Nitroitta tänään – ok?

Kiitos Ville ja hyvää yötä konttorilta! Kuvittelisin teidän ymmärtävän miten valtavasti tämän blogin ylläpitäminen vie aikaani, se kun ei ole vain itse kahden etusormen tuskainen kirjoitusprosessi, vaan jatkuva yritys pysyä ajantasalla mistä Punavalkoisessa maailmassa puhutaan. Kerroin loppuvuoden painiviikoista verstaalla ja tarkoitin sitä, teen voitavani mutta kiire ei voi olla näkymättä.

Hengästyttävä ottelutahti jatkuu, illan missiona varmistaa Mestareiden Liigan otteluiden jatkuminen osaltamme helmikuussa. On helppo ajatella ettei kaikki viisi otteluaan hävinnyt Partizan Belgrade tuskin muodostu esteeksi sille etteikö CL pelit jatkuisi ensi vuoden puolella, mutta siinä se kaiketi suurin vaara piileekin tämän illan ottelussa. Kuka kuvitteli West Bromin tai Newcastlen hakevan täydet liigapisteet Grovelta?

Voimme olla varmoja että kentällä nähdään tänään useita Partizanin pelaajia jotka näkevät illan ottelun hyvänä näyteikkunana omalle uralleen, meidän suurin virhe olisi kuvitella saavamme mitään ilmaiseksi. Kierrättää Wenger sitten missä määrin tahansa pelaajiaan, näemme viheriöllä kokoonpanon millä Serbialainen vastustajamme kaatuu kunhan managerinkin mainitsema ’helppo olo’ ei nouse tänään mihinkään rooliin. Sitä paitsi parasta mahdollista valmistautumista ensi maanantain Old Traffordin vierailulle on suorittaa tänään niin hyvällä ilmeellä kuin mahdollista, että tekeminen on mukavaa.

Kuinka mukavaa tekeminen sitten ylipäätään on tai on ollut, jos Andrei Arshavinilta kysytään niin h*lvetin vaikea tietää. Täytyy sanoa että kenties ’omituisin’ pelaajan esiintyminen lehdistötilaisuudessa mitä muistan. Oikeasti, en välillä tiennyt onko Arshavin tosissaan, tai mitä pillereitä oli popsinut. No rehellinen Venäläinen ainakin oli.

”We struggle all the time in defence. We have to score more than we concede. That’s it. It is very frustrating. We are trying to improve, but we can’t. We don’t just blame our defenders. Sometimes I can’t run, and let defenders cross so the forwards score a goal. It doesn’t always depend on defenders. As a team we need to improve defensively.”

Haha! Niin oli rehellistä puhetta että Arsenal.comissa Punakynälle oli jälleen käyttöä. Vaadin että Arshavin on tästä eteenpäin aina managerin kanssa lehdistötilaisuuksissa kertomassa medialle näkemyksiään.

Se mikä nyt joka tapauksessa kävi selväksi on suuri huoli puolustuspelaamisessamme. Arsene on selvästi turhautunut, sillä häneltä alkaa yksinkertaisesti loppua selitykset.

”We are a team with an offensive philosophy and maybe at home we go overboard with that but I still feel that in the last games we were punished every time we made a single mistake defensively, that will not always be the case.”

Purjehdimme vaarallisilla vesillä mitä ongelman ratkaisemiseksi tulee mikäli Wenger todella laskee edellä kuullun hölynpölyn varaan, että selitystä haetaan vastustajan tehokkuudesta omien virheiden kustannuksella. Oli luonnollisesti toimittajien ’velvollisuus’ udella josko puolustuksen vahvistaminen tammikuussa olisi mahdollinen ratkaisuvaihtoehto ongelmiin. Täysin selvää että ääneen sanottuna tämä ei edelleenkään ole vaihtoehto. Mutta jo pidempään rivien välistä on ollut luettavissa että Thomas Vermaelenin loukkaantuminen on vaa’ankielessä. Jos ja KUN olemme vuodenvaihteessa iskuasemissa, en millään jaksa uskoa että Arsene haluaa edes teoriassa nähdä Alex Songilla mitään roolia mitä tulee keskuspuolustukseen.

Songista puheen ollen, olen aavistuksen huolestunut mitä manageri itse haluaa. Eilen hän totesi että olemme niin hyökkäysorientuneita, etenkin Grovella, että se johtaa välillä ’ylilyönteihin. Asian tekee vähintään omituiseksi se mitä Wenger kertoi vain kahta päivää aiemmin.

”I push my midfielders a bit up at the start to give us more room to build up the game. When you come to the ball we are always under pressure, so Song is a bit naturally high up because I want him high up. I am comfortable with that sometimes it leaves us open in the middle of the park. We want to play in the other half of the pitch and, therefore, we have to push our opponents back. But my philosophy is not to be in trouble, but to fool the opponent into trouble.”

Jaa-a, en tiedä filosofiasta, mutta allekirjoittaneen Arsene on ainakin onnistunut ajoittain ’huijaamaan’ taktiikallaan. Olisiko nyt syytä palata ihan perusasioihin ja yksinkertaistaa liian monimutkaista filosofiaa. 433 vai 4231, miten vain, mutta kuvittelisin taktiikkamme olevan vallan offensiivinen ilman että Songin tehtävä on toimia Timo Taikurina hämmentämässä vastustajaa ylimpänä pelaajanamme.

Kun kelasin NewsNow’n otsikoita eilisaamuun, ei olisi uskonut että toppareina pelaa tänää kaksikko Squillaci – Koscielny. Jälkimmäisen piti olla sivussa kolmisen viikkoa ja ehdin jo huolestua ajatuksesta että olemme Squillacin ja Djouroun varassa loppuvuoden. Niin vain Koscielnyn aspiriinikuuri on tepsinyt ja aivotärähdyksestä muistuttaa enää kuhmu ja sen sijaan Sveitsiläinen ei ole kokoonpanossa varotoimenpiteenä. Mielenkiintoista, muuttiko Djouroun jälleen hyvät otteet Fulhamia vastaan nokkimisjärjestystä ja mentäessä kohti Old Traffordia, Djourou – Squillaci on managerin papereissa ykkösvaihtoehto, toivottavasti.

Yksi pelaajamme on tällä hetkellä ylitse muiden kaikkien huulilla – Samir Nasri. Toivon tottakai että nimet saadaan jatkosopimuspapereihin mitä pikimmiten, mutta samalla olisin toivonut työrauhaa, enkä pidä välttämättä optimaalisena alkaa tässä kohtaa keskustella julkisuudessa sopimusasioilla. Sellainen kutina kuitenkin on että Samir aloittaa tänään vaihdossa, itse asiassa toivon näin. Lainkaan aliarvioimatta illan vastustajaa, Theo Walcottin soisi löytävän alkukauden kuntonsa ja se löytynee parhaiten peliminuuttien myötä.

Näin, toivon tottakai voittoa, ja toivon että se tulee pelillisesti vakuuttavalla tekemisellä. Haluaisin nähdä mahdollisimman virheetöntä peliä, sellaista mikä ei jätä turhia kysymysmerkkejä, nythän olemme voitoista huolimatta kyseenalaistaneet yhtä jos toista pelaamisessamme. Kun manageri hokee mantraansa tasaisuudesta, toivon että se alkaa tänään tasaisesta 90+ minuutin suorittamisesta. Partizanin leirissä on takuulla kelattu otteluamme Fulhamia vastaan ja toivottavasti sitä on kelattu omassa leirissämmekin. Mark Hughes oli valitettavan oikeassa todetessaan että lopulta kotiyleisö rukoili loppuvihellystä kuuluvaksi lauantaina. Voisin kuvitella pelaajienkin nukkuvan yönsä rauhallisemmin kohti ManU ottelua jos alla ei olisi pelkkiä nitrovoittoja.

Kas en lämpimikseni jutellut kiireestä, nyt on pakko poistua takavasemmalle tienaamaan purkkihernekeittoa ja ranskanleipää. Vaikuttaa vahvasti siltä että jäämme ainoana Englantilaisedustajana lohkokakkosiksi (tiedän, ei pitäisi puhua jatkopaikasta lainkaan), jopa Sp*rs voitti lohkonsa, pfff. Edelleen kun ensimmäisellä pudotuspelikierroksella eivät kohtaa joukkueet samasta maasta, vastustajamme olisi joku kvartetista B*rcelona, UnReal Madrid, Bayern München tai Schalke, err, jatkuisiko arpaonnemme?

0 thoughts on “Nitroitta tänään – ok?

 1. Wenger voi katsoa peiliin, mitä tulee kärkipaikan menettämiseen näin helpossa lohkossa. 95-prosenttinen latautuminen tuo 50-prosenttisen tuloksen, vai miten se meni.

  Toki edes jatkopaikka ei ole vielä varma..

 2. Tämän lohkon tosiaan piti olla läpihuuto-juttu ja alkuun se siltä näyttikin. Mutta koska kyseessä on Arsenal, niin kaikki asiat pitää tehdä vaikeimman kautta. Tänä iltanakin on varmaan hyvä pitää se nitropurkki käden ulottuvilla…

 3. Tosiaan JOS päädytään lohkokakkoseksi, niin vastaan tulee joku näistä neljästä:
  Barcelona, Real Madrid, Bayern tai Schalke….joo, ei kannattaisi jäädä kakkoseksi!!

 4. Olipa kerrankin mielenkiintoista luettavaa lehdistötilaisuuden anti. Valitettavasti venäläinen saattoi vain puhua itsensä irti vastaavista tilaisuuksista tulevaisuudessa.
  Taitaa olla illalla streamin etsintä edessä, ei löydy eetteristä meidän matsia taaskaan.

 5. Jatkoon mennään ja ekalla pudotuspelikierroksella pudotetaan Schalke tai Bayern. AA puhuu suoraan ja asiaa. Lisää samanlaista Denilsonin antteksipyyntöjen tilalle.

 6. Jatkoon mennään todellakin, siitä ei ole epäilystäkään. Jatko näyttääkin sitten jo hankalammalta, toivottavasti ei tulisi heti nuo Espanjan maan suuret heti vastaan. Tosin kaikki pitää voittaa, jos meinaa eurokentillä juhlia. En tiedä onko jo aiemmin mainittu, mutta meidän peli tulee 4sportprolta jälkilähetyksenä tänään alkaen klo 23.45. C´mooooon Gunners!!

 7. Joo virtuaalipeukku Shavalle. Myöskin Wilsheren tokaisu Arshavinille tämän palatessa Zurichista, ansaitsee peukun. ”Mitä sinä olet mennyt tekemään” Kova veto 18 vuotiaalta vaikka olisi huumoria mukana. Wilsheressä on varmasti tulevaisuudessa meille kapteenin ainesta.

 8. Saa nähdä millä asenteella Jugoslavian pojat tulee, käsitykseni mukaan niillä alkaa tämän pelin jälkeen kesäloma. Onko tarkoitus jättää hyvä maku kaudesta vai onko keskittyminen jo illalla yökerhoissa vastaan tulevissa kuvankauneissa enkkutytöissä. Näistä ei ikinä tiedä.

 9. Haha, sanoin emännälle et haluan seuraavaksi Nasrin pelipaidan, no emäntä haluaa sitten Pikku-Mozartin paidan.

  Illan voittoa odotellessa.

 10. Sanohan paznak sille emännälle ettei kannata hankkia, Sehän siirtyy tammikuussa villaan ainakin jos uskomme Juha Taivaista ja miksemme uskoisi? Itse en kyllä ole tollaista huhua tai saatika varmaa tietoa kuullut. Taivainenhan on tullut Arsenalin kannattajien keskuudessa tunnetuksi yleensä siitä kuinka hän onanoi aina, kun Delap sinkoaa rajaheittoaan.

 11. Hyvä heitto Henkka ; ) Taivainen tarvii varmaan pyyhkeen kuten Delapkin…

  Tänään sit varmistetaan jatkopaikka toivon mikaan kivuttomasti.

  COME ON YOU REDS!!!!!!

 12. On teillä pojat jutut =) …paineet on tänään vain ja ainoastaan meillä, katotaan miten joukkueen pää kestää…jos/kun jatkoon mennään, niin ihan sama kuka tulee vastaan: futis on helppo ja yksinkertainen peli, riittää että voittaa kaikki pelit! olen aina ihmetellyt miksei pelaajat ymmärrä tuota ; ) …olen poistanut paineita juomalla punaviiniä ja viskiä! Up the Gunners!

 13. Fabianski, Sagna, Squillaci, Koscielny, Gibbs, Song, Denilson, Nasri, RvP, Arshavin, Chamakh. Ei paljon lepuutuksia ole luvassa. Toisaalta otteluun valmistaudutaan riittävällä vakavuudella. Voi kun Braga pystyisi yllättämään Ukrainassa.

 14. Hyökkäävällä joukkueella lähdetään ja penkillä vain yksi puolustaja eli joka paikan höylä Eboue.

 15. Älä p-le manaa, brassi-ihme on kuitenkin varmasti taas aloituksessa ManUrea vastaan… Hölkkää Shrekin nurin.

  Chamakh tulee, Chamakh tapp… No joo.

 16. maalista huolimatta paska puoliaika, onneksi partizan vielä paskempi. no ehkä tämä esitys riittää? …ja se on nyt virallista, gibbs on lasijalka. vittu mitä neiti-meininkiä tuolla katsomossa ja vaihtopenkillä, ei lontoossa niin kylmä ole!

 17. On niin perkuleen huono streami, ettei oikein näe ketä haukkua, mutta haukutaan varmuuden vuoksi kaikki. Ei hyvältä näytä, jos edes näkis…

 18. Eiköhän meille uusi vasenpakki tarvita? Ei tuo gibbs taida pysyä enään kasassa. Montako koko peliä gibbs on pelannu? 1 vai 2?

  Meikäläisel toimii streami hyvin ja kuvanlaatu on jotain katsomo tasoa.

 19. Sitä saa mitä tilaa….pitäs kohta ruveta tuo pelaaminen kiinnostamaan jos meinataan ees jatkoon mennä. On se vittu ku kaiken maailman surkimusporukat saa vaan sen maalin meitä vastaan tehtyä ?

 20. Onko meillä Theo penkillä? Pitäis saada juoksua tuon Arshavinin tilalle kun mies on jo MM kisoissa.

 21. joo o. Ma sitten manua vastaan lupaa hyvää tämän esityksen pohjalta, kohtahan sieltä tulee ne chamakh2 ja van persie1.

 22. Onhan se uskomatonta, että vastustaja roiskaisi taas maalin ekasta paikastaan. Toi Sagnan ulosajo oli kyllä dumarilta pohjat. No, turha matsi – donitsikin voitti. Tätä ei hirveästi kannata verrata Muna-matsiin – ne tuskin puolustaa yhdeksällä pelaajalla.

 23. Eli korkeintaan 50-50-mahkut edes saada pudotuspeleissä vastaan joukkue, jonka ohi jatkossa päästään tällä pelillä. ”Grreat.”

 24. Eikös se ole 25/75, eikä Schalkekaan huonolla pelillä kaadu. Harmi, ettei ”heikon EPL:n” joukkueita voida nyt kohdata. Noh, ehkä parempi mitata taso heti parhaita vastaan.

  Maanantaina sitten tärkeä ja vaikea ManU-matsi, johon pitää parantaa reippaasti viime esityksistä, jos pisteitä mielii. Ei itse asiassa tule edes mieleen viimeistä hyvää 90-minuuttista..

 25. Hyökkäyspäässä punaista lankaa etsittiin tosissaan, Chamakhin ja Van Persien kentällä olo samaan aikaan ei ainakaan vielä tunnu tuottavan mitään erikoista. Ei siis enää kärjessä Arshavin-Chamkah-Van Persie. Arshavin oli huono, liekö uupumusta, mutta Theo juoksi tarpeeksi kovaa kentällä ja peliin tuli ryhtiä. Bendtner kivasti pelasi omaan pussiin parikin kertaan.

  Denilson oli surkea ja toppareista erityisesti Squillacilla oli erittäin huono esitys. Partizanin maalissa peruuttelua ja syöttösuunnan peittämistä huonolla menestyksellä ja lopussa Fabin torjunnan jälkeen hävisi pilkun kohdalla pääpallon 100-0, josta parempi hyökkääjä olisi maalin tehnyt.

  Asennetta perkele.

 26. NASRI on kyllä aivan uskomattomassa vedossa tällä hetkellä 😀 ja kyllä grovella puhalsi aika kylmä tuuli tänään…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s