Yle!

 3. huhut kertoisi että Koscielny olisi kolmisen viikkoa poissa. Toppariosasto se vaan kapenee entisestään. Manu peli mennään sitten Squillaci-Djourou kaksikolla. Tammikuussa toivottavasti uusi toppari Grovelle!

 4. Laitoin jo ylen pelletoimitukselle palautetta urheiluruudun uutisoinnista . Sekin on varmaan täynnä poolmunachelskifaneja joille meidän sarjajohto ottaa koville ; )

 5. There`s only one Samir Nasri! Jätkä on ihan tulessa! Ja AA on parantanut otteitaan heti kun Kapteeni on poissa…Cesc who?

 6. poikkeuksellisesti en nähyt matsia ja tilannepäivityskin vain muutaman kerran. Näin se homma etenee – ilmeisen nihkeä matsi, mutta pari huippuyksilöä voi ratkaista paljon.

 7. Aikalailla sai huokaista helpoituksesta, kun loppuvihellys kuului. Sen verran vaarallisesti Fulham maalia kohti vyöryi vaikkei varsinaisia maalipaikkoja oikein tullutkaan. Djoroun kentälle tuleminen oli iso tekijä, sillä jotenkin on sellainen fiilis, että Kos ei olisi kaikkia tilanteita yhtä tyylikkäästi pystynyt selvittämään. Jo pelin alussa näkyi yksi tilanne, jossa hän niin tyypillisesti pelasi itsensä ulos tilanteesta höntyilemällä vastustajan takana, kun tämä kääntyy nopeasti. Näitä tilanteita on jo nähty tällä kaudella useampia. Loukkaantuminen nyt toivon mukaan avaa wengerin silmät ja hän ostaa tarvittavan vahvistuksen toppariosastolle.

  Songin kohdalla on pakko sen verran antaa kehuja, että vaikka peli ei kovin hyvä kokonaisuutena ollut, hän nosti kuitenkin oikealla hetkelllä tasoiaan ja teki toisella puoliajalla hienoja katkoja ja osoitti myös sitä tuttua kovuutta, mitä nyt ei ihan liikaa yleensä nähdä.

  Ottelun parhaat olivat: Nasri (2 maalia ja jatkuvasti vaarallinen laidallaan), Arshavin (loistavaa pelin rakentelua ja paremmalla onnella olisi myös maali tullut), Fabianski (huolimatta yhdestä pienestä haparoinnista hyvä peli höystettynä parilla gamesaverilla) ja Djorou.

 8. goonermind: Huomasin saman. Odottelin pientä pätkää meidän pelistä mutta mitä vielä. Ainoastaan Chelseaa näytettiin ja oltiin niin murheissaan kun ”Chelsea on sarjassa vasta toisena ManUn jälkeen”. Vittu mitä asiantuntevuutta ja puolueellisuutta. Me goonerit ollaan selvästi vähemmistönä tässä maassa eikä todellakaan median lemmikkejä, mutta perkele, annas olla kun toukokuu koittaa niin me hymyillään ja muilla on naama nurinpäin!

 9. Ensimmäistä kertaa aikoihin missasin pelin, ja kommenteista päätellen perus arsu-meininkiä oli tarjolla. Paikkoja oli?? ja mökkivieraat rankaisevat niistä peukaloilla laskettavista.. Maalit katsottuani, jumlavita Samirilla on itseluottamus tällä hetkellä kohdillaan. Tekniikkaa, taitoa ja ennen kaikkea viimeistelyä! Fabianskikin varmaan oli ihan ok, koska palstan entinen lempi ”oksennuskuppi” on selvinnyt ilman arvosteluja. Ja vielä kommentti viime aikoina velloneeseen RVP-kritisointiin: Äijä on kuitenkin niin kova luu( noh joo.., luiden kovuudesta en tiedä.. ) että tikissä olevana on kuitenkin yksi ainoista joka voi kantaa tätä joukkuetta harteillaan henkilökohtaisilla suorituksilla. Kieltämättä se tikki on vielä hakusessa. Vi..n kivaa olla sarjan toppina!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s